Επιστροφή στο Forum : Ερυθρομυκίνη
Πηγα σημερα στο φαρμακειο να παρω ερυθρομυκίνη και μου ειπαν οτι καταργηθηκε και μου προτεινε clarithromykin(αντιβιοτικο klaricid) σε δισκια των 500.Εχει κανεις αποψη για αυτο?
Πηγα σημερα στο φαρμακειο να παρω ερυθρομυκίνη και μου ειπαν οτι καταργηθηκε και μου προτεινε clarithromykin(αντιβιοτικο klaricid) σε δισκια των 500.Εχει κανεις αποψη για αυτο?
Και εμενα τα ιδια μου λενε φιλε μου .. ψαξε ομως και σε αλλα φαρμακεια μηπως βρεις ερυθρομυκινη!! Δε ξερω αν θα κανει καλο η κακο στο ενυδρειο σου το αντιβιωτικο που λες θα σου ελεγα μη το βαλεις αφου μπορει να κρυβει κυνδινους για τη "βιολογια" του φιλτρου σου!!
dimitris vas
19-12-09, 21:31
Η κλαριθρομυκινη ανηκει στην ιδια οικογενεια αντιβιοτικων με την ερυθρομυκινη τις μακρολιδες και εχουν παρομοιο αντιμικροβιακο φασμα, απλα η κλαριθρομυκινη ειναι αποτελεσματικη και για τον Η.influenzae.
οποτε φανταζομαι δεν θα χει καμια διαφορα αν θες να τη χρησιμοποιησεις για τα ψαρακια σου..το πολυ να απαλλαγουν απο καμια επιγλωττιτιδα:)..
Η κλαριθρομυκινη ανηκει στην ιδια οικογενεια αντιβιοτικων με την ερυθρομυκινη τις μακρολιδες και εχουν παρομοιο αντιμικροβιακο φασμα, απλα η κλαριθρομυκινη ειναι αποτελεσματικη και για τον Η.influenzae.
οποτε φανταζομαι δεν θα χει καμια διαφορα αν θες να τη χρησιμοποιησεις για τα ψαρακια σου..το πολυ να απαλλαγουν απο καμια επιγλωττιτιδα:)..
Ειναι ηπιο αντιβιωτικο (η ερυθρομυκινη) το οποιο δεν εππηρεαζει (η μπορει να εππηρεαζει αλλα ελαχιστα) τα ωφελημα σε μας βακτηρια που ζουν στο φιλτρο! Θελει προσοχη μια που αυτο δεν εχει δοκιμαστει να δουμε τι αντιδρασεις εχει! Αν πειραματιστεις μετρα συνεχεια για αμμωνια και ΝΟ2 ... μια που οι επιπτωσεις θα ειναι να αυξανονται αν πεθαινει η βιολογια!
Μετα απο 6 μερες εφαρμογης κλαριθρομυκινης δεν ειχα ιδιαιτερα αποτελεσματα με την bga,στην αρχη δεν ειχα ανεβασματα στην αμμωνια αλλα η τελευταια μετρηση εδωσε κατι αναμεσα στο 0 και στο 0,5mg/l.Πλακωθηκα στις αλλαγες και εβαλα ανθρακα στο φιλτρο,το ανησυχητικο ειναι οτι παρατηρησα τα ψαρια να ανεβαινουν στην επιφανεια αν και εχω καλη αναταταραξη,απο δευτερα λεω να προσθεσω υγρα βακτηριδια,ως τοτε δυο αλλαγες απο 30% ημερησιως.
Αλλες μετρησεις Ph 7,4 Kh 5 Gh 8 No2 0,02mg/l NO3 5mg/l .Το ενυδρειο ειναι γυρω στα 450λιτρα καθαρα και φιλτραρεται απο ενα 2217 και ενα 2028
Το φοβομουν θα εππηρεαζε τη βιολογια! :smt009
ΝΟ2 και ΝΟ3 ποσο μετρας??
Μπολι ... γρηγορα ... αγγελια η αν εισαι κοντα στο κεντρο ελα να σου δωσω! :D
Μελισσια μενω και δεν ειναι ευκολο να κατεβω κεντρο ρε γμτ,θα το παλεψω με αλλαγες ως την δευτερα
No2 0,02mg/l NO3 5mg/l
αν θες ελα απο Φιλαδελφεια να σου δωσω εγω!!
Ευχαριστω παιδια,αν αυριο τα καταφερω θα βαλω θα σας στειλω πμ
Ενημερωση 4 μερες μετα,η αμμωνια μηδενιστηκε,το ΝΟ2 μηδεν,ΝΟ3 10,εβγαλα τον ανθρακα και εριξα Nitivec και toxivec,αναταραξη εχω καλη αλλα παρολα αυτα τα ψαρια εξακολουθουν να ανεβαινουν στην επιφανεια ακομα και μετα απο αλλαγη νερου,απο ορεξη ειμαστε καλα αλλα σημερα εχασα ενα σκαλαρι που ηταν μεσα 9 μηνες,δεν μπορω να καταλαβω τι αλλο μπορει να φταιει...Αυριο φευγω για 4 μερες και με εχουν ζωσει τα φιδια,θα βαλω και μια αεραντλια και ο θεος βοηθος
μηπως εφαγαν αμμωνια τις προηγουμενες μερες και πειραχτηκαν καποια οργανα και προφανως του αναπνευστικου;
Το φάρμακο που κυκλοφορούσε ήταν το Erythrocin. Έχει σταματήσει να βγαίνει και θα είναι τυχερός κάποιος να βρεί κανένα που έχει μείνει σε κάποιο μη κεντρικό φαρμακείο.
Όμως υπάρχει και η erythromycin base. Δεν είναι φάρμακο αλλά καθαρή ερυθρομυκίνη (χωρίς τα έκδοχα που περιέχουν τα φάρμακα) σε σκόνη που την χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για να παρασκευάζουν κρέμες για την ακμή.
Χθές το απόγευμα ξεκίνησα την θεραπεία του ενυδρείου μου με τέτοια σκόνη και ήδη το πρωί τα αποτελέσματα ήταν ορατά. Τα ψάρια είχαν απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά. Θα σας ενημερώσω για το τελικό αποτέλεσμα μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία.
Την σκόνη αυτή την αγοράζεις με το γραμμάριο (1,25 ευρώ/γρ). Το πρόβλήμα βέβαια είναι να χωρίσει κάποιος την απαραίτητη ποσότητα της καθημερινής δόσης που χρειάζεται για την θεραπέια. Αυτό μπορεί να γίνει με το μάτι, εκτός κι αν έχει κάποιος ζυγαριά που έχουν στα φαρμακεία που μετράει μικρογραμμάρια (πράγμα μαλλον απίθανο).
Θα σας ενημερώσω για το τελικό αποτέλεσμα μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία.
Τελικά, η eythromycine base αποδείχθηκε τελέιως ασφαλής και άκρως αποτελεσματική για την θεραπεία του κυανοβακτήριου.
Τα ψάρια, δεν έδειξαν σημάδια αλλαγής συμπεριφοράς. Όλα πήγαν μιά χαρά και το κυανοβακτήριο εξαφανίστηκε σχεδόν από την πρώτη ημέρα.
Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα όμως είναι να λύσεις και την αιτία για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.
Ναί έχεις δίκιο. Είχα την εντύπωση οτι μετά από θεραπεία δεν επανέρχεται.
Η αιτία μάλλον είναι το οτι αφαίρεσα την παροχή DIY CO2 που είχα, γιατί εμφανίστηκε λίγο μετά. Παρόλο που γύρισα την έξοδο του φίλτρου για να "γυρνάει" καλύτερα το νερό ειδικά στο σημείο που εμφανίστηκε το κυανοβατήριο, αυτό δεν έλυσε το πρόβλημα.
Γιαννης Μ5
03-06-10, 21:27
Κοιτα τα νιτρικα σου.Το κυανοβακτηριο εμφανιζεται σε ενυδρεια και λιμνες με χαμηλα νιτρικα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.