PDA

Επιστροφή στο Forum : έπιπλο -κλίση

karxarini
31-10-09, 20:01
Καλησπερα
το έπιπλο του ενυδρείου μου εχει παρει ελαφριά κλίση προς τα μπρος και αριστερά. Τα ντουλάπια δεν ανοιγοκλείνουν

η απόσταση της στάθμης νερού απο το χείλος του ενυδρείου ειναι σε cm :
6.5
5.8
4.3
5
διαστάσεις ενυδρείου : 120χ 30-40πλατος χ 50υψος (εχει στρογγυλη προσοψη)

είναι κατι που συμβαίνει ή πρεπει να ανησυχώ?

τι να κανω?
-------------------------
να σημειώσω οτι και το δάπεδο πρεπει να ναι θεόστραβο
δεν εχω αλφάδι να το μετρήσω ... αλλα αν κρίνω απο το ποταμάκι που σχημάτησε το νερό οσες φορές πλυμμήρησα :rolleyes:

Πάνος
31-10-09, 21:11
πρεπει να βρεις ενα αλφαδι και αναλογα αν χρειαστει προσθεσεις κατι ωστε να το κανεις πιο ισιο αν θελεις...
αν δε παταει καλα το ενυδρειο πανω στη βαση ειναι επιφοβα τα πραγματα...
δε πειραζει αν εχει μια κλιση....αρκει να παταει καλα στη βαση...

karxarini
31-10-09, 21:32
οτι παταει καλα πατάει
αλλα φοβάμαι για το έπιπλο. Μήπως σπάσει

/__Γιάννης__\
31-10-09, 21:56
Το ότι δεν ανοίγουν τα ντουλάπια αυτό μας λέει ότι έχει σκεβρώσει η κατασκευή.
Αν το έπιπλο είναι κατασκευασμένο μόνο με μελαμίνες και χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών θα πρότεινα να ετοιμάσεις γρήγορα μια άλλη βάση-έπιπλο για το ενυδρείο σου.

karxarini
31-10-09, 23:58
απο μελαμίνες είναι
αλλα που θα βρω έπιπλο για τέτοιο ενυδρείο? :(
δεν υπάρχει κανα κολπάκι να κάνω?

Γιώργος Κ
01-11-09, 03:20
απο μελαμίνες είναι
Θα σου ελεγα γρηγορα να το βαλεις αλλου το ενυδρειο σου μη παιζεις με αυτα τα πραγματα! Βαλε μια αγγελια μηπως βρεις βαση αλλα πουλανε και στα μαγαζια!

aquaman
01-11-09, 10:01
Το ότι δεν ανοίγουν τα ντουλάπια αυτό μας λέει ότι έχει σκεβρώσει η κατασκευή.
Αν το έπιπλο είναι κατασκευασμένο μόνο με μελαμίνες και χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών θα πρότεινα να ετοιμάσεις γρήγορα μια άλλη βάση-έπιπλο για το ενυδρείο σου.

+1! Σκέψου και το ενδεχόμενο να χαμηλώσεις τη στάθμη του νερού μέχρι να βρεις άλλο έπιπλο ώστε να μειωθεί το φορτίο.

Και παρακολούθα την κλίση 1-2 φορές τη μέρα. Αν δεις ότι αυξάνεται να ξέρεις ότι πρέπει να δράσεις γρήγορα.

/__Γιάννης__\
01-11-09, 10:30
απο μελαμίνες είναι
Να βρεις ίσως είναι δύσκολο,εγώ θα πρότεινα να κάνεις μια σιδηροκατασκευή την οποία θα την ντύσεις με τα ξύλα που ήδη έχεις από το έπιπλο σου.

paco
01-11-09, 11:18
Να βρεις ίσως είναι δύσκολο,εγώ θα πρότεινα να κάνεις μια σιδηροκατασκευή την οποία θα την ντύσεις με τα ξύλα που ήδη έχεις από το έπιπλο σου.

+1000 η πιο σωστη λυση

karxarini
01-11-09, 14:16

καλή ιδέα ακούγεται

... αλλά δεν εχω ιδέα για το πως θα το προσαρμόσω στο έπιπλο μου
ξέρει κανεις τι θα μουκοστίσει περίπου?
και πόσο χρόνο θα μου πάρει?
φοιτητης βλεπετε :(

και μερικές φωτό:

karxarini
01-11-09, 14:18
καλή ιδέα ακούγεται

... αλλά δεν εχω ιδέα για το πως θα το προσαρμόσω στο έπιπλο μου
ξέρει κανεις τι θα μουκοστίσει περίπου?
και πόσο χρόνο θα μου πάρει?
φοιτητης βλεπετε :(

και μερικές φωτό:

να πω επίσης οτι το έπιπλο έχει φουσκώσει σε καποια σημεία επειδή βράχηκε

johnsin
01-11-09, 17:28
Απ' ότι βλέπω έχεις αρκετό χώρο για να βάλεις μερικές μεταλλικές γωνιές προσωρινά μέχρι να βρεις λύση...

/__Γιάννης__\
01-11-09, 17:38
Μια επίσης καλή και πιο εύκολη λύση είναι αφού αδειασεις το ενυδρείο και βγάλεις τα ξύλα που έχω σημαδέψει με πράσινο να βάλεις ξύλινα δοκάρια -κόκκινο χρώμα.
Έπειτα κόβοντας λίγο τα ράφια σου στα σημεία που θα ειναι τα δοκάρια τα τοποθετείς ξανά.

/__Γιάννης__\
01-11-09, 17:41
Απ' ότι βλέπω έχεις αρκετό χώρο για να βάλεις μερικές μεταλλικές γωνιές προσωρινά μέχρι να βρεις λύση...
Αν το έπιπλο εχει σαπίσει απο τα νερά τις γωνίες θα τις βιδώνει πάνω σε πριονίδια.

karxarini
01-11-09, 19:23
ευχαριστώ για τις απαντήσεις
θα δοκιμάσω πρωτα να δω μηπως φταιει το πάτωμα ... και τα ντουλάπια δεν κλεινουν επειδη φούσκωσε το ξύλο.

αλήθεια εσεις πως στεγνώνετε τα ξυλινα έπιπλα? μου φαίνεται ακομα βρεγμένο .... αλλα δεν φτανω στο πισω μερος... να χρησημοποιήσω μπιστολάκι για τα μαλλιά ?

gmanes
01-11-09, 19:28
Όπως ήδη σου είπαν, κατέβασε άμμεσα τη στάθμη γιατί όσο στεγνώνει αλλάζουν συνεχώς οι αντοχές του και δεν ξέρει πότε θα διαλυθεί τελείως!
Αν μπορείς να το στηρίξεις και με κάτι έστω προσωρινά κάν' το...

Γιώργος Κ
01-11-09, 22:33
Στη μεγαλη αναγκη παρε φελιζολ και βαλτο κατω!! Μη το αφηνεις ετσι ... ειναι σοβαρο!!!

karxarini
03-11-09, 18:51
update:
καταρχας το επιπλο δεν εχει σπάσει ακόμα. :smt020
βρηκα αλφάδι και μετρησα τη κλίση. Φαίνεται να είναι ακριβως ίδια με αυτή του πατώματος, οπότε το θέμα με τη κλίση μαλλον εληξε

τωρα μένει αυτό με το φούσκωμα (βράχηκε και φούσκωσε η μελαμίνη)
αυτό είναι επικίνδυνο; ή θα στεγνώσει και ολα οκ?

crazyio
03-11-09, 22:25
Το σενάριο να αλλάξεις θέση στο ενυδρείο σε σημείο που το πάτωμα να είναι στην ευθεία δεν παίζει ??
στην θέση σου θα έδινα περισσότερη βαρύτητα στο θέμα και θα ΦΡΟΝΤΙΖΑ να πάρω/ φτιάξω ένα νέο έπιπλο που θα μου παρέχει ασφάλεια και όχι να τρέμω να φύγω από το σπίτι και όταν γυρίσω να βρω πισίνα.
ΆΝ γίνει καμιά στραβή τα έξοδα και ο κόπος που θα κάνεις να μαζέψεις τα "σπασμένα" είναι πολύ περισσότερα από το να πάρεις μια νέα βάση.
Σκέψου το ..

gmanes
03-11-09, 23:25
τωρα μένει αυτό με το φούσκωμα (βράχηκε και φούσκωσε η μελαμίνη)
αυτό είναι επικίνδυνο; ή θα στεγνώσει και ολα οκ?

Πρακτικά η βρεγμένη μελαμίνη δεν έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή από ένα σωρό από πριονίδια... Η απόφαση δική σου :)

karxarini
04-11-09, 02:28
Ναι ρε παιδιά αλλα τοτε πρεπει να καταργήσουμε τα ξυλινα επιπλα.
δηλαδή βράχηκε... το πετάμε?

agnos
04-11-09, 06:48
Φίλε μου karxarini , καλημέρα.Τα λίτρα που έχεις είναι αρκετά και επειδή το ξήλο όταν βραχεί όσο και να το στεγνώσεις χάνει σε αντοχή και επειδή το αγαπάς το ενυδρείο σου καλό θα ήταν να ακούσεις τα παιδειά και να προχωρήσεις στην αντικατάστασή τουμε μία μεταλική βάση.Επειδή ομως είπες ότι σου είναι δύσκολο οικονομικά δοκήμασε να ρωτήσεις ένα σηδερά να σου φτιάξει μία με στρατζαριστο βαρέος τύπου.Πάντος αν γίνει ζημιά η καταστροφή και η χασούρα θα κοστήσουν πολύ περισσότερα.

gmanes
04-11-09, 08:15
Ναι ρε παιδιά αλλα τοτε πρεπει να καταργήσουμε τα ξυλινα επιπλα.
δηλαδή βράχηκε... το πετάμε?

Καταλαβαίνω ότι ίσως σου είναι δύσκολο να το αλλάξεις τώρα, αλλά ΑΝ το ενυδρείο βρεθεί στο πάτωμα (που εύχομαι να μη γίνει ποτέ), η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη... Όλα αυτά τα "ξύλα" (μελαμίνη, mdf, κλπ) δεν έχουν καμία αντοχή στο νερό. Για το λόγο αυτό, αν υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούν σε νερό, τα αδιαβροχοποιούν με διάφορους τρόπους (pvc, βακελίτη, κλπ). Στην περίπτωση σου, είτε λόγω κακής ποιότητας, είτε λόγω κακής συντήρησης, αυτή η αδιαβροχοποίηση απέτυχε, το νερό πέρασε μέσα και φούσκωσε...

karxarini
04-11-09, 15:26
οκ παιδια ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας
θα αρχίσω να ψαχνω σε καμια βδομαδα μαλλον γτι τωρα ειμαι πολυ φορτωμενος με τη σχολη