Επιστροφή στο Forum : Guppy Eγκυος η Αρρωστο?
Καλημερα και χρονια πολλα .
Εχω ενα 40λιτρο εδω και 3 μηνες και ειχα βαλει μεσα 3 θυλυκα και 1 αρσενικο γκαπυ . Απο την αρχη η μια θυληκια αρχισε και φουσκωνει ενω κατα την διαρκεια αυτων των 3 μηνων ειναι η μονη που εχει μεινει και ειναι ακομα φουσκωμενη !!!
Ρωτοντας σε ενα pet shop , μου ειπαν οτι μαλλον ειναι αρρωστη .
Τι μου προτεινετε να κανω ?
Ευχαριστω .
harris samos
26-12-09, 13:21
γράψε περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο ποσο καιρό τρέχει τη τιμές νερού έχεις θερμοκρασίες τη αλλα έχεις μέσα όσο περισσότερα ξέρουμε θα σε βοηθήσουμε ποιο εύκολα
όταν λες φουσκωμένη τη εννοείς πρησμένη κοιλια και ανασηκωμένα λέπια ???
Εγινε στρωσιμο για 1 εβδομαδα , θερμοκρασια νερου 26 βαθμους ,αλλαγες νερου 30% καθε 7-8 ημερες , ταισμα μια φορα την ημερα , αναμα λαμπας 8 ωρες και τωρα εχει μεσα 2 αρσενικα και 3 θυληκα .
Οσο καιρο το εχω δεν εχει γεννησει καμια .
Η συγκεκριμενη ειναι με πρησμενη κοιλια , χωρις ανασηκωμενα λεπια και σε σχεση με τα αλλα ειναι διπλασια σχεδον σε μεγεθος .
harris samos
26-12-09, 15:13
το φίλτρο σου είναι άστρωτο θα κανεις αλλαγές καθημερινά 40 -50 της % θα μετράς καθημερινά αμμωνία να είναι 0
προσπάθησε να ταΐζεις σωστά να το τρώνε όλο σε λιγότερο από ένα λεπτό
βάλε μια φωτογραφία από το ψάρι που νομίζεις ότι είναι άρρωστο είδες κάτι περίεργο να απομονώνεται η να μην είναι ενεργητικό τρώει ?
http://img709.imageshack.us/img709/3312/dsc01084p.jpghttp://img709.imageshack.us/img709/9035/dsc01081i.jpg
Η συγκεκριμενη ειναι πολυ ενεργητικη .
Μπορει να ειναι τελικα αρρωστη ?
Εγκυος ειναι!! :smt020
Βαλε μια φωτο απο τα πλαγια να βεβαιωθουμε !! ;)
Αν δεις τα λεπια ανασηκωμενα ετσι http://www.flippersandfins.net/Images/dropsy2.JPG υπαρχει προβλημα!!
Eγκυος 3 μηνες???
Τα λεπια της σιγουρα δεν ειναι ανασηκωμενα , για φωτογραφια ειναι δυσκολο να την πετυχω .
Eγκυος 3 μηνες???
Τα λεπια της σιγουρα δεν ειναι ανασηκωμενα , για φωτογραφια ειναι δυσκολο να την πετυχω .
Δεν ειναι απιθανο να εχει γεννησει και να τα εχουν φαει ... η προσεξε το φιλτρο μη τα εχει ρουφηξει η παρε μια φραπεδια κατσε μποροστα στο ενυδρειο και παρατηρησε μηπως και δεις κανενα να κρυβεται ... εχεις πολλα φυτα? Βαλε μπολιο κερατοφυλλο να κρυβονται τα μικρουλια!!!:smt020
Aμα ειχε γεννησει δεν θα επρεπε να ειχε ξεφουσκωσει ?
Αυτη ειναι ετσι παρα πολυ καιρο ! Επειδη τα παρατηρω πολλες φορες , σιγουρα δεν εχει γεννησει .
Απλως προβληματιζομαι μηπως ειναι αρρωστη και αυτη αντεχει , ενω τα αλλα 3 που εχασα δεν αντεχαν .
Aμα ειχε γεννησει δεν θα επρεπε να ειχε ξεφουσκωσει ?
Αυτη ειναι ετσι παρα πολυ καιρο ! Επειδη τα παρατηρω πολλες φορες , σιγουρα δεν εχει γεννησει .
Απλως προβληματιζομαι μηπως ειναι αρρωστη και αυτη αντεχει , ενω τα αλλα 3 που εχασα δεν αντεχαν .
Εχεις κανει μετρησεις? ΝΟ2,ΝΟ3, αμμωνια? πως το εστρωσες το φιλτρο?
Μετρησεις θα κανω αυριο . Το φιλτρο μου το εστρωσε φιλος μου ξερει .
-------------------------
Οι μετρησεις ειναι :
NO3 :10
NO2 : 0
GH :10
KH : 30
PH :8,5
Να ανυσηχω η ειναι καλες ?
Αμμωνια εχεις τεστακι??
Αν ειναι ετσι καλες ειναι αν και kh=30 χλωμο το βλεπω!!
Για αμμωνια δεν εχω , αμα ειναι θα παρω ομως.
Το ΚΗ ειναι στο περιπου 30 , μαλλον προς τα κατω 20 με 25 .
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.