Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : co2 ferplast energy

tass
27-10-09, 22:45
Εχω ένα ενυδρείο 33lt ,αγόρασα το ferplast energy (απο οτι λεει ειναι μεχρι 150lt) .
Τα φυτα που έχω μέχρι στιγμής είναι απο τα εύκολα .

Σημερα κλείνει 24 ώρες απο την ώρα που το έβαλα.
Οι φυσαλίδες που βγάζει είναι πολύ λίγες 1 στο 5λεπτο . Το δοχείο το έχω τυλίξει με ένα κασκόλ για να ανεβάσει :confused: θερμοκρασία.

Είναι κάτι που δεν έχω στον νου μου για να μπορέσω να ανεβάσω τον αριθμό των φυσαλίδων ???

Γιώργος Κ
27-10-09, 22:57
Εχω ένα ενυδρείο 33lt ,αγόρασα το ferplast energy (απο οτι λεει ειναι μεχρι 150lt) .
Τα φυτα που έχω μέχρι στιγμής είναι απο τα εύκολα .

Σημερα κλείνει 24 ώρες απο την ώρα που το έβαλα.
Οι φυσαλίδες που βγάζει είναι πολύ λίγες 1 στο 5λεπτο . Το δοχείο το έχω τυλίξει με ένα κασκόλ για να ανεβάσει :confused: θερμοκρασία.

Είναι κάτι που δεν έχω στον νου μου για να μπορέσω να ανεβάσω τον αριθμό των φυσαλίδων ???
Δε ξερω ποιο ειναι ακριβως αλλα λογικα θα βγαζει ολο και πιο πολλες!! Το θεμα ειναι οτι δεν βγαζει σταθερο αριθμο φυσσαλιδων ... που αλλαζει μερα με τη μερα! Αν ασχοληθεις σοβαρα με τα φυτα αργα η γρηγορα θα προσανατολιστεις σε φυαλη CO2 που θα ελενχεις τα παντα!!

tass
27-10-09, 23:06
M αυτη την λογικη το πηρα , αργοτερα σκεφτομαι να προσθεσω στο υπαρχον συστημα μια μπουκαλα .

Υπομονη λοιπον και σ αυτο , αντε να δουμε .

Αν υπαρχει κανενας που να χρησιμοποιει το υπαρχον συστημα θα εκτιμουσα τυχον πληροφοριες και συμβουλες

gmanes
27-10-09, 23:08
Εγώ έχω τον διαχυτήρα της ferplast αλλά δεν ασχολήθηκα με το δικό του μπουκάλι, έφτιαξα μείγμα με μαγιά σε 2 2λιτρα μπουκάλια και είμαι μία χαρά...

tass
27-10-09, 23:22
Αυτο δεν μπορω να το κανω λογω χωρου .

Το ενυδρειο βρισκετε πανω στο πασο και τα δυο 2λιτρα ειναι δυσκολο να μπουνε καπου ,αν κανω καμια τετοια κινηση δεν με σωζει ουτε Κουγιας ουτε Λυκουρεζος .

gmanes
27-10-09, 23:28
Μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις το μείγμα με τη μαγιά στο δικό του μπουκαλάκι, αλλά λογικά λόγω μεγέθους είτε δε θα έχεις πολλές φυσαλίδες είτε θα τελειώνει γρήγορα...
Έτσι κι αλλιώς όταν τελειώσει το μείγμα που έχεις, με μαγιά θα το φτιάξεις αφού δεν εξίζει να πληρώνεις το ανταλακτικό μείγμα της ferplast...

johnsin
29-10-09, 09:05
Δεν δουλεύει σωστά μήπως από κάπου έχεις διαρροή η κάτι δεν κάνεις σωστά.
Θα έπρεπε να σου βγάζει αρκετές φυσαλίδες στο δευτερόλεπτο εγώ προσωπικά έχω βάλει και ένα βανακι για να ελέγχω τις φυσαλίδες.Στο μπουκάλι της κόκα κόλας βάλε 500gr ζάχαρη (διαλισε την σε χλιαρό η κρύο νερό)και διαλισε σε ένα σεικερ ενα φακελακι μαγια και βαλτο μέσα σε μια με δυο ώρες θα έχεις αποτέλεσμα για 7-10 μέρες μην το αφήσεις παραπάνω ακομα και αν βγαζει ακομα (προσοχη εφοδιασου με ενα βανακι για να ελενχεις τις φυσαλίδες),αλλιώς βάλε λιγότερη μαγιά.
Καλή επιτυχία.!