Επιστροφή στο Forum : Η Λιμνούλα μου (βήμα-βήμα)
POURITANOS
29-11-09, 23:10
Προλιμνη χωρητικότητας περίπου 300 λίτρα.
Προλιμνη οπού σκοπός της είναι να φιλοξενεί κύριος φυτά. Σίγουρα πάπυρο που φιλοξενεί ήδη και βλέπουμε.
Η κατασκευή της έγινε από μπετό σιδερά πλέγματα(κακή επιλογή έκανα στο συγκεκριμένο πλέγμα και με παίδεψε) καλουπώματα , βελτιωτικά τσιμέντου.
Και τέλος μια και είχα φοβίες σχετικά με την στεγανότητα (όπως είπα τα πλέγματα ήταν άστα να πάνε) έβαλα πλακάκια σε όλες της επιφάνειες.
Τρέχει εδώ και αρκετούς μήνες με 100% στεγανότητα.
Ευτυχώς.
Κυρίως λίμνη χωρητικότητα 3200 λίτρα αν θυμάμαι καλά.
Η κυρίως λίμνη (στην πραγματικότητα λιμνούλα) σκοπό έχει να φιλοξενήσει χρυσόψαρα και μετρημένα koi (3 υπολογίζω) Κανά 2 μεγαλούτσικες γλάστρες με φυτά πάπυρος και μια μεγάλη γλάστρα με νούφαρα.
Αρχικός προγραμματισμός ήταν να γίνει από liner.
Πλέων δεν είμαι σίγουρος αν τελικά θα χρησιμοποιήσω liner η θα την καλουπώσω για τσιμεντάρισμα.
Φιλτράρισμα DIY
Ο τρόπος φιλτραρίσματος θα γίνετε σε χτιστό εξωτερικό χώρο από την λίμνη.
Όπου, το φιλτραρισμένο νερό θα επιστρέφει στην προλιμνη μέσα από ένα τοιχίο (βλέπετε φωτο όταν τις βάλω:D) οπου αφου γεμίσει με νερο η προλιμνη θα υπερχειλίσει πάνω σε ένα καταρράκτη και μετά πάλι στην κυρίως λίμνη και μετα μια από τα ίδια ξανά .
Άλλες πληροφορίες.
>Η λίμνη θα έχει έξοδο ασφαλείας από υπερχειλίσει
>Το γέμισμα της λίμνης με νερό θα γίνετε από λάστιχα όχι ορατά στο μάτι.
>Καλώδια ιστορίες Κτλ θα είναι όλα κρυφά όχι ορατά
>Θα έχει υψόμετρο ασφαλείας από κίνδυνο επιδρομών από γάτες.
>Και αλλά που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα (η που τα έχω σκεφτεί αλλά βαριέμαι να γράψω:D)
Σε πρώτη φάση θα βάλω φωτογραφίες από αρχική φάση της κατασκευές έως το σημείο που είναι σήμερα.
Συμβουλές ,Παρατηρήσεις ,Σχόλια δεκτά, είτε αρνητικά, είτε θετικά
Απορίες και συζήτηση σε ότι θέλει να ρωτήσει κανείς.
POURITANOS
29-11-09, 23:16
FOTO 1
Δημιουργία του πατώματος της προλιμνης
FOTO 2
Εδώ φαίνονται τα 2 σημεία που θα φέρνουν νερό στην προλιμνη
Στην ουσία το τοίχος πίσω από την προλιμνης θα έχει τρύπες σε 2 σημεία για να πλημμυρίζουν την προλιμνη μια και το νερό θα έρχεται εσωτερικά από το τοιχίο.
FOTO 3
Εδώ φαίνεται ο πάτος της κατασκευής. Σκοπός του είναι να κάνει ένα σταθερό δέσιμο στα σιδερά πλέγματα ώστε να μπορέσω στην συνεχεία να κάνω τα απαραίτητα καλουπώματα για τα πλαϊνά.
FOTO 4
εδώ φαίνονται τα εσωτερικά και εξωτερικά καλουπώματα της προλιμνης.
FOTO 5
Η προλιμνη.
Αριστερά και δεξιά της ο χώρος για να μπουν φυτά εξωτερικού χώρου.
FOTO 6
Προέκταση ώστε να μπορέσει ο καταρράκτης να γίνει ποιο μεγάλος.
FOTO 7
Δημιουργία οριοθέτησης της λίμνης με τσιμεντόλιθους – τσιμέντο – σιδερά.
FOTO 8
Δημιουργία υψομετρικό βαθμίδων μέσα στην λίμνη.
FOTO 9
Δημιουργία ένος λεπτού στρώματος τσιμέντο για περισσότερη ασφάλεια (και καλά) σε περίπτωση διαβρώσεις των χωμάτων. (μπαίναμε πλέων στων χειμώνα και οι εργασίες κόντευαν να σταματήσουν)
FOTO 10
Ένα γενικό πλάνο.
yiannossavva
30-11-09, 08:35
1000 μπράβο!!!!!!
καλη συνεχεια!!! σας ζηλευω εσας που μπορειτε να κανετε λιμνες. :rolleyes:
αναμενουμε την εξελιξη.
POURITANOS
01-12-09, 01:17
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.:p
Ότι μπορεί κάνει ο καθένας μας. Άλλος μπορεί μεγάλη λίμνη, άλλος μικρή, άλλος μεγάλα ενυδρεία κτλ το θέμα είναι να μπορέσει κάποιος κάποια στιγμή να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει.
FOTO 1
Βάζω μονό και μονό για να δείτε ποια ήταν η ανάπτυξη των φυτών του κύπερου και του κισσού των Οκτώβριο –Νοέμβριο του 2008
Μια και η αναπτύξει τους μετά από ένα χρόνο θεωρώ ότι έχει ξεφύγει.
Κάτι που θα δείτε αργότερα:D.
FOTO 2-7
Έχουν να κάνουν με μια χτιστή κατασκευή από πέτρα.
Η σκοπιμότητα της κατασκευές είναι :
> Να προσφέρει ένα είδος μονίμου καθίσματος διπλά στην λίμνη.
> Θα υπάρχει βρύση (έχει μεταφερθεί από άλλο σημείο)
> Δημιουργία ενός ακόμα παρτεριού για λουλούδια.
> Δημιουργία ενός κιτίου ώστε να κρύβονται πολύμπριζα καλώδια κτλ.
> Γέμισμα της λίμνης με νερο από σωλήνα που είναι εντοιχισμένος μεσα στην κατασκευή
FOTO 8
Μια πανοραμική φωτογραφία.
Σε αυτό το στάδιο σταμάτησαν οι εργασίες για το 2008
FOTO 9
Χειμώνας 3/1/2009
:smt041:smt041:smt041
Πολυ ομορφη φαινεται .... που να τελειωσει!! :p
chemical mac
01-12-09, 10:01
γεια στα χέρια σου. είσαι λίγο γκρινιάρης αλλά το'χεις :D εγώ που θα κάθομαι το καλοκαίρι όταν θα έρχομαι για καφέ; :D και πάλι μπράβο
Μοιάζει να έκανες πολύ καλά αρχή! Εύχομαι καλή συνέχεια!
Αυτό που είπες - αν κατάλαβα καλά- για μεγάλο καταρράκτη, αν εννοείς πλατύ ... θα γίνει πολύ ωραίο!
Εγώ για καταρράκτη πάντα είχα στο νού μου, όχι μαζική ροή του νερού, αλλά ...."σκόρπια" να στάζει από πολλά σημαία κι όχι να ρέει από ένα μόνο σημείο!
Αναμένουμε την συνέχεια!!!
Βημα, βημα την φτιαχνεις ε????
Μας εσκασες αλλα δεν πειραζει...ειναι αυτο που λεμε, το καλο πραμα αργει να γινει ;)
Μπραβο ρε Βασιλη, μεχρι στιγμης εχεις κανει φοβερη δουλεια!!!!:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
POURITANOS
02-12-09, 13:01
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Georgarask το αν θα γίνει όμορφη στο τέλος, δε το ξερώ.
το εύχομαι πάντως, γιατί έπεσε πόλις ιδρώτας και κόπος.
Δεν έχω πείρα σε κατασκευές και όλα αυτά τα φτιάχνω για πρώτη φορά.
Μη στεναχωριέσαι Mac έχω σκοπό να βάλω και τραπέζι και καρέκλες και παγκάκι κτλ.
Με το καλό να πάνε όλα καλά και κιόσκι θα γίνει και οι παντσετες ζεστές ζεστές θα σερβίρονται.
Lucy ναι όντος πλατύ καταρράχτη έχω κάνει.
Όσο αφορά το να είναι όλο με φυσική πέτρα το είχα σκεφτεί.
Απλά είπα να κάνω ένα συνδυασμό με φυσική πέτρα και σχιστόλιθους.
Φοβόμουν ότι αν έβαζα μονό πέτρα μπορεί κάποια στιγμή όλος ο καταρράκτης να γεμίσει με πράσινη γλίτσα.
Θέλω να πιστεύω ότι όσο νάνε ο σχιστόλιθος δεν είναι τόσο πορώδες οπότε όλα τα κατάλοιπα (πρασινάδες ) δε θα συγκρατούνται μια και έχουν λεία και όχι πορώδη επιφάνια. (η γυναικά μου πάντως έχει ιδία άποψη με σένα :D).
Andro μην έχεις παράπονο σου έκανα το χατίρι.:D
Σκοπός μου ήταν να γίνει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση όταν θα τελείωνε όλη η κατασκευή και η λίμνη θα λειτουργούσε κανονικά.
Απλά έπεσα έξω μια και ήλπιζα το καλοκαίρι που μας πέρασε θα την είχα ολοκληρώσει.:(
Βήμα, βημα την φτιαχνεις ε????
Υπομονή για λίγο ακόμα μια και έχω σκοπό σύντομα να ανεβάσω όλες της φωτογραφίες. Στην φάση που είναι σήμερα.
(είναι κάπου 600 φωτογραφίες και όπως καταλάβεις προσπαθώ να κάνω μια επιλογή κάτι που θέλει χρόνο) υπόσχομαι ότι στις ημέρες που ακολουθούν θα έχει τελειώσει η παρουσίαση.
Αν και ασχετος απο λιμνες (εγω) μου φαινεται πολυ καλη δουλεια!! :p
POURITANOS
02-12-09, 17:04
FOTO1-4
Εδώ αρχίζει πλέων το γ#@$#η μια και θέλει υπομονή στο:
1 Να βρω τις κατάλληλες πέτρες
2 Να περιμένω να πετρώσει το τσιμεντάρισμα έως ένα σημείο, ώστε να μπορέσω να συνεχίσω την επένδυση με πέτρα.
FOTO 5-7
Ταυτόχρονα έχουν αρχίσει και άλλες εργασίες.
Όπως το να τσιμενταριστούν τα πάντα. (γυναικεία παρέμβαση μια και εγώ ήθελα να μπει γρασίδι).
FOTO 8
1 σωλήνας ώστε να μετακινηθεί η βρύση.
2 μετά από βροχή η από πλύσιμο της αυλής να φεύγουν τα βρομόνερα από την αυλή.
3 να φεύγουν τα βρομόνερα από την μικρή γούρνα της βρύσης.
4 κεντρικός σωλήνας (ένα λουκι στην ουσία) ώστε να φεύγουν τα βρομόνερα εκτός αυλής.
POURITANOS
02-12-09, 17:40
FOTO 9
η έξοδος της αποχετεύσεις νουμερο1
( θα υπάρξει ακόμα μια για να βγάζει τα νερά έξω από την λίμνη σε περίπτωση υπερχείλισης )
FOTO 10-11
Εδώ βλέπουμε το κιτίο οπού θα καταλήγει το ρεύμα.
Θα γίνει κάτι σαν ντουλαπάκι με κλειδαριά ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος να πάει κανένα παιδάκι και να …….. κάνει τα μαλλιά περμαναντ.
Στην φωτογραφεία 11 βλέπουμε ένα μπλε σωλήνα. μέσα από αυτών θα γίνετε το γέμισμα της λίμνης.
FOTO 12
Εδώ είναι ο προστατευτικός σωλήνας. Μέσα σε αυτών θα υπάρχει ο σωλήνας που θα πηγαίνει το νερό από την αντλία προς το τοιχίο της προλιμνης.
POURITANOS
02-12-09, 17:51
FOTO F1 –F8
Έχει να κάνει με τα διαφορά στάδια κατασκευές του χώρου για το βιολογικό φίλτρο.
Υ.Γ. Ελπίζω σήμερα - αύριο να τελειώσω με την παρουσίαση γενικά του χώρου.
[QUOTE=POURITANOS;393295]Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Georgarask το αν θα γίνει όμορφη στο τέλος, δε το ξερώ.
το εύχομαι πάντως, γιατί έπεσε πόλις ιδρώτας και κόπος.
Δεν έχω πείρα σε κατασκευές και όλα αυτά τα φτιάχνω για πρώτη φορά.
Θα μας τρελανεις ρε??? :grin:
Θες και πολυ φαντασια δηλαδη για να καταλαβεις πιο θα ειναι το τελικο αποτελεσμα???
Και οσο για το χατιρι που μου εκανες...καλα εκανες και την παρουσιαζεις τωρα, βημα, βημα δηλαδη....... μεχρι το τελος...;)
POURITANOS
02-12-09, 22:44
Φωτογραφία 1
Σωλήνας οπού θα συνδεεται με την λίμνη.
Είναι ο σωλήνας που θα βγάζει τα περίσσια νερά σε περίπτωση τεχνίτης η φυσικής υπερχειλίσεις της λίμνης.
Ένας καλός τρόπος στο να ανανεώνω αρκετό νερό της λίμνης.
Φωτογραφία 2
Εδώ είναι η προλιμνη.
Έχουν μπει πλέων πλακάκια και άρχισε να φιλοξενεί γκαπι:smt060:smt049:smt055
Φωτογραφία 3
Επιτελούς έχουν τελειώσει τα τσιμενταρίσματα σε όλο το έδαφος.
Και έχει τελειώσει ο εντοιχισμός της πετράς σε όλη την προλιμνη και στα παρτέρια αριστερά και δεξιά της.
POURITANOS
03-12-09, 12:40
Φωτογραφία 4
Πλέων στο χώρο του βιολογικού υλικού του φίλτρου έχουν μπει πλακάκια για μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με το απλό τσιμέντο.
Φωτογραφία 5
Πλέων έχουν μπει φυτά στα παρτέρια της προλιμνης
Αλλά και στις χτιστές γλάστρες πάνω στο τοιχίο τις προλιμνης.
Φωτογραφία 6
Αρχίζουν οι εργασίες για την δημιουργία του καταρράκτη.
Φωτογραφία 7
καταρράκτης υπό κατασκευή.
Φωτογραφία 8
Άρχισε και οι περίφραξη του χώρου.
POURITANOS
03-12-09, 12:43
Φωτογραφία 9
Είναι αυτό που είχα πει σε κάποιο προηγούμενο post για την αναπτύξει του κύπερου και του φυτού κισσού. Μετά από ένα χρόνο έχουν ξεφύγει. Ο κυπερος φτάνει πλέων τα 2 μετρά.
Φωτογραφία 10
Μια φωτογραφία του χώρου.
Φωτογραφία 11
Εδώ φαίνεται ότι έχει αρχίσει να μπαίνει πέτρα σε όλο το έδαφος.
Όπως επίσης ότι έχω παρατήσει τις οποιαδήποτε εργασίες και τα αγριόχορτα κάνουν παρτυ!!.
Φωτογραφία 12
Ακόμα μια φωτογραφία του χώρου και τέλος.
Σε αυτό το στάδιο περίπου έχουν σταματήσει οι εργασίες στο χώρο της λίμνης και της αυλής γενικότερα. Και πρέπει να είναι τέλη Σεπτεμβρίου αν θυμάμαι καλά.
Τώρα πλέων έχουν πέσει τα φύλλα από τα φυτά και επικρατεί το χάος
Υ.Γ. Κάποια στιγμή πρέπει να κατεβώ να σκουπίσω λίγο.:D
Ωραια Πραγματα1...
Και κατι για τον πρασινο σωληνα:
Οταν πηγα να παρω εγω σωληνες για την δικια μου μου ειπαν πως το πρασινο δεν ειναι και πολυ καλη κατασκευή, αμα το πατησεις κτλ, και οτι δεν κανει να το βλεπει και πολυ ο ηλιος γιατι χαλαει, συμβουλη μου να το σκεπασει παντου με χωμα η οτι αλλο...;)
Εγω παντος πηρα το επομενο σταδιο σωληνα το γκρι...
POURITANOS
03-12-09, 15:50
Ωραια Πραγματα1...
Και κατι για τον πρασινο σωληνα:
Οταν πηγα να παρω εγω σωληνες για την δικια μου μου ειπαν πως το πρασινο δεν ειναι και πολυ καλη κατασκευή, αμα το πατησεις κτλ, και οτι δεν κανει να το βλεπει και πολυ ο ηλιος γιατι χαλαει, συμβουλη μου να το σκεπασει παντου με χωμα η οτι αλλο...;)
Εγω παντος πηρα το επομενο σταδιο σωληνα το γκρι...
Έχεις δίκιο για των πράσινο σωλήνα.
Βάζω μια φωτογραφία να δεις ότι έχω βάλει στην άκρη ένα κομμάτι γκρι σωλήνα ώστε να των προφυλάξω μη σπάσει.
Είναι το μονό κομμάτι του σωλήνα που δεν έχει καλυφτεί ακόμα, όλοι οι άλλοι πράσινοι σωλήνες έχουν θαφτεί κάτω από τσιμέντα.
Παλι καλα που τα εθαψες!...
Βασικα οι σπιραλ σωληνες ειναι πιο ευκαπτοι και λιγιζουν ευκολα και ειναι χρησιμοι για τις δικες μας χρησεις... αλλα αμα πατηθουν απο αυτοκινητο και τα βλεπει πολλες ωρες ο ήλιος...:rolleyes:
...εγω δεν εννοω τον γκρι της αποχετευσης αλλα τον γκρι σπιραλ που ειναι πιο "βαριά" κατασκευή
δες δυο φοτο...
http://www.feror-sa.gr/dat/3ECB8943/image1_zoom.jpg?633954533992106544
http://www.karapatsias.gr/images/solines/ard_008_N.jpg
POURITANOS
14-04-10, 20:21
Είπα να πάρω 2 χρυσόψαρα τα οποία ηταν αρκετά μικρά σε μέγεθος (βλ. φωτο)(τα ψαριά έχουν μπει στων χώρο που αποκαλώ προλιμνη)
- τα έριξα την δευτέρα και έως σήμερα τέταρτη δεν μπορώ να τα δω με τίποτα. :confused:
- υπάρχει περίπτωση να είναι φοβισμένα και να κρύβονται?
-Δεν βοηθάει και ο καιρός που είναι βροχερός και έχει ανακατέψει και το νερό με αποτέλεσμα να είναι αρκετά θολό.
-Έχω ρίξει τροφή, και δεν τα είδα να ανεβαίνουν για να φανέ.!!!!!
-Λέτε να τα έφαγε καμιά γάτα? Και εγώ ψάχνω μάταια…
Ντιπ για ντιπ άσχετος με τα χρυσόψαρα χα χα χα .
Βαλε καμια φωτο ρε βασιλη......
Λογικα επρεπε να τα βλεπεις...... αν ολα ειναι ειναι οκ εκει που τα εχεις βαλει ;)
Μην φοβασε!...
και εγω οταν εβαλα πρωτα πρωτα τα χρυσοψαρα που ειχα στο ενυδρειο... για μια βδομαδα δεν τα εβλεπα.. αλλα μετα αρχισα να τα βλεπω... και μετα απο μηνες με συνιθησαν και δεν με φοβοντουσαν... τα κοι ομως ακομα δεν με εχουν μαθει...
Οσο για τις γατες.. τηρεις τις αποστασεις ασφαλειας σταθμης νερου με εππιεδοεξω γυρω απο την λιμνη σου?...
POURITANOS
14-04-10, 21:02
Βαλε καμια φωτο ρε βασιλη......
Λογικα επρεπε να τα βλεπεις...... αν ολα ειναι ειναι οκ εκει που τα εχεις βαλει ;)
Ξερώ έχω τι να πω.
Πρωί –μεσημέρι- απόγεμα πάω μήπως και τα δω αλλά τίποτα.
Απλά έλεγα μήπως είναι στρεσαρισμένα και γι αυτό κρύβονται και ειπα να μην τα ενοχλήσω.
Από την άλλη αν γίνανε μεζές ακόμα θα περιμένω να εμφανιστούν.
Αύριο θα αδειάσω αρκετό νερό μήπως και δω τίποτα.
Υ.Γ. Τρομάρα μου θέλω και koi να βάλω στο μέλλον.
-------------------------
Μην φοβασε!...
και εγω οταν εβαλα πρωτα πρωτα τα χρυσοψαρα που ειχα στο ενυδρειο... για μια βδομαδα δεν τα εβλεπα.. αλλα μετα αρχισα να τα βλεπω... και μετα απο μηνες με συνιθησαν και δεν με φοβοντουσαν... τα κοι ομως ακομα δεν με εχουν μαθει...
Οσο για τις γατες.. τηρεις τις αποστασεις ασφαλειας σταθμης νερου με εππιεδοεξω γυρω απο την λιμνη σου?...
Τώρα με καθυσηχασες λιγάκι Ηλία.:p
Δεν έχουν μπει στην λίμνη γιατί απλά δεν υπάρχει λίμνη. Είναι όπως την άφησα
Πήγα σε έναν φίλο που του γεννήσαν τα χρυσόψαρα του και μου έδωσε 2 για να με μπριζώσει να ασχοληθώ με την λίμνη.
Και εγώ τα πείρα και τώρα με ζώνουνε τα φίδια μη τα φανέ η γάτες.
Ο συγκεκριμένος χώρος δεν έχει υποδομές σε θέματα ασφαλείας για προστασία από γάτες μια και προορίζετε μονό για φυτά.
Έχουμε και κάτι γάτες πανάγια μου αρκούδες είναι.
in the pond
14-04-10, 22:25
Bασίλη,μην ανησυχείς, κάποτε συμβαίνει αυτό, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου είναι τα πρώτα ψάρια που μπαίνουν σε λίμνη. Υπάρχει περίπτωση να κάνεις 1 εβδομάδα να τα δεις. Μετά θα τα βλέπεις σταδιακά και ολοένα περισσότερο.
yiannossavva
15-04-10, 12:22
Πολύ δεν καθυστέρησες την λειτουργία της λίμνης??????????
Άντε πιάσε δουλεία και για τα ψαράκια σου το ποιο πιθανόν είναι ότι είναι κρυμμένα.
Θέλουμε πολλές φωτογραφίες……….
POURITANOS
15-04-10, 22:23
Πολύ δεν καθυστέρησες την λειτουργία της λίμνης?????????? Άντε πιάσε δουλεία και για τα ψαράκια σου το ποιο πιθανόν είναι ότι είναι κρυμμένα. Θέλουμε πολλές φωτογραφίες……….
Της Άρτας το γεφύρι ποιο γρήγορα τελείωσε από ότι η λίμνη μου.
Ανώτερα βία (ευχάριστη βεβαία ) με ανάγκασε να σταματήσω τις εργασίες στην λίμνη.
Ευελπιστώ κάποια στιγμή όταν βρω χρόνο και όταν πάρω έγκριση και από την γυναικά:smt084 να προχωρήσω.:grin:
Τελικά σήμερα κατέβηκα λίγο και συμμάζεψα των χώρο έβγαλα αρκετό νερό από την προλιμνη πέταξα φυτά άλγες κτλ.
Και Ναι Επιτελούς Φανήκαν 2 Πορτοκαλί Ψαράκια.:p
Τελείωσα αργά από την αυλή και μετά έπιασε και βροχή οπότε δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφίες. (όχι πως έχω να δείξω και κάτι αξιόλογο:grin:).
Οπότε αύριο αν μπορέσω θα βγάλω μερικές.
yiannossavva
16-04-10, 13:28
Της Άρτας το γεφύρι ποιο γρήγορα τελείωσε από ότι η λίμνη μου.
Ανώτερα βία (ευχάριστη βεβαία ) με ανάγκασε να σταματήσω τις εργασίες στην λίμνη.
Ευελπιστώ κάποια στιγμή όταν βρω χρόνο και όταν πάρω έγκριση και από την γυναικά:smt084 να προχωρήσω.:grin:
Τελικά σήμερα κατέβηκα λίγο και συμμάζεψα των χώρο έβγαλα αρκετό νερό από την προλιμνη πέταξα φυτά άλγες κτλ.
Και Ναι Επιτελούς Φανήκαν 2 Πορτοκαλί Ψαράκια.:p
Τελείωσα αργά από την αυλή και μετά έπιασε και βροχή οπότε δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφίες. (όχι πως έχω να δείξω και κάτι αξιόλογο:grin:).
Οπότε αύριο αν μπορέσω θα βγάλω μερικές.
:smt023
POURITANOS
16-04-10, 15:04
Μονό στην μια διακρίνετε λίγο το ένα ψαρί μια και κρύβονται συνεχεία.:(
Ορίστε και μερικές φωτογραφίες.
yiannossavva
16-04-10, 15:48
Πολύ ωραία.
Θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις εντελώς τις γλάστρες και να βάλεις σε όλο το προ-φίλτρο χώμα 30 εκατοστά.
Έτσι και αλλιώς οι κύπερη που έχεις θα γεμίσουν της γλάστρες με ρίζες και θα βγάλουν έξω όλο το χώμα.
Άντε πιάσε δουλειά να τελειώσεις την πολύ υποσχόμενη λίμνη σου.
POURITANOS
16-04-10, 20:12
Πολύ ωραία.
Θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις εντελώς τις γλάστρες και να βάλεις σε όλο το προ-φίλτρο χώμα 30 εκατοστά.
Έτσι και αλλιώς οι κύπερη που έχεις θα γεμίσουν της γλάστρες με ρίζες και θα βγάλουν έξω όλο το χώμα.
Άντε πιάσε δουλειά να τελειώσεις την πολύ υποσχόμενη λίμνη σου.
Χώμα δεν θέλω να το γεμίσω γιατί αν το γεμίσω οι κυπερη θα ξεπεράσουν κατά πολύ το τοιχίο που έχω φτιάξει και θα είναι άσχημο στο μάτι συν ότι θα το κρύψουν τέλειος.
Σκοπός μου με της γλάστρες είναι να υπάρχει ελεγχόμενη ανάπτυξη τους.
(λογική των μπονσαι= λίγο βάθος σε χώμα = μικρή αναπτύξει του φυτού)
Ακόμα θέλω να φαίνονται τα σημεία από θα γίνετε η επιστροφή του νερού.
Συν ότι θέλω κενά ώστε να φαίνονται τα φυτά που έχουν μπει η θα μπουν στης χτιστές γλάστρες στο πάνω μέρος του τοιχίου.
Σε ευχαριστώ αν και δεν θεωρώ ότι είναι πολλά υποσχόμενη η λίμνη μου.
Βάζω και μια φωτο απογεματινή φρέσκια.:D
Ίσως μπορέσεις και δεις από την φωτογραφία ότι έχω βάλει διαφορετικές ‘γλάστρες’
και σε μέγεθος και σε ποσότητα χώματος.
Οπότε για μένα είναι ένα τεστ αυτή την στιγμή η ανάπτυξη του κυπέρου.
[Oλες η γλάστρες που φιλοξενούν κυπερο μέσα στην προλιμνη μπήκαν στο ίδιο μέγεθος μοσχεύματος και τοποθετηθήκαν ταυτόχρονα.
Ώστε να είναι αξιόπιστη η σύγκριση τους.]
Έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι αφορά της ρίζες εχτές έβγαλα όλες της γλάστρες έξω και έκοβα αβέρτα.
Το καλό είναι ότι αν δεν υπάρχει χώμα να φτιάξει το φυτό βαθιές ρίζες δεν πρόκειται να ψηλώσει αρκετά.
yiannossavva
16-04-10, 20:45
Από δικιά μου εμπειρία θα σου πω ότι τον κύπερο δεν τον κράτα ούτε γλάστρα ούτε τίποτα. Μεγαλώνοντας θα δεις ότι οι ρίζες του θα βγουν έξω από την γλάστρα και θα συνεχίσει την ανάπτυξη του περιμετρικά. Απλά πρέπει να του κόβεις την φόρα κλαδεύοντας τον συχνά.
Dimitris_Batman
16-04-10, 22:52
Μπράβο μπράβο μπράβο.τα λόγια περιττά....
Μονό στην μια διακρίνετε λίγο το ένα ψαρί μια και κρύβονται συνεχεία.:(
Ορίστε και μερικές φωτογραφίες.
:smt044 Με διπλωσες στο γελιο ρε Βασιλη χι χι χι χα χα χα χα στην φωτο 3 που εγραψες ΨΑΡΙ χα χα χα χα
Ομορφος ο τροπος που το δειχνεις :D
Να σου ζησουν φιλε μου και τελειωνε επιτελους με τη λιμνη καλοκαιρι ερχετε.......
Θα σου κανω καμια αιφνιδιαστικη επισκεψη ... και απο τη πολυ μουρμουρα :smt084 θα βαλεις μπρος και τη λιμνη επιτελους!! :D
Ειναι υποσχεση και οχι απειλη!! :smt112
:smt033
POURITANOS
17-04-10, 15:28
Σε Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Dimitris_Batman
Όσο για σένα Άνδρο βάζω μια φωτογραφία με μια καρδερίνα την βάζω αποκλειστικά για σένα αλλά δέν θα βάλω βοήθεια :grin::grin:. ψάξε εσύ να την βρεις.:smt081
Georgarask να σε πω δεν έχεις και άδικο. Μήπως να μαζευόμασταν αρκετοί με κανένα φτυάρι στο χέρι μήπως και ξεκινούσα σιγά σιγά.
Όταν τελειώσει με το καλό είσαι ευπρόσδεκτος και θα χαρώ πολύ να τα πούμε – πιούμε και από κοντά.
Σε Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Dimitris_Batman
Όσο για σένα Άνδρο βάζω μια φωτογραφία με μια καρδερίνα την βάζω αποκλειστικά για σένα αλλά δέν θα βάλω βοήθεια :grin::grin:. ψάξε εσύ να την βρεις.:smt081
Georgarask να σε πω δεν έχεις και άδικο. Μήπως να μαζευόμασταν αρκετοί με κανένα φτυάρι στο χέρι μήπως και ξεκινούσα σιγά σιγά.
Όταν τελειώσει με το καλό είσαι ευπρόσδεκτος και θα χαρώ πολύ να τα πούμε – πιούμε και από κοντά.
Την βρηκα αλλα δεν θα σου βαλω βελος που να γραφει "καρδερινα" :smt044:smt044:smt044
Ειναι σιγουρο οτι θα πουμε πολλα ... η θα καταληξουμε κολληταρια ... η στο νοσοκομειο!! :smt081:smt081:smt081:smt081
Αλλα και ετσι να ειναι θα ζητησω διπλανο κρεββατι ... +-6:smt077
Εσυ να :smt034 τα δικα σου και εγω τα δικα μου! :smt026:smt035
Πλακα με κανεις ... αντε Θεσσαλονικεις βαλτε ενα χερακι να τη φτιαξει επιτελους!! :rolleyes:
POURITANOS
17-04-10, 22:18
Ειναι σιγουρο οτι θα πουμε πολλα ..........να τη φτιαξει επιτελους!! :rolleyes:
[ Δεν τίθεται θέμα.
Αλλοίμονο μας αν κρατούσαμε κακίες για συζητήσεις που γίνονται σε φορουμς.
Ο γραπτός λόγος δημιουργεί εντάσεις . Αν κάτσει κιόλας και κακή χρονική στιγμή δε θέλει και πολύ να παρεκτραπεί μια συζήτηση. Το θέμα είναι ότι όλα ξεπέρνιουνται αν υπάρχει καλή θέληση και για μένα είναι το σημαντικό. (τι να πει και ο Βασίλης ο in the pond στο παρελθόν φαγωνόμασταν συνεχεία:D)..
Δες τα παλικαριά από την Κύπρο κράζονται συνέχεια και στο τέλος πίνουν φραπέ και ανταλλάσουν και πράγματα μετάξι τους . Είναι και λίγο το dna μας να είμαστε φωνακλάδες σε κάποια πράγματα αλλά πάνω από όλα είμαστε φιλότιμοι. ]
yiannossavva
18-04-10, 20:30
[ Δεν τίθεται θέμα.
Αλλοίμονο μας αν κρατούσαμε κακίες για συζητήσεις που γίνονται σε φορουμς.
Ο γραπτός λόγος δημιουργεί εντάσεις . Αν κάτσει κιόλας και κακή χρονική στιγμή δε θέλει και πολύ να παρεκτραπεί μια συζήτηση. Το θέμα είναι ότι όλα ξεπέρνιουνται αν υπάρχει καλή θέληση και για μένα είναι το σημαντικό. (τι να πει και ο Βασίλης ο in the pond στο παρελθόν φαγωνόμασταν συνεχεία:D)..
Δες τα παλικαριά από την Κύπρο κράζονται συνέχεια και στο τέλος πίνουν φραπέ και ανταλλάσουν και πράγματα μετάξι τους . Είναι και λίγο το dna μας να είμαστε φωνακλάδες σε κάποια πράγματα αλλά πάνω από όλα είμαστε φιλότιμοι. ]
Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι ήμαστε και εχθροί. Αυτό είναι σίγουρο. Ο κάθε ένας λέει αυτό που πιστεύει και ο αναγνώστης κρήνη και πράττει. Απλά εγώ (ανάβω) όταν ακούω θεωρίες επειδή ο γερμανός έκανε αυτό και λέει ότι είναι οκ!
Έχουμε και εμείς οι έλληνες κάνει της δοκιμές και τα πειράματα μας έχουμε ξοδέψει αμέτρητες ώρες για το χόμπι που αγαπάμε και έχουμε άποψη.
Και ίσος η διαφωνίες μας βρίσκονται στο ότι μπορούμε να εξοπλισθούμε φθηνότερα και να έχουμε εξίσου καλά αποτελέσματα!
Απλά δεν είμαι από τα άτομα που μου τα παίρνουν οι εταιρίες με τα διάφορα που σκέφτονται.
in the pond
18-04-10, 21:26
Από δικιά μου εμπειρία θα σου πω ότι τον κύπερο δεν τον κράτα ούτε γλάστρα ούτε τίποτα. Μεγαλώνοντας θα δεις ότι οι ρίζες του θα βγουν έξω από την γλάστρα και θα συνεχίσει την ανάπτυξη του περιμετρικά. Απλά πρέπει να του κόβεις την φόρα κλαδεύοντας τον συχνά.
Αυτό ακριβώς!
Αυτοί οι κύπεροι στην φυσική τους μορφή μπορούν να καλύψουν μια ακτίνα αρκετών τετραγωνικών μέτρων. Οι δε πάπυροι στον Νείλο σχηματίζουν ολόκληρα νησιά που κινούνται στο ρέμα. Έτσι μεταναστεύουν και σε άλλες περιοχές.
Συμφωνώ με τα παιδιά..."αντιπαράθεση" ναι, αλλά πάντα φιλική χωρίς κακίες!
in the pond
18-04-10, 21:37
Και ίσος η διαφωνίες μας βρίσκονται στο ότι μπορούμε να εξοπλισθούμε φθηνότερα και να έχουμε εξίσου καλά αποτελέσματα!
Απλά δεν είμαι από τα άτομα που μου τα παίρνουν οι εταιρίες με τα διάφορα που σκέφτονται.
Εδώ διαφωνώ Γιάννο. Όλα μπορούν να τύχουν σωστής επιλογής και διαχείρησης (οικονομικής).
Προσωπικά έχω επιλέξει μέσα από μια πολύ μεγάλη σειρά υποστήριξης που σίγουρα δεν θα κοστίσουν περισσότερα από ότι σου έχει στοιχίσει εσένα μέχρι τώρα.;) Μιλάω πάντα για μοντέρνο, δουλεμένο εξοπλισμό, ακόμα και για εντελώς καινόυρια τεχνολογία που ίσως ακόμα να έχετε δει. Εννοείται ότι θα δημιουργήσω καινόύριο θέμα με το κάθε "εργαλείο" ξεχωριστά. Να ετοιμάζεστε για εκπλήξεις πάντως... πρώτα ο Θεός.
yiannossavva
19-04-10, 06:07
Εδώ διαφωνώ Γιάννο. Όλα μπορούν να τύχουν σωστής επιλογής και διαχείρησης (οικονομικής).
Προσωπικά έχω επιλέξει μέσα από μια πολύ μεγάλη σειρά υποστήριξης που σίγουρα δεν θα κοστίσουν περισσότερα από ότι σου έχει στοιχίσει εσένα μέχρι τώρα.;) Μιλάω πάντα για μοντέρνο, δουλεμένο εξοπλισμό, ακόμα και για εντελώς καινόυρια τεχνολογία που ίσως ακόμα να έχετε δει. Εννοείται ότι θα δημιουργήσω καινόύριο θέμα με το κάθε "εργαλείο" ξεχωριστά. Να ετοιμάζεστε για εκπλήξεις πάντως... πρώτα ο Θεός.
Βασίλη για να μην κανηβαλήσουμε και αυτό το θέμα καλύτερα να ανοίξουμε ένα άλλο να μπορούμε να τσακωνόμαστε ελεύθερα. :D:D:D
POURITANOS
26-04-10, 22:03
Επιτελούς ξεκίνησαν και οι εργασίες για την λίμνη.
Άντε να δω ποτέ θα τελειώσουν.
Να αναφέρω ότι η λίμνη θα γίνει από τσιμέντο.
Απλά πρέπει σε αυτή την φάση να γκρεμίσω αρκετά πράγματα για να γίνουν πλέων η υποδομές για τα καλουπώματα
Έχουμε μέλλον ακόμα…….
Αντε ... επιτελους!! :smt041:smt041
απο το στομα μου το πηρες! :p
καλο ξεκινημα λοιπον ;)
yiannossavva
30-04-10, 08:00
Άντε μπράβο τώρα που άρχισες μην σταματήσεις. Αν έκανα τώρα λίμνη τσιμέντο θα έκανα και εγώ.
Καλές επιτυχίες.
POURITANOS
01-06-10, 13:39
Η κατασκευή προχώρησε ακόμα ένα βήμα.
Αλλά ο καιρός δεν λέει να βοηθήσει καθόλου.
Ωστε να πάω ένα βήμα παρακάτω.:(
Πολλές βροχές.
Σε αυτή την φάση έχουν γίνει σοβατίσματα σχεδόν σε όλες της εσωτερικές πλευρές της λίμνης ώστε να μην διαβρώνετε το χώμα.
Το πάτωμα της λίμνης ίσως μοιάζει στις φωτογραφίες να είναι από τσιμέντο. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ανακατεμένο χώμα με τσιμέντο ώστε να σφίξει κι άλλο, δημιουργώντας έτσι ένα ποιο σταθερό υπέδαφος για των κανονικό πάτο της λίμνης.
Δεν ξερώ ποσά λίτρα θα βγει πλέων η λίμνη. Δεν μπηκα καν στο κόπο να κάνω ένα πρόχειρο υπολογισμό μια και το πάχος από τα καλουπώματα θα είναι αυτό που θα καθορίσει το τελικό μέγεθος.
Αυτά.:grin:
in the pond
01-06-10, 14:25
Τετραγωνική μου μοιάζει εμένα Βασίλη. Είναι έτσι τελικά?
Ποιες είναι οι διαστάσεις της κάθε πλευράς?
Ανταποδίδω την καλή συνέχεια.;)
POURITANOS
01-06-10, 22:07
Τετραγωνική μου μοιάζει εμένα Βασίλη. Είναι έτσι τελικά?
Ποιες είναι οι διαστάσεις της κάθε πλευράς?
Ανταποδίδω την καλή συνέχεια.;)
Ναι θα είναι αρκετά Τετραγωνική κατασκευαστικά .
Οπτικά ελπίζω να μπορέσω να το διαφοροποιήσω κάπως.:smt120
Βάζω μια εικόνα πού στο περίπου δείχνω ποσό περίπου είναι οι πλευρές και το βάθος.
Μετά από το καλούπωμα θα μικρύνει παρά πολύ. :D
yiannossavva
03-06-10, 11:53
Και δεν την τελειώνεις με fiber glass?:confused: Ούτε καλουπώματα ούτε τίποτα. ;)
POURITANOS
04-06-10, 21:49
Και δεν την τελειώνεις με fiber glass?:confused: Ούτε καλουπώματα ούτε τίποτα. ;)
Πιστεύω ότι αν δεν μπουν τσιμέντα με σιδερά να συγκρατουν την πίεση του νερού.
Όσο καλό και να είναι το fiber glass χωρίς υποδομές θα σπάσει.
yiannossavva
05-06-10, 09:51
Πιστεύω ότι αν δεν μπουν τσιμέντα με σιδερά να συγκρατουν την πίεση του νερού.
Όσο καλό και να είναι το fiber glass χωρίς υποδομές θα σπάσει.
Σωστό αυτό που λες. Το αν θα σπάσει θα εξαρτηθεί και από το πόσο σκληρά είναι τα τοιχώματα αλλά και από το πάχος του φάιπερ που θα κάνεις.
POURITANOS
23-08-10, 22:30
Μετά από αρκετό καιρό απραξίας zzZZzZzZzzz:D
Kατάφερα να τελειώσω την τοποθετήσει και το δέσιμο στα σίδερα και στα πλέγματα
yiannossavva
24-08-10, 06:02
Άντε άρχισε να δείχνει. Πολύ καλή δουλεία. Φαντάζομαι τον πάτο θα τον κάνεις τελευταίο ε?
in the pond
24-08-10, 09:58
Η αλήθεια Βασίλη είναι ότι δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι πρόκειται να κάνεις...
Θα κατασκευάσεις καλούπι και θα ρίξεις μέσα τσιμεντοκονίαμα?
Κατά την ταπεινή μου άποψη, η σιδεροσύνδεση θα έπρεπε να απέχει κάποια εκατοστά από τα πρόχειρα τοιχώματα που έχεις προκατασκευάσει ώστε η σιδεροσύνδεση να είναι εφαρμοσμένη κάπου στο μέσο των τοιχωμάτων με τσιμεντοκονίαμα. Το ίδιο πιστεύω ότι έπρεπε να φτιάξεις και κάτω στη βάση, τοποθετώντας κάτω από την σιδεροσύνδεση πλάκες ώστε να μεταφέρουν αυτομάτος το μεταλλικό δέσημο κάπου στο μέσο του τσιμεντοκονιάματος.
Για τα τσιμέντα ειδικά και τον οπλισμό τους δεν χρειάζονται ούτε πειράματα ούτε υποθέσεις.
Ρωτήστε έναν πολιτικό μηχανικό
POURITANOS
24-08-10, 13:21
Άντε άρχισε να δείχνει. Πολύ καλή δουλεία. Φαντάζομαι τον πάτο θα τον κάνεις τελευταίο ε?
Η αλήθεια Βασίλη είναι ότι δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι πρόκειται να κάνεις..........Θα κατασκευάσεις καλούπι και θα ρίξεις μέσα τσιμεντοκονίαμα?
Κατά την ταπεινή μου άποψη, ………….έσο του τσιμεντοκονιάματος.
Θα γίνει ένας λεπτός κεντρικός πάτος για όλη την κατασκευή που πάνω σε αυτήν θα πατάνε και τα πλαϊνά τοιχία.
Σε αυτό το κομμάτι Θα μπει ενισχυτικό τσιμέντου που βοηθά στην ελαστικότητα του τσιμέντου.
Αφού στεγνώσει ο κεντρικός πάτος θα γίνουν τα καλουπώματα για να γίνουν τα πλαϊνά τοιχία της λίμνης.
Στα χαρμανιασμα του τσιμέντου για την δημιουργία των πλαϊνών θα μπει ενισχυτικό που βοηθά στην σκληρότητα και στο “γέμισμα“ περιορίζοντας περισσότερο την πιθανότητα κενών σημείων από αέρα.
Και τέλος αφού ξεκαλουπωθούν τα πλαϊνά θα μπει τσιμέντο στων πάτο της λίμνης δημιουργώντας ένα ποιο μικρό εσωτερικό πάτο. και εδώ θα μπουν ενισχυτικό που βοηθουν στην σκληρότητα.
Τα σιδερά και τα πλέγματα που φαίνονται από της φωτογραφίες στο πάτωμα της λίμνης αφορούν μονό των κεντρικό πάτο.
Όταν θα γίνει και ο δεύτερος πάτος ο ποιο ουσιαστικός πάτος για την λίμνη δηλαδή. Θα μπουν και αλλά σιδερά.
Για τα τσιμέντα ειδικά και τον οπλισμό τους δεν χρειάζονται ούτε πειράματα ούτε υποθέσεις Ρωτήστε έναν πολιτικό μηχανικό
Εχτες πήγα από της εγκαταστάσεις της ισοματ (http://www.isomat.gr/ (http://www.isomat.gr/)) και συζήτησα με κάποιων υπεύθυνο για βελτιωτικά υλικά τσιμέντου καθώς και για μονωτικά. Ο οποίος ήταν πολιτικός μηχανικός.
Εδώ να πω ότι αρκετά που είχα ακούσει έως τώρα από μαγαζάτορες σε ότι αφορά βελτιωτικά τσιμέντου και την χρήση τους.
Μετά την επίσκεψη στην isomat είδα. Ότι αν δεν πας στον ειδικό δεν μαθαίνεις.
Η εξυπηρέτηση τους ήταν άψογη και με γέμισαν με φυλλάδια που περιγράφουν τα πάντα . ακόμα μου εκτύπωσαν οδηγίες και μου έδωσαν και πιστοποιητικά καταλληλότητας για πόσιμο νερό. (φωτο)
Τα σιδερά είναι από μελέτη δική μου. (κοινός ότι νάνε):D
Ειδικά εδώ στην Ελλάδα υπάρχει τεράστια εμπειρία σε μπετό λόγω και των σεισμών
Είναι κρίμα να μην ρωτήσεις έναν μηχανικό και να εικάζει ο καθένας τι του φαίνεται σωστό στο μάτι
Έπραξες πολύ σωστά πουριτανέ
περιμενουμε και αλλες φωτο ..θελουμε και αλλη δρασηηηη! ;) :)
Αντε ρε Βασιλη μας εσπασες!!!!!!!!!!:D
αυτη η λιμνη δεν ειναι το θεμα αν θα γινει πολυ ομορφη το θεμα ειναι ποτε θα γινει :)
Πολύ όμορφη θα γίνει στο τέλος, μπράβο στην υπομονή σου φίλε.
Πάντως μου έχεις δώσει αρκετές ιδέες σε απορίες που είχα...
POURITANOS
27-08-10, 22:27
Πολύ όμορφη θα γίνει στο τέλος, μπράβο στην υπομονή σου φίλε.
Πάντως μου έχεις δώσει αρκετές ιδέες σε απορίες που είχα...
Σε ευχαριστώ.
Αν κάτι δεν κατάλαβες και θες περαιτέρω επεξήγηση εδώ είμαστε.
Υ.Γ. Παιδιά το έχω πάρει ποιο ζεστά το θέμα ηρθαν και κάποια υλικά (βλ. φωτο)
MIXALIS CYPRUS
27-08-10, 23:35
Σε ευχαριστώ.
Αν κάτι δεν κατάλαβες και θες περαιτέρω επεξήγηση εδώ είμαστε.
Υ.Γ. Παιδιά το έχω πάρει ποιο ζεστά το θέμα ηρθαν και κάποια υλικά (βλ. φωτο)
Μπορεις να μας δωσεις μια πιο αναλυτικη εικονα για το τι θα επακολουθησει? Θα εχει ενδιαφερον με τοσα πραγματα που βλεπω στη φωτο . Αν μπορεις να βγαλεις και αλλες φωτο κατα τη διαδικασια ακομα καλυτερα .
POURITANOS
30-08-10, 19:38
Μπορεις να μας δωσεις μια πιο αναλυτικη εικονα για το τι θα επακολουθησει? Θα εχει ενδιαφερον με τοσα πραγματα που βλεπω στη φωτο . Αν μπορεις να βγαλεις και αλλες φωτο κατα τη διαδικασια ακομα καλυτερα .
Πιστεύω ότι οι επιλεκτικές φωτογραφίες που βάζω να καλύπτουν αρκετές απορίες.
Αν πάλι κάποιος έχει κάποια απορία πάνω σε κάποιο σημείο.
Υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες στο αρχείο.
Όλη η κατασκευή υπάρχει εδώ και 3 χρονιά σε μακέτα 3D:D.
Αλλά δεν θα έχει ενδιαφέρων να βάλω φωτογραφίες από την μακέτα μια και κάποια πράγματα όταν αποφασίζεις να κατασκευάσεις μπορεί να αλλάξουν έως ένα βαθμό.
Έπεσε ο πρώτος πάτος πάχους 6cm.
Στων πάτο αυτών χρησιμοποιήθηκε ρητίνη που προσφέρει ελαστικότητα και αδιαβροχοποίηση.
Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ότι έχουν μπει και κάποιες αναμονές από σίδερο για συνδεθούν αργότερα με κάποια σιδερά .
yiannossavva
30-08-10, 23:03
Άντε ξεκόλλα από της μπύρες και το ποδόσφαιρο και πιάσε δουλειά. :DΠεριμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια. Καλή δουλειά.
POURITANOS
24-09-10, 22:22
Άντε ξεκόλλα από της μπύρες και το ποδόσφαιρο και πιάσε δουλειά. :DΠεριμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια. Καλή δουλειά.
Από μπύρες τσακρι καλά πάμε. :D
Μπάλα πολύ σπάνια παρακολουθώ.:D
Να και τα σιδεράκια.:p
-Τα οποία οριζόντια σιδεράκια είναι δεμένα με τα περιμετρικά κάθετα σιδερά.
-Αφού πατήσουν τα καλούπια πάνω στα σιδερά.
-Και πέσει το τσιμέντο θα μείνουν αναμονές ώστε να δεθούν τα σιδερά του εσωτερικού πάτου.( Βλ. φωτο.)
POURITANOS
24-09-10, 22:32
Εδώ βλέπουμε τους σωλήνες οι οποίοι θα είναι η είσοδος του βρώμικου νερό στο diy χώρο του φίλτρο. (βλ. φωτο)
-Χρησιμοποιήθηκαν στριφωνια
-Παξιμάδια ώστε να σφίξουν πάνω στων πλαστικό σωλήνα.
-Κολλά εποξειδικη 2 συστατικών.
POURITANOS
24-09-10, 22:45
Ένα μικρό tip για όσους δε το γνωρίζουν.:confused:
Καλό είναι αν τα καλούπια που θα χρησιμοποιήσουμε για να ρίξουμε το τσιμέντο, αν είναι από πορώδες ξύλο ή από πορώδες κόντρα πλακέ.
(βλ. φωτο)
Να περάσουμε ένα χέρι λιπαντική ουσία* ώστε να μην ξεκολλήσει το τσιμέντο πάνω στα καλούπια.
*Λάδι – βαζελίνη- καμένα λάδια- όλα κάνουν την ίδια δουλειά.
Εγώ έβαλα σπορέλαιο:D
Και μια φωτο με τα 2 χρυσόψαρα που ζουν στο μικρή δεξαμενή
(λίμνη φυτών)
Τι κανεις ρε???? :grin:
Καλα, προβλεπω λυση του κυπριακου πριν τελειωσει η λιμνη σου :D
POURITANOS
26-09-10, 11:37
Τι κανεις ρε???? :grin:
Καλα, προβλεπω λυση του κυπριακου πριν τελειωσει η λιμνη σου :D
Αν την τελειώσω την λίμνη. :rolleyes:
Μετά τι θα έχω να φτιάχνω:confused:
Χειμώνιασε κιόλας. :smt040
Η πρώτη φάση από το καλούπωμα.
Ο λόγος που έκοψα τα καλούπια στην μέση, ήταν γιατί ήθελα:
1. Να μπορώ να ανακατέψω εύκολα το σκυρόδερμα με ένα ξύλο ώστε να μην μείνουν κενά αέρος .
2. Γιατί μπήκαν επιπρόσθετα πλέγματα (πολλά μικρά κομμάτια) καθώς έπεφτε το τσιμέντο. Κάτι που αν τα καλούπια είχαν μεγάλο ύψους, δεν θα μπορούσα να έχω καθόλου καλό οπτικό πεδίο.
Τα τοιχία έχουν πάχος από 13cm έως 16cm.
Υπόψη υπάρχουν και τα σοβατισμένα ψευτο τοιχώματα που όσο νάνε ενισχύουν το τελικό πάχος των τοιχίων.
POURITANOS
26-09-10, 12:29
1..Επεσαν τα τσιμέντα στα πρώτα καλούπια
2..Μετα συνδεθήκαν τα δευτέρα καλούπια
3..Έπεσαν και τα τελικά τσιμέντα.
POURITANOS
26-09-10, 12:45
Μετά το ξεκαλούπωμα……:D
POURITANOS
26-09-10, 12:55
Δένοντας τα σίδερα που υπήρχαν σαν αναμονές, με τα σίδερα του τελικού πάτου τις λίμνης.
6981giwrgos
26-09-10, 13:27
ποπο εργοταξιο εχεις κανει :):)
θα περασεις με κατι το τσιμεντο απο επανω για να στεγανοποιησεις?
καλη συνεχεια...
Αν την τελειώσω την λίμνη. :rolleyes:
Μετά τι θα έχω να φτιάχνω:confused:
Τη διαθεση μου?? :D:D:D
Αντε παρτο ζεστα επιτελους ... θα γερασουμε και θα βλεπουμε τσιμεντα ακομα!! Καλα ποσες στρωσεις βαζεις?? :D:D
Σε πειραζω .... καλη συνεχεια ... δεν εχω ιδεα απο τα κατασκευαστικα ... αλλα χαρα στο κουραγιο σου!!! :smt041
POURITANOS
26-09-10, 17:02
ποπο εργοταξιο εχεις κανει :):)
καλη συνεχεια...
Αν ήταν εργοτάξιο θα ήταν μια χαρά, εδώ γίνετε χαμός.
Ναι θα μπει ένα μονωτικό το οποίο είναι σε σκόνη και αναμειγνύεται με ένα δικό του υγρό. Ανάλογος την διάθεση και των καιρώ που θα κάνει θα δω πότε θα το στρώσω. (το ποιο πιθανό είναι να μείνει για να μπει την άνοιξη.:smt082 Να έχουμε και για του χρόνου δουλειές:grin:).
Σε ευχαριστώ
Τη διαθεση μου?? :D:D:D
Αντε παρτο ζεστα επιτελους ... θα γερασουμε και θα βλεπουμε τσιμεντα ακομα!! Καλα ποσες στρωσεις βαζεις?? :D:D
Σε πειραζω .... καλη συνεχεια ... δεν εχω ιδεα απο τα κατασκευαστικα ... αλλα χαρα στο κουραγιο σου!!! :smt041
Ναι γιατί εγώ νομίζεις ήξερα από κατασκευαστικά.
Αλλά ροτόντας και ψάχνοντας μαθαίνεις.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ανέβασα όσο γίνετε ποιο αναλυτικά την κατασκευή του καθετί. Ώστε να κάνω την ζωή οποίου θελήσει να κάνει κάτι ανάλογο ποιο εύκολη.
Σε ευχαριστώ Γιώργο
kwstas_original
26-09-10, 17:20
http://s.myniceprofile.com/myspacepic/482/48269.jpg
.......γουιθ βερυ ιντερεστ...:D
Καλη συνεχεια!!:cool:
POURITANOS
26-09-10, 20:03
Σε ευχαριστώ πολύ ελπίζω να βάζω ιδέες.
Υ.Γ. Παρεμπίπτοντος από το έργο αυτό με των Ντενιρο θυμάμαι το παιδάκι που έλεγε ασσσσχουλλλλλ. Όλα τα λεφτά.:D
Επιτελούς προχωράμε στα τελευταία ποστ.
Πλέον έχουν πέσει και τα τελευταία τσιμέντα.
Και έχει ολοκληρωθεί αυτή η φάση τις λίμνης.
Υ.Γ. Η έκτη φωτογραφία δείχνει το τι επικρατή όταν πρέπει να τα βολέψεις όλα, σε ένα μικρό χώρο και ταυτόχρονα να πρέπει να δουλεύεις.:smt120 (είναι μετά το ξεκαλούπωμα από όλα τα πλαϊνά τοιχία)
POURITANOS
26-09-10, 20:22
Βάζω και μια φωτογραφία που φαίνεται και η υπερχείλιση της λίμνης
Μετά από 72 ώρες από την μέρα που έπεσε και ο πάτος της λίμνης
Έπιασε μια μεγάλη καταιγίδα @$%$#%$ (σήμερα κι εχτές) και γέμισε περίπου 10 πόντους νερό. Ελπίζω να πρόλαβε να έσφιξε το τσιμέντο.
Έως εδώ έχουν γίνει οι εργασίες στην λίμνη. Τ Ε Λ Ο Σ
τελος?? και μετα ξανα ανοιξη?? ή λογαριαζεις καμια εκπληξη....
οπως κια να εχει καλη συνεχεια!
POURITANOS
26-09-10, 22:44
τελος?? και μετα ξανα ανοιξη?? ή λογαριαζεις καμια εκπληξη....
οπως κια να εχει καλη συνεχεια!
Μακάρι να ετοίμαζα καμιά έκπληξη.:(
Έχω να ασχοληθώ λίγο με το σημάζεμα της αυλής.
Τσιμέντα που έπεσαν από εδώ και από εκεί να τριφτούν
Να μαζέψω ότι αμμοχάλικο περίσσεψε και να το βάλω σε τσουβαλιά.
Να πετάξω αρκετά σκουπίδια (ξυλά – μπάζα)
Ότι προλάβω από αυτά δηλαδή.:D
Μια και ο καιρός αλλάζει και σε λίγο θα είναι χειμώνας.
(εδώ δεν έκανα εργασίες το καλοκαίρι.:grin: Το χειμώνα θα κατέβω.:smt040)
Χειμώνα έχει τσιπούρακι και κρασάκι:smt030
Η λίμνη είναι για οπότε και αν και φυσικά, από άνοιξη και μετά:smt120
Ναι θα μπει ένα μονωτικό το οποίο είναι σε σκόνη και αναμειγνύεται με ένα δικό του υγρό.
Να υποθέσω ότι μιλάς για το AQUAMAT-ELASTIC (http://www.isomat.gr/%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%A9%CE%A4%C E%99%CE%9A%CE%91-%CE%A5%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%91/%CE%A3%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%89%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%94%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%8E%C E%BD/aquamat-elastic/detailed-product-flyer/)? (Έχεις ήδη αναφερθεί σ’ αυτό το υλικό εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=472858&postcount=59) κι εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=487277&postcount=28)). Με ενδιαφέρει το θέμα, διότι μίλησα κι εγώ με άνθρωπο από το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της isomat και μου είπε ότι το συγκεκριμένο υλικό ναι μεν έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας για πόσιμο νερό αλλά δεν έχει δοκιμαστεί σε ψάρια, τα οποία όπως μου είπε είναι πολύ ευαίσθητα. Υπάρχει λες περίπτωση να είναι κατάλληλο για πόσιμο νερό αλλά ακατάλληλο για ψάρια?
POURITANOS
27-02-11, 15:14
Υπάρχει λες περίπτωση να είναι κατάλληλο για πόσιμο νερό αλλά ακατάλληλο για ψάρια?
Δεν νομίζω.
Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω.:(
Εχουμε κανενα νεο??? :D
χα χα χα εχτές το πρωί χιόνιζε για καμιά ώρα. με τέτοιο κρύο δεν...
από Απρίλιο και μετά..
Υ.Γ. από ότι θυμάμαι κάποιος έκανε μια επέκταση λίμνης αλλά δεν νομίζω να την έχω δει. μήπως θυμάσαι ποιος ήταν.:D:smt081
χα χα χα εχτές το πρωί χιόνιζε για καμιά ώρα. με τέτοιο κρύο δεν...
από Απρίλιο και μετά..
Υ.Γ. από ότι θυμάμαι κάποιος έκανε μια επέκταση λίμνης αλλά δεν νομίζω να την έχω δει. μήπως θυμάσαι ποιος ήταν.:D:smt081[/QUOTE]
Δηλαδη πας κανονικα για ρεκορ γκινες :D
Οσο για την επεκταση που λες, τελικα εγινε μια μικρη λιμνουλα για χρυσοψαρα.
Υπαρχουν δηλαδη ψαρια μεσα αλλα ακομα δεν τελειωσε.....
Ουτε η κυριως λιμνη τελειωσε δηλαδη...ασε....μου μπηκαν και κατι ιδεες τωρα τελευταια.....
φανταστικη εξεληξη μεχρι στιγμης! καλη συνεχεια!
apostolis veroia
12-05-11, 22:20
μετα απο τοσο καιρο γιατι βλεπω πρωτη φορα αυτη τη λιμνη; :smt108
πολυ ωραια θα γινει πολυ καλη!!!
kwstas_original
12-05-11, 23:14
Οοοοοοοοοοοταν τελειωσει....:rolleyes:
Πουριτανε μηπως εισαι δημοσιος υπαλληλος κατα τυχη?:D:D:D
POURITANOS
13-05-11, 07:28
Οοοοοοοοοοοταν τελειωσει....:rolleyes:
Πουριτανε μηπως εισαι δημοσιος υπαλληλος κατα τυχη?:D:D:D
Δεν γνωρίζω δεν απαντώ. :D
Αποφεύγω να ανεβάζω προσωπικά δεδομένα.
Εχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με την λίμνη.
Όπως το να περνάω χρόνο με την οικογένεια
Κώστα πρέπει να έχω πολύ χρόνο για να κάνω κάτι, γιατί ο χώρος που μου ανάλογη είναι μικρός, οπότε για να βγάλω εξοπλισμό – υλικά – κτλ. Θέλει χρόνο και άλλο τόσο να τα μαζέψω. Οπότε καταλάβεις πάμε σιγά σιγα. :D Πρέπει να έχω αρκετές ώρες για να ξεκινήσω κάτι.
Έχω χάση 2 στοιχήματα με φίλους για το ποτέ θα είναι έτοιμη η λίμνη.
ευχαριστώ για τα σχόλια σας [kouman-apostolis veroia].
καλημερα και παλι! θα ήθελα να ρωτησω στο θέμα του φιλτρου και της υπερχιλισης που έκανες, πως θα λειτουργει? δεν μπορω να το καταλαβω στης εικονες..θέλω να προλαβω να κανω κατι σωστο στην κατασκευη μου και να μην εχω ξηλωματα παλι.. ευχαριστω για τον χρονο σου..
http://s.myniceprofile.com/myspacepic/482/48269.jpg
:D:D:D:D:D
POURITANOS
13-05-11, 12:12
καλημερα και παλι! θα ήθελα να ρωτησω στο θέμα του φιλτρου και της υπερχιλισης που έκανες, πως θα λειτουργει? δεν μπορω να το καταλαβω στης εικονες..θέλω να προλαβω να κανω κατι σωστο στην κατασκευη μου και να μην εχω ξηλωματα παλι.. ευχαριστω για τον χρονο σου..
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=31063&page=4 post 95
ο λόγος που η είσοδος του βρώμικου νερού θα μπαίνει από 2 τρύπες.
Είναι για λογούς ασφαλείας
Αν είχα μονό επιφανειακή είσοδο, με την μορφή της υπερχειλίσεις και μονό. αν θα είχα μεγάλη εξάτμιση και δεν το αντιλαμβανόμουν έγκαιρα η αντλία θα καίγονταν μια και θα ξέμενε από νερό όλος ο χώρος με το βιολογικό υλικό.
για αυτό η κάτω τρυπά[είσοδος] είναι για να διοχετεύει πάντα με νερό το βιολογικό υλικό και κατά συνέπεια την αντλία.
Αν πάλη δεν κατάλαβες κάτι ξανά ρωτά με.
Δεν είναι ο γραπτός λόγος το καλύτερο μου.
Οπότε μπορεί κάτι να μην σου εξήγησα σωστά. :D
ο καιρος ειναι ιδανικος για εργασια! ποτε θα περασεις το μονοτικο υλικο?
POURITANOS
17-05-11, 22:24
ο καιρος ειναι ιδανικος για εργασια! ποτε θα περασεις το μονοτικο υλικο?
Ο καιρός εδώ είναι χάλια.
Και περιμένουμε βροχές. :smt120
Βαλέ ότι πρέπει να κατεβώ να τρίψω σωστά, τα εσωτερικά τσιμέντα τις λίμνης.
Βαλέ και ότι δεν έχω και πολύ χρόνο.
Όταν το περάσω θα ενημερώσω.
Να υποθέσω ότι μιλάς για το AQUAMAT-ELASTIC (http://www.isomat.gr/%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%A9%CE%A4%C E%99%CE%9A%CE%91-%CE%A5%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%91/%CE%A3%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%89%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%94%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%8E%C E%BD/aquamat-elastic/detailed-product-flyer/)? (Έχεις ήδη αναφερθεί σ’ αυτό το υλικό εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=472858&postcount=59) κι εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=487277&postcount=28)). Με ενδιαφέρει το θέμα, διότι μίλησα κι εγώ με άνθρωπο από το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της isomat και μου είπε ότι το συγκεκριμένο υλικό ναι μεν έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας για πόσιμο νερό αλλά δεν έχει δοκιμαστεί σε ψάρια, τα οποία όπως μου είπε είναι πολύ ευαίσθητα. Υπάρχει λες περίπτωση να είναι κατάλληλο για πόσιμο νερό αλλά ακατάλληλο για ψάρια?
και εμενα αυτην μου ειπαν να βαλω.. ειναι οτι καλητερο..μ ειπαν .. πιστεβω να κανει δουλεια γτ την τριτη θα το περασω.
εχουμε κανενα νεοτερο απο εδω??? αντε αρχισαν καλες μερες!
POURITANOS
24-08-12, 00:53
εχουμε κανενα νεοτερο απο εδω??? αντε αρχισαν καλες μερες!
Γεια χαρά μάστορα.
Είδα έκανες πράγματα και θαύματα στην λίμνη σου. συγχαρητήρια.
0ι καλές μέρες σε λίγο θα τελειώσουν. σαν να άργησα να απαντήσω λίγο.:D
Η λίμνη είναι σε διαδικασία στρωσίματος.
Τρέχει 3 εβδομάδες.
Σήμερα φύτεψα και νούφαρα. (αφού πρώτα είχα αφήσει την γλάστρα εκτός νερού και ο ήλιος έκαψε όλα τα φύλλα σαν καμένο χαρτί τριβόντουσαν. Ελπίζω να επέζησαν.:(
Σύντομα φωτογραφίες (σε Κανά μήνα +-)
Καλωσορισες Βασιλη!!!
Επιτελους!! Τρεχει κανονικα η λιμνουλα σου ε??:)
Αντε....καλοριζικη και αναμενουμε φωτογραφιες....
FOTO 1
Δημιουργία του πατώματος της προλιμνης
FOTO 2
Εδώ φαίνονται τα 2 σημεία που θα φέρνουν νερό στην προλιμνη
Στην ουσία το τοίχος πίσω από την προλιμνης θα έχει τρύπες σε 2 σημεία για να πλημμυρίζουν την προλιμνη μια και το νερό θα έρχεται εσωτερικά από το τοιχίο.
FOTO 3
Εδώ φαίνεται ο πάτος της κατασκευής. Σκοπός του είναι να κάνει ένα σταθερό δέσιμο στα σιδερά πλέγματα ώστε να μπορέσω στην συνεχεία να κάνω τα απαραίτητα καλουπώματα για τα πλαϊνά.
FOTO 4
εδώ φαίνονται τα εσωτερικά και εξωτερικά καλουπώματα της προλιμνης.
FOTO 5
Η προλιμνη.
Αριστερά και δεξιά της ο χώρος για να μπουν φυτά εξωτερικού χώρου.
FOTO 6
Προέκταση ώστε να μπορέσει ο καταρράκτης να γίνει ποιο μεγάλος.
FOTO 7
Δημιουργία οριοθέτησης της λίμνης με τσιμεντόλιθους – τσιμέντο – σιδερά.
FOTO 8
Δημιουργία υψομετρικό βαθμίδων μέσα στην λίμνη.
FOTO 9
Δημιουργία ένος λεπτού στρώματος τσιμέντο για περισσότερη ασφάλεια (και καλά) σε περίπτωση διαβρώσεις των χωμάτων. (μπαίναμε πλέων στων χειμώνα και οι εργασίες κόντευαν να σταματήσουν)
FOTO 10
Ένα γενικό πλάνο.
μπράβο φίλε...δυστυχώς εγώ μένω ακόμη σε διαμέρισμα:cry:
POURITANOS
05-09-12, 13:31
Να πω μερικά πράγματα για το τι έχει η λίμνη.:D
9 χρυσόψαρα στην μεγάλη λίμνη
2 χρυσόψαρα στην προλιμνη
----------------------------------
2 ρίζες νούφαρο . Μέσα σε μια πολυυυυ μεγάλη γλάστρα. Η γλάστρα είναι τοποθετημένη μέσα σε τρυπά. ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα να πέσει ποτέ.
αλλά και να μην φαίνεται
-----------------------------------
4 φυτά Κύπερος φυτεμένα σε ένα σημείο διαμορφωμένο με 10cm(ύψος) χώμα
και καταλαμβάνει μια γωνιά τις λίμνης. σκοπός του κυπέλου είναι οι ρίζες του να βγουν έξω από το χώμα ώστε να γίνει μια μικρή ζούγκλα.
ώστε προσφέρει:
A. Σκιά.
B. Βοσκοτόπι μικροοργανισμών.
Γ. Κρυψώνα σε γόνους
Δ. Σημείο τοποθετήσεις αυγών.
Ε. Απορρόφηση νιτρικών, έως ένα βαθμό. ( Το θέλει το φιλτρακη τις η λίμνη.)
Η λίμνη έχει βάθος πάνω από 1 μέτρο.
Απλά είναι χωρισμένη σε 2 επίπεδα ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια κρατώντας το επίπεδο 1 σε μικρό βάθος για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Υπάρχει μια μεγάλη είσοδο που επιτρέπει άνετα την κυκλοφορία των ψαριών στα 2 επίπεδα. (χωράνε και πολύ μεγάλα κοι να περάσουν).
Ρευμα δεν υπάρχει ακόμα. Οπότε τρέχει χωρίς κυκλοφορία νερού.
Ρευμα- κιόσκι- φυτά για τα παρτέρια, από του χρόνου.
αυτά προς το παρών.
ΟΡΙΣΤΕ και οι fotos σας.:D
Πολυ ομορφη δουλεια!
Καλη συνεχεια...
Ωραια δουλεια Βασιλη.....
Αυτο στον πατο της λιμνης τι ειναι??
Μαλλον κατι δεν πρεπει να καταλαβα καλα....:D
POURITANOS
05-09-12, 22:33
(http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=3860)tnks dimis1978 kai Andros
Ανδρο αν καταλαβα καλα ρωτας αυτα που βαζω στην φωτο.
πολυ καλη δουλεια εχεις κανει φιλε μου! αν την αφησεις χωρις ρευμα δεν θα βρομισει ομως? αυτο στην τελευτεα φωτο θα ηθελα και εγω να μαθω τι ειναι!
POURITANOS
05-09-12, 23:07
πολυ καλη δουλεια εχεις κανει φιλε μου! αν την αφησεις χωρις ρευμα δεν θα βρομισει ομως? αυτο στην τελευτεα φωτο θα ηθελα και εγω να μαθω τι ειναι!
TNKS. οχι το προβλημα τις βρωμας ειναι απλα πρασινο νερο.
οταν τα νουφαρα θα μεγαλωσουν και περιοριστη η επιφανεια που την χτυπαει ο ηλιος σε συνδιασμο με την αναπτυξει του κυπερου. το πρασινο χρωμα θα χαθει.
η μικρη λιμνουλα τρεχει 2 χρονιακια και ειναι πεντακαθαρο. (εχει πολλα φυτα)
ειπα η λιμνη εχει 2 επιπεδα δηλαδη 2 πατους σαν διωροφο διαμερισμα.
βαζω foto να φανει το συνολικο βαθος τις λιμνης.
αντε γεια! με εστειλες με τα δυο επιπεδα στη λιμνη!:D πολυ ομορφη εγινε μπραβο σου!αν και υποθετω οτι το καθαρισμα του "υπογειου" θα ειναι λιγο μανουρα:D αλλα παλι,λογικα θα χρειαζεται να γινεται λιγοτερο τακτικα...ειμαι πολυ περιεργος να δω τον πλατυ καταρακτη σου να τρεχει.καποια στιγμη....:D
systemdennis
03-12-13, 01:28
Συγχαρητήρια, πολύ όμορφη κατασκευή :smt055 προστέθηκε ήδη στα αγαπημένα θέματα που παρακολουθώ!
φωτογραφίες μετά από ένα χρόνο έχουμε;
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.