Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Εχτες εκανα προσπαθεια για να δω αν μπορω να φτιαξω co2 diy.Εβρασα το νερο για να διαλυθει η ζαχαρη, το αφησα να γινει χλιαρο μετα ελιοσα την μαγια(μισο κουταλακι του γλυκου και παραπανω) τα εριξα στην μπουκαλα και συμπληρωσα κρυο νερο μεχρι εκει που στενευει η μπουκαλα.Η μπουκαλα ηταν απο κοκα κολα εναμισι λιτρου και διπλα μετρητη φυσαλιδων.Σημερα το πρωι που πηγα να το τσεκαρω δεν δουλευε και το διαλυνα ηταν αραιο σχεδον εβλεπες απο μεσα του.Μολις το κουνησα λιγο εβγαλε 10 15 φυσαλιδες και αφρισε αλλα και παλι στοπ.....Τι εκανα λαθος?
harris samos
20-12-09, 11:03
Εχτες εκανα προσπαθεια για να δω αν μπορω να φτιαξω co2 diy.Εβρασα το νερο για να διαλυθει η ζαχαρη, το αφησα να γινει χλιαρο μετα ελιοσα την μαγια(μισο κουταλακι του γλυκου και παραπανω) τα εριξα στην μπουκαλα και συμπληρωσα κρυο νερο μεχρι εκει που στενευει η μπουκαλα.Η μπουκαλα ηταν απο κοκα κολα εναμισι λιτρου και διπλα μετρητη φυσαλιδων.Σημερα το πρωι που πηγα να το τσεκαρω δεν δουλευε και το διαλυνα ηταν αραιο σχεδον εβλεπες απο μεσα του.Μολις το κουνησα λιγο εβγαλε 10 15 φυσαλιδες και αφρισε αλλα και παλι στοπ.....Τι εκανα λαθος? η μαγια ειναι ολο το κολπο
ισως η θερμοκρασια του νερου σκωτοσε τα βακτιριδια της μαγιας αλλα μπορει και οχι και να ειναι θεμα θερμοκρασιας βαλτο καπου ζεστα κοντα σε ενα καλοριφερ οχι κολλητα απλα κοντα και δες βγαζει ..
αν δεν ζητα απο τη γυναικα η τη μητερα σου να σου φτιαξουν το νερο για τη μαγια ξερουν :grin::grin::grin::grin: εγω αυτο κανω
Η μαγια αραιωθηκε σιγα σιγα σε κρυο νερο και μετα αροιωθηκε παλι σιγα σιγα σε χλιαρο....Τ ειχα κοντα σε σομπα απο τις 6,30 μεχρι τις 12.Υπαρχει περιπτωση να μην σικωνε πιεση επειδη εχανε?
harris samos
20-12-09, 11:13
οχι το κρυο νερο φταιει :)
δηλαση πρεπει να αραιωθει σε ηδη διαλυμενο χλιαρο ζαχαρονερο?
Στην αρχή και εγώ ζέσταινα το νερό αλλά τώρα, πρώτα βάζω την ζάχαρη και την μαγιά στο μπουκάλι, μετά βάζω νερό από την βρύση, του ρίχνω ένα γερό κούνημα και σε 12 ώρες έχω φουλ παραγωγή.
harris samos
20-12-09, 12:17
δηλαση πρεπει να αραιωθει σε ηδη διαλυμενο χλιαρο ζαχαρονερο?οχι ζαχαρη μαγια και μετα το νερο οπως λεει ο lion απλα το νερο να ειναι σε καλη θερμοκρασια
Και εγώ σαν τον lion το έκανα, όλα στο μπουκάλι ένα καλό ανακάτεμα και πήγαινε ρολόι.
Οφείλω να πω ότι όσες φορές δεν ξεκίναγε μέσα σε μισή μέρα, τότε στάνταρ είχα κάποιο διαρροή που βεβαίως δεν την έβρισκα σχεδόν ποτέ !!!
Οπότε ξαναέστηνα τα σωληνάκια κλπ από την αρχή μέχρι να δουλέψει.
Ριχνω τρεια ποτηρια ζαχαρη μιση κουταλια του γλυκου μαγια και μετα νερο μεχρι εκει που στενευει το μπουκαλι και ξεκιναω.Ψαχνω για διαρροη!
-------------------------
Υπηρχε διαροη στο σωλινακι της πρωτης μπουκαλας.
pavlos2003
20-12-09, 13:10
...εγώ στο μπουκάλι απο απιοπνισμένο που χρησιμοποιώ για τη δουλειά αυτή είχα βάλει τεφλόν στο βίδωμα για να αποκλείσω απώλειες και δεν δούλευε το κόλπο...Όταν την άλλη μέρα έβαλα το κεφάλι στο ντουλαπάκι βρώμαγε οπότε κατάλαβα οτι απο κάπου έχανε...αφαίρεσα το...τεφλόν και όλα πήγαν ρολόι!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.