Επιστροφή στο Forum : Προετοιμασία φυτών και ξύλων
Τί προετοιμασία πρέπει να κάνω στα ξύλα και στα φυτά που πέρνω από πετσοπ πριν τα βάλω στο ενυδρείο?
vasilis4x4
28-10-09, 11:41
Ενα ντουζακι με καυτο νερο τα ξυλα, και τα φυτα ενα ξεπλυμα με νερο ενυδρειου και καθαρισμα απο τα σαπια φυλλα.
Axxxx, έριξα μέσα το ξύλο χωρίς να κάνω αυτό το ντουζάκι, απλά το ξέπλυνα με κρύο νερό. Την επόμενη μέρα πετάχτηκε η αμμωνία στα ύψη :S Δεν ξέρω πόση ζημιά μπορεί να έκανε στον καιμένο τον μονομάχο :( τον έβγαλα από μέσα και έριξα το ξύλο σε ζεστό νερό
Aν θέλεις ν' αποφύγεις να κολλήσεις σαλιγκάρια, τα φυτά τα βουτάς πρώτα σε 2 λίτρα νερό με ένα φακελάκι υπερμαγκανικό κάλιο (από το φαρμακείο), για 20-30 περίπου λεπτά κι αφού τα ξεπλύνεις καλά-καλά με σκέτο νεράκι βρύσης, τα φυτεύεις, αφού πρώτα ψαλιδίσεις λίγο τις ρίζες.
Τα ξύλα θα σου βγάζουν αρκετές μέρες μια κιτρινίλα στο νερό, αν δεν τη θέλεις, απλά άστα σε έναν κουβά με νερό για 2-3 βδομάδες και άλλαζε καθημερινά το νερό.
την θέλω την κιτρινίλα :) απλά ξαφνιάστηκα που ανέβηκε τόσο πολύ η αμμωνία
Δεν είναι το ξύλο αίτιο για αύξηση της αμμωνίας.
Κάποιο άλλο πρόβλημα υπάρχει.
Άλλαξα όλο το νερό λόγω μετάφορας του ενυδρείου την Κυριακή. Έβαλα μέσα ένα φυτό που μου έδωσε ο Γιάννος και προχθές έβαλα και ξύλο. Μέσα σε μία μέρα τί από όλα αυτά θα μπορούσε να μου ανεβάσει την αμμωνία πάνω από 10μγ/λ ??? :S Έπαθε το ψάρι συχνοουρία? :P
Δεν μπορώ να υποθέσω κάτι, γιατί και τα 2 που λες (νεο φυτό και ξύλο) δεν συμβάλουν στην παραγωγή αμμωνίας.
Και όμως, μετά από λίγη ώρα που έβαλα το ξύλο στον κουβά με ζεστό νερό, μέτρησα μετά από κανένα 2ωρο για αμμωνία και την βρήκα 5 μγ/λ
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.