Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Οταν ο πετσοπας ειναι λιγακι απροσεκτος...

gouts0unin
17-12-09, 10:36
Καλημέρα... Μετα απο 1 μηνα που μου πεθανε ο αρσενικος μου γκαπυ, και αφου βεβαιωθηκα οτι ολα πανε καλα στο ενυδρειο, σημερα αποφασισα να παρω εναν νεο. Μαζι με αυτον, εβαλα και 4 μολλυ.
Υπολογιζα δηλαδη να εχω συνολο 8 ψαρακια.
Αλλα ο υπευθυνος, προφανώς κατα λάθος, έβαλε άλλο ένα αρσενικο γκάπυ.
Το πρόσεξα τώρα που γύρισα σπιτι για να κανω την προσαρμογη.
Η πρωτη λυση που μου ηρθε στο μυαλο, ήταν η να τον χαρισω, η να βαλω αλλες 3 θηλυκες. Αλλα το ενυδρείο μου είναι μόνο 54 λιτρα. Τι προτείνετε? Μπορώ να τον κρατήσω χωρις θηλυκες?

PascM
17-12-09, 10:45
Πόσα θηλυκά έχεις μέσα τώρα δηλαδή ;

gouts0unin
17-12-09, 10:47
3 θηλυκα.

PascM
17-12-09, 10:54
Το ιδανικό θα ήταν να διώξεις τον αρσενικό αλλά στην περίπτωσή σου άφησέ τον στην αρχή και βλέπεις πως θα πάνε από συμπεριφορά, αν δεις ότι έχεις "τσακωμούς" τότε θα πρέπει να τον αφαιρέσεις.

gouts0unin
17-12-09, 11:12
Ευχαριστώ!!
Αν προκύψει πρόβλημα, θα σας ξαναπώ.

chemical mac
17-12-09, 13:30
άντε αυτός ήταν απρόσεκτος...εσύ;;;; να τον πας πίσω και να πάρεις άλλο ψάρι

TolisT
31-12-09, 02:17
άντε αυτός ήταν απρόσεκτος...εσύ;;;; να τον πας πίσω και να πάρεις άλλο ψάριΣωστος!Αλλωστε τα γκαπυ τα ξεχωριζεις ευκολα οσον αφορα το φυλλο.Μονοχρωμα->Θυλικα,Πολυχρωμα->Αρσενικα;)

prospathw
31-12-09, 10:10
Σωστος!Αλλωστε τα γκαπυ τα ξεχωριζεις ευκολα οσον αφορα το φυλλο.Μονοχρωμα->Θυλικα,Πολυχρωμα->Αρσενικα;)
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/xiphophorus_helleri.htm
εδω γραφει πως ξεχωριζουμε ΟΛΑ τα ζωοτοκα...αυτο που λες δεν ισχυει...

gouts0unin
02-01-10, 15:55
Καλησπερα και καλη χρονια! Πολυ καιρο ειχα να δω το ποστ.
Γκαπυ ξερω να ξεχωρίζω. Το θεμα είναι οτι στο σκοτάδι του μαγαζιού και με τον υπάλληλο να κρατά το σακουλάκι κάτω, περίπου στα πόδια μου (αφου σε αυτο το υψος είχε το ενυδρείο με τα γκαπυ) δεν έβλεπα. Οταν κοιταξα τη σακουλα στο λεωφορείο δεν τον ειδα.
Ο μικρος είναι ακομα στο ενυδρείο μου χωρις να δημιουργεί προβλήματα. Το καλό νέο είναι οτι μόλις στρώσει το καινούριο ενυδρείο του κολλητού μου (aNe) ο ομορφος ψαράκος μου θα μεταφερθεί εκεί

arisedu
11-01-10, 18:36
Καλησπερα και καλη χρονια! Πολυ καιρο ειχα να δω το ποστ.
Γκαπυ ξερω να ξεχωρίζω. Το θεμα είναι οτι στο σκοτάδι του μαγαζιού και με τον υπάλληλο να κρατά το σακουλάκι κάτω, περίπου στα πόδια μου (αφου σε αυτο το υψος είχε το ενυδρείο με τα γκαπυ) δεν έβλεπα. Οταν κοιταξα τη σακουλα στο λεωφορείο δεν τον ειδα.
Ο μικρος είναι ακομα στο ενυδρείο μου χωρις να δημιουργεί προβλήματα. Το καλό νέο είναι οτι μόλις στρώσει το καινούριο ενυδρείο του κολλητού μου (aNe) ο ομορφος ψαράκος μου θα μεταφερθεί εκεί

Μετέφερε τον γιατί σύντομα θα έχεις γεννητούρια. :rolleyes: