Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μετατροπή σε εσωτερικό φίλτρο!

StelMex
21-11-09, 20:56
Καλησπερα παιδες....Αλλη μια ερωτησουλα κι εγω σαν αρχαριος...Στο 60λιτρο μου ενυδρειο εχω ενα εσωτερικο φιλτρο...Σκεφτηκα ομως το εξης για να μην το εχω μεσα στο ενυδρειο και πιανει τσαμπα χωρο....Σκεφτηκα με την βοηθεια ενος σωληνα, να στελνω το νερο με την βοηθεια της βαρυτητας σε εναν κουβα που θα βρισκεται στο πατωμα....Μεσα στον κουβα θα υπαρχει το εσωτερικο φιλτρο και ο θερμοστατης....Οταν το νερο θα κατεβαινει στον κουβα, θα θερμαινεται και θα φιλτραρεται με το εσωτερικο φιλτρο, και στη συνεχει με τη βοηθεια ενος αλλου σωληνα, που θα ειναι συνδεδεμενος στο επιστομιο του φιλτρου, θα επιστρεφει το νερο παλι πισω στο ενυδρειο....Λετε να πετυχει?

Γιώργος Κ
21-11-09, 20:59
Καλησπερα παιδες....Αλλη μια ερωτησουλα κι εγω σαν αρχαριος...Στο 60λιτρο μου ενυδρειο εχω ενα εσωτερικο φιλτρο...Σκεφτηκα ομως το εξης για να μην το εχω μεσα στο ενυδρειο και πιανει τσαμπα χωρο....Σκεφτηκα με την βοηθεια ενος σωληνα, να στελνω το νερο με την βοηθεια της βαρυτητας σε εναν κουβα που θα βρισκεται στο πατωμα....Μεσα στον κουβα θα υπαρχει το εσωτερικο φιλτρο και ο θερμοστατης....Οταν το νερο θα κατεβαινει στον κουβα, θα θερμαινεται και θα φιλτραρεται με το εσωτερικο φιλτρο, και στη συνεχει με τη βοηθεια ενος αλλου σωληνα, που θα ειναι συνδεδεμενος στο επιστομιο του φιλτρου, θα επιστρεφει το νερο παλι πισω στο ενυδρειο....Λετε να πετυχει?
Αν κανει διακοπη ρευματος θα αδειασει το ενυδρειο σου αφου δε θα στελνει πισω το νερο ... αλλα στο πατωμα του σπιτιου σου!

StelMex
21-11-09, 21:06
Εννοειται οτι θα υπαρχει υπερχειλιση για τετοια περιπτωση φιλε μου....

maikl
21-11-09, 21:08
...το μανομετρικο το ξερεις?
Καλυτερα παρε ενα εξωτερικο....

Γιώργος Κ
21-11-09, 21:09
Εννοειται οτι θα υπαρχει υπερχειλιση για τετοια περιπτωση φιλε μου....
Δεν θα το στελνει το νερο που βγαζει το φιλτρο σου στο υψος που θελεις! Μονο με αντλια ...
Επισης θα εχεις πολλες απωλειες σε θερμοκρασια!
Δεν συμφαιρει! Αν θες μπορεις να παρεις ενα εξωτερικο φιλτρο και κανεις τη δουλεια σου με ασφαλεια!

StelMex
21-11-09, 21:14
Οκ παιδια....εσεις ξερετε καλυτερα.....Ευχαριστω πολυ παντως.

Dimis
21-11-09, 23:12
Δεν αξιζει ο κοπος Στελιο.
Καταρχας πρεπει να κανεις καμπυλη και εξαερωση σε περιπτωση διακοπης ρευματος και κατα δευτερο το φιλτρο δεν εχει την δυναμη να στειλει το νερο παλι πισω στο ενυδρειο οποτε πρεπει να βρεις μια δυνατη αντλια.
Οποτε παρε καλυτερα με 50 ευρω η το eheim 2211 ή ακομα φθηνοτερα το marathon 300 να κανεις την δουλεια σου ασφαλεστερα,καλυτερα και χωρις κουβαδες σωληνες και καλωδια.

StelMex
22-11-09, 16:57
Και σε ποιο καταστημα εντος Ελλαδος μπορω να βρω αυτα τα φιλτρα??...(online ή κανονικο κατασταμα στην Αθηνα για να μπορω να παω)???

ErnieBall
23-11-09, 01:07
ψαξε εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=17172