Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Να μου ζησουν

λατσε τζενη
31-12-09, 11:10
:smt041:smt041:smt041Παιδια εχω και δευτερη γενα
Τα αμολησαι η κυρια τα αυγα .μες σε 22 μερες.
Λοιπον απομακρινο το μπαμπα με τη πρωτη γενα και αφηνω τη μαμα με τα αυγα τη λετε;θα τα μεταφερω σε ενυδρειο 60λ περιπου ,καλα ειναι;για αρχει μεχρι να δωσω σισιγα τη πρωτη γενα .Ακουω γνωμες

prospathw
31-12-09, 11:12
σιγουρα θα γαει τα αυγα η πρωτη γεννα??απλα ρωταω ετσι!τον μπαμπα γιατι τον καιμενο?

λατσε τζενη
31-12-09, 11:14
σιγουρα θα γαει τα αυγα η πρωτη γεννα??απλα ρωταω ετσι!τον μπαμπα γιατι τον καιμενο?Αφου σε 22 μερες θα μου κανει τα ιδια για αυτο

prospathw
31-12-09, 11:25
ουτε ζωοτοκα να ηταν!!

Dimis
31-12-09, 11:26
Αυτο που κανεις ειναι πειραμα...Αλλα δεν χανεις τιποτα ετσι κι αλλιως.Απλα να γνωριζεις οτι απο εδω και περα ετσι θα πηγαινει το πραγμα,καθε μηνα θα εχεις και γεννα!
Μια λυση ειναι να βαλεις μεσα Κονγκο τετρα οπως σου ειχα πει και απο την αρχη,Τα Κονγκο δεν θα αφηνουν τα μωρα να φτασουν στην ενηλικιωση αλλα εσυ αν θες τις πρωτες 15 μερες θα μπορεις να σωσεις οσα μωρα θελεις μεταφεροντας τα και αυτο διοτο οσο οι γονεις προσεχουν τα μικρα (15 μερες περιπου) τα κονγκο δεν πλησιαζουν,μονο οταν αρχιζουν και τα αφηνουν να κανουν βολτες μονα τους επιτιθοντε οποτε εχεις πολυ χρονο για να τα απομακρυνεις.Ακουγεται απανθρωπο αλλα ειναι η μονη λυση για να μην εχεις καποια στιγμη στο ενυδρειο σου 200 ψαρια.

λατσε τζενη
31-12-09, 11:35
Αυτο που κανεις ειναι πειραμα...Αλλα δεν χανεις τιποτα ετσι κι αλλιως.Απλα να γνωριζεις οτι απο εδω και περα ετσι θα πηγαινει το πραγμα,καθε μηνα θα εχεις και γεννα!
Μια λυση ειναι να βαλεις μεσα Κονγκο τετρα οπως σου ειχα πει και απο την αρχη,Τα Κονγκο δεν θα αφηνουν τα μωρα να φτασουν στην ενηλικιωση αλλα εσυ αν θες τις πρωτες 15 μερες θα μπορεις να σωσεις οσα μωρα θελεις μεταφεροντας τα και αυτο διοτο οσο οι γονεις προσεχουν τα μικρα (15 μερες περιπου) τα κονγκο δεν πλησιαζουν,μονο οταν αρχιζουν και τα αφηνουν να κανουν βολτες μονα τους επιτιθοντε οποτε εχεις πολυ χρονο για να τα απομακρυνεις.Ακουγεται απανθρωπο αλλα ειναι η μονη λυση για να μην εχεις καποια στιγμη στο ενυδρειο σου 200 ψαρια.
γιατι το λες πειραμα; εγω να σταματησω τις γενες θελω και να προσεχω τα μωρα οσο μπορω αυτα που ειναι .δεν μπορω να δω να τρωνε τα κονγο τα μωρα.Λες να στεναχωριεται ο αρσενικος μονο του;

Dimis
31-12-09, 11:41
Ειναι πειραμα να βαλεις τον ενηλικο αρσενικο σε 60 λιτρα μαζι με τα 30-40 μωρα...Ισως παψει να τα εκλαμβανει σαν παιδια του και τα εκλαβει ως τροφη ή ανταγωνιστες οποτε δεν αφησει ουτε ενα...Ισως οχι.
Γι αυτο λεω ειναι πειραμα.
Οπως πειραμα ειναι να αφησεις την μαμα να προσεχει τα αυγα και μετα τα μωρα,τα λιφαλιλι προσεχουν εξισου τα αυγα αρσενικος και θηλυκια και μετα κανουν το ιδιο στα μωρα τους,τωρα δεν ξερεις πως θα λειτουργησει με μονο ενα γονιο.

λατσε τζενη
31-12-09, 12:09
Ειναι πειραμα να βαλεις τον ενηλικο αρσενικο σε 60 λιτρα μαζι με τα 30-40 μωρα...Ισως παψει να τα εκλαμβανει σαν παιδια του και τα εκλαβει ως τροφη ή ανταγωνιστες οποτε δεν αφησει ουτε ενα...Ισως οχι.
Γι αυτο λεω ειναι πειραμα.
Οπως πειραμα ειναι να αφησεις την μαμα να προσεχει τα αυγα και μετα τα μωρα,τα λιφαλιλι προσεχουν εξισου τα αυγα αρσενικος και θηλυκια και μετα κανουν το ιδιο στα μωρα τους,τωρα δεν ξερεις πως θα λειτουργησει με μονο ενα γονιο.
Ισως να εχεις δικιο .
δεν ξερω ετσι και αλλιως εγω ..
τι ειναι καλυτερο για αυτα τα ψαρια.....τι να πω...

Tolis
31-12-09, 13:56
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36495