Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια!!
Σήμερα καθώς έβαζα το ξυλαράκι που έχω στο μικρό ενυδρειάκι που του έδεσα ένα java fern καταλάθος εδωσα μια στο θερμομετράκι που είχα μέσα ( από αυτά τα κλασσικά τα γυάλινα των 2 ευρώ) και έσπασε κατω στη μύτη που είχε κατι μπαλάκια μαύρα γύρω από τον υδράργυρο.. ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ.. ΕΥΤΥΧΩΣ.. δεν έσπασε... (Πήρα μια λαχτάρα). το έβγαλά και το πέταξα μαζί με τα θραύσματα αλλά 2-3 μπιλάκια χάθηκαν μέσα στα χαλίκια....
Αυτά είναι τοξικά?
:confused: Τι να κάνω?
φιλε μου αυτα ειναι τοξικα ακομη και για τους ανθροπους......προσεχε λιγο την συμπεριφορα των ψαριων σου και περιμενε συμβουλες απο παλαιοτερους.εγω συνιστω μια ολικη αλαγη νερου...αλλα μην βιαζεσαι!!!καποιος θα απαντησει συντομα!!!!!
αν ειναι μολυβδος τοτε καλο θα ηταν να αφαιρεθει....μιλαμε για μικρη ποσοτητα βεβαια..αλλα γιατι να ρισκαρεις?
Ευτυχώς έσπασε στο μικρό μου ενυδρείο που έχω μόνο 2 φυτά και κάτι πολύ μικρά σαλιγκάρια....
Ναι θα κάνω μια ολική αλλαγή και το σημείο στο οποίο έπεσε θα αφαιρέσω με φτυαράκι την άμμο για να είμαι σίγουρος οτι δεν έμεινε κανένα υπόλειμμα μέσα.
Ευχαριστώ πολύ..:) :) :)
Κάποτε έκανα αναζήτηση σε άλλα fora ακριβώς για αυτό το θέμα:
http://www.aquariumadvice.com/forums/f12/floating-thermometer-broken-any-hazards-to-my-fish-15103.html
Το ρεζουμέ: οι μπίλιες είναι είτε σίδηρος είτε μόλυβδος. μπορείς να πιάσεις μια με μια τανάλια και να δείς αν είναι μαλακό μέταλο (μόλυβδος) ή σκληρό (σίδηρος).
Αν είναι μόλυβδος, ο κίνδυνος δεν είναι μεγάλος γιατί γενικά δεν "βγαίνει" πολύ γρήγορα στο νερό (εκτός αν έχεις όξινο νερό).
Προσωπικά, θα έκανα τη δοκιμή, και αν είναι μαλακό μέταλο θα το έβγαζα όσο μπορούσα αφαιρώντας το χαλίκι τοπικά. Μετά βάζεις νέο χαλίκι και ξαναφυτεύεις το φυτό σου.
όλα ενταξει!!!!
:)
Ευχαριστώ πολύ!!
αφου δεν εσπασε ο υδραγυρος μικρο το κακο......:p
Αν είναι κόκκινο το θερμόμετρο (όπως τα κλασικά θερμόμετρα για ενυδρείο), δεν είναι υδράργυρος, και δεν έχει την επικινδυνότητα εκείνη.
(Αν ήταν ασημί, θα ήταν όντως υδράργυρος δεν θα έπρεπε να υπάρχει καθόλου σε σπίτι πλέον...)
Ευτυχώς ήταν κόκκινο και δεν έσπασε...
Τώρα είναι όλα μια χαρά
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.