PDA

Επιστροφή στο Forum : Γνωμες και συμβουλες για ενυδρειο με πετρες...


bros5
28-11-09, 17:37
Έχω ξεκινήσει ένα ενυδρείο με πέτρες . Τι γνώμη έχετε για αυτό το στήσιμο και αν χρειάζονται να γίνουν κάποιες αλλαγές... όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες και αν μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει το είδος τον ψαριών :confused:

bros5
02-12-09, 18:13
Έχω ξεκινήσει ένα ενυδρείο με πέτρες . Τι γνώμη έχετε για αυτό το στήσιμο και αν χρειάζονται να γίνουν κάποιες αλλαγές... όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες και αν μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει το είδος τον ψαριών. Aκομα μια φωτογραφια

Κανεις??

Κλεόβουλος
02-12-09, 18:23
Καλώς ΄τον.
Μια χαρά είναι το ενυδρείο σου οπτικά(περισσότερα αν κάνεις πιο λεπτομερή παρουσίαση).
Τα ψαράκια σου είναι ένα Pseydotropheus estherae(red zebra),ένα Labidochromis caeruleus "yellow" και ένα μάλλον Aulonacara(δεν φαίνεται καλά.Αν έχεις αυτά μόνο,δεν είναι σωστή η σύνθεση.

bros5
03-12-09, 17:39
Πες μου φιλέ μου τι πρέπει να αλλάξω στην σύνθεση των ψαριών είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με κιχλιδες.Να και μια κάπως καλύτερη φωτογραφία.

Κλεόβουλος
03-12-09, 18:16
Το ψαράκι είναι Aulonacara(ποιό είδος δεν φαίνεται-ή είναι μικρό και δεν πήρε ακόμη τα χρώματα του αρσενικού ή είναι θηλυκό οπότε ούτε αργότερα μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα πιό είναι, μιας και τα θηλυκά Aulonocara είναι πανομοιότυπα).
Η σύνθεση δεν είναι σωστή καταρχήν γιατί τα 2 πρώτα είναι mbuna και είναι κυρίως χορτοφάγα ψάρια(herbivore)ενώ το τελευταίο είναι κυρίως σαρκοφάγο(carnivore).Θα έχεις πρόβλημα στη συνέχεια με την διατροφή τους και ασθένεια του πεπτικού.
Πες μου πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο,πως το έστρωσες,τι φίλτρα έχεις,τι ρουτίνα συντήρησης,τι μετρήσεις παραμέτρων του νερού έχεις κλπ..για να πάμε παρακάτω.

bros5
03-12-09, 22:46
Δηλαδή κραταω τα δυο και φεύγει το ένα? Το ενυδρείο είναι 150 λίτρα ήταν σε λειτουργία για ένα χρόνο οπότε όταν θέλησα να αλλάξω εμφάνιση άδειασα και κράτησα το μισό νερό μαζί με το φίλτρο να δουλεύει για μια μέρα και μετά όταν άλλαξα το ενυδρείο έβαλα πίσω το νερό με το φίλτρο και πρόσθεσα νερό.

Κλεόβουλος
04-12-09, 09:35
Πες μου πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο,πως το έστρωσες,τι φίλτρα έχεις,τι ρουτίνα συντήρησης,τι μετρήσεις παραμέτρων του νερού έχεις κλπ..για να πάμε παρακάτω.
......Γνώμη μου στα 150 λίτρα μπαίνει μόνο ένα είδος και καλύτερα Labidochromis που είναι λιγότερο "κυριαρχικά".Πρέπει να έχεις 1 αρσενικό+ 3-4 θηλυκά.Επειδή δεν ξεχωρίζουν τα φύλα εύκολα (π.χ απο τον χρωματισμό)βάλε 5-6 και όταν θα φανεί απο την συμπεριφορά τους κρατάς έναν αρσενικό.
Θα έλεγα να βάλεις κάνα εύκολο φυτό(ανούμπιες,βαλισνέριες)είναι καλό και σαν εικόνα αλλά συμβάλλει και στη βιοχημεία του νερού.
Καλό φιλτράρισμα(4-5 φορές τον όγκο του νερού/ώρα),σωστή συντήρηση(πχ εβδομαδιαία αλλαγή 30-40% του νερού-με αντιχλώριο φυσικά),μετρήσεις και διατήρηση των σωστών παραμέτρων(αυτά τα ψαράκια θέλουν ph 8-8,4 ,gh 10-20, kh 10+ ,θερμοκρασία 23-28 C) και θα τα χαίρεσαι για πολύ καιρό:)
Καλή συνέχεια.