PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποιός έχει το PH-201 controller?


ispyii
21-12-09, 23:44
Γειά σας.

Ποιός έχει το PH-201 controller να με βοηθήσει με το καλιμπράρισμα?
Να μου πει και αν είναι χαλασμένο το ηλεκτρόδιο....δε το βλέπω και καλά!Κάνει κάτι άλλα.


Το ηλεκτρόδιο που έχει η συσκευασία δεν είναι καλό αλλά με την πρώτη να μην δουλεύει?

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

maikl
22-12-09, 06:55
-Στο συγκεκριμενο controler "υποφερει" το ηλεκτροδιο στο σημειο που ενωνεται με το καλωδιο.Εκει ειναι που παιρνει νερο(θελει στεγανοποιηση με σιλικονη) ή να προσεχεις να μη το βυθιζεις ολοκληρο μεσα στο νερο.
Λοιπον για το καλιμπραρισμα:
Βαζουμε το διακοπτη στο PH.
Παίρνουμε το ηλεκτρόδιο και το ξεπλένουμε με νερό Α/Ο(ή και με νερο δικτυου),το στεγώνουμε με χαρτί κουζινας και στην συνέχεια το βουτάμε στο μπουκάλι-φακελακι (αναλογα του τι εχουμε) calibration liquid ph 4,0 , μόλις σταθεροποιηθεί η τιμή ρυθμίζουμε με το κατσαβιδάκι του PH Controler την βίδα που γράφει CAL PH 4 να πάει στο 4.
Στην συνέχεια βγάζουμε το ηλεκτρόδιο το ξεπλένουμε, το σκουπίζουμε με χαρτί και το τοποθετούμε στο μπουκάλι calibration liquid ph 7,0 και μόλις μόλις σταθεροποιηθεί η τιμή ρυθμίζουμε με το κατσαβιδάκι του PH Controler την βίδα που γράφει SLOPE PH 7 να πάει ως το 7.
Αυτήν την διαδικασία την κάνουμε δύο-τρεις φορές μέχρι να βάζουμε το ηλεκρόδιο στο μπουκάλι του 4 και να δείχνει 4 και στο 7 να δείχνει 7.
Tελος γυρναμε το διακοπτη από το PH στο SET και στην συνέχεια με το κατσαβιδάκι γυρνάμε την βίδα του SET και βάζουμε την τιμη του επιθυμητου PH.
Aπο τη στιγμη που θα κανεις σωστα το καλιμπραρισμα θα δεις αν και κατα ποσο παιζει (πανω -κατω) η ενδειξη τιμης του ph controler.Αν εχει διακυμανσεις πας για ηλεκτροδιο....

ispyii
22-12-09, 14:49
Επειδή πρέπει να είναι χαλασμένο το ηλεκτρόδιο γιατί και με τη μικρορύθμιση το πολύ να πάει στο 5.80 με το υγρο 6.86 ξέρει κάποιος να μου πει που θα βρω να αγοράσω ένα ηλεκτρόδιο.....?

Το pinpoint ας πούμε!Οχι από εξωτερικό, από Ελλάδα.

Ευχαριστώ!

maikl
22-12-09, 17:14
Δες το εδω (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=513). ;)

ispyii
22-12-09, 21:46
ΟΚ!
Ευχαριστώώώώώ!!!

tsagod
02-09-12, 12:51
να ρωτησω και εγω κατι στο σεταρισμα του εν λογω controller...

... εχω ρυθμίσει το ph 6.75 , αυτην την στιγμη δείχνει οτι είναι 6,82 και δινει co2 (λογικο). Πρεπει να προσεξω κατι με το κουμπι hi-a και lo-a? (και σε ποια θεση πρεπει να το εχω αυτο το κουμπι).