Επιστροφή στο Forum : Θέματα σχετικά με τροφές για γαρίδες
Σημείωση συντονιστικής ομάδας:
Το νήμα αυτό έχει επεξεργαστεί και είναι αποτέλεσμα συνένωσης παλαιότερων θεμάτων με παρόμοιο περιεχόμενο.
Την τσουκνίδα την ζεμάτισα σε νερό που έβραζε, για μισό λεπτό περίπου. Μόλις μαράθηκε την έβαλα στο ενυδρείο και για να μείνει στο βυθό, της έβαλα δυο πετρούλες στα φύλλα.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-pp213-a-k-l-gab-dscf0496.jpg
Οι red cherry ( "βαμμένες" και "ξεβαμμένες" ) πλησίασαν αμέσως κι έπιασαν δουλειά.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-pp213-a-k-l-gab-dscf0497.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-pp213-a-k-l-gab-dscf0498.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-pp213-a-k-l-gab-dscf0499.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-pp213-a-k-l-gab-dscf0500.jpg
Δυστυχώς δεν ειχα χρόνο για να παρακολουθήσω παραπάνω, αλλά την άλλη μέρα είδα τα σαλιγκάρια να δίνουν μάχη στα υπολείμματα της τσουκνίδας!
Εντύπωση μου έκανε που έτρωγαν με άνεση και με πολύ όρεξη τον βλαστό, που δεν ήταν και πολύ μικρός σε σχέση με το στόμα τους!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-pp213-a-k-l-gab-dscf0501.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-pp213-a-k-l-gab-dscf0502.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-pp213-a-k-l-gab-dscf0503.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-pp213-a-k-l-gab-dscf0505.jpg
Τα λεπτά αγγαθάκια της τσουκνίδας ( που τόσο μας τυραννάνε όταν τα αγγίξουμε εστω και ελάχιστα ) δεν τους ενόχλησαν καθόλου. Ίσως επειδή την ζεμάτισα.
Πάντως την τρίτη ημέρα δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ από τσουκνίδα!!!
...έβαλα σε γλάστρα μην τρέχω συνέχεια στους αγρούς!
τελικα αυτο το φυτο ειναι πολυ ευεργετικο ειχα διαβασει οτι μερικοι ποτιζουν ακομη και τα φυτα τους με το αφεψημα της τσουκνιδας.δεν το φανταζομουν οτι το τρωνε γαριδες και σαλιγγαρια. και εγω στα δικα μου εριξα λιγο αγγουρι προχτες και ουτε απο διπλα δεν περασανε. για να το δοκιμασουνε ουτε κουβεντα. (μαλλον εχω πολυ αλγη ακομα):confused:
Η τσουκνιδα οταν ζεματιστει ειναι ακινδυνη και ωφελιμη πηγη βιταμινων για τα σπονδυλα.
Lucy, βαλτους και κανενα ξερο φυλλο cattapa ή απο βελανιδια ή πλατανο αλλα μαζεμενα απο καθαρο σημειο οπου δεν πεφτουν χημικα.
Τα ξερα φυλλα ειναι τρομερα ευεργετικα για τις γαριδες και μαλιστα λειτουργουν και ως αντιβιωτικα κανοντας τες ανθεκτικες στις ασθενειες.
Επισης βλεπω στις φωτος οτι τα Ramshorn δυσκολευονται με την δημιουργια του κελυφους τους και παρουσιαζουν αποχρωματισμο. Αυτο καμια φορα μπορει να σημαινει ελλειψη ασβεστιου. Τι σκληροτητες εχεις; μηπως ειναι πολλα τα σαλιγκαρια σου;
Ελένη τους έβαλα και αγγουράκι και το τσακίσανε κι αυτό σε δυο μέρες! Και τα endlers έτρωγαν σαν τρελά!
Άσε πια με το καρότο τι γίνετε! Δεν έχω άλγη στο ενυδρείο, δηλαδή δεν φαίνετε άλγη, άρα δεν είναι πολύ για να χορταίνουν.
Γιάννη οι τσουκνίδες όντως κάνουν ωραία πίτα και μια σούπα βελουτέ ... σαν κρεμα μοιάζει πιο πολύ, αλλά έχει τέτοια όψη που δεν τόλμησα να δοκιμάσω.
Αλλά ποιός σου είπε ότι κάνω πειράματα; :smt120 Δεν ξύπνησα μια μέρα και είπα "σήμερα ας τους δώσω τσουκνίδα".:rolleyes: Και φυσικά τα έρμα δεν έχουν τίποτα, κι ούτε ψοφούν. ;)
Πριν απο τρεις μερες αγορασα 5 red chery . Τωρα δεν μπορω να τις βρω, και βλεπω μονο μια πως μπορω να δω αν ολες ζουνε .
Μπορω να τους ριξω καποια τροφη ωστε να βγουνε .
αν ειναι μεγαλο το ενυδρειο και με αρκετες κρυψωνες δυσκολα τα πραγματα....
δοκιμασε με τροφη δε χανεις κατι....αλλα μην απογοητευθεις αν δεν εμφανιστουν ολες.
εννοια σου και αν εχεις καταλληλες συνθηκες συντομα θα γινουν τοσες που συνεχως θα βλεπεις καποιες....
αρκει να εχεις πετυχει και τα 2 φυλα. σε τι ενυδρειο τις εχεις?
Το ενυδρειο μου ειναι 30 lt και τρεχει 2 μηνες .
Φυτα εχει αρκετα και εχει και ενα ξυλο .
Τροφη εχω μονο φυλαρακια θα κανει τιποτα αυτη ?
Θα επρεπε να παρω καμια αλλη τροφη ?
Το ενυδρειο μου ειναι 30 lt και τρεχει 2 μηνες .
Φυτα εχει αρκετα και εχει και ενα ξυλο .
Τροφη εχω μονο φυλαρακια θα κανει τιποτα αυτη ?
Θα επρεπε να παρω καμια αλλη τροφη ?
μια χαρα κανει...
να βαζεις και καμια φορα
λιγο αγγουρακι η καροτο
και θα ναι μια χαρα:D
Βρασμενα πρεπει να ειναι αυτα ?
Μου εχουνε πει και για σπανακι .
Εχω δει και με τσουκνιδα βρασμενη!:smt020
ναι λιγο στο μπρικι σε καυτο
νερο ισα για να μαλακωσουν
και θα σαι μια χαρα:D
Το καροτο μπορει να παιξει και ρολο στο χρωματισμο ?
Λογω της καροτινης δλδ να γινουνε ποιο κοκκινες ?
χμμ αυτο δεν το ξερω..
εχω διαβασει καπου οτι
κατι δινεις στις τσερι
για να ναι πιο κοκκινες
αλλα δεν θυμαμαι τι.
παντως να ξερεις,αν κανεις
επιτυχημενες αναπαραγωγες
θα βγαινουν ολο και πιο
κοκκινες οι κυριες:p
Το καροτο μπορει να παιξει και ρολο στο χρωματισμο ?
Λογω της καροτινης δλδ να γινουνε ποιο κοκκινες ?
Βοηθαει πολυ να ειναι ακομα πιο κοκκινες!! Οπως λεει ο φιλος μας ο raven δωστους και σπιρουλινα!!! :p
Εχεις μονο γαριδες στο ενυδρειο??
Οχι εχω και 2 πλατυ και 3 καρδιναλιους
Σπιρουλινα βοηθησε με λιγο ?
Σπιρουλινα ειναι φυτικη τροφη για ψαρια αλλα και για γαριδες!!
Μου εχουνε πει και για σπανακι .
Οχι σπανακι στις γαριδες ! απαγορευεται λογω μιας ουσιας που περιεχει !
Για τα ψαρια ομως ειναι Ο.Κ.
Μαλλον κρυβονται οι γαριδες σου γιατι τα λιτρα ειναι λιγα και νοιωθουν απειλη απο τα ψαρια. Ποσο καιρο τις εχεις;
Αν θες να τις μετρησεις...το βραδυ με φακο ;)
Βλέπω ότι λίγο πολύ όλοι οι κάτοχοι γαρίδων, ταΐζουν που και που με καρότο.
Είμαι ο μοναδικός που οι γαρίδες του αγνοούν παντελώς το καρότο;
Δοκιμάζω είτε με βράσιμο για 2-3 λεπτά, είτε με το να βάλω το καρότο σε καυτό νερό για τον ίδιο χρόνο.
Το αφήνω για αρκετές ώρες αλλά τζίφος! ούτε να το πλησιάσουν! Μάλιστα το βάζω και δίπλα στο σημείο που "αράζουν" συνήθως αλλά δεν...
Ελπίζω τουλάχιστον να τρώνε από την τροφή που ρίχνω για τα εντλεράκια (πολύ ψιλή) γιατί η γαριδοτροφή είναι καθ'οδόν!
..τροφη (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36231) για γαριδες
Δοκίμασε και αρακά τον τιμούν ιδιαιτέρος…:p το καρότο το τρώνε από την δεύτερη μέρα μόλις πιάσει μία λευκή κρούστα από πάνω του…οπότε άστο μία μέρα μέσα στο ενυδρείο και θα δεις τι θα γίνει τις επόμενες…;)
Δοκίμασε και αρακά τον τιμούν ιδιαιτέρος…:p το καρότο το τρώνε από την δεύτερη μέρα μόλις πιάσει μία λευκή κρούστα από πάνω του…οπότε άστο μία μέρα μέσα στο ενυδρείο και θα δεις τι θα γίνει τις επόμενες…;)
Α οκ, ευχαριστώ!
Γιατί το άφηνα μέχρι το πολύ 6-7 ώρες, κάπου διάβασα ότι δεν είναι καλό να μένει μέσα για πολύ αφού μπορεί να επηρεάσει το νερό. Αλλά μιλάμε για 1-2 φετούλες, πόσο κακό να κάνουν...
Thanks! ;)
Eνα λεπτο κομματακι καροτου, οσο το νυχι του μικρου σου δακτυλου, ειναι αρκετο για λιγες γαριδες. Αν δεις οτι δεν το εχουν φαει ως την 3-4η μερα, βγαλτο. Το καροτο γενικα αργει περισσοτερο απο αλλα λαχανικα να χαλασει και δεν δημιουργει προβλημα στο νερο.
Ευχαριστώ!
Έβαλα ξανά ένα κομματάκι πριν καμιά ωρίτσα, οπότε εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα θα το αφήσω 3-4 μέρες να δω αποτελέσματα.
Alex_Salonica
25-03-10, 21:25
Εγώ πάντως το καροτάκι το βράζω κάνα 10λεπτο και όταν το ρίχνω μέσα αμέσως πλακώνουν, μετά από λίγο δεν βλέπεις καρότο αλλά μια μάζα από γαρίδες!
Έριξα πριν από 4 ημέρες καροτάκι βρασμένο, αλλά οι red cherry περνούσαν από πάνω του και δεν του έδειναν καμμία σημασία :confused: . Τελικά εξαφανίστηκε από τα σαλλιγκάρια.
Μέχρι 4 μέρες το άφησα τελευταία φορά, χωρίς να του δώσουν σημασία. Απο προχτές πρόσθεσα άλλες 20+ γαριδούλες και χτες έριξα ξανά. Μέχρι τώρα μόνο 1 είδα να κάθεται πάνω και αυτή για λίγο... Για να δούμε!
φτιαξε την τροφη που μας εδωσε ο Αλεξ (raven) και θα δεις πως θα την εκτιμισουν
εμενα οταν την πεταω μεσα σε δυο δευτερολεπτα κοκκαλωνουν και μετα ψαχνουν και κατευθειαν βρισκουν τα φλαικς και οσο να τελιωσουν δεν φευγουν απο πανω τους
γκουρμε για αυτες
οι δε αμανο τσακωνουν το κοματι και τρεχουν σε καβατζα νατο φανε δε κουνιουνται μεχρη να το τελιωσουν
Έχω περίπου 30 γαριδουλες red cherry μου έχουν κάνει το ενυδρείο πεντακάθαρο.
τρώνε μέχρι και τα υπολείμματα από την τροφή (flakes ) τον neon.
πρέπει να τους πάρω και κάποια τροφή (εργοστασιακή) η άμα φτιάξω την DIY θα είμαι οκ?
Αν φτιαξεις την diy ειναι οτι καλυτερο ;)
δοκιμασε και καροτο,αγγουρι,αρακα τα τιμανε
Αμα εχεις και καποιο ειδος moss στο ενυδρειο σου να ξερεις οτι δεν θα πεινασουν ποτε.Η DIY ειναι φοβερη αυτη θα φτιαξω σημερα κι εγω. Παντως για τις τροφες των ψαριων που χρησιμοποιείς πρεπει να διαβαζεις τις ετικετες να μην περιεχουν χαλκο.
παιδια πριν λιγο εριξα 4 κοματια καροτο λιγο χοντρα θα ελεγα,τα εβρασα κανενα 7λεπτο,και οπως βλεπω οι γαριδες ορμησαν αλλα λιγο τις κυνηγανε τα εντλερς!!!θελουν και αυτα:D:Dποσες μερες να το αφησω μεσα??ειναι 50λιτρα το ενυδρειο
Εμενα το τσιμπολογανε οπως και το κολοκυθι και το αγγουρι (ωμα).
Αρκει να μεινει λιγο παραπανω στο νερο.
ποσες μερες λες να το αφησω μεσα?ειναι καλυτερα να βραζονται η οχι ?ποια η διαφορα?
Οταν βραζονται ή μαλλον ζεματιζονται για μερα λεπτα, γινονται μεν πιο μαλακά, αλλα αρχιζουν να χαλανε πιο γρηγορα μεσα στο νερο.
Εγω ζεματιζω μονο χοντρα λαχανικα οπως μπροκολο.
Το αγγουρι, κολοκυθι, μαρουλι, καρωτο τα ριχνω ωμα.
Τα ζεματισμενα τα αφηνω το πολυ 12 ωρες στο ενυδρειο και τα ωμα μεχρι 2 ημερες.
Παιζει μεγαλο ρολο φυσικα, η ποσοτητα των λαχανικων και τα λιτρα του ενυδρειου για την επικειμενη ή οχι μολυνση του νερου.
Πχ σε 20 λιτρα βαζω ενα κομματακι σαν το ευρω, ενω σε 400 βαζω μισο κολοκυθι (κομμενο εγκαρσια στη μεση).
Επειδη ταιζω συχνα με καροτο, θεωρω οτι ειναι το λαχανικο που επιβαρυνει λιγοτερο το νερο αν μεινει 2-3 μερες. Δεν το βραζω ομως, μονο το πλενω πολυ καλα και το ριχνω ωμο. Ισως την 2η μερα να μην το αγγιξουν αλλα μολις μαλακωσει απο την 2η μερα, το τρωνε κανονικα και οι γαριδες και τα σαλιγκαρια. Αν περισσεψει, την 3η μερα το αφαιρω.
Προσεχε η ποσοτητα να ειναι μικρη στην αρχη και με τον καιρο θα δεις ποσο χρειαζεται να ριχνεις ωστε να καταναλωνεται μεχρι την 3η μερα.
οκ καταλαβα αυριο θα δω πως θα ειναι κ μαλλον θα βγαλω κανενα κομματι!!χωρις βρασιμο τι αλλο βαζουμε?
Αγγουρι, κολοκυθακι, μαρουλι , τσουκνιδα τα πιο συνηθισμενα(προσοχη στα φυτοφαρμακα, καλο πλυσιμο σε ολα).
Μια λεπτομερεια που ξεχασαμε ειναι να ξυνουμε τα καρωτα για να φευγει η φλουδα τους.
Μα καλα στο 400αρι ποια τρωνε κολοκυθι?:confused::grin:Φυτοφαγα γατοψαρα και σαλιγκαρια ;)
ναι φυσικα καθαρισμα κ καλο πλυσιμο.καθε ποτε ειναι καλο να προσφερουμε τετοιες τροφες?
Η αλήθεια είναι ότι και οι δικές μου γαρίδες δεν το τρώνε το καρότο. Το βράζω για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λιγάκι αλλά τρώγετε σχεδόν όλο από τα σαλιγκάρια. Με άλλα λαχανικά δεν έχω δοκιμάσει. Όπως προαναφέρθηκε το καρότο επιβαρρύνει λιγότερο το νερό συγκριτικά με άλλα λαχανικά.
Ποια κατα την γνωμη σας ειναι η καλυτερη για red cherries?
Αυτη: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36231 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36231)κανεις τη συσκευασια μονος σου ... ;):p
Οι ταμπλέτες για πλεκο,κανουν?
Εκτος απο φρεσκιες (ωμο αγγουρακι καροτο κολοκυθι) δινω για βασικη τροφη στικς για γαριδες Tropical caridina nano sticks και Tropical Crusta sticks,
Μετα απο τροφες που ταιζω τα ψαρια μου οπως:
Απο ταμπλετες, Sera Vifformo (γενικη), Tropical pleco's tabin (φυτικη-σπιρουλινας),
Απο μικρα πελετακια Ocean nutrition Formula One Marine Pellets, Tetra discus (θελουν μουλιασμα, δεν πανε κατω ευκολα), Sera discus granules, Tropical discus gran.
Απο φυλλαρακια Tropical Supervit και Hikari flake tropical.
Πιο σπανια Ocean nutrition κατεψυγμενα bloodworms, Preis Microplan (υγρη για τα μωρα).
Ποικιλια
τι τροφή τρώνε τα μικρά γαριδάκια;
flakes , spirulina ταμπλετες βυθου για γατοψαρα και αλλα, οτι τρωνε οι μεγαλες
flakes , spirulina ταμπλετες βυθου για γατοψαρα και αλλα, οτι τρωνε οι μεγαλες
:smt023
Οπως και σπιτικες (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36231)
klipitiklopos
05-10-11, 20:43
Ποια ειναι η ενδεδειγμενη τροφη για μωρα red cherry?
Aυτην την στιγμη τους ριχνω μιση ταμπλετα τροφης για πλεκο και ψαρια βυθου (σπιρουλινα) οταν δω και εχουν φαει την προηγουμενη.
Υπαρχει κατι καλυτερο;
janickrules
05-10-11, 20:54
δεν νομιζω να υπαρχει κατι καλυτερο..
σαν τις μεγαλες κι'αυτες "μασουλανε" οτι βρουν!
αλλωστε οι ταμπλετες λιωνουν μετα απο καποια ωρα...
pavlos1988
05-10-11, 20:57
Dennerle Crusta Gran Baby 100 ml Δοκιμασε το,ειναι καλο και φθηνο..:p
klipitiklopos
05-10-11, 23:04
Να υποθεσω οτι προκειται για τυπογραφικο λαθος;
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2524
"περιέχει ποσότητα χαλκού ο οποίος είναι απαραίτητος για το αίμα των γαρίδων'.
Να υποθεσω οτι προκειται για τυπογραφικο λαθος;
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2524
"περιέχει ποσότητα χαλκού ο οποίος είναι απαραίτητος για το αίμα των γαρίδων'.
Διαβασε εδω: http://www.plantedtank.net/forums/shrimp-other-invertebrates/81420-hikari-shrimp-cuisine-contains-copper-why.html δεν ειναι τυπογραφικο λαθος η ιδια η εταιρια το ισχυριζεται!! :rolleyes:
Ποια ειναι η ενδεδειγμενη τροφη για μωρα red cherry?
Aυτην την στιγμη τους ριχνω μιση ταμπλετα τροφης για πλεκο και ψαρια βυθου (σπιρουλινα) οταν δω και εχουν φαει την προηγουμενη.
Υπαρχει κατι καλυτερο;
Αν ειναι σε ενυδρειο μονες τους τοτε οκ να παρεις μια για γαριδες γενικη τροφη.(δεν χρειαζεται να ειναι ειδικη για μωρα)
Αν ειναι σε κοινωνικο δεν χρειαζεται να ταιζεις κατι εξτρα τις γαριδες...μια χαρα θα τρωνε οτι πεφτει κατω απο τις ψαροτροφες και θα ζουν και θα βασιλευουν μικρες/μεγαλες γαριδες.;)
klipitiklopos
06-10-11, 13:35
Αν ειναι σε ενυδρειο μονες τους τοτε οκ να παρεις μια για γαριδες γενικη τροφη.(δεν χρειαζεται να ειναι ειδικη για μωρα)
Αν ειναι σε κοινωνικο δεν χρειαζεται να ταιζεις κατι εξτρα τις γαριδες...μια χαρα θα τρωνε οτι πεφτει κατω απο τις ψαροτροφες και θα ζουν και θα βασιλευουν μικρες/μεγαλες γαριδες.;)
Moνες τους ειναι, εχω κρατησει στο παλιο 17λιτρο τα γεννητουρια που ειναι σαν ψειρες, και εχουν μεταφερθει και καποια στο 80λιτρο (παλι γαριδαδικο) μαλλον με την μεταφορα της moss.
Aπλα επειδη εχει και σαλιγκαρια (ramshorn) δεν ειμαι σιγουρος αν τρωνε ολες (μιλαμε για πολυ πραμα):D
Moνες τους ειναι, εχω κρατησει στο παλιο 17λιτρο τα γεννητουρια που ειναι σαν ψειρες, και εχουν μεταφερθει και καποια στο 80λιτρο (παλι γαριδαδικο) μαλλον με την μεταφορα της moss.
Aπλα επειδη εχει και σαλιγκαρια (ramshorn) δεν ειμαι σιγουρος αν τρωνε ολες (μιλαμε για πολυ πραμα):D
Να σαι σιγουρος οτι πρωτα τρωνε οι γαριδουλες και μετα τα σαλιγκαρια..:D
ShadowVValker
21-08-12, 09:11
Έχει δοκιμάσει κανείς να ταίσει σκόρδο (ή τροφή βουτηγμένη σε σκορδόζουμο) τις γαρίδες του? Ξέρουμε θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα?
αμε, μια χαρα το τρωνε.
Λογικα θετικα πρεπει να συμβαλει, αν οχι τουλαχιστο σιγουρα κακο δεν κανει.
Διατηρω τα γαριδακια μου πανω απο χρονο, ξεκινησα με 14 και εφτασα πανω απο 500, δινω συνεχως και σε ολο αυτο το διαστημα μονο ενα γαριδακι εχω δει νεκρο
Εχω ταισει πολλες φορες και ξηρα τροφη με σκορδο και κατεψυγμενη που περιειχε και φρεσκο λιωμενο σκορδο εκτος των αλλων.
Εγω δεν ειχα κανενα προβλημα.
ShadowVValker
21-08-12, 14:14
Έχει τις ίδιες ιδιότητες που έχει στα ψάρια; Οπότε προχωράω άφοβα στη δοκιμή.
Έχει τις ίδιες ιδιότητες που έχει στα ψάρια; Οπότε προχωράω άφοβα στη δοκιμή.
Κοιτα, τα γαριδακια μου (φτου φτου να μη τα ματιασω) ειναι μονιμα υγειεστατα, κατακοκκινα και αναπαραγονται συνεχως.
Τωρα αν συμβαλει καθολου σε αυτο το σκορδο δεν το γνωριζω, αλλα το σιγουρο ειναι πως δεν κανει κακο.
Για μενα λοιπον ταισε αφοβα.
Δεν εχω ακουσει να κανει κακο καπου το σκορδο σ'αυτο τον κοσμο ,παρα μονο σε καποιον αλλο....:smt077
:D
Μπορει το ζουμι του εμποριου να περιεχει καποια συντηρητικα.
Καλυτερα φυσικο σκορδο στον αποχυμωτη, κατα προτιμηση τη μερα που φτιαχνουμε τζατζικι (οσοι τεσπα ειναι λατρεις) για ευνοητους λογους.
1 σκελιδα βγαζει αρκετο χυμο. Δεν ξερω ποσο μπορει να φυλαχτει στο ψυγειο (εχω ακουσει και για μηνες) αλλα εγω το χρησιμοποιω για 2 ταισματα τη βδομαδα και μετα πεταω οσο περισσευει
ShadowVValker
22-08-12, 01:42
Εγώ προσωπικά λιώνω η σκελίδα όσο καλύτερα μπορώ, βουτάω την τροφή στο ζουμί και ταΐζω, αλλά και το υπόλοιπο σκόρδο που μένει το ρίχνω μέσα. Ανάρπαστο γίνεται από guppy, cory και σαλιγκάρια, παίζουν ξύλο ποιο θα πρωτοφάει (συνήθως κερδίζουν τα σαλιγκάρια λόγω μεγέθους)!!!
Malawi Lover
24-10-12, 15:40
Καλησπέρα στην παρέα!! Θα ηθελα να μαθω οτι μπορειτε να μου πειτε για τις red cherry (διατροφη, αναπαραγωγη, κλπ. κλπ.)!!
Ευχαριστω εκ των πρωτέρων!
Malawi Lover
24-10-12, 16:54
Διαβασα πως για να κρατησουν το χρωμα τους θα πρεπει να τους δινω καροταα....δλδ.... τι κανω?? κωβω μια "φετα" καροτο και την πεταω στο ενυδρειο?
κοβεις μια φετα καρότο στρογγυλη,,την κοβεις στα τεσσερα..αν εχεις βραστήρα ,βράζεις νερο και την ριχνεις μεσα για 2 λεπτα να ζεματιστεί(αλλιώς στην κατσαρόλα)...τη βγαζεις και την ριχνεις στο ενυδριεο...καλύτερα ειναι με αρακά..τον τσακίζουν(ιδια διαδικασια..απλα πατας τα μπιλάκια να βγαίνει μονο το ψαχνο )
(αλλιώς στην κατσαρόλα)
Μπρικι...;)
Malawi Lover
24-10-12, 19:57
Το εχω κανει (εδω και κανα 2ωρο) αλλα δεν τα εχουν φαει ακομα! Ουτε καν τα εχουν πιραξει...! Θα τα φανε με τον καιρο...ή να τα βγαλω?
βασικα τρωνε σχεδον τα παντα.
Καροτα παντως εγω τα τριβω στον ξυστη κι ετσι τους ειναι ευκολοτερο.
Αρακα, αγγουρι, σπανακι, ταμπλετες βυθου, γαριδοτροφες, πελετακια και οτι αλλο βυθιζεται το τσακιζουν μια χαρα.
Αν τις εβαλες σημερα μπορει και να ειναι στρεσσαρισμενες και να μην τρωνε, βγαλτο και ταισε αυριο
παιδια δεν βρηκα καπου αλλου τη συζητηση για αυτο θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε καποια τροφη που κοκινιζει τις γαριδες(red cherry)?εχω ακουσει για το καροτο αλλα κανει τιποτα?αν υπαρχει και καποιο link για αυτο το θεμα?
ChocolatePuma
26-10-12, 08:01
παιδια δεν βρηκα καπου αλλου τη συζητηση για αυτο θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε καποια τροφη που κοκινιζει τις γαριδες(red cherry)?εχω ακουσει για το καροτο αλλα κανει τιποτα?αν υπαρχει και καποιο link για αυτο το θεμα?
Εννοείται το καρότο...και γενικά τα λαχανικά που περιέχουν καροτίνη
Και φυσικά "GRUSTA GRAN"
ΒΑΣΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ-GRUSTA GRAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΡΟΦΗΣ
Η τροφή αυτή περιέχει
41% πρωτεΐνη.
7% λιπαρά.
5% φυτικές ίνες.
15% σπιρουλίνα.
6% υδατάνθρακες.
Διατίθεται σε δυο μορφές μια σε κόκκους διαμετρήματος 2 mm, που είναι η τροφή για τις ενήλικες μας γαρίδες (Crusta Gran).
Η τροφή διαμετρήματος 0.1-0.8 κατάλληλη τροφή ανάπτυξης για νέες γαρίδες (Crusta Gran Baby).
Επομένως είναι μια κατάλληλη τροφή για τις γαρίδες του γλυκού νερού καθώς και για τα τις ποταμοκαραβίδες του γλυκού νερού.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που περιέχει καθώς και το υψηλό ποσοστό σε φυσική άλγη καθώς και σε σπιρουλίνα, φροντίζει έτσι ώστε να παρέχουμε μια εξισορροπημένη τροφή ανάπτυξης, ιδιαίτερα χρήσιμη για την ζωή τους.
Οι βιταμίνες που περιέχει είναι χρήσιμες για την ενεργητικότητα τους και για την ομαλή αλλαγή του κέλυφος τους. Έτσι ώστε να περάσουν αυτήν την ιδιαιτέρα δύσκολη περίοδο της ζωής τους δίχως προβλήματα.
Η καροτίνη και καταξανθίνη που περιέχει η Crusta Gran, συμβάλει φροντίζει για καθαρά και λαμπερά χρώματα στις γαρίδες μας και ιδιαιτέρα στις γαρίδες που έχουν κόκκινο χρωματισμό ( Red Cherry, Red Crystal).
Ένα άλλο πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της τροφής αυτής είναι ότι παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο νερό, μέσα στο ενυδρείο μας για 24 ώρες. Ένα ακόμα πολύ θετικό στοιχείο της τροφής αυτής είναι ότι κρατά το νερό καθαρό λόγω των φυσικών συστατικών που περιέχει, δεν θολώνει το νερό και δεν το επιβαρύνει.
(http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28439)
Σημείωση συντονιστικής ομάδας:
Το νήμα αυτό έχει επεξεργαστεί και είναι αποτέλεσμα συνένωσης παλαιότερων θεμάτων με παρόμοιο περιεχόμενο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.