Επιστροφή στο Forum : CO2 μπέρδεμα...
Γειά σας παιδιά.
Επειδή διαβάζω για DIY CO2 και σε 3 διαφορετικά site λένε για 2λιτρο μπουκάλι....ναι οκ.Το ένα λέει στο μίγμα βάζουμε 1 κούπα ζάχαρη,το άλλο 2 και το άλλο 3.:confused:
Πόσο βάζουμε τελικά?Το ίδιο γίνεται και με τη μαγιά ,δε συμφωνούν.
Αν βάλεις πιο πολύ μαγιά κάπου διάβασα ότι σου ρίχνει πιο πολύ το ph.Με τη ζάχαρη τι γίνετε?Αλλάζει κάτι?Γίνετε η παραγωγή του CO2 πιο γρήγορα?
Παίζει και με τι λίτρα ενυδρείο έχεις?Βλάστηση κτλ?Φαντάζομαι πως ναι ε?
Ολα τα παραπανω "παιζουν".... Ολα τους ειναι ενας μπουσουλας.... Καθενας μετα απο μερικες προσπαθεις βρισκει τις αναλογιες που χρειαζεται..... Το ενα μπουκαλι Diy CO2 κανει για ενυδρειο μεχρι 150 λιτρα. Για μεγαλυτερο ενυδρειο θελεις και δευτερο diy ή απλα μια μπουκαλα..... Φυσικα παιζει σημαβτικο ρολο και η διαχυση..... Η καλυτερη διαχυση γινεται μεσο του εξωτερικου φιλτρου.......
Σε ένα 100 λίτρων ενυδρείο φουλ φυτεμένο έχω DIY CO2 ακόμα και η αναλογία που χρησιμοποιώ είναι μισό κιλό ζάχαρη και ένα φακελάκι μαγιά αλλά με βάνα για να μπορώ να ρυθμίζω τις φυσαλίδες.
Υπολόγισε τώρα εσύ με το μέγεθος του ενυδρείου σου και τα φυτά που έχεις.
Φυσικά δεν λέει κανείς ότι οι άλλες αναλογίες είναι λάθος αλλά εγώ το έχω βρει εκεί για να έχω άμεση παραγωγή φυσαλίδων (περίπου σε 1-1,5 ώρες) και να μου κρατάει σταθερά τις φυσαλίδες για 7-10 μέρες γιατί για άλλους λόγους δεν το θέλω παραπάνω.
Πάντως δεν θα σε συμβούλευα να προσπαθήσεις να ρίξεις το pH με DIY διοξείδιο. Μάλλον δεν θα καταφέρεις και πολλά πράγματα με τόσο λίγο CO2. Αλλά και να καταφέρεις κάτι, η παραγωγή του CO2 με DIY είναι γενικά ασταθείς.
Χρησιμοποιείται κυρίως για να ενισχύσει τα φυτά.
Όσο πιο πολύ μαγιά βάλεις, τόσο περισσότερη παραγωγή CO2 θα έχεις αλλά και τόσο πιο γρήγορα θα εθυμάνει το μείγμα σου.
Πάντως δεν θα σε συμβούλευα να προσπαθήσεις να ρίξεις το pH με DIY διοξείδιο. Μάλλον δεν θα καταφέρεις και πολλά πράγματα με τόσο λίγο CO2. Αλλά και να καταφέρεις κάτι, η παραγωγή του CO2 με DIY είναι γενικά ασταθείς.
Χρησιμοποιείται κυρίως για να ενισχύσει τα φυτά.
Όσο πιο πολύ μαγιά βάλεις, τόσο περισσότερη παραγωγή CO2 θα έχεις αλλά και τόσο πιο γρήγορα θα εθυμάνει το μείγμα σου.
Θα διαφωνήσω μαζί σου το PH το έχω κατεβάσει από 7,5 σε 6,8 και το συντηρώ εκεί με μια σκληρότητα νερού KH 5 κατά προσέγγιση,γιαυτό χρησιμοποιώ ισχυρό μείγμα για να έχω τουλάχιστο για 10 μέρες σταθερές φυσαλίδες(60 το λεπτό)έχω καταφέρει να είναι στο 6,8 με μετρήσεις πάντα την ίδια ώρα το απόγευμα.
Φυσικά κάποια στιγμή η φιάλη και ο controller είναι μονόδρομος.
... Η καλυτερη διαχυση γινεται μεσο του εξωτερικου φιλτρου.......
Eδω εχω μια ενσταση.
Καλη η διαχυση αλλα και κανεi θορυβο η φτερωτη με το αεριο που περναει και μπορει και να χαλασει.
Εχετε δοκιμασει στο συστημα venturi σε κεφαλη (χωρις τον "καδο" με τα υλικα) απο μικρο (αναλογα και το ενυδρειο) φτηνο εσωτερικο φιλτρακι να συνδεσετε το CO2?
http://www.aquariumsrus.com.au/images/filter/resun_sp1100.jpghttp://www.aquariumsrus.com.au/images/filter/resun_mini.jpg
Σπύρο ο θορυβος ειναι ελαχιστος.....Η φτερωτη δεν μου ετυχε να χαλασει ποτε αλλα και να χαλασει νομιζω οτι ειναι φθηνη σαν ανταλακτικο.....
Αυτο το συστημα που δειχνεις δεν κανει καλη διαχυση......Οι φυσαλιδες ειναι αρκετά μεγαλες οταν βγαινουν στο ενυδρειο........(το ειχα και αυτο για ενα 6μηνο και δεν εμεινα ευχαριστημενος....)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.