Επιστροφή στο Forum : Διαρροη στο ενυδρειο.....
Παρατηρησα νερα γυρο γυρο απο το ενυδρειο μου και τα εχω παιξει μερες που ειναι...... Ειναι ενα jewel 80record ... me 10 tetra neon kai 4 danio. ... εχω αδειασει το περισσοτερο νερο και την διακοσμηση και εχω βαλει το ενυδρειο πανο σε 2 μεγαλα ξυλα μηπως μπορεσω να βρω την διαρροη. Δεν χανει απο τις πλαινες κολησεις αρα ειναι μαλλον καποιο προβλημα στον πατο.... ειναι και κλειστα τα μαγαζια σημερα και αυριο και δεν 3ερω τη να κανω.....
kwstas_original
26-12-09, 16:14
δεν εισαι και πολυ τυχερος:D
αν εχεις εξωτερικο φιλτρο ειναι το πρωτο πραγμα που πρεπει να τσεκαρεις.
βαλε τα ψαρια σε μεγαλη λεκανη η κουβα με αεραντλια μεχρι να βγαλεις μια ακρη.
Ε δεν γινεται να μας πηγαινουν ολα καλα..... εχω εξωτερικο φιλτρο .... το τσεκαρα... δεν ειναι απο εκει.... βρηκα την διαρροη στο περιπου ειναι σε μια γωνια του ενυδρειου.... μπορω να βαλω σιλικονη που χρησιμοποιουν οι υδραυλικοι απο την μεσα πλευρα του ενυδρειου?
kwstas_original
26-12-09, 16:37
η σιλικονη που θα μπει πρεπει να ειναι μονο ενυδρειακη αφου θα ερχεται σε επαφη με το νερο.
βαλε τα ψαρια αλλου οπως σου ειπα,μαζι με το φιλτρο,αδειασε το ενυδρειο αστο καμια ωρα να στεγνωσει και στο υποπτο σημειο περνα σιλικονη.
αυτη που χρησημοποιουν οι υδαυλικοι δεν ξερω αν ειναι καταλληλη ισως ειναι τοξικη.καλο κουραγιο...
Μην πανικοβάλευεσαι καταρχην!:p
Βάλε το φίλτρο σου μαζι με τον θερμοστάτη να δουλεύει με νερό απο το ενυδρείο σε έναν κουβά...
Βάλε και τα ψαράκια σου εκεί και άστα.. αν έχεις και κανενα φυτάκι ρίξτο και αυτό μέσα στον κουβά...
Μπορείς να τα αφήσεις εκεί όσες μέρες θέλεις, προσοχή μόνο ο κουβάς να μην είχε χλωρίνες πριν μεσα ή οποιοδήποτε αλλο φαρμακο...ξεπλυμα καλα λοιπόν..
Τώρα, η σιλικόνη που λες δεν νομιζω ότι κάνει...
αν νομιζεις ότι μπορείς να το επιδιορθώσεις με λίγη σιλικόνη ψαξε να βρεις απο δευτερα μια ειδική για ενυδρεία και καντο...
Καλό θα ήταν αν μπορούσες να μας βάλεις μια φωτο να δουμε το μέγεθος της ζημιας και εμείς..:rolleyes:
υπαρχει και αυτη η κολλα ORCA της Aquarium Munster που κολλαει μεσα στο νερο...
αν βαριεσαι να κανεις την παραπανω διαδικασια και διαθεσης ομως 15 με 20 ευρω...
Αν βρείς ενυδρειακή σιλικόνη και την εφαρμόσεις εσωτερικά δεν θα έχεις πιστεύω πρόβλημα. το έχω δοκιμάσει με άριστα αποτελέσματα.... ;)
Πρέπει να βρεις και την αιτία που άνοιξε, γιατί αλλιώς θα το κολλήσεις και θα ξαναανοίξει (δεν πάταγε καλά, σταβή βάση κτλ).
...εγω παντως θα σου ελεγα να τσεκαρεις μηπως και δεν υπαρχει πραγματικη διαρροη, αλλα "γλυφουν" και πεφτουν οι υδρατμοι απο το καπακι σου...
Αφαιρεσε το καπακι για κανα-δυο μερες και τσεκαρε για το αν οντως υπαρχει διαρροη ;)
Εγγυηση δεν εχεις?
Προς το παρον τα εχω αφησει μεσα στο ενυδρειο με λιγο νερο 30% περιπου και με μια αεροπετρα... αυτη τη στιγμη η διαροη φαινεται να εχει σταματησει.... θα το κρατησω ετσι μεχρι την Δευτερα και θα παω να παρω αυτη την ειδικη σιλικονη την Aqua και θα καλυψω τις ενωσεις του ενυδρειου ( αφου εχω βαλει τα ψαρια στον κουβα. Ευχαριστω για την βοηθεια....
θα πρεπει να στεγνωσει καλα το ενυδρειο για να βαλεις την σιλικονι ομως...
Προς το παρον τα εχω αφησει μεσα στο ενυδρειο με λιγο νερο 30% περιπου και με μια αεροπετρα... αυτη τη στιγμη η διαροη φαινεται να εχει σταματησει.... θα το κρατησω ετσι μεχρι την Δευτερα και θα παω να παρω αυτη την ειδικη σιλικονη την Aqua και θα καλυψω τις ενωσεις του ενυδρειου ( αφου εχω βαλει τα ψαρια στον κουβα. Ευχαριστω για την βοηθεια....
Βαλτα σε μεγαλο κουβα .. με αεραντλια και το φιλτρο καθως και το θερμοστατη! ΠΡΟΣΟΧΗ ο θερμοστατης μην ακουμπαει στο κουβα ... γιατι θα τον λιωσει!
...εγω παντως θα σου ελεγα να τσεκαρεις μηπως και δεν υπαρχει πραγματικη διαρροη, αλλα "γλυφουν" και πεφτουν οι υδρατμοι απο το καπακι σου...
Αφαιρεσε το καπακι για κανα-δυο μερες και τεσεκαρε για το αν οντως υπαρχει διαρροη
αυτη τη στιγμη η διαροη φαινεται να εχει σταματησει.... .
:rolleyes::rolleyes:
vasilis4x4
27-12-09, 11:02
Αφαιρεσε το καπακι για κανα-δυο μερες και τσεκαρε για το αν οντως υπαρχει διαρροη ;)
Εγγυηση δεν εχεις?
Συμφωνω................:smt045
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.