Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΟΞΥΓΟΝΩΣΗ

tass
28-10-09, 18:50
Απο προχθες εβαλα μια συσκευη της Ferpalst για co2 χωρις μπουκαλα .

Σημερα οι φουσκαλες αυξηθηκαν βγαζει 6 το λεπτο .

Το ph επεσε απο 7,2 σε 6,8

Βλεπω ενα απο τα 6 ψαρακια που εχω να ανεβαινει στην επιφανεια για να παρει αερα , υπαρχει η πιθανοτητα να τα επηρεασει το co2 ?

Τι πρεπει να προσεξω ?

Αναταραξη στο νερο υπαρχει .

aquaman
28-10-09, 18:55
Απο προχθες εβαλα μια συσκευη της Ferpalst για co2 χωρις μπουκαλα .

Σημερα οι φουσκαλες αυξηθηκαν βγαζει 6 το λεπτο .

Το ph επεσε απο 7,2 σε 6,8

Βλεπω ενα απο τα 6 ψαρακια που εχω να ανεβαινει στην επιφανεια για να παρει αερα , υπαρχει η πιθανοτητα να τα επηρεασει το co2 ?

Τι πρεπει να προσεξω ?

Αναταραξη στο νερο υπαρχει .

6 φουσκάλες το λεπτό ίσον μηδέν... μήπως εννοείς το δευτερόλεπτο;
Αν ναι, τότε ίσως είναι πολύ το CO2. Μειώνεις τις φυσαλίδες/δευτερόλεπτο ή αυξάνεις την ανατάραξη του νερού.

Υπάρχουν πινακάκια για να βρεις πόσα ppm διοξειδίου αντιστοιχούν στο Ph σου. Αν αρχίζεις και πλησιάζεις τα 30ppm πρέπει να προσέχεις. Τι ΚΗ έχεις;
http://www.thekrib.com/Plants/CO2/kh-ph-co2-chart.html
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=19666&highlight=%F0%DF%ED%E1%EA%E1%F2+pH%2FKH

tass
28-10-09, 19:37
Οχι 6 το λεπτο . Ειναι με ζυμωση το μηχανημα .

Κh εχω 6 .

Το διοξειδιο πως μπορω να το μετρησω ??

aquaman
28-10-09, 22:35
Δες τα λινκς που έδωσα.

Με βάση το ΚΗ και το Ph σου, υπολογίζεις το CO2.
Με ΚΗ=6, ph=6.8 είσαι γύρω στο 28ppm CO2 θεωρητικά (αν δεν ρίχνεις τίποτα buffers όπως ph-up/down και τέτοια).
Δεν είναι υπερβολικό, αλλά οδηγός σου πρέπει να είναι η συμπεριφορά των ψαριών (τα τεστ KH/PH είναι περιορισμένης ακρίβειας).

Αύξησε λίγο την ανατάραξη να δεις τι θα γίνει. Πάντως με 6 φυσαλίδες το λεπτό...φαίνεται μηδαμινό - δεν μπορώ να καταλάβω πως σου κατέβασε τόσο το ph. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο;

tass
28-10-09, 23:13
Ειναι 33 lt και ηδη εχω ανεβασει την αντλια ποιο ψηλα .

Τωρα βλεπω οτι κινουνται κανονικα .

Για τις λιγες φυσαλιδες που βγαζει μπορω να κανω τιποτα? Υπαρχει περιπτωση οσο παιρνανε οι μερες να γινετε καλυτερα η ζυμωση και να αυξηθουνε ?

aquaman
28-10-09, 23:24
Το συγκεκριμένο προϊόν δεν το ξέρω αλλά με σπιτικό μίγμα νερό-ζάχαρη-μαγιά μπορείς να έχεις πολλές περισσότερες φυσαλίδες (π.χ. 1/δευτερόλεπτο). Εξαρτάται όμως και απ' τη θερμοκρασία που έχεις το μίγμα.

Κάνε μια αναζήτηση για DIY διοξείδιο