Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Φωτισμός σε 100χ30χ40 ??

stdev
30-10-09, 14:24
Γεια σας!
Όπως λέει και ο τίτλος, ποιός είναι ο ιδανικός φωτισμός σε ενυδρείο 100χ30χ40? Είναι φυτεμένο ελαφρώς από κλαδέματα και ελαφρώς θα παραμείνει!

Ευχαριστώ

Πάνος
30-10-09, 14:28
δεν υπαρχει ιδανικος...
αναλογα τα φυτα που εχεις και τη ρουτινα που σκοπευεις να ακολουθησεις...
θα ειναι ενυδρειο υψηλων ή χαμηλων απαιτησεων??

stdev
30-10-09, 14:32
χαμηλών απαιτήσεων!!
Τώρα έχει ανούμπια, χιγκρόφιλα ντιφόρμις και άλλο ένα που δεν θυμάμαι αλλά είναι σαν μαρουλιά :rolleyes:
Όλα κλαδέματα από το άλλο μου ενυδρείο το οποίο είναι 100χ40χ50 , πυκνοφυτεμένο με εύκολα φυτά όμως ΑΛΛΑ παραμικρή άλγη! Εκεί έχω 2χ30Watt 8 ώρες/ημέρα.
Τα κλαδέματα προέρχονται από εκεί, αλλά μέσα σε 3 βδομάδες στο νέο του χώρο με φωτισμό 8 ώρες/ημέρα 1χ25Watt έχουν αρχίσει να βγάζουν καφέ άλγη στα φύλλα.
Φαντάζομαι ότι είναι θέμα απότομης αλλαγής (μείωσης) φωτισμού, απλά αναρρωτιέμαι αν είναι απαραίτητο να αυξήσω τον φωτισμό ΑΜΕΣΩΣ!!
Ελπίζω να σας κατατόπισα :)

Kotsos
30-10-09, 14:32
Με 2 λάμπες 30W θα έχεις έναν ικανό φωτισμό για αρκετά είδη φυτών...;)

stdev
30-10-09, 14:34
kotsos
κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου!! Σκέφτομαι να προσθέσω μία Τ8 Sylvania Grolux 30Watt η οποία έχει λογική τιμή από κατάστημα εδώ Ηράκλειο!

Να το κάνω σύντομα λέτε ε?

Πάνος
30-10-09, 14:45
μη σε ανησυχει η καφε (διατομικη) αλγη....και με εντονο φως παλι θα εβγαινε...εμφανιζεται στα νεοστημενα ενυδρεια κανει τον κυκλο της και φευγει...
σε νεο ενυδρειο μου αυτη τη στιγμη εχω πανω απο 1βατ/λιτρο και εχω γεμισει..περιμενω να εξαφανιστει μονη της...

Raven
30-10-09, 14:47
Για την καφε αλγη μην ανησυχεις.
Εμφανιζεται σε νεο στημενα ενυδρεια συχνα και συνηθως ελαττωνεται η φευγει σιγα σιγα μονη της.
Η αυξηση του φωτισμου την απομακρυνει αλλα μπορει να φερει αλλες αλγες χειροτερες αν δεν συνοδευεται απο co2 και σωστη λιπανση.

Η Τ8 που λες ειναι αρκετη για ανουμπιες και φτερη αλλα ανεπαρκης για τις Hygrophila. Θα προτεινα μια Τ5 με ανακλαστηρα στο ιδιο μηκος.

stdev
30-10-09, 14:52
Panos
από το ενυδρείο που πήρα τα κλαδέματα δεν εμφανίστηκε ποτέ... τουλάχιστον σε τέτοιο επίπεδο!! Μάλλον στάθικα τυχερός ε?:D

Raven
Στο άλλο ενυδρείο έχω 2χ30W T8 και έχω Hygrophila Difformis (η "ντοματιά" δεν είναι? εκτός και λέμε άλλο φυτό. Πρέπει να πάω σπίτι και να δω γιατί τα έχω σημειωμένα :rolleyes:) η οποία πάει ΤΕΛΕΙΑ!!

Άρα λέτε η άλγη θα φύγει μόνη της! Καλό αυτό!

Πάντως σκέφτομαι να προσθέσω μία λάμπα... όποτε βρω χρόνο και όρεξη!! Ελπίζω σύντομα!:cool:

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας