PDA

Επιστροφή στο Forum : sos μαδημενα πτερυγια ...

platy
16-11-09, 22:44
γεια σας...θα μπω κατευθειαν στο ψητο ....το θεμα εχει να κανει με το ενα απο τα δυο σκαλαρια μου το οποιο ειναι το κλασσικο ασημι με καθετες ριγες σκαλαρι(αυριο θα μπουν και φωτογραφιες)...παρατηρησα τον τελευταιο καιρο οτι η ουρα του εχει ακανονιστα κοψιματα...δν θυμαμαι ομως αν το αγορασα ετσι απο τοτε π το ειχα στο αλλο ενυδρειο η αν εγινε στην πορεια καθως συμβιωνε με καποια τιγρακια,...υπαρχει περιπτωση να ειναι βακτηριδιακη σηψη...??? φοβαμαι πως και το μικροτερο παρουσιαζει το ιδιο αλλα σε λιγοτερο βαθμο στο κατω πτερυγιο ...παρακαλω βοηθηστε...:confused::confused::confused::confused ::confused:
-------------------------
ΚΑΠΟΙΟΣ?
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 81Χ36Χ50, 125ΛΙΤΡΑ
2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: σχεδον 2 βδομαδες.
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: -
4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 27
5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ):13 ψαρια (σκαλαρια και διαφορα τετρα..)
6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):1 γαριδα αμανο
7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ):
8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: εβδομαδιαια 20%
9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ:
10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ:3 φορες την ημερα μικρα γευματα (sera flake menu,tropical-supervit granulate)
11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

george
16-11-09, 22:51
Τα τιγράκια τα έχεις ακόμα;

Γιώργος Κ
16-11-09, 22:53
Κανενας δε θα μπορεσει να μαντεψει τι εχει το ψαρι σου!
Αν μπορεις συμπληρωσε τη φορμα για τις ασθενειες και βγαλε μια καλη φωτογραφια!
Και παλι απο οτι καταλαβαινεις μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε!
Τα προβληματα ξεκινουν απο λαθος συνθηκες η συγκατοικους η στα λιγα λιτρα... Δωσε οτι "απαιτει" το καθε ψαρι ...

platy
16-11-09, 22:55
εννοειται πως οχι...τα γυρισα πριν 2 βδομαδες....λετε να ειναι απο την αλλαγη κλιματος..??αλλα και παλι δν εχω αμμωνιες και τετοια...
[QUOTE=georgarask;389746]

δυστηχως δν εχω κινητο να τραβηξω φωτο..αυριο π θα το παραλαβω θα κανω μια γενικη παρουσιαση του ενυδρειου και θα βαλω και φωτογραφιεσ....μπορο προληπτικα να αγορασω sera baktopur..??

Γιώργος Κ
16-11-09, 22:57

δυστηχως δν εχω κινητο να τραβηξω φωτο..αυριο π θα το παραλαβω θα κανω μια γενικη παρουσιαση του ενυδρειου και θα βαλω και φωτογραφιεσ....μπορο προληπτικα να αγορασω sera baktopur..??
Μην τα πλακωσεις στα φαρμακα! Θα τα ξετιναξεις ολα στον αερα! Ψυχραιμια!

aNe
16-11-09, 22:59
Οχι BAKTOPUR!!!!!(Εγω την πατησα!!!!)

platy
16-11-09, 23:42
απο οτι διαβασα μολις τωρα στο www.tsamisaquarium.gr πρεπει να ειναι fin rot..και ευτηχως οχι προχωρημενο...πως θα το επανορθωσω??
καποιος?

crazyio
16-11-09, 23:54
Οχι BAKTOPUR!!!!!(Εγω την πατησα!!!!)

Καλό είναι να μην γενικεύουμε μερικά πράγματα για να μην υπάρχει παρανόηση ...
Το Baktopur είναι ένα πολύ καλό φάρμακο αλλά πρέπει να ξέρεις πως και πού χρησιμοποιείται.
Το ότι εσύ την πάτησες απο το συγκεκριμένο φάρμακο δεν σημαίνει πως δεν είναι κατάλληλο για κάποιον άλλον με διαφορετική περίπτωση.

Όπως και να έχει,το baktopur επηρεάζει την βιολογία του φίλτρου και οι δραστικές του ουσίες δεν είναι και τόσο ανεκτές από ασπόνδυλα, οπότε προσοχή.

platy
17-11-09, 15:45
παιδια τι θα κανω με το σκαλαρι....το απογευμα θα μπουν φωτο του ενυνδρειου και θα γινει παρουσιαση οπως ανεφερα...ομως τι προτεινεται γενικοτερα (απο εμπειρια ) για την σηψη .?/

xontros
17-11-09, 20:08
Όπως σου έγραψα και σε άλλο ποστ, μή βιάζεσαι.. Το χόμπι θέλει υπομονή..

Αν θυμάμαι καλά, από τα μπερδεμένα ποστ σου, είχες ένα μικρό ενυδρείο, με πολλά και ασύμβατα ψάρια μέσα.. Κάποια τα έχεις ακόμη, κάποια τα έδιωξες, αν δεν μας κάνεις μια πλήρη παρουσίαση, δεν πρόκειται να βγει άκρη..

Επί της ουσίας τώρα..

1. Έχεις 13 ψάρια σε ένα ενυδρείο που λειτουργεί πολύ λίγο χρόνο.. Ακόμη και αν μπόλιασες, το θεωρώ απίθανο να μήν έχεις αμμωνία, καθώς θέλει χρόνο για να πολλαπλασιαστούν οι αποικίες βακτηριδίων, ώστε να μπορούν να καλύψουν όλη την ιχθυοφόρτιση, και το συχνό τάισμα που κάνεις..Ακόμη και μετά από μπόλιασμα, δε βάζουμε όλα τα ψάρια στο ενυδρείο μονομιάς.. Η προσθήκη κάθε ψαριού δημιουργεί πρόσθετο βιολογικό φορτίο, και θέλει χρόνο το σύστημα μέχρι να προσαρμοστεί και να σταθεροποιηθεί, ώστε να μπορεί μετά να δεχθεί το επόμενο ψάρι.. Μετρήσεις έχεις? Με τι τεστ τις κάνεις? Τι τιμές παίρνεις? Κάθε πότε κάνεις αλλαγές νερού?

2. Ακόμη και αν είναι στρωμένο το ενυδρείο αυτό που έχεις τώρα.. Εκεί που είχες το ψαράκι προηγουμένως, τι συνθήκες είχες? Τι λίτρα, τι μετρήσεις, τι συγκατοίκους?

3. Τα προβλήματα στα πτερύγια μπορεί να είναι μεταξύ άλλων και αποτέλεσμα της ύπαρξης αμμωνίας στο ενυδρείο.. Μπορεί επίσης να φταίνε τσιμπήματα από άλλα ψάρια (και πάλι, χρειάζεσαι πλήρη παρουσίαση).. Εν γένει, τα πτερύγια θα ξανασχηματιστούν, αρκεί να έχει το ψάρι τις συνθήκες που χρειάζεται, για να μή στρεσάρεται.. Άρα λοιπόν, πέρα από μετρήσεις, για αμμωνίες, νιτρώδη, νιτρικά... Το σκαλάρι, όπως και τα τέτρα που λες ότι έχεις, θέλουνε μαλακό και όξινο νερό.. Τι pH και τι σκληρότητες έχεις εσύ? Πώς τα πετυχαίνεις όλα αυτά? Θερμοκρασία?

4. Σε καμία περίπτωση μή βιαστείς να ρίξεις φάρμακα.. Προτεραιότητα αποτελεί η παροχή σωστών συνθηκών.. Μετά βλέπουμε..

5. Στο ξαναλέω, μια (ή δύο, εφόσον πρόκειται για δύο ενυδρεία) παρουσιάση θα βοηθούσε πάρα πολύ να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει.. Όλα αυτά σε συνδυασμό και με το αντίστοιχο ιστορικό..

platy
25-11-09, 14:53
επανερχομαι στο θεμα....παρακαλω βοηθηστε.....εχω αρχισει την θεραπεια στο σκαλαρι μου εδω και καποιες μερες....η θεραπεια γινεται με baktopur. οι τιμες του νερου ειναι επιθυμητες,..ομως πριν απο λιγο παρατηρησα τα 2 ας πουμε ''γενι'' π εχουν τα σκαλαρια στο μικρο μ σκαλαρι λιγο κομμενο...να σημειωθει οτι οι συγκατικοι τους ειναι μερικα τετρα και 2 ημερα γκουραμι...υπαρχει περιπτωση τα γκουραμι να ειναι υπευθυνα για αυτο...αν ειναι και τα 2 αρσενικα...παρακαλω απαντηστε....

ErnieBall
25-11-09, 15:17
ψυχραιμια φιλε μου

Απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι σε αυτα τα λιτρα τα γκουραμι εχουν το κακο συνηθειο να τσιμπανε ουρες και πτερυγια ειδικα των σκαλαριων.
Για μενα δεν ειναι σωστος συνδιασμος

platy
25-11-09, 15:24
φιλε με σωζεις...οι εγκαιρες απαντησεις πραγματικα βοηθανε....αυριο κιολας θα γυρισω τα γκουραμι....προτεινεις καποιο αλλο ειδος για συμβιωση....που να μην τρωει τα σκαλαρια..""??

netblues
25-11-09, 15:33
επανερχομαι στο θεμα....παρακαλω βοηθηστε.....εχω αρχισει την θεραπεια στο σκαλαρι μου εδω και καποιες μερες....η θεραπεια γινεται με baktopur. οι τιμες του νερου ειναι επιθυμητες,..ομως πριν απο λιγο παρατηρησα τα 2 ας πουμε ''γενι'' π εχουν τα σκαλαρια στο μικρο μ σκαλαρι λιγο κομμενο...να σημειωθει οτι οι συγκατικοι τους ειναι μερικα τετρα και 2 ημερα γκουραμι...υπαρχει περιπτωση τα γκουραμι να ειναι υπευθυνα για αυτο...αν ειναι και τα 2 αρσενικα...παρακαλω απαντηστε....

Αφου ετσι κιαλλιως κανεις τα δικα σου να μην κουραζομαστε να γραφουμε ε??

ErnieBall
25-11-09, 15:37
απο εκει και περα αν δεν ειναι αυτος ο λογος ειναι σιγουρα οι συνθηκες του ενυδρειου σου .Πρεπει οπωςδηποτε να κανεις τις μετρησεις που πρεπει

Δεν εχω ασχοληθει πολυ με τετοια ειδη..Παντως που παρακαλουθω αλλα ποστ σε τοσα λιτρα αλλα members δε βαζουν σκαλαρια,ειναι λιγα.

Θα σου προτεινα τετοια ειδη http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/a_cacatuoides.htm

platy
25-11-09, 17:13
δηλαδη θελετε να πειτε οτι πρεπει απαραιτητα να κανουμε αυτα π λενε οι χρηστες netblue....εγω πιστευω οτι συγκεντρωνουμε τις γνωμες και μετα πραττουμε.....οσων αφορα τα σκαλαρια ειναι λα8ος ...τα γκουραμι ηθελα να γραψω...και παλι ευχαριστω
..

netblues
25-11-09, 17:14
Δηλαδη το να το πηξεις στο bactopur ειναι κατι που στο ειπε καποιος?

Για να εισαι σε θεση να κρινεις να συγκεντρωνεις γνωμες και να αποφασιζεις πρεπει και να εχεις διαβασει πολυ.

platy
26-11-09, 15:14
αλλη μια φορα ξανα στο θεμα....υστερα απο καποιες ωρες μελετης ..καταλαβα οτι καλυτερα θα ηταν να προσθεσω 1 ακομη θυληκο (η 2 ) γκουραμι στο ενυδρειο...το γεγονος οτι ειναι μονο 1 το θυλυκο αν οντως ειναι ..κανει το αρσενικο να δημιουργει πανικο στο ενυδρειο...σκεφτομαι αυτη την λυση η αλλιως να γυρισω τα γκουραμι και να βαλλω corydoras(panda η aeneus) ακουω τις συμβουλες σας..