Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Συμπεριφορά Γκουράμι

velocity
29-10-09, 23:25
Έχω δύο Γκουράμι. Σε κάποιες φάσεις το ένα τρέχει το άλλο και ακολούθως αρχίζει κατά κάποιο τρόπο να το χαιδεύει με τις "κεραίες" του ή να τρίβεται πάνω του. Δεν μπορώ να καταλάβω το φύλο τους. το ένα έχει σίγουρα κοντή και στρογγυλεμμένη ουρά. το άλλο μοιάζει να έχει και αυτό κάπως στρογγυλεμένη ουρά αλλα σαν σχήμα γενικά διαφέρει.

Στοιχεία ενυδρείου:

60λιτρο
Αμμωνία/ΝΟ2 0
ΝΟ3 5
PH 7 - 7.5

gmanes
29-10-09, 23:32
Τι γκουράμι είναι ?

velocity
29-10-09, 23:34
Blue

gmanes
29-10-09, 23:38
Έτσι όπως το περιγράφεις μάλλον ζευγάρι είναι, αλλά παρατήρησε τα πτερύγια για να καταλάβεις το φύλο... Τα αρσενικά έχουν πιο μακρύ πάνω πτερύγιο.

velocity
30-10-09, 00:07
Δηλαδή προσπαθούν να ζευγαρώσουν?

Πάνος
30-10-09, 00:37
οταν θελουν και ειναι ετοιμα να ζευγαρωσουν ο αρσενικος χτιζει φωλια περιπου οπως ο μονομαχος....
το να ακουμπιουνται με τις "κεραιες" τους ειναι καθημερινο φαινομενο στη ζωη των γκουραμι....ειναι τα αισθητηρια οργανα τους και αλλος ενας τροπος να αντιληφθουν το ενα το αλλο εκτος απο την οπτικη επαφη..

gmanes
30-10-09, 08:09
Δηλαδή προσπαθούν να ζευγαρώσουν?

Όχι αναγκαστικά, μπορεί απλώς να παίζουν... αν ήταν αρσενικά και τα δύο πιθανότατα θα είχες πιο έντονα κυνηγητά :)

Για να ζευγαρώσουν πρέπει να έχεις και τις κατάλληλες συνθήκες, εγώ είχα δει φωλιά μόνο μετά από πολύωρη διακοπή, που δεν υπήρχε ανατάραξη στην επιθάνεια...

velocity
30-10-09, 09:16
Δεν νομίζω να καταφέρει να κάνει φωλιά. Υπάρχει μια μικρή ανατάραξη στην επιφάνεια. Το ίδιο και ο μονομάχος μου. Από τον καιρό που τον έβαλα στο ενυδρείο, bubblenest yok :)