Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προσθηκη στοιχείων σε νερο ΑΟ

potami
21-12-09, 14:52
Εχω λιγο καιρο που χρησιμοποιω αντιστροφη οσμωση.
Η ρουτινα μου ειναι σε καθε αλλαγη 40 λιτρα νερο ΑΟ και 8 λιτρα νερο βρυσης.
Μεχρι τωρα μαζευα το νερο ΑΟ σε ενα μπετονι και λειτουργουσα μεσα ενα εσωτερικο φιλτρο γεματο με τυρφη. Θα σταματησω ομως να το κανω γιατι δεν εχω χωρο να συνεχισω να το κανω.
Το ενυδρειο μου ειναι 200 λιτρα τζαμαρια και γυρω στα 130 νερο. Εχω μεσα κορυντορας, τρια σκαλαρια, και δυο ντραφτ γκουραμι.
Το ενυδρειο ειναι φουλ φυτεμενο

Ερωτησεις και θα ηθελα τη βοηθεια σας:
-Το νερο μου εχει τα απαραιτητα στοιχεια;
- Αν οχι τι πρεπει να προσθεσω;
- ασχετα με την δικη μου περιπτωση τι μπορει να κανει καποιος για να προσθεσει στοιχεια στο νερο ΑΟ;

Πάνος
21-12-09, 15:03
υπαρχουν πολλα σκευασματα ανασυστασης του νεορυ της ΑΟ. ηλεκτρολυτες..ιχνοστιχεια ....
και η ποσοτητα φυσικα αναλογη με το τι σκληροτητες θελεις να πιασεις...
με μειξη με νερο βρυσης νομιζω πως εισια μια χαρα στο ποσοστο που αναφερεις....;)
οσο για τα στοιχεια της τυρφης μπορεις να βαζεις τυρφη μεσα στο ενυδρειο...

potami
21-12-09, 15:09
χυμα στο ενυδρειο η στο φιλτρο;
δεν θα πεσει και αλλο η σκληροτητα και το πεχα και στις δυο περιπτωσεις;

Alex_Salonica
21-12-09, 16:57
Τώρα τελευταία πολλοί δεν βάζουν καθόλου ιχνοστοιχεία και ουσιαστικά "μπαίνουν" από τις τροφές

Γιώργος Κ
21-12-09, 17:35
υπαρχουν πολλα σκευασματα ανασυστασης του νεορυ της ΑΟ. ηλεκτρολυτες..ιχνοστιχεια ....
και η ποσοτητα φυσικα αναλογη με το τι σκληροτητες θελεις να πιασεις...
με μειξη με νερο βρυσης νομιζω πως εισια μια χαρα στο ποσοστο που αναφερεις....;)
οσο για τα στοιχεια της τυρφης μπορεις να βαζεις τυρφη μεσα στο ενυδρειο...
Σωστα!!
Αν και "περνας" απο 2 προφιλτρα και μια μεμβρανη ... για μενα ειναι "κριμα" ολο αυτο το νερο να το αναμυγνυεις παλι με το νερο που (θελω) να αποφυγω που ισως περιεχει μικροβια και βαρια μεταλλα (ακομα και σκουρια βγαζει η δικη μου βρυση) αρα καλυτερα να γινεται κατα τη γνωμη μου "ανασυσταση" του νερου με τα σκευασματα αυτα (ιχνοστοιχεια - ηλεκτρολυτες).
χυμα στο ενυδρειο η στο φιλτρο;
δεν θα πεσει και αλλο η σκληροτητα και το πεχα και στις δυο περιπτωσεις;
μαλλον εννοεις για την τυρφη?? Αν ειναι ετσι δεν γινονται αυτοματα οι μεταβολες θα πρεπει να περασουν μερες ... θα πρεπει να εχεις στο βαρελακι προετοιμασιας νερου αρκετο καιρο ωστε να δεις μεταβολες στο ph! ακομα και στο ενυδρειο (στο φιλτρο) δεν γινονται τοσο γρηγορα! Αυτο ειναι με τη τυρφη ... χρειαζεται καιρο, να ειναι καλης ποιοτητας, αλλα οπως και να εχει δεν μπορεις να την κοντρολλαρεις!!
Τώρα τελευταία πολλοί δεν βάζουν καθόλου ιχνοστοιχεία και ουσιαστικά "μπαίνουν" από τις τροφές
:rolleyes:
Μερικοι το κανουν εδω και χρονια!!
:D
Καποιος που εχει τις ιδιες αποψεις με μενα και ειναι 59+++ μεσω του trial and error .... βρισκεις την χρηση τομη .... στηρηζομαι στις δικες του παρατηρησεις και μεχρι σημερα εδω και πολυ καιρο ... αν και ειναι στο trial δεν εχω δει καποιο error!! ;)

potami
21-12-09, 18:38
ποια ειναι αυτα τα σκευασματα;
δωσε κανενα λινκ

καλα ειναι λογικο οτι αφου πεναμε το νερο απο Α/Ο να μην ξαναριχνουμε μεσα νερο μηΑ/Ο ομως αυτο το κανω επειδη εχω στη βρυση 18 ολικη σκληροτητα και με τον τροπο αυτο ρυθμιζω οπου θελω. Δεν γινεται δηλαδη για λογους ποιοτητας και καθαροτητας ως πρωτο λογο αλλα αφου το πετυχαινουμε και αυτο ας γινει ολοκληρωμενη δουλεια.

Γιώργος Κ
21-12-09, 18:41
Εγω χρησημοποιουσα αυτο http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/27f8d8d5a407642da3679794107b0382/cl/details/anid/22844c48a832e7339.97927414/tpl/-/searchparam/021060/lang/1/listtype/search
;)
Φαινεται ακριβο αλλα ειναι 1 κιλο και βαζεις λιγο!!