PDA

Επιστροφή στο Forum : Παρουσιαση ενυδρείου 120 λίτρων


christosvn
11-11-09, 17:27
Διαστάσεις:100*30*38
Όγκος:120 λιτρα μικτά,110 καθαρα
Κατηγορία:κοινωνικό
Φυτά:Vallisneria nana,Anubias barteri var. nana 'Petite',Hygrophila corymbosa ''Stricta''
Ψάρια / Άλλα είδη:9 Neon,5 gyppy,10 platy,2 kribs
Διακοσμητικά υλικά:πετρα και χαλικι ψιλοκοκκο
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:μαυρο χαρτονι
Φωτισμός:2 λαμπες (δεν θυμαμαι ακριβως)
Διάρκεια φωτισμού:9 ωρες με χρονοδιακοπτη
Φιλτράρισμα:απο φιλτρο πλατης και εξωτερικο c-500
Θερμοστάτης:στους 24
Λίπανση:
Παροχή CO2:παροχη απο συστημα σε ιση διαρκεια με το φωτισμο

Παράμετροι:

pH:7-7,3
Γενική σκληρότητα (GH):10
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):7
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):0
Αλλαγές νερού:καθε εβδομαδα σε 30%
Θερμοκρασία:25
Άλλες πληροφορίες:προσφατα μπηκαν τα kribs και αρχικα ειχα προβλημα με τα guppies μου αλλα τελικα προσαρμοστηκαν και τωρα ειναι ολα καλα.
Φωτογραφία:

christosvn
11-11-09, 17:28
τωρα μονο περιμενω να φουντωσουν τα φυτα μου γιατι το θελω φυτεμενο..ο,τι αλλες οδηγιες,συμβουλες,καλοδεχουμενες!!

xontros
11-11-09, 19:12
Καλησπέρα!

Εύχομαι καλή αρχή με το ενυδρείο σου, να πάνε όλα καλά, και να σου χαρίσει στιγμές χαλάρωσης και στιγμές συγκίνησης!

Μερικές παρατηρησούλες:
1. Πρώτον και βασικότερον, έχεις αρκετά ψάρια μέσα, και ταυτόχρονα ΝΗ3, Ν02, Ν03 όλα μηδέν.. Κάτι πρέπει να έχει γίνει λάθος εδώ.. Θα είναι ΟΚ να είναι λάθος η μέτρηση του ΝΟ3, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να είναι λάθος η μέτρηση της αμμωνίας ή των νιτρωδών, και οι συνθήκες στο ενυδρείο να είναι τοξικές για τα ψαράκια σου.. Με τι μετράς? Πώς έκανες το στρώσιμο του ενυδρείου σου? Έχεις διαβάσει για τον κύκλο του αζώτου? (αν όχι, ρίξε μια ματιά στα σχετικά υπομνήματα στην κατηγορία Αρχάριοι γλυκού νερού).. ;)

2. Έχεις πολλά ψάρια μέσα στο ενυδρείο, και μή συμβατά μεταξύ τους.. Τα νέον θέλουν μαλακό και όξινο νεράκι, ενώ τα γκάπι-πλάτυ σκληρό και αλκαλικό, και τους αρέσει και το αλάτι, που δεν αρέσει καθόλου στα νέον.. Τα κριμπ μπορούν να ζήσουν ή και να αναπαραχθούν και σε ουδέτερο pH, κανονικά όμως θέλουν κι αυτά όξινο νεράκι, ενώ επίσης δεν θα τους αρέσει το αλάτι.. Πρώτα απ'όλα, λοιπόν, διαφορετικές απαιτήσεις σε παραμέτρους νερού..

Ύστερα, απ'όσο μπορώ να διακρίνω από τις φωτογραφίες, γκαπάκια που έχεις πρέπει να είναι όλα αρσενικά.. Φαντάζομαι θα τα διάλεξες από τα εντυπωσιακά τους χρώματα (τα θυληκά είναι πιο άχρωμα).. Έτσι όμως, στερείς από τον εαυτό σου τη χαρά της αναπαραγωγής, που είναι πολύ εύκολη σε αυτά τα ψαράκια, και πραγματικά εντυπωσιακή! Πρόσεχε: δε λέω να προσθέσεις θηλυκά, γιατί με τις αναπαραγωγές, σύντομα θα έχεις τεράστιο πρόβλημα χώρου (ήδη δεν πολυχωράνε τόσα ψάρια που έχεις στο ενυδρείο σου!), αλλά να διώξεις κάποια αρσενικά, και να πάρεις θηλυκά στη θέση τους.. Ακόμη και τότε όμως, θα πρέπει να απομακρυνθούν τα νέον, που αποτελούν ψάρια κηνυγούς, και δε θα σε αφήσουν να δεις κανένα μικρό στο ενυδρείο!

Σε ό,τι αφορά στο CO2, εννοείς ότι έχεις μπουκάλα με ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα και χρονοδιακόπτη? :confused:

Τώρα, σε θέματα aquascaping, θα σου πρότεινα να βάλεις περισσότερα φυτά (όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά και για να παρέχουν κρυψώνες στα ψαράκια σου), να βγάλεις αυτό το "αντικείμενο" στα δεξιά που δείχνει αρκετά αφύσικο, και αν θέλεις να προσθέσεις διακοσμητικά, να προτιμήσεις ξύλα, που θα σου δώσουν πιο φυσικό αποτέλεσμα!

Πολλά έγραψα.. Καλή συνέχεια σου εύχομαι! :p

christosvn
12-11-09, 15:51
ευχαριστω για τις παρατηρησεις σου και πραγματικα θα τις ακολουθησω..οσον αφορα τις μετρησεις:τις εκανα εχθες με υγρα τεστ και μαλιστα ακολουθησα επακριβως τα βηματα.αληθεια ειναι οτι αλλαζω περιπου 20%-30% νερο την εβδομαδα και προσεχω να μην ταιζω πανω απ'οσο χρειαζονται για να μην εχω προβλημα με αμμωνια κλπ.το στρωσιμο εγινε απο ενα εξωτερικο φιλτρο το οποιο το ειχε ο προηγουμενος κατοχος για 3 χρονια.Εγω το μονο που εκανα ηταν να αφησω το φιλτρο σε λειτουργια για καμια εβδομαδα και να αποκτησω γρηγορα τις συνθηκες που ειναι απαραιτητες.
Οσον αφορα τα guppies,εχω ενα θεμα.και εγω θελω να παρω θηλυκα στη θεση καποιοων αρσενικων αλλα φοβαμαι οτι όταν θα ερθει η ωρα να γεννησουν,θα εχω τα kribs και θα φανε ολα τα μικρα.Αυτος ειναι και ο μονος λογος που δεν εχω βαλει θηλυκα ακομα(αν και θα ηθελα γεννητουρια)
Ως προς τα neon εχω σκοπο να τα δωσω πουθενα αλλα δεν ξερω αν τα θελει και κανεις.κριμα ειναι και να τα χαρισω γιατι ηταν ψιλοακριβα,2e το ενα (φοιτητης βλεπεις)

Το........''αντικειμενο'' θα φυγει απλα το ειχα βαλέι τωρα για κρυψωνα στα kribs που εχω διαβασει οτι θελουν σκοτεινα μερη για να ησυχαζουν.πραγματι,περνουν πολλες ωρες (ιδιως το θηλυκο)Θα παρω όμως καποια ρίζα ή ξυλο.Να σου πω την αληθεια,περιμενω μηπως και γεννησουν τα kribs γιατι η θηλυκια εχει ηδη κοκκινη κοιλια και λενε οτι ειναι ενδειξη σεξουαλικης ωριμοτητας.(μακαρι να γεννησουν αυτα)

Οσον αφορα το CO2,ΝΑΙ πηρα μπουκαλα με μανομετρα ,ηλεκτρομαγνητικη και η διαχυση γινεται μεσα απο την εισοδο του εξωτερικου φιλτρου σε ολο το ενυδρειο μετα. Ph controller η αληθεια ειναι οτι θα χρειαστω αλλα ακομα δεν εχω....΄΄χρονο΄΄ !:) ειχα διαβασει οτι 2 φυσσαλιδες το δευτερολεπτο περιπου ειναι αρκετες.(εγω το εχω περιπου στη 1 το δευτερολεπτο.
Τα φυτα περιμενω να μεγαλωσουν γιατι απο κλαδεματα δεν εχω βρει κανεναν να δινει και.....αρα περιμενουμε!!
ουφ,εγραψα και εγω πολλα!! ευχαριστω για το ενδιαφερον και αν εχεις καμια αλλη παρατηρηση,θα χαρω πολυ!

ispyii
12-11-09, 16:32
Γεία σου φίλε.

Και εγώ αρχάριος είμαι, λίγο πιο πολύ από μήνα, συμβουλές δεν έχω να σου δώσω αλλά το μόνο που έχω να σου πω είναι να ξεζουμίσεις αυτό το άρθρο από το μαέστρο και "βραβευμένο" στο είδος των φυτεμένων.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32303

Καλή επιτυχία!


Υ.Γ. Να διωρθώσω!!!!Τώρα κατάλαβα πως δεν έχω ΟΥΤΕ μήνα! :-)

christosvn
21-11-09, 15:42
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ!!

ΤΥΠΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: μοντελο adv4 απο την advance (μεταχειρισμενο 2 χρονων)
ΕΞ. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 100χ33χ35
ΚΑΘΑΡΑ ΛΙΤΡΑ: γυρω στα 100
ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 2 μηνες
ΣΤΡΩΣΙΜΟ: με στρωμενο εξωτερικο φιλτρο απο παλιο ενυδρειο για περιπου 1 εβδομαδα πριν μπουν ψαρια
ΒΥΘΟΣ/ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ: ψιλο χαλικι 1-2mm μπεζ χρωματος,γυρω στα 10 κιλα και έχει ύψος 4-5 εκ.
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:2 ρίζες (1 μεγαλη και 1 μικρή)
ΨΑΡΙΑ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: 9 neon,2 Kribensis(ζευγαρακι),5 ballon (μετα εμαθα και εγω οτι δεν επρεπε να τα παρω),5 πλατυ και 5 αρσενικα guppies
ΤΑΪΣΜΑ/ΤΡΟΦΕΣ: 2 φορες την ημερα με φυλλαρακια σε τακτα σχετικα διαστηματα
ΦΥΤΑ: πολυ anubia,java fern και καποια αλλα φυτα που ακομα δεν εχω καταφερει να βρω τι ειναι και μου τα εδωσε ο προκατοχος του ενυδρειου μου.
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ: τις ταμπλετες του υποστρωματος (θα δουμε αν ειναι καλες) και σκεφτομαι να βαζω flourish της seachem αν ειναι καλο
ΦΩΤΙΣΜΟΣ & ΦΩΤΟΠΕΡΙΟΔΟΣ: 2 λαμπες (δεν θυμαμαι αρκετα τα χαρακτηριστικα τους,δεν ειναι ουτε καν Τ8 ή Τ5 και έχω 9 ώρες φωτοπεριοδο από τις 11 το πρωί
ΜΕΤΡΗΣΗ ρΗ: 7,0 με sera και tetra
ΜΕΤΡΗΣΗ GH: 10 με υγρα τεστ aquili
ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΗ: 7 με υγρα τεστ aquili
ΜΕΤΡΗΣΗ ΝΟ3: 0 με υγρα τεστ aquili
ΜΕΤΡΗΣΗ TDS:.....
ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ:NH3/NH4=0 με υγρα τεστ aquili
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: 25-27
ΦΙΛΤΡΟ & ΥΛΙΚΑ: εξωτερικο dophin c-500 με βιολογικο μακαρονι
ΑΛΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: θερμοστατης και μπουκαλα 2κιλη CO2 με ηλεκτροβανα και 2 μανομετρα. ph controller θα παρω συντομα (1 φυσαλιδα στο 1-1,5 δευτερολεπτο)
ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ: 1 φορα την εβδομαδα σε 25%-30%
ΑΛΛΕΣ ΡΟΥΤΙΝΕΣ:
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ & ΣΧΟΛΙΑ: ιδιαιτερα δραστηρια τα ψαρακια μου

christosvn
21-11-09, 15:45
και ακολουθουν οι φωτογραφίες Ετοιμοι?? :grin:

ErnieBall
21-11-09, 15:47
μεγαλη βελτιωση αισθητικα,μπραβο:smt023

αλλα αποφασισε τι θα κρατησεις,η νεον η τα ζωοτοκα

christosvn
21-11-09, 15:48
και λιγες ακομα