Επιστροφή στο Forum : Απορίες για κύβο 30λτ (τι να βάλω??)
καλησπέρα, Πρόκειται να αναμορφώσω τον μικρό μου κύβο των 30λτ.
Αυτή την στιγμή έχω μέσα 2 crystal red.
Αυτά που έχω σκεφτεί αλλά δεν ξέρω αν γίνονται είναι τα εξής :
1) Να βάλλω μαζί με τις γαρίδες και έναν μονομάχο
2) να μπουν 3-4 gappy (2θ 1α)
3)Να μπουν 2-3 celestial pearl Danio (δεν ξέρω σε τι αναλογία ...)
4)edlers αλλά και πάλι δεν ξέρω αν φτάνουν τα λίτρα η σε τι αναλογία α-θ
ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση.
Ολα αυτα μαζι η ενα απο ολα αυτα?
Μπορεις να αυξησεις τις πανεμορφες crystal red και να βαλεις και εναν μονομαχο,το θεμα ειναι ομως ο μονομαχος να μην τις δει ως τροφη,αυτο ειναι λαχειο με τους μονομαχους,οποτε απλα ειναι ενα ρισκο,και το ρισκο ειναι σοβαρο γνωριζοντας οτι οι crystal red (οι καθαρες) κοστιζουν απο 10 ευρω το ατομο.
Τα cpd ειναι πολυ πολυ ενεργητικα για τα λιτρα αυτα,οποτε δεν τα συνιστω.
Γκαπυ και εντλερς θα μπορουσες να βαλεις με αναλογια 1 αρσ 2 θηλ. αλλα τι θα κανεις μετα τα μωρα τους?Θα πρεπει να παντα να κρατας αυστηρα εναν πολυ χαμηλο πληθυσμο,αν μπορεις και εχεις ορεξη να το κανεις ναι μπορεις.Μια αλλη λυση ειναι να βαλεις 2 αρσενικα ή 2 θηλυκα γκαπυ + γαριδουλες ωστε να μην εχεις γεννες.
2 αρσενικά γκαπυ ή edlers είναι σωστό ? δεν πρέπει να έχουν και θηλυκά ?
σε ευχαριστώ για την απάντηση σου !
Το ιδανικο θα ηταν ειπαμε 1 αρσ. 2 θηλ. αλλα θα πρεπει συνεχως να συλλεγεις τα μωρα και να τα χαριζεις,πραγμα καθολου πρακτικο.
Λαθος παντως δεν ειναι 2 ιδιου φυλου...
ειναι λιγο κριμα βεβαια,γιατι τα γκαπακια
εχουν ολο "ορεξεις" :D
harris samos
16-11-09, 20:16
εγώ λέω μονομάχο θα είναι ποιο καλά
τώρα με της γαρίδες όπως είπε και ο ντίμης είναι ένα θέμα
το σίγουρο είναι ότι δε θα σου φάει της μεγάλες αλλα άμα τον τσακώσεις και τρώει της μικρές φέρε ένα γάτο και απείλησε τον και άμα τον ξανά δεις χαρίζεται :D:D:D:D
δε θελεις να αναπαραγεις τις γαριδες σου??
αν το θελεις ...τοτε κρατησε τες μονες....
εχω δοκιμασει ρεντ τσερυ τοσο με γκαπυ οσο και με μονομαχο οπως επισης με εντλερς και cpd.
ξεκινησα με δεκα γαριδες..εγιναν καπου 150 οσο ητανμονες και επειτα σταματησε η αυξηση καθως τις εβαλα με ψαρια που ετρωγαν το μεγαλυτερο μερος του γονου των γαριδων.
τωρα τις εχω με cpd και ο πληθυσμος ανακαμπτει..βλεπω συνεχεια μικρα γαριδακια και ενω δινω γαριδες αυτες αυξανονται....;)
ΠΡΟΣΟΧΗ!
οι γαριδες πρεπει να μπαινουν
σε στρωμενο ενυδρειο επειδη ειναι
πολυ ευαισθητες!αν εχεις ειδικα
υψηλα ποσοστα αμμωνιας
θα σε αποχαιρετησουν
απο την πρωτη μερα!
σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας ! Πάνο με την αναπαραγωγή των crystal red έχω μάλλον απογοητευτεί... Επίσης είναι εξαιρετικές ευαίσθητες σε αλλαγές PH, αμμωνία κτλ (έτσι έχασα και μία.... )
Το κόστος επίσης είναι σημαντική παράμετρος ..... 7-10ευρώ !
Το ερώτημα είναι το εξής τα 30 litre φτάνουν για τα cpd ? και αν ναι πόσα περίπου ?
σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας ! Πάνο με την αναπαραγωγή των crystal red έχω μάλλον απογοητευτεί... Επίσης είναι εξαιρετικές ευαίσθητες σε αλλαγές PH, αμμωνία κτλ (έτσι έχασα και μία.... )
Το κόστος επίσης είναι σημαντική παράμετρος ..... 7-10ευρώ !
Το ερώτημα είναι το εξής τα 30 litre φτάνουν για τα cpd ? και αν ναι πόσα περίπου ?
Ολα τα ψαρια και ασπονδυλα ειναι ευαισθητα σε αμμωνια και αλλαγες ph... Γιατι εχεις αμμωνια? Γιατι μεταβελεται το ph? τα cpd ακια θα σου ελεγα να μη τα βαλεις στο 30λιτρο...
από περσινά αρχάρια λάθη !!!
η γνωμη μου ειναι ακριβως επειδη ειναι ακριβες σχετικα γαριδες να μη τα παρατησεις ..να τις κρατησεις μονες τους....να τους δωσεις αυτο που θελουν..και πιστευω οτι με επιμονη θα καταφερεις και αναπαραγωγες καποια στιγμη....
Αν θες να δεις γεννα με την crystal red θα πρεπει να καταφερεις νερο "δισκαδικο".
Δηλαδη θες ph 6.3-6.5,kh 1-3 gh 4-6 πολυ πολυ καθαρο νερο και θερμοκρασια 22-23 βαθμους.
Επισης θα πρεπει να εχεις φυτεμενο ενυδρειο χωρις ψαρια μεσα και να ταιζεις ποικιλια τροφων απο τριμενο φυλλαρακι,σπιρουλινα,γαριδαλευρο και αλγη.
Αν μπορεις να τους προσφερεις αυτα...Θα δεις μωρα κατσαριδακια!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.