PDA

Επιστροφή στο Forum : Φοιτητικό ενυδρείο πώς και πόσο?

marianna
27-10-09, 03:13
Ένας γνωστός μου, ξύπνησε μια μέρα με την απόφαση να φτιάξει ενυδρείο!!! :D Όμως επειδή δεν είναι κ΄τι τόσο απλό όσο να κολλήσεις 4 τζάμια με σιλικόνη, χρειαζόμαστε βοήθεια!!!!:smt017...
Ελπίζω την επόμεη φορά να ξυπ΄νήσει καλύτερα... :)

gmanes
27-10-09, 03:36
Πολύ καλή ιδέα :D:D:D
Για τι μέγεθος συζητάμε ?

marianna
27-10-09, 04:20
Θελει να φτιάξει ενα 25λιτρο αλλα ξέρεις από την αρχή σιγά σιγά να πέρνει και να φτιάχνει..:rolleyes:

gmanes
27-10-09, 08:50
Στο μέγεθος αυτό είναι πολύ εύκολο :)
Το κόστος είναι τα τζάμια (για διπλάσιο περίπου εγώ έδωσα 14 ευρώ) και ένα σωληνάριο καθαρή σιλικόνη (4,5€)... Από εκεί και πέρα μπορεί να βάλει καπάκι, φωτισμό κλπ. Υπάρχουν διάφορα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει και σε διάφορες τιμές...
Αν θέλει να ασχοληθεί ας δει τις κατασκευές σε αυτό το σάιτ: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/Kataskebes.htm
και ότι ερωτήσεις έχει εδώ είμαστε...

dimitris21
27-10-09, 08:57
το να ξυπνάς ένα πρωί με την διάθεση να φτιάξεις ενυδρειο από κατασκευαστικής πλευράς είναι το εύκολο σενάριο.

το δύσκολο είναι όταν ξυπνήσεις και ανακαλύψεις ότι ενυδρειο είναι πρώτα όλα τα άλλα και τελευταίο τα 5 κολλημένα τζάμια.

προτείνω στο φίλο σου λοιπόν, πρώτα να διαβάσει και να μάθει τί προϋποθέσεις απαιτεί ένα σωστό ενυδρειο και το θέμα της κατασκευής ας το αφήσει τελευταίο.

blackghost7
27-10-09, 09:11
Θελει να φτιάξει ενα 25λιτρο αλλα ξέρεις από την αρχή σιγά σιγά να πέρνει και να φτιάχνει..:rolleyes:

δεν ξερω πως θα το κανει αυτο το σιγα σιγα με τα τζαμια αλλα απο θεμα εξοπλισμου αυτο δεν γινεται.

Αυτα τα σιγα σιγα τα εκανα και εγω πολυ παλια και τελικα εδινα τα διπλα και τριπλα.
Το ενυδρειο καλως ή κακως θελει εξαρχης να αγορασεις ολο τον εξοπλισμο που ειναι απαραιτητος για την σωστη διαβιωση των ψαριων που ηδη (καλο ειναι) εχεις προεπιλεξει. Αλλιως θα εχεις σιγουρα προβληματα που εκτος απο θανατους, ταλαιπωρια δικια σου ,στεναχωρια κλπ , μεταφραζεται και σε πολλα εξτρα χρηματα για να τα διορθωσεις.

Για μενα διαβασε αρκετα στο φορουμ αποφασισε τι θες να κανεις, βαλε ενα ποσο ταβανι που δεν θες με τιποτα να ξεπερασεις και μετα ξανασυζηταμε τις επιλογες σου.

Υ.Γ. Εξαρχης ομως να ξερεις σε 25 λιτρα(μικτα?:confused:) το πολυ που θα βαλεις ειναι ενας μονομαχος ή ενα κοπαδι γαριδες ή 3-5 γκαμπυ αρσενικα και μονο.