PDA

Επιστροφή στο Forum : Θέλω να μάθω...

sitsena
31-10-09, 11:15
:) Καλημέρα παιδιά!
Στο ενυδρείο μου που τρέχει εδώ και 3 βδομάδες έχω φυτέψει μία Cryptocoryne x willisii και Lilaeopsis brasiliensis(σαν γρασίδι που είναι). Από την πρώτη εβδομάδα έχει επικάτσει στα φύλλα ειδικά της κρυπτοκορίνας ένα πράγμα κάπως καφέ σκούρο το οποίο νομίζω ότι είναι άλγη! Όταν τρίβω ένα φύλλο το καφέ αυτό φεύγει σχεδον όλο από πάνω αλλά μετά από 2 - 3 μέρες ξαναεγκαθίσταται! Είναι όντως άλγη ή κάτι άλλο; Επίσης μπορεί κάποιος να μου πει κάθε πότε θα πρέπει να τους βάζω λίπασμα και τι είδους;

Διευκρινίσεις: Δεν υπάρχει υπόστρωμα για φυτά, η άμμος είναι λεπτή, το φως μένει ανοικτό περίπου 10 ώρες την ημέρα, φυσικό φως λιγοστό.:smt006

Μίμης
31-10-09, 11:21
ναι ειναι καφε αλγη :)
για πες μας λιγο τι φωτισμο εχεις..:rolleyes:

Kardinalios
31-10-09, 11:30
Η καφέ άλγη είναι συνηθισμένη σε καινούργια ενυδρεία. Είχα κι εγώ και το έλυσα αγοράζοντας μερικά οτοκυκλάκια που τη λατρεύουν ;)

sitsena
31-10-09, 11:31
Η λάμπα ήταν πακέτο με το ενυδρείο και γράφει: PL-24W B/W και το ενυδρείο μου είναι κάτι παραπάνω από 55 λίτρα καθαρά!

Kardinalios
31-10-09, 11:37
Η μπλε/λευκή λάμπα ευνοεί την ανάπτυξη άλγης. Καλύτερα να την αντικαταστήσεις αν και θα είναι δύσκολο να βρεις PL στην Ελλάδα.

sitsena
31-10-09, 11:47
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις! Σε τι χρησιμεύει η μπλε λάμπα; Για τη λίπανση τι μου προτίνετε;

Kardinalios
31-10-09, 11:57
Η μπλε λάμπα χρησιμοποιείται συνήθως στα αλμυρού νερού. Για λίπανση καλύτερα να απαντήσει κάποιος ειδικός στα φυτά.

chemical mac
31-10-09, 16:57
θα έλεγα να μην αλλάξεις τη λάμπα σου αλλά να δουλέψεις το φως σου για ένα 8ωρο. από λίπασμα θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα γενικής χρήσης πχ seachem flourish σε πολύ μικρές ποσότητες αλλά κι εκεί πρέπει να πειραματιστείς (τα φυτά που έχεις είναι αργής - crypto - και ταχείας ανάπτυξης - lilaoepsis).

Βασικά το ενυδρείο σου είναι ακόμα καινούριο οπότε μια βόλτα από άλγες θα έχεις. Υπομονή λοιπόν και συχνές αλλαγές νερού

sitsena
01-11-09, 01:00
Ευχαριστώ πολύ! Οι απαντήσεις σας μου είναι πραγματικά χρήσιμες!