Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Χαλαζιακό χαλίκι-Θεσσαλονίκη?

zipo
06-11-09, 20:35
Μήπως γνωρίζετε από που μπορώ να προμηθευτώ χαλαζιακό χαλίκι στη Θεσσαλονίκη σε λογικές τιμές?Γενικότερα,θέλω να κάνω ένα ενυδρείο με φυτά,κυρίως χαμηλών απαιτήσεων.Θα είναι αρκετή μια στρώση 5 cm χαλαζιακού χαλικιού ή θα χρειαστώ και κάποιο άλλο υλικό για υπόστρωμα???

Alex_Salonica
06-11-09, 20:55
Θα χρειαστείς και υπόστρωμα, υπάρχουν διάφορα από διάφορες εταιρίες.

chemical mac
06-11-09, 21:24
pangea στη θέρμη. 6,5 ευρώ τα 25 κιλά σε μπεζ χρώμα, δοκιμασμένο από πολύ κόσμο για ενυδρείο

panos1972
06-11-09, 21:28
pangea στη θέρμη. 6,5 ευρώ τα 25 κιλά σε μπεζ χρώμα, δοκιμασμένο από πολύ κόσμο για ενυδρείο

+1 :smt041

Αλέξης6
06-11-09, 22:02
Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για τέτοιο χαλίκι σε αυτό το μαγαζί στη Θέρμη μπορεί κανείς να πα με αστικό λεωφορείο...??

panos1972
06-11-09, 22:04
Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για τέτοιο χαλίκι σε αυτό το μαγαζί στη Θέρμη μπορεί κανείς να πα με αστικό λεωφορείο...??

Με το αστικό που πάει Θέρμη. Κατεβαίνεις στη στάση για Ελληνικό κολλέγιο. Ακριβώς εκεί!

zipo
06-11-09, 22:08
Αν θες έλα μαζί μου αύριο πρωί να πάμε με αμάξι φίλε..Σε ποιά περιοχή μένεις?
:)

Αλέξης6
06-11-09, 22:28
40 εκκλησιές μένω αλλά αν είναι να πάμε με αμάξι να κανονίσουμε ένα σημείο που να σε βολεύει και να παμε μαζί....

Γιατι με αστικά να κουβαλάω 25 χαλικι δεν είναι και ότι καλύτερο...:lol:

Στείλε πμ...

zipo
06-11-09, 23:08
Φυλλόχωμα που χρειάζομαι να πάω να πάρω από ένα οποιοδήποτε κατάστημα με κηπευτικά,έτσι?Μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα?Όλα το ίδιο δεν έιναι πάνω κάτω?

theodor72
07-11-09, 00:50
Μήπως γνωρίζετε από που μπορώ να προμηθευτώ χαλαζιακό χαλίκι στη Θεσσαλονίκη σε λογικές τιμές?Γενικότερα,θέλω να κάνω ένα ενυδρείο με φυτά,κυρίως χαμηλών απαιτήσεων.Θα είναι αρκετή μια στρώση 5 cm χαλαζιακού χαλικιού ή θα χρειαστώ και κάποιο άλλο υλικό για υπόστρωμα???

Τα 5 cm είναι πολύ λίγα για φυτά. Θα βγαίνουν οι ριζες τους έξω. Οι ειδικοί συνιστουν 8 με 12 cm. Εγώ έχω μόλις 7 εκατοστά :grin:

george
07-11-09, 01:21
Φυλλόχωμα που χρειάζομαι να πάω να πάρω από ένα οποιοδήποτε κατάστημα με κηπευτικά,έτσι?Μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα?Όλα το ίδιο δεν έιναι πάνω κάτω?

Για φυτά χαμηλών απαιτήσεων εγώ δεν θα έβαζα υπόστρωμα.
Αν επιμένεις καλύτερα να πάρεις εξειδικευμένο για ενυδρεία.

zipo
07-11-09, 02:15
Για φυτά χαμηλών απαιτήσεων εγώ δεν θα έβαζα υπόστρωμα.
Αν επιμένεις καλύτερα να πάρεις εξειδικευμένο για ενυδρεία.

Και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτομαι μάλλον.Λέω να μην βάλω υπόστρωμα.Δεν πιστεύω πως θα αντιμετωπίσω πρόβλημα.Τί γίνεται όσον αφορά τα λιπάσματα?Είναι άσχετα με το υπόστρωμα?Θα τα χρειαστώ δηλαδή έτσι κι αλλιώς?αν ναι,που θα τα βρω????

george
07-11-09, 12:20
Και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτομαι μάλλον.Λέω να μην βάλω υπόστρωμα.Δεν πιστεύω πως θα αντιμετωπίσω πρόβλημα.Τί γίνεται όσον αφορά τα λιπάσματα?Είναι άσχετα με το υπόστρωμα?Θα τα χρειαστώ δηλαδή έτσι κι αλλιώς?αν ναι,που θα τα βρω????

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fyta/Fyta.htm
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537

Αλέξης6
07-11-09, 15:19
Πήραμε το χαλαζιακό χαλικάκι μας σήμερα αν και μας βγήκε ο πάτος!!!! :D :D :D

zipo
07-11-09, 16:09
Πωπω...Έπεσε πολύ κουβάλημα.Είμαι πτώμα!Εγώ πρόλαβα και έριξα πάνω άκουα φόρτε και έχω την εντύπωση πως υπάρχει ελάχιστος αφρός.Όμως,δεν έχω δει πως αφρίζει ένα ασβεστολιθικό πέτρωμα και γιαυτό δεν καταλαβαίνω αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω.δοκίμασέ το και εσύ να πεις τη γνώμη σου...

panos1972
07-11-09, 17:10
Καλό ξέπλυμα!!! Έχει πράμα να ξεπλυθεί.....
Όταν πιά το νερό βγεί πεντακάθαρο, τότε ρίξε σε λίγη στεγνή άμμο το ακουαφόρτε και φυσικά μετά πέταμα!!!

zipo
07-11-09, 17:15
Ωραία.Δεν έχω κάτι άλλο να κάνω έτσι κι αλλιώς!Οπότε,ξεκινώ τώρα κιόλας.Αλλά το χαλικάκι αυτό είναι πολύ λεπτόκοκο.Είναι σχεδόν σαν άμμος παραλίας όταν βρέχεται.Με ποιό τρόπο μπορώ να το ξεπλύνω και πως το στεγνώνω.Γενικά,θα ήθελα αναλυτικές οδηγίες για το θέμα αυτό.Ευχαριστώ.

panos1972
07-11-09, 17:22
Ωραία.Δεν έχω κάτι άλλο να κάνω έτσι κι αλλιώς!Οπότε,ξεκινώ τώρα κιόλας.Αλλά το χαλικάκι αυτό είναι πολύ λεπτόκοκο.Είναι σχεδόν σαν άμμος παραλίας όταν βρέχεται.Με ποιό τρόπο μπορώ να το ξεπλύνω και πως το στεγνώνω.Γενικά,θα ήθελα αναλυτικές οδηγίες για το θέμα αυτό.Ευχαριστώ.

Είναι πιό χοντρό από κεφάλι καρφίτσας! Μέσα σε λεκάνη με το τηλέφωνο του ντούζ χλιαρό νερό, συνεχές ανακάτεμα με το χέρι, σκύψιμο και τελικά πόνο στη μέση....:D:D:D

Εάν είναι πολύ η άμμος κάνε την σε περισσότερες δόσεις. Είναι πιο έυκολο να τη γυρίζεις με το χέρι και ξεπλένεται και πιο γρήγορα.

Πάρε μετά λίγη άμμο και ζούπα την με χαρτί ρολό κουζίνας. Όχι με σεσουάρ! Θα σκορπίσει! Εκτός εάν βάλεις λίγη σε ανοιχτό αλουμινόχαρτο και την αφήσεις επάνω σε θερμαντικό σώμα για κάποια ώρα! Στεγνό - μπαρούτι!

zipo
07-11-09, 17:25
Έχουμε δουλίτσα δηλαδή.Τέλεια.Ευχαριστώ πολύ!

Αλέξης6
07-11-09, 17:27
Μιλάμε για αρκετό πόνο στη μέση....
εγώ έπλυνα κανά 7 κιλά μέχρις στιγμής και τα φτυσα. . .:smt118:smt118:smt118

zipo
07-11-09, 17:29
Ξεκινάω.Καλή συνέχεια σε σένα!πού το βάζεις το πλυμένο μόλις ξεσκονίζει???σε άλλη λεκάνη?Ξες τι θα κάνω?Θα πάρω μεγάλο τούλι.Θα βάζω δόσεις μέσα και θα πλένω με το τηλέφωνο.Καλό δεν ακούγεται?Ή θέλει ντε και καλά ανακάτεμα???

panos1972
07-11-09, 17:34
Ξεκινάω.Καλή συνέχεια σε σένα!πού το βάζεις το πλυμένο μόλις ξεσκονίζει???σε άλλη λεκάνη?Ξες τι θα κάνω?Θα πάρω μεγάλο τούλι.Θα βάζω δόσεις μέσα και θα πλένω με το τηλέφωνο.Καλό δεν ακούγεται?Ή θέλει ντε και καλά ανακάτεμα???

Πάει το τούλι! Λεκανίτσα! Κλασικά πράγματα! Άσε που μέσα έχει και κάτι μαυράκια σα ξύλο το χαλίκι και δε θα φύγουν έτσι....
Τωρα εάν δοκιμάσεις κάτι και σου πετύχει, πες το και σε μάς να ξέρουμε!

Α! Το καθαρό ριξτο στο ενυδρείο εάν είναι έτοιμο! Εάν δεν είναι ξεκίνα με το ενυδρείο καλύτερα!

Αλέξης6
07-11-09, 17:35
Θέλει καλό ανακάτεμα αλλά δοκίμασε και με το τούλι και θα δεις...

Εγω τις άφησα να στεγνώσουν σε κάτι σαν μεταλικό ταψί που έχω για το φούρνο( δεν ξέρω σε τι ακριβώς χρησιμεύει...) και σε κάποιες άλλες επιφάνεις...

Ναι όντως έχει αρκετά από αυτά τα μαύρα που ανέφερε ο Πάνος γι αυτό καλό ανακάτεμα και επαναλαμβανόμενα ξεπλύματα...

Τι νομίζεις οτι έκανα απο τότε που με άφησες σπίτι...

Μέχρι που λύσσαξα απο την πείνα σταμάτησα...

zipo
07-11-09, 17:37
Καλά ρε συ,μετά πώς θα ψήσεις καμιά πίτα? :p (ας μην ξεφεύγω από το θέμα)

panos1972
07-11-09, 17:38
Καλά ρε συ,μετά πώς θα ψήσεις καμιά πίτα? :p (ας μην ξεφεύγωαπό το θέμα)

Θα κάνει καφέ ψημένο στην άμμο!:grin:

Αλέξης6
07-11-09, 17:41
Ναι ρε συ στη χόβολη .... :D :D :D
Με ένα χάλκινο μπρυκάκι... και ένα λουκουμάκι...
Και θα αγναντεύεις το ενυδρείο με τις ώρες..... (Μαρια Ντολόρες Μαρία Ντολόρες....)

Το κανιβάλισα.. . :smt101

zipo
08-11-09, 03:34
Πώς πάει το πλύσιμο?Εγώ ξέπλυνα 15 κιλά.Μου βγήκε η μέση πάντως!Πόσα θα χρειαστώ άραγε για να καλύψω 100 επί 50 με πάχος 7-8 εκατοστά????

neos
08-11-09, 09:15
Το πάχος που θέλεις σημαίνει περίπου 40 λίτρα χαλίκι (100Χ50Χ8/1000). Τώρα για να βρεις τα κιλά που θα χρειαστείς, πρέπει να δεις πόσο ζυγίζει το λίτρο. Με το μάτι, βλέποντας τις 5κιλες συσκευασίες των καταστημάτων (που δε μου φαίνονται παραπάνω από 2-3 λίτρα), υπολογίζω περίπου 1 λίτρο = 2 κιλά. Δηλαδή τα 35-40 λίτρα που χρειάζεσαι είναι περίπου 70-80 κιλά... Χοντρικά δλδ περίπου τρία 25κιλα. Αν στρώσεις βέβαια το πρώτο 25κιλο θα δεις το πάχος που φτάνεις και θα κρίνεις καλύτερα.
Βάλτε καμιά φωτο να δούμε το χρώμα γιατί σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι;)

bokostas
08-11-09, 09:53
Δηλαδή τα 35-40 λίτρα που χρειάζεσαι είναι περίπου 70-80 κιλά... Χοντρικά δλδ περίπου τρία 25κιλα. Βάλτε καμιά φωτο να δούμε το χρώμα γιατί σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι;)

Βρε Αντρέα, αν και ο τρόπος υπολογισμού φαίνεται σωστός, τα 70-80 κιλά είναι για να παίξουμε beach-volley.:smile:
Πιστεύω ότι δεν θα εξαντλήσει καν το δεύτερο 25κιλο, δηλαδή υπολογίζω να χρειαστεί 40-45, άντε 50 κιλά το πολύ.
Εγώ με ένα 25κιλο έστρωσα 2 μικρά ενυδρεία (40 και 20 λίτρα) και δεν χρησιμοποίησα ούτε το μισό σακί.
Πάντως είναι εξαιρετική άμμος με απαλό μπεζ χρώμα και υφή πολύ ψιλόκοκκου χαλικιού, μη το σκέφτεσαι.
Φωτό μη περιμένεις, ειδικά από τον Πάνο, γιατί φοβάται μη φανεί το έκτρωμα που αποκαλεί ενυδρείο.:smile::smile::smile:

neos
08-11-09, 12:05
... κι εγώ έστρωσα ενυδρείο 60Χ45 με 20-25 κιλά... Αλλά έχει πάχος ανομοιογενές από 2-3 εκ. μέχρι 7-8. Ίσως είναι υπερβολή τα 8 εκ. παντού... Γι αυτό ας στρώσει το πρώτο 25κιλο να δει που θα φτάσει και μετά βλέποντας και κάνοντας...

george
08-11-09, 12:54
Ε
Πάρε μετά λίγη άμμο και ζούπα την με χαρτί ρολό κουζίνας. Όχι με σεσουάρ! Θα σκορπίσει! Εκτός εάν βάλεις λίγη σε ανοιχτό αλουμινόχαρτο και την αφήσεις επάνω σε θερμαντικό σώμα για κάποια ώρα! Στεγνό - μπαρούτι!

Αυτό γιατί ;

zipo
08-11-09, 13:50
Λοιπόν,δε θα βάλω τελικά άλλο υπόστρωμα πέρα από το χαλικάκι που πήραμε,ούτε παροχή CO2.Θα αρκεστώ σε άλλαγές νερού 30% κάθε εβδομάδα και σε μερικά λιπάσματα.Έχω,φυσικά,μια απορία...Το ενυδρείο μου φωτίζεται από λάμπες High-Lite 2x45 W...Υπάρχει περίπτωση με αυτούς τους συνδυασμούς να έχω κάποιο πρόβλημα είτε στα φυτά είτε άλγης ας πούμε???? :confused:

panos1972
08-11-09, 21:01
Αυτό γιατί ;

Για να μη βάλει τελικά δυάλυμα υδροχλωρικού οξέως. Απλά μερικές σταγόνες σε λίγη στεγνή άμμο και να είναι πιο εντονο το φαινομενο του αφρίσματος.