Επιστροφή στο Forum : πρεπει νατο ξαναστρωσω?
Καλημερα...οι τιμες του ενυδριου μου ειναι.
cl2 0
ph 7.2
gh 12
no3 10
no2 0.5
kh 10
nh3 0
Το υποστρωμα μου ειναι χαλικι και θελω αργοτερα να βαλω δισκους.Εαν αφαιρεσω τωρα το χαλικι για να βαλω αμμο θα πρεπει να το στρωσω απο την αρχη με αμμωνια?Ti μου προτεινετε να το αφησω οπως ειναι η να το αλλαξω τωρα που ειναι αρχη?:rolleyes:Οι τιμες gh και kh ειναι καταλληλες για δισκους η εχω πολυ σκληρο νερο?Ποιο αλλο ψαρι θα μπορουσε να συγκατοικησει με δισκους?:confused:
Ενυδρειο 270lt.
Αν το φιλτρα σου ειναι στρωμενο δεν χρειαζεται να το ξαναστρωσεις,απλα κατα την γνωμη μου κατα το αδειασμα του χαλικιου και το γεμισμα με αμμο αφαιρεσε το φιλτρο και βαλε το να δουλευει σε ενα κουβα με νερο του ενυδρειου για να μην γεμισει βρωμες και χαλικακια απο το ανακατεμα και τοποθετησε το ξανα οταν τελειωσεις την μεταφορα του υποστρωματος.
Δισκοι σε αυτα τα λιτρα θα ηταν οριακοι για 4 ατομα αλλα το σκληρο νερο σου δεν κανει,εκτος αν το μαλακωσεις με Α.Ο. ή με τυρφη.
ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!πολυ χαρηκα που δεν πρεπει να το ξαναστρωσω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
harris samos
03-01-10, 13:01
δίσκοι σε 240 λίτρα όχι
οι δίσκοι πρέπει να είναι σε ομάδα πάνω από 6 άτομα με ιδανικό τα 8 θέλουν πολύ μαλακό νερό εγώ βάζω μονο όσμωση τίποτα άλλο μέσα σε 360 λίτρα καθημερινές αλλαγές νερού περίπου 50 λίτρα
συγκάτοικοι με τους δίσκους Corydoras sterbai και κάποια είδη γεωφαγον αλλα είναι πολύ λίγα τα λίτρα σου εγώ θα έλεγα να βάλεις κάτι άλλο σε αυτά τα λίτρα να τα ευχαριστηθείς καλύτερα
τη φίλτρα έχεις ???
επειδη ολιγον....ασχετη σου λεω τι γραφει...
dophin caniste filter c700 230v-50hz
-------------------------
εκτος δισκους τι αλλο θα μπορουσα να βαλω???
harris samos
03-01-10, 17:01
εχεις οσμοση ???
το φιλτρο για ποσα λιτρα ενυδρειο ειναι /?? ποσο μεγαλος ειναι ο καδος ??? ρωταω για θεμα βιολογιας
εκτος απο δισκους μπορεις να βαλεις πολλα
οσμωση δεν εχω αλλα σκεφτομαι να παρω.ποια μου προτεινεις?
output920/821l/h
power25/30w
h-max22/16cm
packing4s/ctn
αυτα για το φιλτρο ελπιζω να βοηθησα:confused::confused:
harris samos
03-01-10, 18:10
ανάλογα για την χρήση που της κανεις
εγώ κάνω καθημερινές αλλαγές γρήγορα έχω πάρει την ποιο μεγάλη της water waves είχα μια μικρή στην αρχή που την είχα πάρει 60-70 ευρώ δε θυμάμαι με δυσκόλευε είχα 3 ενυδρεία με μαλακό νερό 1 360 1 200 1 50 ποιο να πρωτοπρολάβω γι αυτο πήρα μεγάλη
σκέφτεσαι φυτά στο ενυδρείο ???
σκέφτηκες για αφρικανές είναι πολύ όμορφες και δε θες και όσμωση και όχι τόσο απαιτητικές όσο οι δίσκοι
όσο για το φίλτρο έχω την εντύπωση ότι θες άλλο ένα να το συνδέσεις σε σειρά φουλ βιολογικό υλικό για να βάλεις δίσκους που δε τους προτείνω λόγο λίτρων
Ta φυτα μου αρεσουν πολυ.Με τις αφρικανες τι φυτα και υποστρωμα να εβαζα?:confused::confused:
harris samos
03-01-10, 18:52
σ αρεσουν τα φυτα μμμ
με τους δισκους τη φυτα να βαλεις με 29 -30 βαθμους θα χαλασουν .
με της αφρικανες πετρες φανταστηκες :D:D:D δε ξερω αν μπορεις να βαλεις λιγα φυτακια
ευχαριστω!Τι μπερδεμα και αυτο.:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120!!!!!!!!!! !!!!!!
Παντως θα σκεφτω πολυ καλα πριν βαλω κατι γιατι την πρωτη φορα την πατησα:(:(:(:(:(:(.
ευχαριστω!Τι μπερδεμα και αυτο.:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120!!!!!!!!!! !!!!!!
Παντως θα σκεφτω πολυ καλα πριν βαλω κατι γιατι την πρωτη φορα την πατησα:(:(:(:(:(:(.
Βασικα να εχεις υπομονη!!Δες ποια ψαρακια να σου αρεσουν και σιγουρεψου οτι μπορεις να τους παρεχεις τις καταλληλες συνθηκες!! Κανε μια ερευνα πρωτα και διαβασε, ρωτα, παρε γνωμες και αποφασιζεις ... :p
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.