Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρόωρη Παρουσίαση 180L

zipo
17-12-09, 22:36
Όπως λέει και ο τίτλος,αποφάσισα να κάνω μια πολύ πρόωρη παρουσίαση του ενυδρείου μου με κυριότερο στόχο να πάρω μερικές συμβουλές σχετικές με το οπτικό αποτέλεσμα.Στόχος μου είναι απλώς μια αποδεκτή εμφάνιση που να μη δίνει αίσθηση ατιμέλητου.Οπότε,κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ.

Πληροφορίες

Διαστάσεις:101x41x73
Όγκος:180 Λίτρα (γύρω στα 130 καθαρά)
Κατηγορία:Κοινωνικό-Φυτεμένο
Φυτά:Egeria Densa,Java Moss,Java Fern,Κερατόφυλλο
Ψάρια / Άλλα είδη:Κανένα Ακόμα (ΕΙΝΑΙ στρωμένο)
Διακοσμητικά υλικά:άγνωστα ξύλα
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:ανάγλυφο Juwel
Φωτισμός:2x45 W
Διάρκεια φωτισμού:10 ώρες
Φιλτράρισμα:μαμίσιο του rio 180
Θερμοστάτης:200 w
Λίπανση:Seachem flourish προτεινόμενη δοσολογία μια φορά τη βδομάδα
Παροχή CO2:όχι

Παράμετροι:

pH:8
Γενική σκληρότητα (GH):15
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):10
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):γύρω στα 20 αλλά ακόμα οι αλλαγές νερού είναι αραιές
Αλλαγές νερού:30 τοις εκατώ κάθε 2 βδομάδες
Θερμοκρασία:24-25
Άλλες πληροφορίες:αναμένεται πιο αναλυτική παρουσίαση μόλις μπουν ψάρια και άλλα ζωντανά
Φωτογραφία:

platy
17-12-09, 22:45
ωραιο το ενυδρειο σου και καλη συνεχεια...απο μενα ..αρκετο διαβασμα για αυτα που προκειται να βαλλεις και για την συντηρηση των φυτων....αν θες βαλε λιγη ανουμπια κοντα στις ριζες και δεσε και λιγη μοσ(java moss) στην μεγαλη ριζα...περιμενουμε φωτο και με τα ψαρακια..;)

zipo
17-12-09, 22:48
ωραιο το ενυδρειο σου και καλη συνεχεια...απο μενα ..αρκετο διαβασμα για αυτα που προκειται να βαλλεις και για την συντηρηση των φυτων....αν θες βαλε λιγη ανουμπια κοντα στις ριζες και δεσε και λιγη μοσ(java moss) στην μεγαλη ριζα...περιμενουμε φωτο και με τα ψαρακια..;)

Πέφτει πολύ διάβασμα είναι η αλήθεια.Ανουμπία ήδη έχω και αργά ή γρήγορα θα μπει.Java Moss υπάρχει ήδη δεμένη πάνω στη ρίζα αλλά ακόμα είναι νωρίς και δε φαίνεται.Ούτε καν έχει σηκωθεί προς το φως ακόμα.Ευχαριστώ Πλάτυ. :)

Μίμης
17-12-09, 22:53
ωραιο φιλε μου το ενυδρειακι.θελει δουλεια ακομα στην τοποθετηση των φυτων στην επιλογη ψαριων και προσπαθησε να το κανεις οσο το δυνατο πιο φυσικο γινεται;)
καλη συνεχεια..:rolleyes:

platy
17-12-09, 22:54
ΥΓ η μπαλιτσα-φυτο..ειναι φυτεμενη..??πως λεγεται..??θελω και γω για το δικο μου...την συντηρεις ευκολα./

Μίμης
17-12-09, 23:04
ΥΓ η μπαλιτσα-φυτο..ειναι φυτεμενη..??πως λεγεται..??θελω και γω για το δικο μου...την συντηρεις ευκολα./

είναι μπαλίτσα απο μοσσ.ειναι ευκολη στη συντήρηση και δε εχει μεγαλες απιτήσεις αλλα πολύ χαμηλές.δεν ειναι φυτεμένη ειναι ενα μπαλάκι που μετακινείται αλλα οπως σας ειπα προσπαθείστε να κανετε τα ενυδριεα σας οσο το δυνατον πιο φυσικα για ειναι και ωραια... οχι οτι αλλιως δεν ειναι ωραια αλλα ειναι αλλο πραγμα;)

platy
17-12-09, 23:09
ωστε μπαλιτσα μος..ε..??:rolleyes::rolleyes: καλο μου ακουγεται...α φιλε ..zipo δοκιμασε να βαλλεις κατι αναλογο με βαλισνερια....μοιαζει με κρεμμυδι..και εχει πλατυα φυλλα ...μολις απλωθει θα σου αρεσει στο ματι...μπορεις ακομα να βαλεις καμια κρυπτοκορυνα για λιγο χρωμα...

zipo
17-12-09, 23:26
Ευχαριστώ Πλάτυ.Σκεφτόμουν να μεταφέρω όλα τα Egeria Densa πίσω για να τα κάνω κάτι σαν τοίχο.Τί φυτάκι να βάλω όμως στις μπροστινές γωνίες που θα αδειάσουν?Ναι τα μπαλάκια είναι cladophora aegagropila.Είναι μπαλίτσες άλγης.Το μόνο που χρειάζονται είναι να γυρίζουν λίγο μέσα στο ενυδρείο για να παραμένουν σφαιρικές.

platy
17-12-09, 23:34
εγω θα ελεγα να μην τις ''στιβαξεις'' πισω,,,δεν θα δειξουν και πολυ ωραια...και γενικοτερα θυμησου τα ψηλοτερα πισω τα μεσαια στο κεντρο και τα μικρα στο γυαλι...εγω στις γωνιες εχω κρυπτοκορινες και ανουμπια ..δες μια σχετικα προσφατη φωτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=35740 ...ψαξε επισης στο υπομνημα με τα ευκολα φυτα....

Γιώργος Κ
17-12-09, 23:42
Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου!! :p
Θα σου ελεγα να μειωσεις την φωτοπεριοδο σε 8-9 ωρες και προς το παρον μη χρησιμοποιεις λιπασματα ... μια που ειναι ευκολο ... να επωφεληθουν οι αλγες!!

chemical mac
17-12-09, 23:43
@platy συγνώμη αλλά δεν αντέχω να μην το πω.....δίνεις συμβουλές για φυτά και στήσιμο και δεν έχεις ιδέα τι είναι η Cladophora aegagrophila (javascript:void(null)) ή αλλιώς μπάλα άλγης;

Γιώργος Κ
17-12-09, 23:45
@platy συγνώμη αλλά δεν αντέχω να μην το πω.....δίνεις συμβουλές για φυτά και στήσιμο και δεν έχεις ιδέα τι είναι η Cladophora aegagrophila (http://javascript<b></b>:void(null)) ή αλλιώς μπάλα άλγης;
:D:D:D
Εγω ειμαι σε "διαιτα" .... αντεχω λιγο ..... ακομα :p

zipo
17-12-09, 23:47
Σκέφτομαι να χρησιμοποιώ λίπασμα μια φορά στις 2 εβδομάδες για αρχή και αν δω οτι κάτι δεν πάει καλά...Υπάρχει λόγος χρήσης Co2 σε ένα τέτοιο ενυδρείο?Δεν με ενδιαφέρει η γρήγορη ανάπτυξη των φυτών,αλλά περισσότερο η καλή κατάστασή του.Να μην κιτρινίζουν,για παράδειγμα τα φύλλα της Egeria.

Υγ.Καλά αν η Egeria Densa δεν...πιάσει στο ενυδρείο μου έχω καταστραφεί τόση που έχω! :D

Γιώργος Κ
17-12-09, 23:49
Σκέφτομαι να χρησιμοποιώ λίπασμα μια φορά στις 2 εβδομάδες για αρχή και αν δω οτι κάτι δεν πάει καλά...Υπάρχει λόγος χρήσης Co2 σε ένα τέτοιο ενυδρείο.Δεν με ενδιαφέρει η γρήγορη ανάπτυξη των φυτών,αλλά περισσότερο η καλή κατάστασή του.Να μην κιτρινίζουν,για παράδειγμα τα φύλλα της Egeria.

Υγ.Καλά αν η Egeria Densa δεν...πιάσει στο ενυδρείο μου έχω καταστραφεί τόση που έχω! :D
Το πιο πιθανο ειναι να μεγαλωνει τοσο πολυ και τοσο γρηγορα που δε θα προλαβαινεις να την κλαδευεις και να χαριζεις κλαδεματα!! :p

zipo
17-12-09, 23:54
Ήδη ψιλοέχει ξαπλώσει στην επιφάνεια πάντως.Ανησυχώ λίγο γιατί παρατηρώ ένα ελαφρύ κιτρίνισμα στα κατώτερα φύλλα του φυτού.

ErnieBall
18-12-09, 10:02
ωραιο το ενυδρειο σου,τι ψαρακια θα βαλεις?εχεις αποφασισει?

zipo
18-12-09, 13:55
Guppies για αρχή και μερικά apple snails και στη συνέχεια θα φανεί.

platy
18-12-09, 15:50
@platy συγνώμη αλλά δεν αντέχω να μην το πω.....δίνεις συμβουλές για φυτά και στήσιμο και δεν έχεις ιδέα τι είναι η Cladophora aegagrophila (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:void%28null%29) ή αλλιώς μπάλα άλγης;

ευχαριστω για τα καλα λογια :D:D:D:D ..(πλακα κανω)...βασικα ασχολουμαι λιγο καιρο και προσπαθω και γω να περασω στην κατηγορια του φυτεμενου ,.και απλα ρωτησα το ονομα...σαν φυτω ηξερα οτι ειναι απο αλγη ...απλα το υφος της ερωτησης ηταν περιεργο...;)

giannisqq
18-12-09, 15:59
φιλε μου αρεσε αρκετα το ενυδρειο σου παρα πολυ ωραιο!τα φυτο που εχεις αριστερα κ δεξια ποιο ειναι?τι απαιτησεις εχει?

zipo
18-12-09, 16:26
Χαίρομαι που σου άρεσε,γιατί προσωπικά δε μου αρέσει!!! :smt120 Αν λες για τα φυτά που είναι στις μπροστινές γωνίες του ενυδρείου,είναι Egeria Densa.Είναι χαμηλών απαιτήσεων φυτό ταχείας ανάπτυξης.Δεν έχω σιγουρευτεί ακόμα αν θα το αφήσω στις μπροστινές γωνίες του ενυδρείου μου πάντως.

giannisqq
18-12-09, 16:58
ωραιο ειναι κ θα γινει ακομα ποιο ομορφο!ναι για αυτα λεω!