Επιστροφή στο Forum : Ενυδρείο 60 λίτρων με γκάλαχερ;
Καλησπέρα σας!Νέοι στο forum εγώ και το αγόρι μου!Αγοράσαμε ένα ενυδρείο 60 λίτρων και θα ενδιαφερόμασταν για ένα γκάλαχερ. Κατά πόσο είναι δυνατόν συτό;Ο υπάλληλος του πετ-σοπ είπε πως η χωρητικότητα είναι καλή αλλά δε νομίζω πως αληθεύει κατά πολύ:confused:.Τυχόν πληροφορίες για το τα γκάλαχερ,ευπρόσδεκτες!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:):)
Καλωσηρθες και χρονια πολλα!! :p
Το ψαρι που λες ... γινεται 2 μετρα ... οποτε κανενα ενυδρειο δεν το "χωραει" εκτος αν εχεις σκοπο να φτιαξεις ολοκληρη πισηνα (θερμαινομενη) ...
kwstas_original
24-12-09, 23:05
μια χαρα το 60αρι για γκαλαχερ.αν τους στοιβαξεις εξυπνα ισως χωραει και ζευγαρι:D:D:D
περα απο την πλακα,ουτε συζητηση.ξεπερναει το μετρο πολυ γρηγορα.
(Έγινα και αγενής πάνω στη βιασύνη μου για τον καρχαρία:D)Χρόνια πολλά σε όλους!Με υγεία και ευτυχία!
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και για άλλη μια φορά επαληθεύεται πανηγυρικά το ότι προσπαθούν να πουλήσουν όσο περισσότερα μπορούν τα πετ-σοπς:mad:
Τώρα εμείς είχαμε αυτό στο μυαλό μας για το ενυδρείο, οπότε εναλλακτικά έχετε να προτείνετε κάποια άλλα είδη ψαριών που θα μπορούν να ζήσουν άνετα στα 60 λίτρα;
Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Συνήθως οι περισσότεροι ξεκινάνε με ζωοτοκα (guppies, platys ή ξιφοφόρους)
Διάβασε εδώ: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm σχετικά με ψαράκια για να δεις τις απαιτήσεις του καθενός.
Επίσης εξαιρετικά χρήσιμα είναι τα υπομνήματα εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34 .
Μη βιαστείτε να ξεκινήσετε, άλλωστε γιορτινές μέρες και έχετε χρόνο στη διάθεσή σας να ενημερωθείτε σωστά για ένα καλό ξεκίνημα.
Αν εξακολουθείτε να έχετε απορίες και μετά το διάβασμα, εδώ είμαστε ;)
Επίσης πολύ χρήσιμη είναι η αναζήτηση στο φόρουμ, μιας και τα περισσότερα ερωτήματα που προκύπτουν στην αρχή, έχουν απαντηθεί.
Καλό ξεκίνημα!
Χρόνια πολλά με υγεία!
Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ για τα λινκ!Θα στρωθώ στο διάβασμα!:)
harris samos
25-12-09, 16:07
χρονια πολλα και καλως ηρθατε στην παρεα :D:D:D
χρονια πολλα και καλως ηρθατε στην παρεα :D:D:D
Nα είσαι καλά harris!Χρόνια πολλά και καλώς σας βρήκαμε!!:D:D
καλως ηρθατε παιδια και χρονια πολλα!!:p
κι εγω υπερ των ζωοτοκων τασσομαι μιας και οι γεννες θα σας γεμισουν με ενθουσιασμο...:rolleyes:
harris samos
26-12-09, 13:15
:smt023+1
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλους!!Λόγω των ημερών,δε βιαζόμαστε γιατί είναι και όλα κλειστά οπότε έχουμε και χρόνο για διάβασμα στο φόρουμ;)
Τη Δευτέρα λέμε να αγοράσουμε φυτά.Τί έχετε να προτείνετε;Είμαστε άσχετοι ΚΑΙ σε αυτό το θέμα:rolleyes:
Θα θέλαμε κάτι εύκολο ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του!
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537
Eυχαριστώ πολύ!Θα το μελετήσω πριν κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση!
Νομίζω όμως ότι έχουμε κανει μια βλακεία.Στο πετ-σοπ,πουλήσανε στο αγόρι μου και μία 20κιλη άμμο και εμείς κάναμε το εξής.Βαλαμε την άμμο,το γεμίσαμε μέχρι πάνω,βάλαμε ένα υγρό (που δεν έχω συγκρατήσει το όνομά του και δεν είμαι και σπίτι για να σας το πω) για τα βακτήρια και ένα άλλο που είχε μορφή αλατιού (ένα κουταλάκι του γλυκού στα 60λ) και μετά όπως είναι λογικό,έχει θολώσει όοολο το νερό.Δουλεύουν όλα,φωτισμός και φίλτρο εδώ και 3 μέρες.Τί έχετε να πείτε;
Ξεπλύνατε το χαλίκι πριν το βάλετε στο ενυδρείο ;
ΥΓ Καλώς τους :)
Ξεπλύνατε το χαλίκι πριν το βάλετε στο ενυδρείο ;
ΥΓ Καλώς τους :)
:confused::confused::confused:
Άμμος είναι! Πώς την ξεπλένουμεεε;;:confused::confused::confused:
Με νεράκι.
Εγώ το κάνω ως εξής, βάζω από λίγη ποσότητα σε έναν κουβά και ρίχνω νερό με το λάστιχο μέχρι να σταματήσει να βγαίνει θολό το νερό.
Μετά το σουρώνω και πετάω την άμμο μέσα στο ενυδρείο.
Αν δεν κάνατε κάτι τέτοιο είναι φυσιολογική η θολούρα και θα φύγει με αλλαγές νερού και συχνό καθαρισμό του φίλτρου σας μέχρι να γίνει διαυγές, όσο το δυνατόν.
Με νεράκι.
Εγώ το κάνω ως εξής, βάζω από λίγη ποσότητα σε έναν κουβά και ρίχνω νερό με το λάστιχο μέχρι να σταματήσει να βγαίνει θολό το νερό.
Μετά το σουρώνω και πετάω την άμμο μέσα στο ενυδρείο.
Αν δεν κάνατε κάτι τέτοιο είναι φυσιολογική η θολούρα και θα φύγει με αλλαγές νερού και συχνό καθαρισμό του φίλτρου σας μέχρι να γίνει διαυγές, όσο το δυνατόν.
Ουφ, τουλάχιστον υπάρχει λύση!Σ'ευχαριστώ!!:smt038
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.