Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : καθαρισμα φίλτρου

BAGELIS
17-11-09, 17:39
Χαιρετώ θα ήθελα να ρωτήσω ‘έχω το φίλτρο eheim 2080 με τα δικά του υλικά εδώ και ένα μήνα το έβαλα μαζί με το εσωτερικό που είχε το ενυδρείο .με σκοπό κάποια στιγμή να το αφαιρέσω δέκα μέρες αργότερα στο καθάρισμα έσπασε η φτερωτή και το αφαίρεσα και έμεινε μόνον το 2080 δεν το έχω καθαρίσει καθόλου μου είπανε να
Περιμένω λίγο ακόμη για να πλύνω το μπλε σφουγκάρη το ενυδρείο είναι περίπου δύο μηνών και ακόμη στρώνει τη πρέπει να κάνω ?

vasilis4x4
17-11-09, 17:54
Βαγγελη μπορεις να πλυνεις το μπλε σφουγγαρι μονο με νερο ενυδρειου, και δεν χρειαζεται να γινει καινουργιο, λιγο να φυγει η πολλη βρωμα.

BAGELIS
17-11-09, 18:05
To γνωρίζω το θέμα είναι αν το κάνω τώρα η αργότερα γιατί μου είπανε να μην το πειράξω ακόμη

Dimis
17-11-09, 18:12
Ποσο καιρο τρεχει το φιλτρο μεσα στο ενυδρειο,εννοω το φιλτρο που θελεις να καθαρισεις τωρα.

Κλεόβουλος
17-11-09, 18:14
Να μην το πειράξεις το 2080 τουλάχιστο για κάνα εξάμηνο.Ειδικά τώρα που είσαι ακόμη στο στρώσιμο.Αργότερα (εξαρτάται και απο την ιχθυοφόρτιση) βάλε απο ένα προφίλτρο στις εισόδους(στα ενδιάμεσα διαστήματα αυτά θα καθαρίζεις).

BAGELIS
17-11-09, 18:22
το φίλτρο τρέχει ενα μήνα

Dimis
17-11-09, 18:29
Δεν υπαρχει λογος να το καθαρισεις εκτος αν εχεις διαπιστωσει σοβαρη πτωση της ροης.
Αλλιως στο 5μηνο απλα κανεις ενα ξεπλυμα των υλικων φιλτραρισματος με νερο του ενυδρειου σου και πλενεις καλα με νερο βρυσης την φτερωτη και τις συνδεσεις - βανακια.

Κλεόβουλος
17-11-09, 18:36
το φίλτρο τρέχει ενα μήνα

'Αστο να τρέχει.Στο εξάμηνο και άν χρειαστεί θα το ανοίξεις(έχει δείκτη που δείχνει αν η ροή έχει πέσει σημαντικά και χρειάζεται καθάρισμα).

BAGELIS
17-11-09, 18:46
Ευχαριστώ για της απαντήσεις σας Πτώση ροής δεν υπάρχει το φίλτρο τρέχει μόνον ένα μήνα σε ενυδρείο 340 λίτρα μικτά

Λιβέρης Σταύρος
17-11-09, 19:00
Αστο να μαζέψει μπίχλα, δέν θέλει καθάρισμα. Οπως σου είπαν και παραπάνω μόνο αν μειωθεί η ροή. Εξάλου όλη αυτή η "βρωμιά" δέν είναι τίποτε άλλο παρά ωφέλημα βακτήρια που τόσο έχει ανάγκη το ενυδρείο σου, ειδικά σ' αυτή τη φάση που ακόμα στρώνει το φίλτρο.