Επιστροφή στο Forum : προετοιμασια 25λιτρου
γεια σας και παλι....ως γνωστο γιορτες ερχονται ,αποφασισα και γω λοιπον να μου χαρισω-αγορασω ενα 25λιτρο....βρηκα ενα σε λογικη τιμη (γυρο στα 40ε)διαστασεων 45(μ)χ35(υ)χ20(π)....προοριζεται για φυτεμενο και αυτο σαν το 125λιτρο ...το προβλημα ειναι τα ψαρια....τι μπορο να βαλλω....σκεφτομαι σοβαρα για καποιο ειδος μονομαχου μιας και περσυ διατηρουσα κυβο με crown tail>..ομως θελω να διαλεξω (αν βρω φυσικα )καποιο αλλο ειδος (εκτος splender) πχ delta tail.επισης οταν στρωσει μπορει να μπει και καμια ρεντ τσερυ....υπαρχει κατι αλλο εκτος απο αυτα ...να μπορει να ζησει εκει>.//ευχαριστω εκ των πρωτερων..
ειναι να σου "κατσει" καποιος αλλος...υπαρχουν πολλα ειδη οπως πχ halfmoon,double tail,rose tail και αλλα...παρε το ενυδρειο βαλε φυτα στρωστο και μολις βρεις αυτον που σου αρεσει τον παιρνεις...γενικα μην περιμενεις και πολλες επιλογες στην ελλαδα...υπαρχουν κυριως κλασσικοι betta...
ομως θελω να διαλεξω (αν βρω φυσικα )καποιο αλλο ειδος (εκτος splender) πχ delta tail..
...υπαρχουν πολλα ειδη οπως πχ halfmoon,double tail,rose tail και αλλα..
ολοι αυτοι οι μονομαχοι ειναι το ιδιο ειδος....betta splendens. απλα εχουν βγει πολλες παραλλαγες...
αν θελεις κατι εκτος απο splendens οπως λες...θα πρεπει να πας σε αλλο ειδος (και οχι αλλη μορφη)..οπως π.χ. betta smaragdina.
με το καλο να στησεις το ενυδρειο σου.
σας ευχαριστω παιδια....ναι αυτη την φορα θα εχω και μπολι και διαφορα τετοια...χεχε απο το μεγαλο ημιφυτεμενο..οσο για το ''σχεδιο" α το ψαξω αρκετα...μπορω να βαλλω κανα γκαπυ αρσενικο
dimitris21
22-12-09, 14:34
σας ευχαριστω παιδια....ναι αυτη την φορα θα εχω και μπολι και διαφορα τετοια...χεχε απο το μεγαλο ημιφυτεμενο..οσο για το ''σχεδιο" α το ψαξω αρκετα...μπορω να βαλλω κανα γκαπυ αρσενικο
αφού το ξεκίνησες καλά το θέμα γιατί πας να το χαλάσεις? :p
..χαχα..για τα γκαπυ λες...ε.???ναι μετα το σκεφτηκα..παντως το μινι φυτεμενο θα ειναι τελειο...ηδη οι ελοντεες μεγαλωνουν και περιμενουν να παρουν θεση .....και το μεγαλο γινεται ωραιο...φυτεμενο με σκαλαρια..;);)
harris samos
22-12-09, 14:49
άμα βγάλεις και τους ξιφοφορους και κάτι αλλα που δε θυμάμαι :smt077
:smt044:smt044:smt044 έχω γίνει ο κακός της παρέας μου φαίνεται ........:D:D
χαρη ....το 125λιτρο εχει ηδη μεταμορφωθει σε φυτεμενο με 2 gold scalare και 2 ασημι μαυρα....+ ενα μικρο anchistrus...ξεχνα τα τα αλλα τα γυρισα πισω...:D:D:D...τωρα και το 25λιτρο θα ακολουθησει τα βηματα του 125 αλλα θα ειναι μινι φυτεμενο με μονομαχο....οκ?
harris samos
22-12-09, 15:36
χαρη ....το 125λιτρο εχει ηδη μεταμορφωθει σε φυτεμενο με 2 gold scalare και 2 ασημι μαυρα....+ ενα μικρο anchistrus...ξεχνα τα τα αλλα τα γυρισα πισω...:D:D:D...τωρα και το 25λιτρο θα ακολουθησει τα βηματα του 125 αλλα θα ειναι μινι φυτεμενο με μονομαχο....οκ?μετα απο τοσα :smt084 χαχαχα
μπραβο κανε παρουσιαση :smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
ναι ...εβαλα τελικα μυαλο....χχεχε πηγα και στην συναντηση το σαββατο και εμαθα μερικα πραγματακια...δεν ειναι ετοιμο ακομα ...αλλα σας τις ταζω απο τωρα...σε λιγες μερες θα ανεβουν...και με το σκουρο χαρτονι απο πισω ειναι τρελα..και μια φωτο οπως ηταν πριν λιγες μερες...(πριν φυγουν ολα)θα επανελθω με αλλες φωτο οταν ετοιμαστει..:p:p:p
χαρη ετοιμασου...σε λιγες ωρες ερχεται το 25λιτρο μπαινει το χαλικι και αρχιζει το στρωσιμο με μπολι και υλικο απο το αλλο ενυδρειο....μελλοντικοι κατοικοι μαλλον ρεντ τσερυ και μονομαχος...διακοσμηση ...στυλ φυτεμενου ..java fern,egeria densa,cryptocoryne mopani κλπ ....αναμενεται η παρουσιαση μαλλον κατι τετοιο θα ακολουθησω
συνδοιασμο
-------------------------
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ..οριστε οι πρωτες ...φωτο...στρωσιμο με μπολι και μουργα απο το βιολογικο φιλτρο του 125...
και μια απο το μεγαλο ...το οποιο ειναι σε καλο δρομο(το χαρτονι το εβγαλα γιατι το εβρεξα.:D:D)
παιδια βοηθεια λιγο....ο θερμοστατης ειναι καλα ετσι...?? ο συγκεκριμενος πρεπει να ειναι της sacem.?? απλα ρωταο αν κανει για κατω απο το νερο.....
Μια χαρα ειναι ο θερμοστατης αλλα να τον βγαζεις απο την μπριζα οταν κανεις αλλαγες νερου και να το βαζεις παλι οταν τελειωνεις!!
Στο μεγαλο ενυδρειο τη καημενη τη ξιφοφορινα την εχεις ακομα στη γεννηστρα ...?? Ποσες μερες ειναι εκει? :confused:
οχι ρε γιωργη....χαχα στην γεννηστρα εχω 2 μικρα σαλλιγκαρακια τα οποια ηρθαν με τα φυτα ....αυτο το κονικο (προς τα αριστερα) και ενα apple αν το ξεχωριζω καλα...τα εχω μεχρι να μεγαλωσουν λιγω να δω τι ειναι...μην πολλαπλασιαστουν και ψαχνομαστε μετα..χαχ ..την ξιφοφορινα περιμενω να στρωσει να την βαλλω στο 25λιτρο να γεννησει
οχι ρε γιωργη....χαχα στην γεννηστρα εχω 2 μικρα σαλλιγκαρακια τα οποια ηρθαν με τα φυτα ....αυτο το κονικο (προς τα αριστερα) και ενα apple αν το ξεχωριζω καλα...τα εχω μεχρι να μεγαλωσουν λιγω να δω τι ειναι...μην πολλαπλασιαστουν και ψαχνομαστε μετα..χαχ ..την ξιφοφορινα περιμενω να στρωσει να την βαλλω στο 25λιτρο να γεννησει
Βρε ασε τα σαλιγγαρακια ελευθερα!! Δεν κανουν κατι κακο ... και ετσι και αλλιως αν θελουν να φυγουν απο εκει μπορουν! :D
ok...και τωρα το μονο που μενει ειναι να περιμενουμε-τε την εξελιξη του μικρου ενυδρειου..υπολογιζω πως σε κανα 2 μερες θα καθαρισει η θολουρα και θα ειναι εντα3ει...οποτε περιμενουμε...
να και μια φωτο ακομα..με 2 πετρες και λιγη egeria densa..:)
harris samos
25-12-09, 15:48
της πετρες τησ τσεκαρες με ακουαφορτε ?? μηπως ειναι ασβεστολιθηκες :grin:
η μια πηρε ηδη ποδι...ναι εννοειται..της ειχα στο 125 στην αρχη,,εκανα μετρησει πριν απο λιγο και ειναι οκ...εβαλα την ξιφοφορινα να γεννησει....αντε με το καλο..και μερικοι κατοικοι του 125...θα σε κραταω σε αγωνια χαρη..για το μικρο ..αν δεν το φτιαξω καλα δεν προκειται να δει φωτο .χεχεχε:grin::grin::grin:
ποιος εχει αντιρηση για 2 πλατυ στο 25λιτρο....???εχω και to nickname και απο τοτε που ξεστησα το 40λιτρο και το πεταξα δεν εχω ξαναπαρει...ειμαι αναμεσα σε 2-3 αρσενικα γκαπυ ή κανα 2 πλατυ...ενστασεισ..??
εχουμε το ιδιο 25λιτρο!!:D
χαχα...αυτα ειναι...μπορω να πω οτι ειναι αρκετα καλο...το φιλτρο το γεμισα με βιολογια απο το 125 κλπ κλπ..τι εχεις μεσα εσυ..? εγω εφαγα πορωση με κατι γκαπακια που ειδα (αρσενικα παντα)και θελω να τα βαλλω...
Να μη βαλεις platy.
Ενας μονομαχος οριακα μπαινει σε τετοια ενυδρεια...
Εκτος αν θεωρεις τον εαυτο σου εμπειρο enough.Αν ναι βαλε αλλα και παλι με προσοχη;)
harris samos
27-12-09, 16:19
δε μου εταξες μονομαχοσπιτο γιατι τα αλλαζεις τωρα θες να σε αρχισω zw
κανονισε εσυ...δεν προκειται να δεις φωτο αν δεν ετοιμαστει...+ οτι δεν θα σου φερει δωρο ο αι βασιλης..ησουνα κακο παιδι φετος..:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044
εμενα το εσωτερικο φιλτρο βγηκε ελαττωματικο(θορυβωδες)και εβαλα ενα εξωτερικο και βρηκα την υγεια μου:rolleyes:
we vote for bettas :smt041:smt041
εγω μπορω να πω οτι δεν εχω προβλημα...προς το παρον.....ας το στησω με το καλο και βλεπουμε για κατοικους
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.