PDA

Επιστροφή στο Forum : φτιαχνοντας βραχια χωρις βαρος!!!!

thanasis76
22-12-09, 21:48
καλησπερα!!!
οπως λεει και ο τιτλος ξεκιναω να φτιαξω βραχια χωρις βαρος για το ενυδρειο που ετοιμαζω....

τα βραχια θα γινουν απο πολυουρεθανη η οποια μολις στεγνωσει θα σκαφτει εσωτερικα, θα γινουν τρυπες για σπηλιες και εξωτερικα θα καλυφτουν με τραγανες κολλημενες με σιλικονη ενυδρειακη....
να λιγες φωτο απο το ξεκινημα μου....

chemical mac
22-12-09, 21:53
αν ψάξεις βαθιά μέσα στο gab κάπου θα βρεις δυο θέματα αντίστοιχα. ο ένας (φιλανδός) φτιάχνει βράχια από πλαστικό κι ένας άλλος αμερικάνος χρησιμοποιεί πολυουρεθάνη, τραγάνες και τον πάτο από πλαστικά κασόνια με εκπληκτικά αποτελέσματα. καλή συνέχεια (η επιτυχία είναι δεδομένη)

thanasis76
22-12-09, 22:07
αν ψάξεις βαθιά μέσα στο gab κάπου θα βρεις δυο θέματα αντίστοιχα. ο ένας (φιλανδός) φτιάχνει βράχια από πλαστικό κι ένας άλλος αμερικάνος χρησιμοποιεί πολυουρεθάνη, τραγάνες και τον πάτο από πλαστικά κασόνια με εκπληκτικά αποτελέσματα. καλή συνέχεια (η επιτυχία είναι δεδομένη)

ειχα ψαξει λιγο και ειχα βρει μερικα αρθρα...
τωρα το εχω φτιαξει καπος στο μυαλο μου και μιας και τραγανες εχω με τον τονο... ολα ειναι ευκολα....:smt041:smt041:smt041
και μιλαμε για βαρος σχεδον στο μηδεν....:grin::grin:

Dream Waters
22-12-09, 22:08
Και πως ακριβως σκοπευεις να τις βυθισεις?

thanasis76
22-12-09, 22:11
Και πως ακριβως σκοπευεις να τις βυθισεις?

με τις τραγανες που θα κολλησω για να φενεται πραγματικος βραχος...
απλα το βαρος θα ισοσταθμιση την ανωση και με ελαχιστο βαρος παραπανω θα μεινει στο βυθο και θα κολληθουν και ολα μεταξυ τους με λιγη σιλικονη...

ducatisti
23-12-09, 14:49
δεν ξερω κατα ποσο μαδαει, και εχει και γυαλι μεσα ..

thanasis76
23-12-09, 19:50
καλησπερα!!!! παιδια μολις τελειωσα τον πρωτο μου βραχο και επιδη βγηκε ομορφος και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος σκεφτηκα να το μοιραστω μαζι σας....

φιλε ducatisti η τραγανα για εμενα ειναι οτι καλητερο εχει περασει απο τα χερια μου για κιχλιδες. αν δεις στην υπογραφη μου το ενυδρειο ειναι με τραγανες και φεγγαροπετρες και επιδη το χαλασα και πραγματικα λυπαμε, θα φτιαξω τωρα ενα καλητερο μονο με τραγανες....
γυαλι δεν εχει οπως λες. η τραγανα ειναι φτιαγμενη απο οργανισμους και οστρακα της θαλασσας τα οποια πεθαναν και δημιοθργηθηκε με τα χρονια αυτη η πετρα....
με τραγανες οταν εχεις γεννες δεν εχεις να φοβασε τιποτα, μιλαμε για χιλιαδες μικρες τρυπες καθε μεγεθους....+ το οτι ανεβαζει τις σκληροτητες με απολυτα φυσικο τροπο...

σας βαζω 2 φωτο και θελω την γνωμη σας αν χρειαζεται να διορθωσω κατι...
μη με ρωτησετε μονο ποσες εχω να φτιαχω ακομα...zwzw θα με πιασει τρελα...:grin::grin::grin::grin:

Γιώργος Κ
23-12-09, 19:55
:smt041:smt041 Πολυ καλο αποτελεσμα!!!
Ποσες εχεις να φτιαξεις ακομα?? Αυτη ειναι η πρωτη?? :confused:
:p

thanasis76
23-12-09, 20:02
:smt041:smt041 Πολυ καλο αποτελεσμα!!!
Ποσες εχεις να φτιαξεις ακομα?? Αυτη ειναι η πρωτη?? :confused:
:p

σε ευχαριστω για την πρωτη προταση... για την δευτερη zwzwzw
δεν βλεπεις το βουνο απο πισω????
κι εχει κι αλλες....
βλεπεις μεγαλο ενυδρειο, πολλες πετρες....:smt120:smt120:smt120

Γιώργος Κ
23-12-09, 20:09
Καλη συνεχεια λοιπον!! Μα δεν υπαρχει κανενας εκει να σε βοηθησει??
Τι να κανουμε εισαι μακρια!!! :D

Κλεόβουλος
23-12-09, 20:10
Πολύ φυσικό αποτέλεσμα:smt041
Καλό κουράγιο για τη συνέχεια.

thanasis76
23-12-09, 20:33
σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια...
οσο για την βοηθεια καποιος.... ( Πανος ) κατι ελεγε, αλλα μολις ειδε τι θελω να φτιαξω... πηγε διακοπες αλλου.... :D:D:D
παντος ειμαι χαρουμενος για το φυσικο αποτελεσμα.... :smt041:smt041

agnos
23-12-09, 21:04
Μπραβο βρε Θαναση πολύ καλή η ιδέα σου και εξαιρετικό το αποτέλεσμα.Σήγουρα όταν θα τελειώσει θα είναι υπέροχο.

giannisqq
23-12-09, 21:19
μπραβο θαναση πολυ ωραια εγινε!!!!!!!!!!!!τι τραγανα που μπορω να την βρω?την κολλας με σιλικονη?

ducatisti
23-12-09, 21:53
[QUOTE=thanasis76;398474]καλησπερα!!!! παιδια μολις τελειωσα τον πρωτο μου βραχο και επιδη βγηκε ομορφος και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος σκεφτηκα να το μοιραστω μαζι σας....

φιλε ducatisti η τραγανα για εμενα ειναι οτι καλητερο εχει περασει απο τα χερια μου για κιχλιδες. αν δεις στην υπογραφη μου το ενυδρειο ειναι με τραγανες και φεγγαροπετρες και επιδη το χαλασα και πραγματικα λυπαμε, θα φτιαξω τωρα ενα καλητερο μονο με τραγανες....
γυαλι δεν εχει οπως λες. η τραγανα ειναι φτιαγμενη απο οργανισμους και οστρακα της θαλασσας τα οποια πεθαναν και δημιοθργηθηκε με τα χρονια αυτη η πετρα....
με τραγανες οταν εχεις γεννες δεν εχεις να φοβασε τιποτα, μιλαμε για χιλιαδες μικρες τρυπες καθε μεγεθους....+ το οτι ανεβαζει τις σκληροτητες με απολυτα φυσικο τροπο...

η τραγανες πραγματι ειναι πολυ ωραιες και φυσικες , αλλα μιλαω για την πολυουρεθανη αν εχεις προβλημα.. γενικα ομως θα γινει πολυ ομορφο ,
εγω θελω να δω φωτο απο την κατασκευη με ενδιαφερει, οποτε ξεκινησεις βαλε τιποτα να δουμε σταδιακα..

than
23-12-09, 22:02
Thanasis76 πάρα πολύ ωραίο το αποτέλεσμα.
Τι είναι οι τραγάνες και τι οι φεγγαρόπετρες;

thanasis76
23-12-09, 22:37
καλησπερα!!! να πω οτι η πολυουρεθανη που λες φιλε ducatisti
δεν δημιουργει προβλημα στα ψαρια καθος οταν στεγνωνει ειναι μη τοξικη.
και για πιο φυσικο αποτελεσμα και μεσα στην σπηλια θα καληφθει με αμμο θαλασσης.
οι φεγγαροπετρες φιλε than ειναι ενα ειδος πετρας που ειναι γεματο τρυπες απο την φυση της και την λενε ετσι.
η τραγανα ειναι μια πετρα πολυ ποροδες και πολυ ελαφρια που δημιουργητε απο οργανισμους και νεκρα οστρακα τις θαλασσας.
την τραγανα την βρισκουμε στην θαλασσα και βγαινει μονο με δυχτια οποτε για να βρεις η πρεπει να εχεις φιλο ψαρα η φιλο εμενα!!!! χχαχαχαχα
εχω βρει ενα λιμανακι που αραζουν ψαροβαρκες και για να μην τις πετανε ξανα στην θαλασσα τις μαζευουν σε ενα σημειο. οποτε οποτε χρειαζομαι παω και ψωνισω απο την φυση...και ναι. τις κολλαω με σιλικονη.
τελος να πω οτι μολις ξεκινησω την κατασκευη του ενυδρειου θα υπαρχουν φωτο βημα βημα....

seven77
24-12-09, 12:13
φιλε τι βαφη χρησιμοποιησες ?

Dream Waters
24-12-09, 12:37
Ρε φίλε Θαναση, φοβερες οι σπηλιες σου,πολπύ μαρεσαν!!!!
Το στοιχημα που πρέπει τώρα να κερδίσεις έιναι να μπορέσουν να βυθιστούν.
Καλή τύχη!

thanasis76
24-12-09, 12:46
Ρε φίλε Θαναση, φοβερες οι σπηλιες σου,πολπύ μαρεσαν!!!!
Το στοιχημα που πρέπει τώρα να κερδίσεις έιναι να μπορέσουν να βυθιστούν.
Καλή τύχη!

σε ευχαριστω !!! να σαι καλα...
χαιρομαι που σας αρεσουν και ευχομαι να εδωσα ισως ιδεες και για αλλους...
το μονο που πρεπει να πω ειναι οτι χρειαζοντε υπομονη...:smt120:smt120
και εγω εχω παραπανω απο τα γαιδουρια:D:D
οποτε δεν ειναι στο χερι τους να μην βυθιστουν και να σου εξηγησω ποσο ευκολο ειναι....
αν δεν θυθιζονται μπορω ευκολα να προσθεσω απο πανω 1-2 τραγανες ακομα μιας και το σχημα δεν μας ενδιαφερει, ισα ισα που δεν θα γινουν ολες το ιδιο σχημα για να υπραχει ενα φυσικο αποταιλεσμα...
οταν φτιαξω πολλες θα τις ανεβασω ολες μαζι σε φωτο....
εκτος απο τις πετρες να αναφερω οτι και η πλατη θα εχει ενα παρομοιο αποτελεσμα για ομοιομορφια....:smt041:smt041:smt041

φιλε seven77 δεν υπαρχει καμια βαφη, τι εννοεις??

thanasis76
24-12-09, 16:10
μολις τελειωσα την δευτερη πιο μικρη πετρα και ξεκινησα την επομενη.....
εβγαλα μια φωτο για να δει οποιος τον ενδιαφερει πως η πολυουρεθανη χτιζεται πετρα-πετρα...( κατι σαν παζλ ) .
εβαλα και το καφεδακι μου διπλα γιατι με ρωτησε ο Πανος τι μεγεθος ειναι οι πετρες....
Πανο μου αυτη ειναι η μιση απο την πρωτη που εφτιαξα....:D:D:D
το καφεδακι ειναι δικο μου, μη ξερογλυφεσαι....:D:D:D

Πάνος
24-12-09, 18:23
αψογος!!!!!:p

thanasis76
25-12-09, 00:55
αψογος!!!!!:p

:D:D δωρο ενα βραχος!!!:D:D
ειναι οτι πρεπει για θαλασσινο...:smt041:smt041

sifnos
25-12-09, 10:14
ρε θαναση αποφασισε ρε φιλε ο φραπες με γάλα ή χωρις??:D:D

thanasis76
25-12-09, 10:40
ρε θαναση αποφασισε ρε φιλε ο φραπες με γάλα ή χωρις??:D:D

ο φραπες σκετος ( για να τον πινουν λιγοι...) με λιγο γαλα... :smt041:smt041:smt041

paco
25-12-09, 13:20
δεν γνωριζω για την τοξικοτητα της πολυορεθανης αλλα γινεται σαν σφουγγαρι στο νερο μετα απο κανα μηνα και μετα τριβεται
δεν τσεκαρεις τον πρωτο μεσα στο νερο προτου φτιαξεις τους υπολοιπους γιατι βλεπω οτι εχουν πολυ δουλεια με καταπληκτικο και φυσικο αποτελεσμα
ευχομαι να κανω λαθος

Dream Waters
25-12-09, 13:33
Oι Αμερικανοι χρησιμοποιουν κατα κορον πολυουρεθανη για να φτιαξουμν fake rocks στα reef τους, και απο τι διαβαζω σε ξενα φορα δεν ειχε κανεις προβλημα.
:rolleyes:

paco
25-12-09, 13:51
χαιρομαι Νικο που εχω λαθος
για το λογο οτι εχει πολυ δουλεια και ομορφο αποτελεσμα

sifnos
25-12-09, 14:23
Oι Αμερικανοι χρησιμοποιουν κατα κορον πολυουρεθανη για να φτιαξουμν fake rocks στα reef τους, και απο τι διαβαζω σε ξενα φορα δεν ειχε κανεις προβλημα.
ετσι.εχω κι εγω σε ενυδρειο πολυορεθανη και ειναι ολα μια χαρα.το μονο που εχει παθει γνωστος μου ειναι ξαφνικα μετα απο χρονια εφαγαν φλας τα σαλιγκαρια και του την τρωνε!

thanasis76
25-12-09, 19:08

:smt023:smt023:smt023

thanasis76
26-12-09, 09:39
ετοιμοι οι 3 βραχοι... και διαλειμμα... τελειωσε η σιλικονη...:smt009:smt009:smt009

seven77
27-12-09, 00:45
τραγανες απο που μπορουμε να αγορασουμε? οσο και αν εψαξα δεν βρηκα κατι

thanasis76
27-12-09, 12:37
τραγανες απο που μπορουμε να αγορασουμε? οσο και αν εψαξα δεν βρηκα κατι

φιλε δυστυχος δεν θα βρεις να αγορασεις απο καπου.
μονο αν εχεις καποιο φιλο η γνωστο ψαρα και ριχνει χοντρα διχτυα ...
οι τραγανες ειναι στο βυθο της θαλασσας και δεν βγαινουν αλλιως...
εγω εχω βρει ενα λιμανακι με ψαροβαρκες και τις μετανε ολες σε ενα σημειο για να μην τις ξαναπετανε στη θαλασσα....

giannisqq
27-12-09, 13:36
ολοι διακοπες στην συρο...:D:D:Dμαρεσαν οι τραγανες:D:D

thanasis76
30-12-09, 20:19
παΐδια οι πέτρες όπως βλέπετε στην πρώτη Φώτο συνεχίζονται....
και επiδή μου ηρθε στο μυαλό και μια παραλλαγή αλλά στα ιδία χρώματα για να έχουμε ομοιομορφία είπα να σας το δείξω...:rolleyes::rolleyes:
στην στις άλλες Φώτο βλέπετε τα βράχια πολυουρεθανης αλλά αφού τα έχω περάσει ένα στρώμα τσιμέντο...
όταν στεγνώσει το τσιμέντο θα τα περάσω άλλο ένα χέρι και πάνω σε μερικά βράχια θα κολλήσω λευκή άμμο και στα αλλά θα κολλήσω ψιλό χαλικάκι, αυτό που βλέπετε στην Φώτο....
αυτά τα βράχια θα είναι κατά κύριο λόγο στον πάτο του ενυδρείου και από πάνω θα μπουν τα βράχια με τις τραγάνες και μερικά από αυτά για να σπάει η μονοτονία:smt041:smt041

giannisqq
30-12-09, 20:36
δεν ξερω θα δειξει στο τελος,πιστευω θα το κανεις ωραιο,εμενα παντος μαρεσουν οταν ολες οι πετρες ειναι ιδιες...

thanasis76
30-12-09, 20:41
δεν ξερω θα δειξει στο τελος,πιστευω θα το κανεις ωραιο,εμενα παντος μαρεσουν οταν ολες οι πετρες ειναι ιδιες...

εγω εχω αλλη αποψη γιατι το εχω ξανα δοκιμασει με επιτυχια...
κοιτα εδω...

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=21189

το πρωτο μου ενυδρειο οπως το βλεπεις εχει 3 διαφορετικα ειδη πετρας...
κι ομως ειναι ομοιομορφα ακομα και πριν πιασουν αλγη....:D

giannisqq
30-12-09, 21:15
:smt041:smt041:smt041παω πασο!!!αν γινει ετσι δεν το συζηταω!!!αυτο το ενυδρειο ηταν προτυπο για εμας!!!

thanasis76
30-12-09, 21:46
:smt041:smt041:smt041παω πασο!!!αν γινει ετσι δεν το συζηταω!!!αυτο το ενυδρειο ηταν προτυπο για εμας!!!

αστο το προτυπο.... παει αυτο... :smt120:smt120
τωρα παμε για πιο μεγαλα και πιο ομορφα....
μην ξεχνας οτι αυτο που ετοιμαζω θα ειναι ολο diy....
θα προσπαθησω να φτιαξω και ενα background πολυ καλο....
το εχω στο μυαλο μου απο τωρα....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

giannisqq
30-12-09, 21:52
αντε να βλεπουμε κ να μαθαινουμε και εμεις οι νεοτεροι!!!ποτε θα δουμε ψαρια μεσα??????/

thanasis76
30-12-09, 21:54
αντε να βλεπουμε κ να μαθαινουμε και εμεις οι νεοτεροι!!!ποτε θα δουμε ψαρια μεσα??????/

οταν δεις να ανεβαζω φωτο απο τη κατασκευη του ενυδρειου... αναλογα με τις φωτο και τις εργασιες, θα μετραω αντιστροφα... :D:D:D

giannisqq
30-12-09, 22:02
σιγουρα περιμενουμε αρκετοι!!!!!!αντε με το καλο

thanasis76
01-01-10, 15:53
επιδη στη ζωη μου δεν το βαζω ευκολα κατω... ετσι κι εδω συνεχιζω δυναμικα ασχετα με την στεναχωρια μου...:smt009:smt009

στις παρακατω φωτο βλεπετε τα βραχια απο πολυουρεθανη αφου εχει προσθεθει η αμμο....
και στις επομενες αφου πανω απο την αμμο εχει προσθεθει το χαλικακι...
οπως βλεπετε στην τελευταια φωτο ο ενας βραχος αν και ατελειωτος ακομα ειναι με την τραγανα και οι αλλοι 2 ειναι με το χαλικακι...
τα χρωματα ειναι ομοιογενής...:smt041:smt041

γνωμες δεκτες!!:D:D

Γιώργος Κ
01-01-10, 18:34
Ετσι μπραβο!! Μη πτοεισαι!! Φαινονται ομορφες και με το χαλικακι!! :p

thanasis76
01-01-10, 21:37
Ετσι μπραβο!! Μη πτοεισαι!! Φαινονται ομορφες και με το χαλικακι!! :p

σε ευχαριστω!!!
μεσα στο νερο θα δειξουν σιγουρα πιο καλα...
με το αναλογο φοντο απο πισω και λιγη αλγη...:D:D

thanasis76
02-01-10, 10:33
καλημερα!!!!!
τα βραχακια μου τελειωνουν σιγα σιγα ( εκτος απο μερικες λεπτομεριες που θελουν ) και αρχισαν να βγαινουν απο το σπιτι...:D:D:D
μερικες φωτο...

στον ενα τον μεγαλο και μακρυ βραχο εχω βαλει μονο αμμο...
ειναι ο βραχος που σκεφτομαι να βαλω σε ενα σημειο και απο εκει να ξεκινανε σιγα σιγα τα βραχια.... κατι σαν χωρισμα αμμου και βραχια....

Πάνος
02-01-10, 11:51
μπραβο για την υπομονη σου...
θαναση ειμαι πολυ περιεργος να το δω στημενο το ενυδρειο με αυτα....παντως ειδικα αυτα με τις τραγανες ειναι απιστευτα φυσικα...λιγο θελει να δουλεψεις τις τρυπες....:D:D

halvas69
02-01-10, 12:19
Δεν σχολιάζω το τι μου φαίνεται όταν κοιτάζω τις πέτρες γιατί θα μας κόψει το ΕΣΡ.
Μα καλά ρε Θανάση που είχες τον νου σου όταν τις έφτιαχνες ?

MiziGr
02-01-10, 12:33
Χαλβά νόμιζα πως ήμουν ο μόνος διεστραμένος!!!

Να είσαι καλά με έκανες και γέλασα!!!

halvas69
02-01-10, 13:06
Δεν είσαι εσύ ο διεστραμμένος αγόρι μου.....χα,χα,χα :) :) :)

panos1972
02-01-10, 13:53
Δεν σχολιάζω το τι μου φαίνεται όταν κοιτάζω τις πέτρες γιατί θα μας κόψει το ΕΣΡ.

Πως αλλιώς ρε halvas νομίζεις πως ο Θανάσης κάνει τόσο .... μ@μ@τ@ ενυδρεία;

Θανάση παρακολουθώ τα πόστς σου. Μου άναψες πολλές φωτιές για malawi!!!

Κλεόβουλος
02-01-10, 19:43

:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044
όλο στα γλυκά είναι το μυαλό σου?

thanasis76
02-01-10, 19:54
ρε δεν ντρεπεστε λιγο...
τις πετρες μου τις περασατε για μ@@@@@@
ντροπη!!!!!

halvas69
02-01-10, 20:27
Καλά τα λέει ο Κλεόβουλος, για λουκουμάδες πριν μπουν στην φριτέζα μου φάνηκαν :

http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=27050&d=1262197168

Γιατί ρε Θανασάκη εσένα που πήγε ο νους σου ? χα,χα,χα :p

thanasis76
02-01-10, 23:16
φτου σας ρε....:D:D:D
λες να φτιαχνουμε τοσο ασχημους λουκουμαδες???

POURITANOS
02-01-10, 23:32
Επειδή βλέπω ότι προσπαθείς τα βραχάκια να μοιάζουν όσο γίνετε με κομμάτια από γυναικείο άγαλμα
βάζω μια φωτογραφία που ίσως σε βοηθήσει να πετύχεις ακόμα ποιο φυσικό αποτέλεσμα.

Σου προτείνω να παίξεις με συνδυασμούς τραγανών σε επιλεκτικά σημεία.:rolleyes:
Ελπίζω να σε βοήθησα. :D

Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί η ενυδρείακη μας κοινότητα:smt084.

thanasis76
02-01-10, 23:35
δεν εχετε καταλαβει το σκεπτικο μου αλλα δεν πειραζει ας σας το πω....
τα βραχια που φτιαχνω και καλα για να μην εχουν βαρος...:D:D
ειναι ενας καλος τροπος να κραταω τα αρσενικα ψαρια παντα ζεστα....
οταν φτιαξω το ενυδρειο θα δειτε γεννες.... χαμος θα γινετε...:D:D

paco
03-01-10, 00:08
σε βλεπω υγειεστατο θα αρχιζα να ανυσηχω αν εφτιαχνες αλλα σχηματα

agnos
03-01-10, 11:16
Τι αθώα και αγνά παιδάκια που είστε !!!!!!!!!!!!!!

steady
13-01-10, 12:29
παντως εγω ειμαι καθετος στη χρηση αιχμηρων πετρωματων σε ενυδρεια με κιχλιδες γενικοτερα και ειδικοτερα σε ψαρια που τρεφονται απο αλγη γιατι η μπορει να τραυματιζονται προσπαθωντας να φανε αλγη απο την πετρα η να την κοψουν την συνηθεια γιατι θα ενοχλουνται

πιστευω οτι malawi η tanganyika πανε μονο με ψιλη ασπρη αμμο και πλακε ποταμισσιες γκρι πετρες σχετικα πεπλατισμενες γιατι και αυτο παιζει το ρολο του οι τραγανες ειναι για θαλλασα και εκτος των αλλω παραπεμπουν και εκει

φιλικα παντα και απορω που κανενας δεν το χει σκεφτει μεχρι τωρα:smt020

thanasis76
13-01-10, 13:41
παντως εγω ειμαι καθετος στη χρηση αιχμηρων πετρωματων σε ενυδρεια με κιχλιδες γενικοτερα και ειδικοτερα σε ψαρια που τρεφονται απο αλγη γιατι η μπορει να τραυματιζονται προσπαθωντας να φανε αλγη απο την πετρα η να την κοψουν την συνηθεια γιατι θα ενοχλουνται

πιστευω οτι malawi η tanganyika πανε μονο με ψιλη ασπρη αμμο και πλακε ποταμισσιες γκρι πετρες σχετικα πεπλατισμενες γιατι και αυτο παιζει το ρολο του οι τραγανες ειναι για θαλλασα και εκτος των αλλω παραπεμπουν και εκει

φιλικα παντα και απορω που κανενας δεν το χει σκεφτει μεχρι τωρα:smt020

φιλε μου σιγουρα η τραγανες ειναι απο θαλασσα και οχι απο ποταμια και λιμνες, σε αυτο εχεις δικιο...
αλλα αν θελεις να φτιαξεις ενα ενυδρειο νταμαρι με τις τραγανες μπορεις να εχεις το 1/3 σε βαρος...
ενα ακομα θετικο ειναι οτι ανεβαζει τις σκληροτητες τελεια.
οσο για τα mbuna που τρωνε αλγη πιστεψε με δεν εχουν κανενα απολυτος προβλημα...
το ενυδρειο που βλεπεις στην φωτο μου εχει μεσα τραγανες και ειχα μεσα 6 διαφορετικα ειδη malawi mbuna και ετρωγαν χωρις κανενα προβλημα αλγη...
ενα ακομα θετικο ειναι οτι οταν εχεις γεννες αφηνεις την φυση να κανει τη δουλεις της χωρις να εχεις φοβο να τα φανε τα πιο μεγαλα. ουτε να προσπαθεις να πιασεις τα μικρα, ουτε να στρεσαρεις την μανα για να την πιασεις μπουκωμενη...

καλα εκανες και εγραψες την αποψη σου γιατι εδω χρειαζονται ολες οι αποψεις για να μπορει ο καθε ενας που διαβαζει να βλεπει και τα αρνητικα και τα θετικα....:smt052:smt052
παντος ειναι δοκιμασμενες απο προσωπικη εμπειρια...:grin::grin:

steady
13-01-10, 15:01
φιλε μου σιγουρα η τραγανες ειναι απο θαλασσα και οχι απο ποταμια και λιμνες, σε αυτο εχεις δικιο...
αλλα αν θελεις να φτιαξεις ενα ενυδρειο νταμαρι με τις τραγανες μπορεις να εχεις το 1/3 σε βαρος...
ενα ακομα θετικο ειναι οτι ανεβαζει τις σκληροτητες τελεια.
οσο για τα mbuna που τρωνε αλγη πιστεψε με δεν εχουν κανενα απολυτος προβλημα...
το ενυδρειο που βλεπεις στην φωτο μου εχει μεσα τραγανες και ειχα μεσα 6 διαφορετικα ειδη malawi mbuna και ετρωγαν χωρις κανενα προβλημα αλγη...
ενα ακομα θετικο ειναι οτι οταν εχεις γεννες αφηνεις την φυση να κανει τη δουλεις της χωρις να εχεις φοβο να τα φανε τα πιο μεγαλα. ουτε να προσπαθεις να πιασεις τα μικρα, ουτε να στρεσαρεις την μανα για να την πιασεις μπουκωμενη...

καλα εκανες και εγραψες την αποψη σου γιατι εδω χρειαζονται ολες οι αποψεις για να μπορει ο καθε ενας που διαβαζει να βλεπει και τα αρνητικα και τα θετικα....:smt052:smt052
παντος ειναι δοκιμασμενες απο προσωπικη εμπειρια...:grin::grin:

σιγουρα παρεχει κρυψωνες και γω το πρωτο κιχλιδοενυδρειο με moonstone το ειχα αλλα αμα κανεις ενα σωστο στησιμο και με αλλες πετρες μπορεις να χεις καλες κρυψωνες σιγουρα λιγοτερες αλλα και παλι αρκετες το βαρος εμενα μεχρι τα μεγεθη που εχω φτασει δεν με εχει απασχολησει αμα παρεις τα μετρα σου σε γενικες γραμμες και με φυσικες πετρες εισαι οκ πιστευω

περι ορεξεως κολοκυθοπιτα το σιγουρο ειναι οτι τραγανες στις λιμνες αυτες δεν υπαρχουν και τα στοματα των ψαριων ειναι κατασκευασμενα για να ξυνουν η να μασανε αλγη απο επιπεδες η μη αιχμηρες πετρες και ο τροπος που τρεφονται γενικα ειναι ενα λεπτο σημειο κατα τη γνωμη μου γιαυτο και οι τοσες διαφοροποιησεις στον τροπο συγκομιδης της αλγης αναμεσα στα διαφορα ειδη(μασημα ξυσιμο τραβηγμα) κτλ) μου κανε και μενα εντυπωση πραγματικα το ποσο σημαντικο ειναι για αυτα τα ψαρια οταν το ειδα στα σεμιναρια του konigs

νταξει απο κει και περα νυστικες δεν θα μεινουνε και σιγουρα ειναι σκυλια αλλα δεν ξερω κατα ποσο τις ταλαιπωρουμε να κανουνε κατι που ειναι στη φυση τους

οπως και να χει εχει ενδιαφερον το project να δουμε πως θα δειξει τελικα ενημερωσε μας με φοτο!

thanasis76
13-01-10, 15:20
οταν ετοιμαστει το ενυδρειο θα βαλω και φωτο και τα παντα ξανα...
οσον αφορα παντος για τα ψαρια μας οπως το ειπες πιστευω οτι πρεπει να κανουμε το καλητερο γι αυτα...
το πιο σημαντικο πιστευω ειναι περαμετροι νερου, θερμοκρασια, καθαρο νερο, σωστα λιτρα, διατροφη και αν χρειαζεται κοπαδια...
οσο αφορα την διατροφη επιδη σπανια θα εχουμε αγρια ψαρια πιστευω οτι εχουν μαθει να τρωνε το φαγητο που τους ριχνουμε και μονο σε μεγαλη πεινα θα φανε καθαρα αλγη απο τα βραχια...
τωρα ποια με τις τροφες τους παρεχουμε τα παντα και κοιτανε τον ευκολο τροπο και τα ιδια....
αν πιστευω κραταμε τα ψαρια σωστα οπως τα παραπανω που ανεφερα ακριβως αναπαρασταση του βυθου που ζουν τα ψαρια δεν θα γινει ποτε... παντα κατι δεν θα βρισκουμε, κατι θα ειναι ακριβο, κατι θα μπαινει το προσωπικο γουστο μιας και οι περισσοτεροι τα εχουμε στο σπιτι μας...
παντος το σιγουρο ειναι οτι πρεπει οσο μπορουμε να πλησιαζουμε τον βιοτοπο τους....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

steady
13-01-10, 16:19
σιγουρα ο περισσότερος κοσμος το παρακανει με τις τροφες και γω οταν ταιζα πολυ παρατηρουσα τα ψαρια ποιο αδιαφορα οχι τοσο νευρικα και δραστηρια τωρα πλεον ταιζω max 4-5 φορες τη βδομαδα και 3-4 φορες το χρονο μενουνε για 15 μερες χωρις φαι ,φυσικα μιλαω για ενηλικα ψαρια παντα,η αναπτυξη τους ειναι μια χαρα δειχνουν γενικα ποιο πολυ ενδιαφερον στο να σκαλισουνε μασουλισουνε σκαψουνε τα παντα και γενικοτερα το βασικοτερο ένστικτο του να τραφω τα κανει ποιο ενεργητικα

παντως τελικα παιζει να χεις και λιγοτερες κρυψωνες ετσι οπως τα εφτιαξες δεδομενου οτι τον χωρο που πιανει μια τετοια πετρουλα η οποια προσφερει μια τρυπα θα τον επιαναν 2-3 ποιο μικρες πλακουτσερες οι οποιες η μια πανω στην αλλη θα χαν μπολικες χαραμαδες για μικρα! χρειαζεσαι σε καθε βραχο μια τρυπα εισοδου και μια εξοδου πιστευω για να κυκλοφορουν καλυτερα αναμεσα !

thanasis76
13-01-10, 16:31
για τις τροφες εχεις δικιο...
οταν ειχα κι εγω τα malawi mbuna ετρωγαν κανονικα και κατω εμενα πολυ βρωμα στο βυθο.... δεν σκαλιζαν και πολυ...
οταν δεν τα ταιζα μια μερα... το ενυδρειο ηταν πεντακαθαρο...:D:D:D
οσο για τις πετρες που λες καιν τις κρυψωνες...
να σου εξηγησω....
οι πετρες φτιαχτηκαν
για να μπουν ( αν μπουν ) αναλογα με την διακοσμιση στο ενυδρειο που θα φτιαξω τωρα ( 1500 ) λιτρα...
δεν θα φτιαξω malawi και δεν θα εχει τοσα πολλα ψαρια για να θελουν πολλες κρυψωνες...
απο μερικες τρυπες ισως να βγαινουν φυτα...
ακομα δεν ξερω σιγουρα τι ενυδρειο θα γινει...
εχω στο μυαλο μου με την σειρα που τα λεω...
μαδαγασκαρης, δισκους, τανκανιγκα...
οποτε βλεποντας και κανοντας...

steady
13-01-10, 18:51
μια χαρουλα τα λιτρα ποιος ασχολειται με τις πετρες σε τοσα λιτρα:D:D:D

αντε περιμενουμε!