Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ξερει καποιος?

giannisqq
07-12-09, 22:51
καλησπερα σε ολους.σκεφτομαι να αλλαξω το ενυδρειο με τις κιχλιδες.θα κρατησω καποιες σε μικροτερο.ειναι ευκολο σε 600 λιτρα να βαλω παρα πολλα ευκολα φυτα που δεν θα χρειαζονται περισσοτερο φωτισμο απο αυτον που εχω?(2 επι 28watt)κ αν ειναι δυνατον ουτε πολλα λιπασματα κ επισης αρκετα ξυλα(εμποριου)κ ψαρια η σκαλαρια η καποια αλλα μικρα.σας ευχαριστω!
-------------------------
κανεις?:confused:

tsilojohn
07-12-09, 23:04
Διαβασε
αυτο θα σε βοηθησει http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537

giannisqq
08-12-09, 00:27
αρα δεν υπαρχει προβλημα με τον φωτισμο?κ μπορω να το κανω

Raven
09-12-09, 15:12
Σε 600 λιτρα 56 watt ειναι απελπιστικα λιγος φωτισμος. Μονο Ανουμπιες,ισως και java fern μπορουν να επιβιωσουν αλλα δεν θα αναπτυσσονται σχεδον καθολου ή παρα πολυ αργα.

giannisqq
09-12-09, 20:14
εισαι ο καταλυλοτερος για θεματα φυτων:D:Dποσα watt να βαλω για να εχω μονο ανουμπιες κ βαλισνεριες και καποιο ακομα ευκολο?

Raven
10-12-09, 01:45
Κατ αρχην τι υψος εχει το ενυδρειο και τι μηκος λαμπας παιρνει; Καπακι εχει;
Παιζουν ρολο οι διαστασεις και κυριως το υψος.
Οι ανουμπιες οπως ειπα πριν, επιβιωνουν και σε ελαχιστο φωτισμο. Αρκει ακομα και ο φυσικος φωτισμος απο ενα κοντινο παραθυρο.
Με 120-150 watts πιστευω οτι θα μπορουσες να εχεις μερικα απο τα πιο ευκολα φυτα, οπως φτερες, βαλισνεριες, java moss δεμενη σε ξυλα και κοντα στο φως, πρασινους εχινοδωρους και κρυπτοκορινες, καθως και μερικα επιφανειας οπως κερατοπτερις, πιστια , φακη κλπ.
Ενας γενικος κανονας ειναι οτι τα φυτα που εχουν προσαρμοστει να εκμεταλλευονται τον χαμηλο φωτισμο ειναι αυτα με τα σκουρα πρασινα φυλλα οπως οι φτερες και οι ανουμπιες. Οσο πιο σκουρο το πρασινο τοσο λιγοτερο απαιτητικο σε φωτισμο ειναι ενα φυτο. Ειναι θεμα περιεκτικοτητας σε χλωροφυλλη.

giannisqq
10-12-09, 04:48
μηκος λαμπας χοραει λιγο μικροτερη απο 2 μετρα ετσι ωστε να κλεινει το καπακι(εχει καπακι)κ το υψος ειναι 70 ποντους χωρις την αμμο.απλος τρομαζω με την δεη κ τα πολλα watt!!!!τωρα στις κιχλιδες εχω 3 ανουμπιες εδω κ 4 μηνες περιπου αλλα δεν μεγαλωσαν περιπου καθολου κ κιτρινιζουν κ τα φυλλα,τωρα μερικες τις εβαλα εκει που κανει σκια μηπως δω διαφορα και επισης τις εβαλα και κατι χαπια για λιπασμα!

ErnieBall
10-12-09, 09:51
οι anubies ρουφανε απο τα φυλλα ,οχι απο τη ριζα οποτε πρεπει να παρεις υγρο λιπασμα.επισης αν εβαλες ταμπλετα ισως να τις εχεις φυτεψει κιολας.Το ριζωμα πρεπει να ναι εξω απ το υποστρωμα.
Λογικα το κιτρινισμα των φυλλων ειναι ελλειψη σιδηρου, οποτε μια μικρη βοηθεια με λιπασμα θα ηταν καλη.

giannisqq
10-12-09, 10:41
στις ανουμπιες ξερω οτι μπορεις να φυτεψεις απλος οχι το κοτσανι!κανω λαθος?για τα χαπια ο πετσοπας μου το ειπεzwευχαριστω

ErnieBall
10-12-09, 10:45
ναι το κοτσανι το αφηνεις απ εξω.
Οι ταμπλετες ειναι για φυτα οπως η valisneria που τραβανε απο τη ριζα.

giannisqq
10-12-09, 10:47
ευχαριστω φιλε!!!