Επιστροφή στο Forum : Κατέβασμα Ph με Co2
Έχω μια ερώτηση που τη σκέφτομαι καιρό τώρα.Στο νερό του δικτύου της Θεσσαλονίκης πόσο θα μπορούσα να κατεβάσω το Ph μόνο με την προσθήκη Co2 από φιάλη?Ευχαριστώ.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483
Ευχαριστώ πολύ.Για να σιγουρευτώ ότι ερμηνεύω σωστά τον πίνακα:Έστω ότι έχω pH 8 και KH 13.Σύμφωνα με τον πίνακα στο νερό μου έχω αυτή τη στιγμή 3,9 ppm CO2. Αν αυξήσω τη συγκέντρωση στα 25 ppm CO2,τότε το pH μου θα φτάσει στα 7,2?
Ευχαριστώ πολύ.Για να σιγουρευτώ ότι ερμηνεύω σωστά τον πίνακα:Έστω ότι έχω pH 8 και KH 13.Σύμφωνα με τον πίνακα στο νερό μου έχω αυτή τη στιγμή 3,9 ppm CO2. Αν αυξήσω τη συγκέντρωση στα 25 ppm CO2,τότε το pH μου θα φτάσει στα 7,2?
Σωστά.
Οπότε,θεωρητικά,μπορεί κάποιος να ξεμπερδέψει έχοντας παροχή CO2 με pH Controller απλά ρυθμίζοντας τον Controller στο 7.2?Αν ναι,αυτή η παροχή διοξειδίου μετατρέπει αυτόματα το χαμηλών απαιτήσεων φυτεμένο μου σε υψηλών?Θα χρειαστεί δηλαδή επιπλέον φωτισμός και λίπανση?
Εγώ θα έλεγα ότι ΑΝ είχες ψηλό φωτισμό, θα χρειαζόσουν διοξείδειο και λίπανση ανάλογα.
Με το να έχεις διοξείδιο χωρίς φως, μπορεί να "τραβήξουν" περισσότερα λιπάσματα τα φυτά σου αλλά μπορεί και όχι - εξαρτάται από τη φυτομάζα και τις απαιτήσεις τους.
Πάντως με το σταθερό και σε ψηλότερη συγκέντρωση διοξείδιο θα έχεις και κάποια παράπλευρα ευεργετικά αποτελέσματα (π.χ. κάποιες άλγες όπως η ΒΒΑ χαίρονται με χαμηλό CO2 ή με σκαμπανεβάσματα αυτού).
Είμαι στα 0,7 W/L με πρόχειρους υπολογισμούς.Θα υπολογίσω ξανά μόλις κάνω ολοκληρωμένη παρουσίαση.Πάντως με 0,7 W/L,flourish μια φορά την εβδομάδα και διοξέιδιο στα 25 ppm με pH Controller μου φαίνεται λογικό να μην υπάρξει κάποια ανισσοροπία.Με ενδιαφέρει να μην πιέσω το ενυδρείο.Θέλω να παραμείνω σε χαμηλών απαιτήσεων προς το παρόν,άσχετα με την προσθήκη CO2.
καλησπερα κ απο εμενα.αν θελεις τη γνωμη μου για την υγρη λιπανση των φυτων.Ειναι προτιμοτερη η καθημερινη λιπανση των φυτων με μικροτερες δοσεις λιπασματος (αναλογα με τα λιτρα σου)παρα 1 φορα την εβδομαδα με μεγαλυτερη ποσοτητα σε λιπασμα.ετσι θα κρατησεις το συστημα σου πιο σταθερο χωρις μεγαλες μεταβολες σε αυτον τον τομεα.;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.