PDA

Επιστροφή στο Forum : προτασεις και γνωμες...

thanasis76
03-01-10, 09:27
καλημερα!!!!
ελπιζω να ειστε καλα ολοι...
σκεφτομαι τι ψαρια να βαλω στο 360λιτρα ενυδρειο που εχασα τα ψαρακια μου...
εχω σκεφτει να βαλω 5-6 botia ( εχω 3 τωρα ) και να βαλω και
4-5 σκαλαρια + τις γαριδουλες που αντεξαν....
τι λετε???
αν εχετε καμια ενδιαφερον προταση μπορει να με
βαλετε σε σκεψεις....:D:D:D
ευχαριστω!!!

agnos
03-01-10, 09:45
Γιατί δεν πας για δίσκους.Τα λίτρα σου νομίζω κάνουν για ένα κοπαδάκι.

maikl
03-01-10, 09:48
...αφου εχεις τα botia και θελεις να βαλεις κι αλλα,γνωμη μου να το πηγαινες πιο "βιοτοπικα".;)
υ.γ....δες για "Κυπρινιδες" ;)

thanasis76
03-01-10, 10:27
τις Κυπρινιδες δεν τις ξερω καθολου σαν ψαρια, συμπεριφορα, τι φροντιδα θελουν και ολα τα σχετικα...
για τους δισκους το σκεφτηκα αλλα επιδη πρωτη φορα θα πρεπει να κρατησω ψαρια σε χαμηλες σκληροτητες εχω σκεφτει αν εφτιαχνα ενα ενυδρειο με σκαλαρια και αν ολα πανε καλα να κρατησω ενα ζευγαρι και να προσθεσω και 2-3 δισκους....
μιας και τεριαζουν μαζι αυτα...
εξαλου το ενυδρειο το σκεφτομαι με ξυλα, ελαχιστα φυτα, και με μικρο φωτισμο...
οποτε θα ειναι ετοιμο και για δισκους....:D:D

agnos
03-01-10, 11:04
Ναι καλή η σκέψη σου αλλά απο ότι έχω διαβάσει αυτά είναι και τα δυο κοπαδόψαρα και δεν είναι και τόσο καλό να τα έχεις σε μικρό αριθμό.

maikl
03-01-10, 11:45
...τις Κυπρινιδες δεν τις ξερω καθολου σαν ψαρια, συμπεριφορα, τι φροντιδα θελουν και ολα τα σχετικα...

Δες εδω (http://fish.mongabay.com/cyprinds.htm) και εδω (http://www.aquahobby.com/e_cyprinids.php) π.χ

harris samos
03-01-10, 12:52
εγώ είμαι της γνώμης οι δίσκοι με τους δίσκους μονο ....

Dimis
03-01-10, 13:09
Θα συμφωνησω και εγω για βιοτοπικο-γεωγραφικο νοτιοανατολικης ασιας με 6-7 botia αλλα τοσα Puntius denisonii (υπεροχες κυπρινιδες,με συμπεριφορα απροβληματιστη) και 1 ζευγαρι giand gourami η ακομα καλυτερα perl gourami...
Με ενα ph κοντα στο 7 εισαι σουπερ!

Raven
03-01-10, 13:38
Θα συμφωνησω κι εγω για βιοτοπικο χαρακτηρα Ασιας. Πολλες επιλογες σε φυτα και ζωντανα που κανουν σε νερο δικτυου.
Ανησυχω ομως για τις γαριδουλες ! τα περισσοτερα απο τα ψαρια που αναφερθηκαν θα τις κατασπαραξουν.

panos1972
03-01-10, 15:00
Θα συμφωνησω και εγω για βιοτοπικο-γεωγραφικο νοτιοανατολικης ασιας με 6-7 botia αλλα τοσα Puntius denisonii (υπεροχες κυπρινιδες,με συμπεριφορα απροβληματιστη) και 1 ζευγαρι giand gourami η ακομα καλυτερα perl gourami...
Με ενα ph κοντα στο 7 εισαι σουπερ!

Τα έχετε δει ποτέ σε μαγαζί; Γιατί εγώ τουλάχιστον όχι...

Dimis
03-01-10, 15:39
Πανο τα φερνουν πολυ συχνα τα PET CITY,τα εχω δει κατα καιρους σε πολλα PET CITY και κανουν γυρω στα 8-9 ευρω το ενα.

thanasis76
03-01-10, 16:34
καλησπερα!!! σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα...
τα φυτα δεν τα πανε καλα μαζι μου. ( οσες φορες προσπαθησα :smt009:smt009 )
σκεφτομαι ενα ενυδρειο με ξυλα να κρεμοντε απο πανω σαν ριζες και λιγα πιο χοντρα ξυλα κατω στο βυθο πανω στην αμμο...
σκωτεινο φωτισμο και σκουρο νερο....
και σκεφτομαι για σκαλαρια με δισκους η καποιο απο τα δυο σε κοπαδακι...
απλα στο θεμα των δισκων το σκεφτομαι επιδη ειναι πιο ευαίσθητοι...
και επιδη αυτα τα ψαρια ειναι στο μεσον και πανω του ενυδρειου σκεφτηκα να φτιαξω και ενα κοπαδακι με τα βοτια για χαμηλα...
για ασιας δεν το βλεπω. σας ευχαριστω παντος...:rolleyes::rolleyes:

harris samos
03-01-10, 19:12
οχι δισκοι με μποτια καλυτερα σκαλαρια

thanasis76
03-01-10, 20:19
οχι δισκοι με μποτια καλυτερα σκαλαρια

θα τους στρεσαρουν λες ε??
κι εγω για σκαλαρια σκεφτομαι....
αν παω σε σκαλαρια τι αριθμο να βαλω???
5-6 θα ειναι καλα???

harris samos
03-01-10, 20:35
το ίδιο ρωτούσα και εγώ ήθελα να βάλω κλόουν με δίσκους ήταν κατηγορηματικοί και για το στρές αλλα και για άλλους λόγους τώρα το 29 - 30 θερμοκρασία και μερικές φορες παραπάνω τα αλλα ψαρια τα ζορίζει
νομίζω 6 σκαλάρια είσαι μια χαρά αλλα θες όσμωση

thanasis76
03-01-10, 20:38
το ίδιο ρωτούσα και εγώ ήθελα να βάλω κλόουν με δίσκους ήταν κατηγορηματικοί και για το στρές αλλα και για άλλους λόγους τώρα το 29 - 30 θερμοκρασία και μερικές φορες παραπάνω τα αλλα ψαρια τα ζορίζει
νομίζω 6 σκαλάρια είσαι μια χαρά αλλα θες όσμωση

οσμωση δεν θελω...:smt041:smt041
μονο ενα απλο φιλτρο νερου...
και επιδη πολλοι θα πουν πως??
στα νησια σχεδον ολα τα σπιτια εχουν στερνες ( μεγαλες δεξαμενες που μαζευουν το νερο της βροχης )
οποτε αυριο ξεκιναω την αλλαγη στο ενυδρειο( βγαζω πετρες και αλλαζω την αμμο ) και ξεκιναω με νερο με χαμηλο ph και καινουργια αμμο και ξυλα... :smt041:smt041

harris samos
03-01-10, 20:40
αμα μπορεις και μαζευεις βροχηνο εισαι αρχηγος ph κατω του 7 σιγουρα

thanasis76
03-01-10, 20:43
αμα μπορεις και μαζευεις βροχηνο εισαι αρχηγος ph κατω του 7 σιγουρα

εχω γεματη την στερνα για ωρα αναγκης....
και ηρθε η αναγκη....
εχω μεσα 40 κυβικα.... :smt041:smt041:smt041

harris samos
03-01-10, 20:46
και εγω γεματη την εχω αλλα ειναι μακρια και βαριεμε να κουβαλαω :D:D:D:D:D γιαυτο πηρα Α\Ο

thanasis76
03-01-10, 20:48
και εγω γεματη την εχω αλλα ειναι μακρια και βαριεμε να κουβαλαω :D:D:D:D:D γιαυτο πηρα Α\Ο

εμενα ειναι κατω απο το σπιτι....
κλεινω την μια βανα του δημου και ανοιγω τις στερνας και ειμαι ετοιμος... :smt041:smt041:smt041

harris samos
03-01-10, 20:51
το εχω ξανα δει στην πατμο αυτο το κολπο :D

imichal
03-01-10, 21:06
Κανονικα τα σκαλαρια πανε σε ομαδες τουλαχιστον 7-8 ψαριων....

thanasis76
03-01-10, 21:15
Κανονικα τα σκαλαρια πανε σε ομαδες τουλαχιστον 7-8 ψαριων....

και αντε να βρω 7-8 ιδιο χρωματισμο...:smt120:smt120:smt120

Dimis
03-01-10, 21:23
Χτυπα ενα τηλεφωνο στον Μανθο www.starfishaquariums.gr (http://www.starfishaquariums.gr) να σου βρει...
Σιγα το δυσκολο!

thanasis76
03-01-10, 21:33
Χτυπα ενα τηλεφωνο στον Μανθο www.starfishaquariums.gr (http://www.starfishaquariums.gr) να σου βρει...
Σιγα το δυσκολο!

ο μανθος ειναι φιλος τωρα ποια.... σε ευχαριστω παντος...
απλα τα θελω μεχρι την γιορτη μου...
μην εχω αδειο το ενυδρειο... :D:D:D

Dimis
03-01-10, 21:38
E κανε το ακουασπειπ μεχρι την γιορτη βαλε και τα botia και εισαι κομπλε!

Γιώργος Κ
04-01-10, 00:25
Θα ελεγα δισκους μονο!! :D:D
Ειδα κατι ομορφα ξυλα που εχεις!! Για μετρα το βροχινο ... αν ειναι το περνας απο τα προφιλτρα της οσμωσης!! :rolleyes:

Tolis
04-01-10, 01:15
Καλο θα ειναι τα Puntius denisonii να μη τα συμβουλευουμε ως κατοικους ενυδρειων. Δεν εχουν αρχισει ακομα να (ανα)παραγονται μαζικα σε αιχμαλωσια, κι επειδη ειναι οντως υπεροχο ειδος, πιανονται μαζικα αγρια, και η πιεση στον αγριο πληθυσμο τα τελευταια χρονια εχει χτυπησει πολλα καμπανακια.

thanasis76
04-01-10, 07:40
Θα ελεγα δισκους μονο!! :D:D
Ειδα κατι ομορφα ξυλα που εχεις!! Για μετρα το βροχινο ... αν ειναι το περνας απο τα προφιλτρα της οσμωσης!! :rolleyes:

μην ορκιζεσαι οτι εχω τα ξυλα που καποτε ειχες δει...:D:D:D
το βροχινο θα το περναω απο φιλτρο σιγουρα...
αλλα οχι απο Α/Ο
αν και για να ειμαι σιγουρος θα κανω μετρησεις πρωτα!! (σημερα)

Γιώργος Κ
04-01-10, 07:47
αν ειναι το περνας απο τα προφιλτρα της οσμωσης!! :rolleyes:

μην ορκιζεσαι οτι εχω τα ξυλα που καποτε ειχες δει...:D:D:D
το βροχινο θα το περναω απο φιλτρο σιγουρα...
αλλα οχι απο Α/Ο
αν και για να ειμαι σιγουρος θα κανω μετρησεις πρωτα!! (σημερα)
Μετρα το ... αντε να μεγαλωσεις και εσυ κανα δισκακι :D:D (επιτελους να "ολοκληρωθεις" σαν ενυδρειοφιλος) :smt041

thanasis76
04-01-10, 07:54
Μετρα το ... αντε να μεγαλωσεις και εσυ κανα δισκακι :D:D (επιτελους να "ολοκληρωθεις" σαν ενυδρειοφιλος) :smt041

δεν το ρισκαρω για δισκακια...
θα ξεκινησω με κοπαδακι σκαλαρια και αν εχω γεννες που αυτο θα δειχνει οτι ολα ειναι καλα, βλεπουμε...:D:D

για να ολοκληρωθω θα πρεπει να δεις στο 360αρι ενα ομορφο μεσογειακο....:smt041:smt041:smt041

imichal
04-01-10, 11:57
Εγω ολοκληρώθηκα πηγαίνοντας απο τους δίσκους στα σκαλάρια......
Και δεν το μετανιωσα καθολου.....

Dimis
04-01-10, 13:19
Καλο θα ειναι τα Puntius denisonii να μη τα συμβουλευουμε ως κατοικους ενυδρειων. Δεν εχουν αρχισει ακομα να (ανα)παραγονται μαζικα σε αιχμαλωσια, κι επειδη ειναι οντως υπεροχο ειδος, πιανονται μαζικα αγρια, και η πιεση στον αγριο πληθυσμο τα τελευταια χρονια εχει χτυπησει πολλα καμπανακια.

Ειμαι γνωστης του θεματος Τολη,αλλα δεν θα ειναι καλυτερα αν εχει καποιος ενα μεγαλο ενυδρειο και ειναι εμπειρος ακουαριστας οπως ο Θανασης να τα παρει απο τα PET CITY που τα εχουν εκει και λογω κακων συνθηκων το προσδοκιμο ζωης τους δεν ξεπερναει τους 3-4 μηνες?
Απο την αλλη θα μου πεις πως αν τα αγοραζουν θα εχουν ζητηση και αυτοι θα ξαναπαραγγειλουν...
Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ειναι.

Tolis
04-01-10, 13:21
Απο την αλλη θα μου πεις πως αν τα αγοραζουν θα εχουν ζητηση και αυτοι θα ξαναπαραγγειλουν... Αυτο ειναι το ζητουμενο, να μην υπαρχει ζητηση.