Επιστροφή στο Forum : Ψάχνω το ψάρι 2 ημέρες!!!!!!!
Καλησπέρα σε όλους!!
Όπως είδατε και στον τίτλο εδώ και 2 ημέρες έχω ένα ψάρι και δεν μπορώ με τίποτα να το βρω!! Σήμερα έκανα και πιο επισταμένο ψάξιμο (σήκωσα ξύλα, έψαξα στα φυτά...) αλλά τίποτα!!
Και δεν μιλάμε για κανένα μικρό ψαράκι! Μιλάμε για Ancistrus περίπου 5-6 εκκ. :confused::confused::confused:
Τι μπορεί να έγινε??? Έστω ότι πέθανε... δεν θα έπρεπε να το βρω? Σκέφτηκα να μπήκε στο φίλτρο (μου έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό με ένα zebra danio) αλλά το κοίταξα και πάλι δεν είναι εκεί!
Καμιά βοήθεια??? Καμιά ιδέα??
Το ενυδρείο είναι φυτεμένο (αρκετά πυκνά), κοινωνικό (με μερικά γκάπυ-πλάτυ, ζεβράκια, 2 γαρίδες, cory).
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω να τον βρω.... :(
ΥΓ. Η συμπεριφορά του ήταν μια χαρά μέχρι που τον έχασα!!
Kardinalios
09-11-09, 20:52
Έχεις κοιτάξει ποτέ βράδυ με τη βοήθεια μικρού φακού;
μπορει να πεθανε κ να φαγωθηκε απο τους αλλους κατοικους:smt106
Όχι η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το έκανα, απλά δεν έχουν περάσει και πολλά βράδια... σήμερα αγχώθηκα ότι τον έχασα και άρχισα να ψάχνω! Χθες δεν έδωσα σημασία γιατί και άλλες φορές έχει χαθεί για λίγο αλλά πάει και αράζει σε ήσυχα μέρη...
-------------------------
Να πέθανε και να τον έφαγαν σε 24 ώρες??? Δεν έχω πιράγχας μέσα....γκαπάκια έχω και γαριδάκια και cory
Μπορει καθως σηκωνες τα ξυλα να ηταν επανω τους και να μη τον ειδες!!
Ριξε καμια ταμπλετουλα να τον ξετρυπωσεις!!
Λες να βγει με το φαγητο ε???
Χμμμ...το σκεφτηκα! Η αλήθεια είναι ότι σήμερα στο τάισμα δεν έριξα ταμπλέτα...
Πάντως συνήθως αράζει στην μπροστινή πλευρά του ενυδρείου...ποτέ δεν τον χάνω
Τσεκαρε το βραδυ , κλεισε τα φωτα και μετα απο καμια ωρα ψαξε τον . Το εχω παθει και γω .
εχω χασει 2 Guppys με αυτο τον τροπο, δηλαδη εξαφανιζονται και δεν τα βρισκω πουθενα. (σε ενyδρειο με Guppy και έναν μικρο Pleco)
Πιθανολογω οτι πεθαναν και φαγωθηκαν:(
Και γω δυστυχώς εκεί καταλήγω....ούτε σήμερα έχει βρεθεί, ούτε το βράδυ με σβηστά τα φώτα τον βρήκα!!
Τι να πω..... έφαγαν ψάρι 6 εκκ. σε 24 ώρες?????????
johnvolno1
15-11-09, 23:43
Tελικά δεν το βρήκες? ακόμα? ούτε απομεινάρια? τίποτα? :confused: :confused:
Τί είδος φίλτρου έχεις; Μήπως είναι πίσω από το φίλτρο;
Το ενυδρείο σου είναι μέ ή χωρίς καπάκι;
Υπάρχει περίπτωση να πήδηξε;
Πόσο μεγάλος είναι ο πλέκο; (κάποτε είχα έναν ρουφήχτρα....)
Καλημέρα σας...
επανέρχομαι στο θέμα περισσότερο για να σας ενημερώσω για το τι απέγινε!!
Τελικά το ψάρι ΧΑΘΗΚΕ!!!!!! :confused::confused:
Στο φίλτρο δεν είναι ούτε μέσα ούτε από πίσω! Το έβγαλα τελείως και το έψαξα!!
Επίσης 100% δεν είναι στο ενυδρείο γιατί και αυτό το έχω ψάξει (ειδικά στην τελευταί αλλαγή νερού).
Ο pleco ήταν (ήταν...:(:() περίπου 6 πόντους και τον έιχα κάνα τρίμηνο με άριστη συμπεριφορά (έτρωγε κανονικα, δεν είχε φασαρίες με άλλα ψάρια, τον έβλεπα συνεχώς).
Αποκλείεται επίσης να πήδηξε έξω...απίθανο το θεωρώ! Το καπάκι είναι πάντα κλειστό! Άρα καταλήγω σε αυτό που μου φαίνεται απίσης αφύσικο... πέθανε και τον έφαγαν τα άλλα ψάρια (:confused::confused:). Δηλαδή έφαγαν ένα ψάρι 6 πόντους μέσα σε 1,5 ημέρα!! Και μάλιστα δεν έμεινε και τίποτα μέσα στο ενυδρείο... κάτι έστω να υποδηλώνει το φάγωμα.... Τι να πω.... μου φαίνεται απίστευτο και όμως αληθινο, αλλά τι άλλο να υποθέσω πλεόν! Το έχω ξαγράψει....ουφ
Αυτά...
Ετσι εχανα και εγω danios, μεχρι που είδα live ενα πρωι 2 puffer να μου ξεσκιζουν ενα danio (ενοειται τα puffer γυρισαν σουμπιτα στο pet shop, μαζι με γκρινια γιατι μου τα εδωσε ενω είναι σαρκοφαγα)
Παντως είναι αγχος να ψαχνεις ψαρια, και το κάνω και γω κάθε μέρα. Ολες οι ιδέες που σου ανέφεραν πιο πάνω ειναι game. Πάντως ενα ψάρι φαγώνεται σε ελαχιστο χρόνο να το ξέρεις, δεν θέλει και πολύ.
Αμα ψαξεις καλα θα βρεις τα κοκκαλα του ψαριου.
μηπως δε το ταιζες και ψωφησε
Μια χαρά το τάιζα... και τα αγγουράκια του και τις ταμπλέτες του και απ'ολα!!
Τι να πω...
Βεβαια χρειαζονταν αλλες συνθηκες νερου! Υποθετω οτι κανεις αλλαγες απο τη βρυση σωστα? Σε τετοια περιπτωση και τα κορυ που εχεις δεν "ταιριαζουν"!!
Από τη βρύση κάνω, ναι!! Υπάρχει κανένας που κάνει αλλαγές όχι από βρύση????
Προφανώς και φυσικά προσθέτω την απαιτούμενη ποσότητα αντιχλώριου αμέσως μόλις κάνω την αλλαγή!
Δεβ κάνω προετοιμασία του νερού πριν το προσθέσω αν αυτός εννοείς, αλλά νομίζω ότι 2 στους 3 χομπίστες αυτό κάνουν! Αμέσως από βρύση και μετά αντιχλώριο...
Πάντως το cory μια χαρά πάει και μεγαλώνει...
Μερικοι (σαν εμενα) χρησιμοποιουν αντιστροφη οσμοση που χαμηλωνει τις σκληροτητες και ειναι για ψαρια που ζουν σε μαλακο νερο!
Πάντως το cory μια χαρά πάει και μεγαλώνει...
Μια χαρα πιστευες σιγουρα οτι ηταν και για τον ... αγνοουμενο ... αλλα ειχες λαθος τελικα! Ετσι και το κορυ (εκτος οτι θελει κοπαδι) θελει και μαλακο & οξυνο νερο!
Η ολη υποθεση θυμιζει Finding Nemo...xaxaxa
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.