Επιστροφή στο Forum : Το PH επηρεαζεται απο το φως του ενυδρειου
λατσε τζενη
19-12-09, 15:54
Γεια σας παιδια
Πηρα πεχαμετρο και το εβαλα στο ενυδρειο μου.Παρατηρησα ομως οσο το ενυδρειο εχει το φως ανοικτο το Ph ηταν 6,9 με 7,οταν το φως εζβησε το ph ηταν 7,2 ειναι κατι που πρεπει να ανησυχησω;μηπως στρεσαρουν τα ψαρια μου αυτο το ανεβοκατεβασμα του ph;
ευχαριστω
νομίζω πως θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο :confused:
Κι εγώ έτσι πιστεύω αφού όταν κλείσουν τα φώτα τα φυτά δεν φωτοσυνθέτουν άρα παράγουν διοξείδιο άρα κατεβαίνει το πεχά
Τσιόνογλου Σταύρος
19-12-09, 17:04
Tο πεχάμετρο είναι και controller που το έχεις συνδεμένο με CO2;
λατσε τζενη
19-12-09, 17:54
Tο πεχάμετρο είναι και controller που το έχεις συνδεμένο με CO2;
οχι μονο του ειναι ,απλα το εχω βαλει στο νερο ειναι βεβεα κοντα στα φωτα,μηπως πρεπει να αλλαξω τη θεση του;δεν ξερω βρε παιδια αλλα ετσι λεει το πεχαμετρο ειμαι συγουρι οτι το λεω σωστα οταν ειναι ανοικτο το φως ειναι6,9 και με κλειστα φωτα ειναι 7,2,τι να πω..:confused:λετε να φαιει το πεχαμετρο;
Μμμμμ ... Παραξενο! Κανε ενα πειραμα! Βγαλε απο τη μπριζα ολα τα μηχανηματα (για λιγο) του ενυδρειου και μετρα με το πεχαμετρο!
λατσε τζενη
19-12-09, 20:11
Μμμμμ ... Παραξενο! Κανε ενα πειραμα! Βγαλε απο τη μπριζα ολα τα μηχανηματα (για λιγο) του ενυδρειου και μετρα με το πεχαμετρο!
Χα χα χα παραξενο θα ηταν να τα εκανα ολα σωστα απο την αρχει:confused: να σε καλα Γεωργο μια χαρα το πεχαμετρο 7 το ph μου
Γίνεται αυτό, όταν το καλώδιο του pH είναι εκτεθιμένο σε ακτινοβολία λάμπας φθορίου, είναι λάθος ένδειξη, δεν έχεις πρόβλημα με το pH (εκτός της ακτινοβολίας και με διαφορά στη θερμοκρασία παίρνεις λάθος ένδειξη, δηλαδή αν το καλώδιο ζεσταίνεται από κάτι).
λατσε τζενη
19-12-09, 21:59
ευχαριστω πολυ ολους παιδια
Οπως τα είπε ο almost - αν η αλλαγή στο ph γίνεται αμέσως (μόλις ανάβει/σβύνει το φως) τότε δεν είναι πραγματική αλλαγή - μπορεί να οφείλεται σε "παρεμβολές" που κάνουν τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά εκεί γύρω.
λατσε τζενη
20-12-09, 19:38
Οπως τα είπε ο almost - αν η αλλαγή στο ph γίνεται αμέσως (μόλις ανάβει/σβύνει το φως) τότε δεν είναι πραγματική αλλαγή - μπορεί να οφείλεται σε "παρεμβολές" που κάνουν τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά εκεί γύρω.
Οπως το λες εσυ και ο αλμοστ ειναι αλλα εκτος αυτο δεν ειχα ρυθμησει σωστα το πεχαμετρο πραγμα που το ανακαλυψα απο την απορια που ειχαν τα παιδια και κυριως απο τα πειραματα που μου ειπε georgarask.
ευχαριστω ολους
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.