Επιστροφή στο Forum : Αλλαγη Νερου ???
Με απλά λόγια πως αδειάζετε νερό απο το ενυδρείο? Ακούγεται απλοϊκή ερώτηση αλλα ψαχνω να βρω καποια εξυπνη πατεντα που να εχει τη λιγοτερη φασαρια.
Για την ωρα εχω αγορασει μια κινεζικη αντλια και την εχω συνδεσει με λαστιχο. Την βαζω στο ενυδρειο για αφαιρεση νερου η στο δοχειο με το ετοιμο νερο για συμπληρωμα, αλλα ολο και καποια νερα πεφτουν εδω και κει :rolleyes:
Καποια αλλη λυση εχει καποιος??
harris samos
16-11-09, 23:20
Με απλά λόγια πως αδειάζετε νερό απο το ενυδρείο? Ακούγεται απλοϊκή ερώτηση αλλα ψαχνω να βρω καποια εξυπνη πατεντα που να εχει τη λιγοτερη φασαρια.
Για την ωρα εχω αγορασει μια κινεζικη αντλια και την εχω συνδεσει με λαστιχο. Την βαζω στο ενυδρειο για αφαιρεση νερου η στο δοχειο με το ετοιμο νερο για συμπληρωμα, αλλα ολο και καποια νερα πεφτουν εδω και κει :rolleyes:
Καποια αλλη λυση εχει καποιος??
τα νερά τα βγάζεις με κουβα η με το λάστιχο ??
Εγω παντως χρησιμοποιω μια απλη σκουπα (που κανουμε τις αλλαγες).. στην αρχη μεχρι να πιασει το νερο το στελνω σε εναν κουβα και μετα το συνδεω με αλλον σωληνα και το στελνω κατευθιαν στην αποχετευση.. με αυτον τον τροπο εχω γλιτωσει τα νερα απο εδω και απο'κει.. και χωρις να κουβαλαω κουβαδες κτλ...
τα νερά τα βγάζεις με κουβα η με το λάστιχο ??
Η αντλία ειναι συνδεδεμενη με λαστιχο και τα ριχνω στην αποχετευση, απλα σκεφτηκα οτι θα μποορυσα να χρησιμοποιησω καποιες βαλβιδες μη επιστροφης για να γυρναει το νερο πισω
Συνδέεις ένα κομμάτι λάστιχο (1,5-2μ) σε σκούπα βυθού (σιφωνι δηλαδή) ή αντλία. Με ταχυσύνδεσμο το συνδέεις με μεγαλύτερο λάστιχο που πάει αποχέτευση. Αρχίζεις την αντλία/ή σιφωνάρισμα - αδειάζεις το νερό.
Πας στην άλλη άκρη του λάστιχου, συνδέεις με ταχυσύνδεσμο στη βρύση σου (εκτός αν χρησιμοποιείς Α/Ο) αφού έχεις ρυθμίσει θερμοκρασία νερού, και ξαναγεμίζεις. Δε φεύγει ούτε σταγόνα.
harris samos
17-11-09, 15:35
φλοτερ :D:D:D:D:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.