PDA

Επιστροφή στο Forum : Xαλικι ασβεστολιθικο

achisael
08-12-09, 21:45
Λοιπον σημερα αγορα χαλικι κ καποιες πετρες απο το leroy merlin... καλα ως εδω... κανοντας το τεστ με το ακουαφορτε ειδα οτι μερικες πετρες ηταν ασβεστολιθικες...οι αλλες οκ... ομως το χαλικι ηταν κ αυτο ασβεστολιθικο γιατι αφρησε... λοιπον τι να κανω? να παρω αλλη η δεν παιζει προβλημα γιατι θα βαλω γκαπυ....
κ απ οτι διαβασα τα guppy θελουν ποιο σκληρο νερο...
πειτε μου..

επισης το χαλικι το πλενω το ξαναπλενω και στην αρχη γινοταν κατασπρο το νερο...πολυ θολουρα... μετα απο 7-8 πλυσεις εγινε καλυτερο αλλα δεν παυει να ειναι θολο... θα συνεχισω μεχρι να γινει πεντακαθαρο....

ευχαριστω πολυ........

harris samos
08-12-09, 21:51
κανενα προβλημα :D

achisael
08-12-09, 21:54
κανενα προβλημα :D

ως προς τι κανενα προβλημα? για το ασβεστολιθικο... γιατι το νερο ειναι θολο τι να κανω? (εκτος ενυδρειου)

harris samos
08-12-09, 21:55
το ασβεστολιθικό δε πειράζει βεβαια να το πλύνεις καλά

achisael
08-12-09, 21:58
το ασβεστολιθικό δε πειράζει βεβαια να το πλύνεις καλά

οκ ευχαριστω... πριν βαλω το χαλικακι δεν πρεπει να βαλω κατι απο κατω? μην σπασει το τζαμι? ακουσα φελιζολ... τι φελιζολ ασπρο?

harris samos
08-12-09, 21:59
οχι αμα δε βαλεις μεγαλες πετρες

achisael
08-12-09, 22:00
οχι αμα δε βαλεις μεγαλες πετρες

ε... πηρα κατι πετρες κ φοβαμαι... τι πειραζει αν βαλω? ξερεις που θα βρω? σε τι ειδουσ μαγαζι? γιατι στο leroy merlin δεν ειχε...

yannakis
08-12-09, 23:23
οταν λεμε για πετρες ενοουμε μονο πετρες!για κιχλιδες για να καταλαβεις.που το μεγαλυτερο μερος του ενυδρειου αποτελειται απο πετρες!τωρα αν θες να βαλεις λιγες για να φτιαξεις γωνιες κλπ δεν υπαρχει προβλημα..πρωτα βαζεις το χαλικι και μετα τις πιεζεις ****** για να σταθεροποιηθουν!οσο το οτι ιεναι ασβεστολιθικο το χαλικι δεν υπαρχει προβλημα καθως τα γκαπι θελουν σκληρο νερο!επισης τοσες πλυσεις που εκανες μια χαρα ειναι!στην αρχη το νερο ειναι λιγο θολο αλλα μετα το καθαριζει το φιλτρο και πεφτει οση σκονη εχει μεινει:smt020

achisael
08-12-09, 23:51
οταν λεμε για πετρες ενοουμε μονο πετρες!για κιχλιδες για να καταλαβεις.που το μεγαλυτερο μερος του ενυδρειου αποτελειται απο πετρες!τωρα αν θες να βαλεις λιγες για να φτιαξεις γωνιες κλπ δεν υπαρχει προβλημα..πρωτα βαζεις το χαλικι και μετα τις πιεζεις ****** για να σταθεροποιηθουν!οσο το οτι ιεναι ασβεστολιθικο το χαλικι δεν υπαρχει προβλημα καθως τα γκαπι θελουν σκληρο νερο!επισης τοσες πλυσεις που εκανες μια χαρα ειναι!στην αρχη το νερο ειναι λιγο θολο αλλα μετα το καθαριζει το φιλτρο και πεφτει οση σκονη εχει μεινει:smt020

επειδη το φιλτρο μου εχει καρβουνο (sera fil 60) να το αφησω για μια δυο μερες να καθαρισει το καινουργιο ενυδρειο κ μετα να το βγαλω...οταν γινεται το στρωσιμο με (seachem stability) ? και ισως να το ξαναβαλω μετα? τι λετε?

Γιώργος Κ
08-12-09, 23:57
...οταν γινεται το στρωσιμο με (seachem stability) ? και ισως να το ξαναβαλω μετα? τι λετε?
Δεν γινεται στρωσιμο με το seachem stability!!! :smt009

achisael
09-12-09, 00:11
Δεν γινεται στρωσιμο με το seachem stability!!! :smt009

γιατι δεν γινεται?
-------------------------
γιατι δεν γινεται?

μ αυτο γινεται?

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=939

panos1972
09-12-09, 00:17
γιατι δεν γινεται?
-------------------------

μ αυτο γινεται?

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=939

Η συμβολή όλων αυτών των "ζουμιών" είναι από αμφίβολη έως μηδενική στο στρώσιμο. Θέλεις την επιταχυμένη οδό; Βρές μπόλι από στρωμένο φίλτρο. Όχι απλά στραγγισμένο σφουγγάρι αλλά και λάσπη μέσα από το φίλτρο και λίγο βιολογικό υλικό (πχ μακαρόνι). Τα βάζεις κατευθείαν στο φίλτρο σου και δεν το εκθέτεις ΠΟΤΕ σε χλωριωμένο νερό.

achisael
09-12-09, 00:20
Η συμβολή όλων αυτών των "ζουμιών" είναι από αμφίβολη έως μηδενική στο στρώσιμο. Θέλεις την επιταχυμένη οδό; Βρές μπόλι από στρωμένο φίλτρο. Όχι απλά στραγγισμένο σφουγγάρι αλλά και λάσπη μέσα από το φίλτρο και λίγο βιολογικό υλικό (πχ μακαρόνι). Τα βάζεις κατευθείαν στο φίλτρο σου και δεν το εκθέτεις ΠΟΤΕ σε χλωριωμένο νερό.

εμενα το sera fil 60 που εχω εχει μεσα καρβουνο (ανθρακα) να τον βγαλω ? μετα το στρωσιμο? η να το εχω για 2 μερες κ μετα να το βγαλω?

panos1972
09-12-09, 00:46
εμενα το sera fil 60 που εχω εχει μεσα καρβουνο (ανθρακα) να τον βγαλω ? μετα το στρωσιμο? η να το εχω για 2 μερες κ μετα να το βγαλω?

Προσωπικά άνθρακα έχω χρησιμοποιήσει μόνο τις 3 φορές που ήθελα να απομακρύνω χημικά από το ενυδρείο (μετά από θεραπεία). Το βάζω 2 μέρες να τρέξει και μετά τον πετάω.

Κάποιοι τον αφήνουν και τρέχει τις 2 πρώτες μέρες σε φρεσκοστημένα ενυδρεία. Εγώ θα μπόλιαζα μετά το 2ήμερο...

Κλεόβουλος
09-12-09, 10:05
Άσε τον άνθρακα 3-4 μέρες στο φίλτρο να μαζέψει ότι ανεπιθύμητες ουσίες υπάρχουν και μετά τον πετάς.
Μετά βρες και βάλε μπόλι (απο υγιές ενυδρείο συνχομπίστα),κάνε μετρήσεις με υγρά τεστ,βάλε φυτά και τα πρώτα 1-2 ψαράκια.
Καλή συνέχεια!

Roussaks
09-12-09, 10:32
Εαν φοβασαι τις πετρες ,βαλε φενιζολ μονο κατω απο τις πετρες ενα μικρο κομματι.
Οσο αφορα τον ανθρακα, ειναι για να απορροφα ανεπιθυμητες ουσιες , αν νομιζεις οτι το χαλικι σου εχει τετοιες βαλε ανθρακα και υαλομβαβακα μονο 1-2 μερες να κρατησει και οτι στερεα υπαρχουν .
(εγω το εκανα για μια βδομαδα γιατι χρησιμοποιησα και σιλικονη στο δικο μου και το νερο ηταν κρυσταλλινο , ενω οταν το πρωτο εστησα εκανε 2-3 βδομαδες να καθαρισει)
Και μετα μια γενναια αλλαγη νερου και μπολι απο συνχομπιστα

maria1983
09-12-09, 10:34
Παιδιά γιατί τον αφαιρείτε τον άνθρακα από το φίλτρο;Καλό δεν είναι να υπάρχει;

Roussaks
09-12-09, 10:38
Ο ανθρακας δεν εχει τοσο μεγαλη διαρκεια ζωης μετα απο ενα διαστημα ειναι αχρηστος μεσα στο φιλτρο και τρωει χωρο απο αλλο σφουγγαρι 'η βιολογικο υλικο.

maria1983
09-12-09, 10:49
Ο ανθρακας δεν εχει τοσο μεγαλη διαρκεια ζωης μετα απο ενα διαστημα ειναι αχρηστος μεσα στο φιλτρο και τρωει χωρο απο αλλο σφουγγαρι 'η βιολογικο υλικο.

Οπότε τον αφαιρούμε από το φίλτρο και τον χρησιμοποιούμε μόνο σε "έκτακτες" περιπτώσεις, ε;Η διάρκεια ζωής του είναι μικρή γενικά ή μόνο μέσα στο νερό; Δηλαδή τον αφαιρώ και τον κρατάω μήπως χρειαστεί ή τον πετάω και αν χρειαστώ στο μέλλον παίρνω άλλον;

Roussaks
09-12-09, 10:51
Τον χρησιμοποιηεις μετα απο θεραπειες ,κυριως , ποσο συχνα κανεις θεραπειες;;;
Νομιζω οτι ειναι καλυτερο να τον πετας και να περνεις αλλον που θα ειναι και πιο αποδοτικος!

maria1983
09-12-09, 11:02
Τον χρησιμοποιηεις μετα απο θεραπειες ,κυριως , ποσο συχνα κανεις θεραπειες;;;
Νομιζω οτι ειναι καλυτερο να τον πετας και να περνεις αλλον που θα ειναι και πιο αποδοτικος!

Δεν κάνω θεραπείες γιατί απλά δεν έχω ενυδρείο ακόμη (σνιφ!)!Μετά τα Χριστούγεννα θα το ξεκινήσω και τώρα απλά ψάχνομαι για να μάθω!Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

theodor72
09-12-09, 11:22
Οπότε τον αφαιρούμε από το φίλτρο και τον χρησιμοποιούμε μόνο σε "έκτακτες" περιπτώσεις, ε;Η διάρκεια ζωής του είναι μικρή γενικά ή μόνο μέσα στο νερό; Δηλαδή τον αφαιρώ και τον κρατάω μήπως χρειαστεί ή τον πετάω και αν χρειαστώ στο μέλλον παίρνω άλλον;

Αν τον χρησιμοποιήσεις μια φορά μετά τον βγάζεις και τον πετάς. Έχω διαβάσει πως ότι ανεπιθυμητη ουσία κατακρατά ο άνθρακας τις πρώτες 1-2 ημέρες, αν τον αφήσεις στο ενυδρείο ή τον ξαναχρησιμοποιήσεις, μπορεί να την ελευθερώσει πάλι στο ενυδρείο.
Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μετά από χρήση πέτα τον.

Η διάρκεια ζωής του δεν επιρρεάζεται όταν είναι εκτός νερού.

maria1983
09-12-09, 11:28
:smt023:D