Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : μπορω να βγάλω την πλατη του ενυδρειου?

christosvn
17-11-09, 11:57
καλημερα τρελο-παρεα!! εχω ενα ενυδρειο 120λιτρα μικτα με 25ζωοτοκα (αναμικτα) με ενα φιλτρο πλατης και ενα εξωτερικο c-500.για να μην σας κουρασω θα μπω αμεσως στο ψητο.μπορω να αφαιρεσω το φιλτρο πλατης με τον κυκλοφορητη μεσα και τη βαση για το θερμοστατη για να μπορεσω να κερδισω και αλλο χωρο στο ενυδρειο? τον θερμοστατη θα τον ''πιασω'' με 2 ''κλιπ'' στο τζαμι και θα κρατηθει.απο άποψη καθαρισμου του νερου και κυκλοφοριας το λεω μονο. απο την αλλη το εξωτερικο φιλτρο δουλεωει full και δημιουργει και παυφλασμους στην επιφανεια του νερου για να οξυγονωνεται το νερο..τι λετε εσεις??ειναι τοσο απαραιτητος και ο αλλος κυκλοφορητης (δεν ειναι και τοσο αποτελεσματικος να πω):D

kwstas_original
17-11-09, 12:02
http://www.aquatek.gr/vb/search.php?searchid=2240907

christosvn
17-11-09, 12:09
ευχαριστώ για την αμεση ανταποκριση αλλα το θεμα μου δεν ειναι αν μπορω να βγαλω το πλατης (το ειχε βγαλει ο προηγουμενος κατοχος και τωρα απλα πιανεται με βεντουζες στο τζαμι) αλλα αν θα ειναι απιβλαβης η αφαιρεση του για το ενυδρειο.δηλ,θα φιλτραρεται καλα το νερο με το εξωτερικο μονο?θα εχω ελλειψη οξυγονου λογω του ότι δεν θα παυφλαζεται αρκετα η επιγανεια? βεβαια, οπως ειπα,δεν δημιουργει και πολυ ''κυμα'' ο κυκλοφορητης..

kwstas_original
17-11-09, 12:20
αν το εξωτερικο σου φιλτρο ''περναει'' ολο το ενυδρειο τουλαχιστον 4 φορες σε μια ωρα δεν εχεις προβλημα.
βαλε και την επιστροφη με τετοιο τροπο ωστε να κανει αναταραξη της επιφανειας για οξυγωνωση.
αν παλι δεις οτι δεν εχεις αρκετο κυματισμο βαλε και μια αεραντλια.
το εσωτερικο βγαλτο,τσαμπα χωρο πιανει.

christosvn
17-11-09, 12:22
ευχαριστώώώώώώώώ!!!!!!!!! κατατοπιστικοτατος!