PDA

Επιστροφή στο Forum : γεννα σαλιγκαρια

Δημητρης89
02-11-09, 14:53
τα σαλιγκαρια μου ειναι Planorbis corneus ή Physa fontinalis αλλα ειναι ακομα πολυ μικρα για να τα ξεχωρισω..η απορια μου ειναι απο ποσο μικρα μπορουν να ζευγαρωσουν????
γιατι αν και μικρα ακομα,στην αρχη ειχα δει μονο 2...το ενα περιπου 1 εκ και το αλλο ακομα πιο μικρο...

μετα απο καιρο ειδα αλλο ενα στο μεγεθος του μικρου αλλα και ενα τεταρτο που ειχε το μεγεθος καρφιτσας,το ειχα δει καταλαθος:p

την ερωτηση την κανω επειδη εχω δει αρκετες φορες τα δυο σαλιγκαρια το ενα πανω στο αλλο:cool:
λετε να κανουν τρελιτσες?????:rolleyes:

Ηλίας
02-11-09, 16:40
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/enydreia/schnecke.htm
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/enydreia/schnecke2.htm
δες εδω...;)

Δημητρης89
02-11-09, 16:49
φιλε Ηλια σε ευχαριστω για τις σελιδες αλλα δεν γραφει πουθενα για την αναπαραγωγη τους....

Ηλίας
02-11-09, 16:56
καπου ειχα διαβασει οτι αμα βαλεις δυο ή παραπανω γεννανε μονα τους...

Υ.γ. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33147

Δημητρης89
02-11-09, 17:05
απλως αναρωτιεμαι γιατι τα δικα μου ειναι παρα πολυ μικρα....:p:p

Ηλίας
02-11-09, 17:28
Σε ποσα λιτρα ενυδρειο ειναι?...
Τι τρωνε?...

Δημητρης89
02-11-09, 17:30
σε 30λιτρα και δεν τα ταιζω τιποτα ακομα γιατι ειναι νεοστημενο

αλλα τρωνε απο τα υπολειματα τροφης των endlers

Ηλίας
02-11-09, 17:52
μπορει να παιζει ρολο οτι ειναι μικρο ενυδρειο...:confused:

Δημητρης89
02-11-09, 17:56
μπορει να παιζει ρολο οτι ειναι μικρο ενυδρειο...:confused:

μαλλον δεν καταλαβες....δεν αναρωτιεμαι γιατι ειναι μικρα τα σαλιγκαρια μου...λογικο ειναι να ειναι μικρα...τα πηρα μολις πριν κανενα μηνα, νεογεννητα απο τον raven

αναρωτιεμαι αν μπορουν να ζευγαρωσουν αφου ειναι τοσο μικρα.....

alkis13
02-11-09, 18:20
ειχα απειρα απο αυτους του λαθροεπιβατες.....αν τους δωσεις παραπανω τροφη και θα μεγαλωσουν και θα γεννησουν.

Αλλα πιστεψε με ΔΕΝ θες να γεννησουν....μετα δεν θα μπορεσεις να τα βγαλεις εντελως! :P

Δημητρης89
02-11-09, 18:22
ειχα απειρα απο αυτους του λαθροεπιβατες.....αν τους δωσεις παραπανω τροφη και θα μεγαλωσουν και θα γεννησουν.

Αλλα πιστεψε με ΔΕΝ θες να γεννησουν....μετα δεν θα μπορεσεις να τα βγαλεις εντελως! :P

δεν με πειραζουν τα σαλιγκαρια..αλλα ετσι κι αλλιως το ενυδρειο ειναι μικρο και θα πρεπει να τα διωχνω

Ηλίας
02-11-09, 18:28
...ριχνε και κανενα κολοκυθι που και που, και θα σου γεννησουν

chemical mac
02-11-09, 20:26
για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, μπορώ να ξεκολλήσω το σταφύλι αυτό και να το πετάξω σε κάποιο άλλο ενυδρείο; υπάρχει περίπτωση να ζήσει κανένα apple snail;

Δημητρης89
02-11-09, 20:28
για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, μπορώ να ξεκολλήσω το σταφύλι αυτό και να το πετάξω σε κάποιο άλλο ενυδρείο; υπάρχει περίπτωση να ζήσει κανένα apple snail;

με ρωτησες εμενα να δανιστεις το ποστ μου για τα σαλιγκαρια σου?:D:D

πλακα κανω.........

οσο για την ιδεα σου γιατι δεν το δοκιμαζεις?θα μαθουμε πολλα πραγματα,εκτος και αν το εχει επιχειρησει καποιος

chemical mac
02-11-09, 20:37
με ρωτησες εμενα να δανιστεις το ποστ μου για τα σαλιγκαρια σου?:D:D

πλακα κανω.........

οσο για την ιδεα σου γιατι δεν το δοκιμαζεις?θα μαθουμε πολλα πραγματα,εκτος και αν το εχει επιχειρησει καποιοςόποιος με ξέρει, ξέρει ότι δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάζω γενικότερα :D :D :D δεν θα ήθελα να στερήσω τις πρωτεϊνες από τα anentome helena μόνο και μόνο για δοκιμές :rolleyes:

gmanes
02-11-09, 21:11

Μπορείς, χωρίς πρόβλημα... όλα θα ζήσουν :)
Φαντάζομαι βέβαια ότι το "πετάξω" είναι σχήμα λόγου, πρέπει να το βάλεις σε κάποιο αντίστοιχο σημείο με το πρώτο ενυδρείο (να έχει κάποια υγρασία και εύκολη πρόσβαση στο νερό για τα νεογέννητα σαλιγκαράκια)

Ηλίας
02-11-09, 22:34
Το ειχα επιχειρήσει στην πρωτη γεννα και ζησανε τεσσερα...:p