Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ταιριαζουν???

george pavl
28-10-09, 00:27
Στο ενυδρειο μου εχω μεσα 4 ψαρακια ενα σκαλαρι ενα δολαριο,και δυο ζεμπρα αυτα κατοικουν σε ενα ενυδρειο 54l carfourisio και ειναι μαζι περιπου εναμισι χρονο φυτα κλπ δεν εχω τα μονα που εχει ειναι το χαλικι ασπρο θαλασσας που ειχε μαζευτει πριν 15 χρονια και ηταν παλια σε ενα μεγαλυτερο ενυδρειο του πατερα μου [π.Χ]
εχει και κατι πετρουλες που εχω κανει τεστ ΑΚΟΥΑΦΟΡΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ!\
απο τεχνολογια ενα μικρο εσωτερικο του καρφουρ που εντικατεστησα το παλιο σφουγγαρι με βιολογικο ενα εξωτερικο απο το αρχαιο του πατερα μου μιλαμε τωρα πριν 20+ χρονια μαρκα sera [ΗΤΑΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ]αυτο περιεχει μεσα ανθρακα και γυαλοβαμβακα ...
λαμπιτσα ειχε μια 15watt και ενα θερμοστατη 50watt αυτα sorry που σας κουρασα ....
οτι ειναι λαθος πειτε το σιγουρα εχει πολλα λαθει αλλα ολοι απο καπου ξεκινανε thanxx!!!!

Γιώργος Κ
28-10-09, 00:39
Δε θελω να σε στεναχωρησω αλλα ... εχεις πολλα ψαρακια για τα λιτρα του ενυδρειου σου!

george pavl
28-10-09, 01:34
Δε θελω να σε στεναχωρησω αλλα ... εχεις πολλα ψαρακια για τα λιτρα του ενυδρειου σου!

δηλαδη ποσα ψαρακια πανε σε 54 l
και τι ειδη μου πρωτεινεται για αρχη

aaaooll
28-10-09, 14:36
καλώς ηρθες κ απο μενα... διάβασε τα υπομνήματα στην ενότητα αρχάριοι γλυκού νερού κατ'αρχην...
οσο για τον άνθρακα, σου συνιστώ να τον βγάλεις αμέσως, καθώς ειναι 20χρωνον...
οσον αναφορά το σκαλαρι, θελει μεγαλύτερό ενυδρείο, και ύψος πανω απο 60 ποντους...
στα 54λ τωρα, μπορείς να βαλεις ενα κοπαδι απο σμηνοψαρα, πχ 8-9 τετρα, η τσερι μπαρμπς

Πάνος
28-10-09, 15:51
οχι δολλαρια ουτε σκαλαρια σε 50 λιτρα...
τα ζεβρα ειναι τα zebra danio?
ανθρακα δε χρειαζεσαι...
μετρησεις?? στην ενοτητα παρουσιασεις εχει μια φορμα..συμπληρωσε την να ακουσεις γνωμες...
το χαλικι δηλαδη με το τεστ δεν αφρισε?
καλως ηρθες και απο μενα!:p

george pavl
28-10-09, 21:46
στο pet shop μου ειπαν οτι θα ειναι μια χαρα ανετα και οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα .....
ο ανθρακας φυσικα αλαχτηκε και μπηκε καινουργειος [τον εβαλα γιατι λενε οτι αν κατσει καιρο στη λειτουργεια του φιλτρου δημιουργουνται απεικιες......]
το χαλικι οχι δεν αφρισε ουτε οι πετρες!!!!

Γιώργος Κ
28-10-09, 21:57
στο pet shop μου ειπαν οτι θα ειναι μια χαρα ανετα και οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα .....
ο ανθρακας φυσικα αλαχτηκε και μπηκε καινουργειος [τον εβαλα γιατι λενε οτι αν κατσει καιρο στη λειτουργεια του φιλτρου δημιουργουνται απεικιες......]
το χαλικι οχι δεν αφρισε ουτε οι πετρες!!!!
Αν ακους τις συμβουλες των πετσοπαδων τοτε .. πας για ... καταστροφη!
Ο ανθρακας δε δημιουργει αποικιες - απλα κανει καλο στη τσεπη του πετσοπα! Βγαλτον!
Αν εχεις βαλει φαρμακο τοτε τον χρησιμοποιουμε!! Για να το απομακρυνουμε!!
Το χαλικι - πετρες πρεπει να εχουν στεγνωσει και να κανεις το τεστ με ακουαφορτε!!

george pavl
28-10-09, 22:14
αρα αφηνουμε σκετο γυαλοβαμβακα???

Γιώργος Κ
28-10-09, 22:23
αρα αφηνουμε σκετο γυαλοβαμβακα???
Δεν εχει σφουγγαρια το φιλτρο σου?? :confused:

Πάνος
28-10-09, 22:36
στο pet shop μου ειπαν οτι θα ειναι μια χαρα ανετα και οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα ..... !!!!
αφιερωμενο στον πετσοπα απο τους πυξ-λαξ:
" ..τα φεραμε απο ΄δω, τα φεραμε απο'κει,
αντε ξανα τα ιδια, τα ιδια απ΄την αρχη..."

george pavl
28-10-09, 22:52
απο τεχνολογια ενα μικρο εσωτερικο του καρφουρ που εντικατεστησα το παλιο σφουγγαρι με βιολογικο ενα εξωτερικο αυτο περιεχει μεσα ανθρακα και γυαλοβαμβακα

Γιώργος Κ
28-10-09, 22:55
απο τεχνολογια ενα μικρο εσωτερικο του καρφουρ που εντικατεστησα το παλιο σφουγγαρι με βιολογικο ενα εξωτερικο αυτο περιεχει μεσα ανθρακα και γυαλοβαμβακα
τι εννοεις βιολογικο??
Ο ανθρακας δε κανει κατι βαλε π.χ. siporax !
Μετρησεις εχεις κανει? αμμωνια, ΝΟ2 , ΝΟ3??

george pavl
28-10-09, 23:14
ο ανθρακας θα βγει συντομα
σιποραξ ποσο παει γιατι αμα παει οσο μου ειπαν σε ενα πετ σοπ 37 ευρω και καθε μηνα αλαγη καλυτερα γυαλα και αλαγες νερου

aaaooll
29-10-09, 00:49
μα το σιποραξ δεν το αλλαζεις... ισα ισα που θες να "παλιωσει" μεσα στο ενυδρειο...

Γιώργος Κ
29-10-09, 00:51
ο ανθρακας θα βγει συντομα
σιποραξ ποσο παει γιατι αμα παει οσο μου ειπαν σε ενα πετ σοπ 37 ευρω και καθε μηνα αλαγη καλυτερα γυαλα και αλαγες νερου
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/05039c54c72fe9089af92614f842431c/cl/details/anid/92b47e13746c74292.88495228/tpl/-/searchparam/siporax/lang/1/listtype/search
5 ευρω το λιτρο εδω ομως στην Ελλαδα ... ειναι .... πολυ ακριβο! ΔΕ το αλλαζεις καθε μηνα .... Διαρκει πολλα πολλα χρονια!!

ErnieBall
29-10-09, 01:11
αφιερωμενο στον πετσοπα απο τους πυξ-λαξ:
" ..τα φεραμε απο ΄δω, τα φεραμε απο'κει,
αντε ξανα τα ιδια, τα ιδια απ΄την αρχη..."

απ τους αδελφους Κατσιμιχα...με συμμετοχη πυξ λαξ:D

george pavl
29-10-09, 15:11
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΙΠΟΡΑΞ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΑΛΟΥ 12 ΕΥΡΩ ΑΡΑ ΟΚ!!!