Επιστροφή στο Forum : ΠΟΣΑ ΛΙΤΡΑ ΕΞΑΤΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΕΧΕΤΕ????
το ενυδρειο μου ειναι 140 λιτρα ελαφρως φυτεμενο και με πολυ λιγο φωτισμο 16 βατ..... και θερμοκρασια γυρω στους 26 με 27 και εχω γυρω στα 7 λιτρα εξατμηση την εβδομαδα!!!! ποσο ειναι το φυσιολογικο??? σκεφτομαι να φτιαξω καπακι απο πλεξιγκλας για να μειωσω την εξατμηση!!!! ειναι καλη ιδεα ακουω προτασεις
Εγω 18 βαττ λαμπα 80 λιτρα ενυδρειο θερμοκρασια 28 και αντε το πολυ να εξατμιστει 1-2 λιτρα την εβδομαδα!
Εγω 18 βαττ λαμπα 80 λιτρα ενυδρειο θερμοκρασια 28 και αντε το πολυ να εξατμιστει 1-2 λιτρα την εβδομαδα!
εχεις καπακι..... σκεφτομαι οτι φταιει αυτο σε μενα!!!!! αν βαλω ισως να δω βελτιωση..... αλλα περιμενω καμια αποψη απο τους παλιους!!!!
22άρι ανοικτό με 11 watt και θερμοκρασία στους 24 C στην εβδομάδα χάνω γύρω στα 2 με 2,5 λίτρα.
Στο 120άρι το καπακωμένο, απώλεια σχεδόν μηδέν. Για να το καταλάβω το νερό πρέπει μόλις να περνάει το σημείο που αρχίζει το καπάκι. Στην εβδομάδα μπορεί να είναι μια τρίχα πιο κάτω...
Επηρεάζει πάρα πολύ αν είναι χωρίς καπάκι. Εμένα που το εχω χωρίς με hang on φωτιστικό εξατμίζονται περίπου 12 λίτρα την εβδομάδα. Παντως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς. Εγω που κανω εβδομαδιαίες αλλαγές δεν με ενοχλεί τώρα το χειμώνα..το καλοκαίρι ειναι το θεμα.. =ρ
Μπορείς και να συμπληρώνεις αν θες με νερο Α.Ο
το καπακι κανει τη διαφορα κυριως...
στα "ανοιχτα" χανω στο 60αρι 2 λιτρα ημερησιως...και στο 30αρι περιπου μισο λιτρο...στα "κλειστα" σχεδον δεν εχω εξατμιση....
βαλε καπακι και θα δεις μεγαλη διαφορα...
Σίγουρα έχεις μεγάλη εξάτμιση και οι λόγοι είναι ο συνδυασμός έλλειψης καπακιού και η θερμοκρασία του νερού.
Στα χρυσόψαρα μου αυτήν την εποχή με θερμοκρασίες κοντά στο 23-24 έχω ελάχιστη εξάτμιση (για να μην πω σχεδόν μηδενική) δεν υπάρχει ίχνος υγρασίας στο καπάκι.
Το καλοκαίρι που τσιμπάει λίγο και πάει 26 με 27 το καπάκι είναι μούσκεμα.
Επηρεάζει πάρα πολύ αν είναι χωρίς καπάκι. Εμένα που το εχω χωρίς με hang on φωτιστικό εξατμίζονται περίπου 12 λίτρα την εβδομάδα. Παντως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς. Εγω που κανω εβδομαδιαίες αλλαγές δεν με ενοχλεί τώρα το χειμώνα..το καλοκαίρι ειναι το θεμα.. =ρ
Μπορείς και να συμπληρώνεις αν θες με νερο Α.Ο
συμπληρωνω με νερο απιονισμενο..... απλα εχω πολυ υγρασια στο σπιτι και επειδη τα καλοριφερ μου ειναι στο μεσα πατωμα (δεν ειναι τα κλασικα) δεν την <<σπανε>> την υγρασια με αποτελεσμενα να εχω την αισθηση οτι βρισκομαι σε θερμο βαλτο γιατι τυγχανει να ειναι ζεστο ακομη και οταν τα εχω κλειστα μιλαμε για πολυ <<κουφοβραση>> οπως λενε και στο χωρο μου
και σκεφτομαι οτι θα βοηθησει λιγο........ αν βαλω καπακι!!!!!!!
Εεελα μωρε δεν πειράζει κανει καλο στο δερμα..aheha =p
Εεελα μωρε δεν πειράζει κανει καλο στο δερμα..aheha =p
και πολυ γλυκο και βαρη υπνο!!!!!
οκ ευχαριστω!!!!!!! 8α μπει καπακι απο πλεξιγλας....... ποσο κενο να αφησω?????? για να κυκλοφορει ο αερας
τελικα εβαλα καπακι απο πλεξιγκλας...... και δεν εχω καθολου εξατμηση!!!! απιθανο δεν περιμενα να κανει τοσο πολυ δουλεια!!!!!! μιλαμε σε 10 μερες απο κει που ειχα 10 λιτρα εξατμηση τωρα αν εχω ενα λιτρο!!!!!
Δημητρης89
24-12-09, 10:58
τελικα εβαλα καπακι απο πλεξιγκλας...... και δεν εχω καθολου εξατμηση!!!! απιθανο δεν περιμενα να κανει τοσο πολυ δουλεια!!!!!! μιλαμε σε 10 μερες απο κει που ειχα 10 λιτρα εξατμηση τωρα αν εχω ενα λιτρο!!!!!
τελικα πως το τοποθετησες το καπακι?
κανε καμια παρουσιαση να δουμε:p
Dream Waters
24-12-09, 12:44
Το να κλεισεις ερμητικα το ενυδρείο δεν ειναι και πολύ καλό
Εμποδίζεις έτσι την αναταλλαγη μορίων οξυγόνου με το νερό...
Επίσης το καλοκαίρι θα βράσσει το ενυδρείο σου.
Ενα σύστημα Top off έιναι αυτό που σου λείπει.
Δημητρης89
24-12-09, 12:55
Ενα σύστημα Top off έιναι αυτό που σου λείπει.
για πες,για πες,για πες:D:D
θα ανεβασω φωτο αργοτερα.....
λοιπων δεν ειναι ερμητικα κλειστο.... εχω αφησει κενο στα πλαγια (2 ποντους περιπου απο καθε πλευρα) και το εχω ετσι ωστε να παταει στις κοντρες και ειναι καλα απο θεμα αερισμου...........
-------------------------
το καλοκαιρι φυσικα θα το εχω χωρις καπακι...... :p γιατι απο 29 που ειχα περυσι θα εχω φετος 32 βαθμους......
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.