Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μούχλα στο ξυλινο καπάκι ενυδρείου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
03-01-10, 22:27
Έχω κατασκευάσει 3 καπάκια ενυδρείου από κοντροπλακιέ θαλάσσης. Τα έχω βάψει με τα ίδια υλικά. Έχουν τα δύο τον ίδιο φωτισμό και τον ίδιο εξοπλισμό και όμως το ένα μετά από μερικιές μερες λειτουργείας μου παρουσίασε μαύρη μουχλα στην οροφή εσωτερικά από το καπάκι. Την καθάρησα καλά μήπως και ήταν τυχαίο αλλά αυτή πάλι επανήρθε.
Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να δώσει μια εξήγηση γιατί έγινε αυτό και να προσφέρει και την άποψή του για τη λύση του προλήματος αυτού αφού σας ενημερώσω ότι οι λάμπες δεν έχουν ανακλαστήρες και ότι τα ενυδρεία είναι γλυκού νερού, με νερό από Α.Ο.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Dream Waters
04-01-10, 00:00
Mαλλον δε χρησιμοποιησες σωστο βερνικι ή πήρες κινεζικης προελευσης κοντρα πλακε θαλασσης.
Το κοντρα πλακε θαλασσης εχει πολλες ποικιλιες.Οι κινεζικες και παφθηνες ειναι γεματα ροζετες εχουν κενα αναμεσα στα φυλλα και η ρητινη ειναι σχεδον ανυπαρκτη.Αν παρεις καποιας εταιριας ευρωπαικης θα καταλαβεις την διαφορα.
Επισης θελει πολυ καλο βερνικωμα και τριψιμο με βερνικι θαλασσης.Κανε και μια τρυπα για εξαερισμο της υγρασιας και θα ναι μια χαρα!

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
04-01-10, 19:32
Ευχαριστώ, είχα και εγώ τις ίδιες υποψίες, αλλά αφού και κάποιος άλλος το βεβαιώνει τότε πάβει να είναι πια υποψεία.

jimmis1974
04-01-10, 20:07
Επειδη και γω ειχα το ιδιο προβλημα οταν εφτιαξα ενα καπακι, το παν ειναι το αδιαβροχο βερνικι , θελει να το περασεις 2 με 3 φορες και ενδιαμεσα να αφησεις το καπακι σε εξωτερικο χωρο (ειδικα την πρωτη φορα!!!!) πολλες μερες να στεγνωσει τελοια.
Στην πρωτη φορα περασμα τουλαχιστον 3 με 4 μερες και μετα 2ο περασμα.