PDA

Επιστροφή στο Forum : 54lit-Microgeophagus ramirezi

Raven
22-10-09, 19:41
Tα ειχα απωθημενο αυτα τα ψαρακια :smt049
Εφυγαν λοιπον ολοι οι γονοι και οι γαριδες που ειχα στο 54αρι και μπηκε ενα ζευγαρακι με σκοπο την αναπαραγωγη τους. Γι αυτο το λογο επιλεχθηκαν ατομα οσο πιο "καθαρα" γενετικα μπορεσε να μου βρει ο Μανθος απο το Starfish Aquarium ,τον οποιο και ευχαριστω !!
Το ΡΗ ρυθμιστηκε με νερο Α/Ο στο 6,6 προσωρινα και θα κατεβει κι αλλο.
Απο φυτα 2 Echinodorus barthii, pistia,Proserpinaca palustris,Ceratopteris και μια Anubia.
Σκοπευω συντομα να τους αφιερωσω ενα 200αρι βιοτοπικο Orinoco μονο για παρτη τους.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0003.jpg

Ο αρσενικος..
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0016-2.jpg

Η κυρια..
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0007-3.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0008-6.jpg

Αλέξης6
22-10-09, 19:46
Είναι σούπερ!!!!!!
Χίλια :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041

water polo
22-10-09, 19:56
αν ημουν Ram ζουσα ανετα στο ενυδρειο σου. Πολλα μπραβο

agnos
22-10-09, 20:15
:smt023Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου φίλε μου, ωραίο το περιβάλον και ακόμα πιό ωραία τα ψαράκια.Καλή επιτυχία στο εγχήρημά σου .

doctor
22-10-09, 20:17
μπραβο αλεχανδρε και εμενα αυτα ειναι απο τα αγαπημενα μου ψαρια.ελα ομως που δν μπορω να βρω πουθενα στη θεσσαλονικη καθαρα και πιστεψε με εχω ψαξει πολυ.μπραβο και παλι μπραβο!!!!!!!!

Μίμης
22-10-09, 20:18
αλεξανδρε πολυ ωραιο και παλι.. μπραβο.:)
θα μπορουσες να μας πεις τις τιμες του νερου σου?

Γιώργος Κ
22-10-09, 20:23
Τι ομορφιες ειναι αυτες!!!!!
Αντε με το καλο οι αναπαραγωγες!!! :p

ErnieBall
22-10-09, 20:51
πραγματι πολυ ωραιο!
Σκεφτομαι και γω κατι αναλογο συντομα!

Συγχαρητηρια!:smt041

persival
22-10-09, 20:53
Πολύ όμορφο!
Είσαι μια απο τις λίγες (φαντάζομαι) αποδείξεις που λένε οτι ακόμη και σε λίγα λίτρα, μπορείς να κάνεις θαύματα!
:smt041

Raven
22-10-09, 21:50
H αληθεια ειναι οτι ειναι ακρως οριακο το μεγεθος του ενυδρειου γι αυτα τα ευαισθητα ψαρακια και θελει πολυ μεγαλη προσοχη στις παραμετρους και την ποιοτητα του νερου. Θα πρεπει να βιαστω ωστε να πανε στο μεγαλο ενυδρειο οσο γινεται πιο συντομα,αλλιως υπαρχει ρισκο.
Ηδη καθαριζουν ενα φυλλο εχινοδορου για να γεννησουν. Πιστευω σε μερικες μερες θα εχω αυγουλακια.

Πάνος
22-10-09, 22:48
καλες αναπαραγωγες Αλεξανδρε!!!:p

mikele
23-10-09, 13:45
αν ημουν Ram ζουσα ανετα στο ενυδρειο σου. Πολλα μπραβο
++++:p

theodor72
23-10-09, 16:23
Μπράβο Αλέξανδρε, πολύ όμορφη επιλογή! Τα ψαράκια αυτά είναι απωθημένο πολλών. Και εγώ το σκεφτόμουν πριν από καιρό, αλλά επειδή όπως είπες και εσύ είναι ευαίσθητα ψαράκια κατέληξα στα mikrogeophagus altispinosus.
Χρησημοποιείς CO2 σε αυτό το ενυδρείο για να ρίξεις το pH;
Αλλά ψαράκια θα βάλεις ως dither fish για να ξεθαρέψουν; Μάλλον όχι αφού προσβλέπεις σε αναπαραγωγή. Γενικά κυκλοφορούν στο ενυδρείο ή είναι τόσο ντροπαλά όσο λένε;
Να υποθέσω ότι ταΐζεις και ζωντανή τροφή;

Άντε και καλούς απογόνους...:)

Γιώργος Κ
23-10-09, 16:28
Το ΡΗ ρυθμιστηκε με νερο Α/Ο στο 6,6 προσωρινα και θα κατεβει κι αλλο

Αλεξ φτιαξε ενα μεγαλο να κανουμε ενα βιοτοπικο Αμαζωνιου μουρλια!! :p:p

imichal
23-10-09, 16:48
Πανέμορφο το ενυδρειάκι Αλέξανδρε !! Καλή αρχή και καλές γέννες !

Raven
23-10-09, 16:52
Αλλά ψαράκια θα βάλεις ως dither fish για να ξεθαρέψουν; Μάλλον όχι αφού προσβλέπεις σε αναπαραγωγή. Γενικά κυκλοφορούν στο ενυδρείο ή είναι τόσο ντροπαλά όσο λένε;
Να υποθέσω ότι ταΐζεις και ζωντανή τροφή;

Άντε και καλούς απογόνους...:smile:
Ευχαριστω! Θοδωρη, το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο και μολις που επαρκει για τα 2 ψαρακια. τα εχω μονα τους.
Οχι CO2 δεν χρησιμοποιω. Θα φτιαξω το νερο τους με Α/Ο σταδιακα. Επισης ριχνω Discus trace και Seachem equilibrium στο νερο της Α/Ο.
Δεν ειναι καθολου νροπαλα ! αφοβα και τρομερα ηρεμα.

Αλεξ φτιαξε ενα μεγαλο να κανουμε ενα βιοτοπικο Αμαζωνιου μουρλια!! :razz::razz:
Ηδη αρχισα και κανω ονειρα.. ψαχω φυτα και πληροφοριες για βιοτοπο Orinoco. Ομως τα 2 ραμιρεζι θα μεινει μονα τους εκι μεσα. Αντε...ισως βαλω και μερικα οτοκυκλακια.Ειπαμε παμε για αναπαραγωγη.;)

Ηλίας
23-10-09, 17:03
Πανεμορφα!...:p
τρελα...:smt049

Raven
24-10-09, 02:28
Σημερα εστησα ολοκληρη ιστορια για να τα φωτογραφισω σωστα και επαιξα με νεες για μενα ρυθμισεις της μηχανης ( πολυ χαμηλες ταχυτητες κλειστρου γιατι το ενυδρειο ειναι σκοτεινο).Βοηθαει και το γεγονος οτι ποζαρουν και μενουν εντελως ακινητα συχνα.
Εβγαλα λοιπον καποιες καλες φωτος χωρις φλας, που αναδεικνυουν τα πραγματικα τους χρωματα.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr289-ravenalex_photo-dsc_0115-2.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr289-ravenalex_photo-dsc_0107.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr289-ravenalex_photo-dsc_0103-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr289-ravenalex_photo-dsc_0100.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr289-ravenalex_photo-dsc_0091.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr289-ravenalex_photo-dsc_0063.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr289-ravenalex_photo-dsc_0049.jpg

doctor
24-10-09, 08:45
τωρα που εχεις και την εμπειρια μπορεις να δεις καθαρα οτι απο αποψη ομορφιας τα καθαρα δν συγκρινονται με το αλλο ραμιρεζι που ειχες παλια που ειχε λιγο απο long fin.

Πάνος
24-10-09, 08:45
κουκλια ειναι αλεξανδρε....;)..αντε να βγει και κανενα λιγο πιο καθαρο ραμ στην κυκλοφορια....:p

Γιώργος Κ
24-10-09, 11:50
Ποσες ρυθμισεις εχει αυτη η φωτογραφικη?? :smt120
Σαφως πιο ομορφες φωτογραφιες ... με ωραια και ζωντανα χρωματα!! Μου φαινεται οτι πολυ συντομα θα γινεις και εσυ μπαμπας! Αεραντλια ... μπουκαλι ... αρτεμια ... και παμε παλι!! :grin:
Βρηκες φυτουλια απο το βιοτοπο? Ψαχνω και εγω ... θα αναγκαστω να ξεστησω (αργα η γρηγορα) το 50 λιτρο ωστε να γινει νηπιαγωγειο δισκων! Να εχει και ενα aquascape της προκοπης :rolleyes:!!

Raven
24-10-09, 11:59
Ποσες ρυθμισεις εχει αυτη η φωτογραφικη?? :smt120 απειρες..ουτε τα μισα δεν ξερω ακομα. Μεγαλη τεχνη η φωτογραφια !
Σαφως πιο ομορφες φωτογραφιες ... με ωραια και ζωντανα χρωματα!! Μου φαινεται οτι πολυ συντομα θα γινεις και εσυ μπαμπας! Αεραντλια ... μπουκαλι ... αρτεμια ... και παμε παλι!! :grin: Ηδη εβγαλα αρτεμια και οι καλλιεργειες θα εναλασσονται ωστε να εχω καθε μερα ναυπλιους.
Βρηκες φυτουλια απο το βιοτοπο? οχι ακομα , εχω χρονο..Ψαχνω και εγω ... θα αναγκαστω να ξεστησω (αργα η γρηγορα) το 50 λιτρο ωστε να γινει νηπιαγωγειο δισκων! Να εχει και ενα aquascape της προκοπης :rolleyes:!! αχ αυτα τα παιδια , θελουν θυσιες

τωρα που εχεις και την εμπειρια μπορεις να δεις καθαρα οτι απο αποψη ομορφιας τα καθαρα δν συγκρινονται με το αλλο ραμιρεζι που ειχες παλια που ειχε λιγο απο long fin.
doctor μου, το ειχα παρει απο οικτο τοτε εκεινο το long fin. Ομορφο ηταν αλλα οχι σαν αυτα. Τωρα εγινε σωστη δουλεια και πιστευω οτι θα βγαλουν ωραιους απογονους.

Raven
24-10-09, 13:53
Eχω αυγουλακια σημερα !!:smt041

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-rr289-ravenalex_photo-dsc_0001-1.jpg

Γιώργος Κ
24-10-09, 14:02
Το ηξερα!!! :p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p
Μπραβο!!!!!!! :smt041:smt041

Thrillos
24-10-09, 16:21
Συγχαρητήρια!!! Άντε να θαυμάσουμε σύντομα τα μικρά!!! :smt038

Πάνος
24-10-09, 18:04
ευγε Αλεξανδρε!!!! καλη εκκολαψη!!!:smt041

Raven
25-10-09, 01:03
Σας ευχαριστω παιδια ! δεν ειμαι πολυ αισιοδοξος γιατι με αιφνιδιασαν και καλα καλα δεν ξερω τι σκληροτητες εχω ακομα, αφου δεν προλαβα να μετρησω.. !
Ελεγα σημερα να εκανα μια μικρη αλλαγη νερου αλλα μολις ειδα τα αυγα το ανεβαλλα για να μην τα ενοχλησω.
Ελπιζω απο βδομαδα να δω ουριτσες.

agnos
25-10-09, 05:15
Μπράβω φιλε μου και πάλι μπράβω.άντε και να γεμίσεις απο ραμιρεζάκια :smt041:smt041

Γιώργος Κ
25-10-09, 12:04
Γονιμοποιημενα φαινονται τα αυγουλια!! Θα δεις ουριτσες ... :p:p

Raven
25-10-09, 12:17
Μπα...τα μισα ασπρισαν. Λιγα γονιμοποιημενα. Δεν πειραζει, δεν ειμαι αισιοδοξος απο την 1η τους γεννα, θα ερθουν κι αλλες.

Γιώργος Κ
25-10-09, 12:55
Ισως εχεις δικιο για τη σκληροτητα!! Χαμηλωσε τη σιγα σιγα!!! Χρειαστηκε η Α/Ο (αρκει να μη την ξεχνας και εχουμε πλυμμηρες) :D

Giorgos
25-10-09, 14:53
Γονιμοποιημενα φαινονται τα αυγουλια!! Θα δεις ουριτσες ... :p:p
Μολις η θηλυκια εναποθεσει τα αυγα της, "δειχνουν" γονιμα. Πρεπει ομως πρωτα να περασουν οι πρωτες 24 ωρες για να το διαπιστωσεις.

Αλεξανδρε, καλη επιτυχια με αυτο το απαιτητικο ειδος. Τα δυσκολα αρχιζουν αφου γονιμοποιηθουν τα αυγα και αρχισουν να μεγαλωνουν οι πραγματικα μικροσκοπικοι γονοι! Θυμαμαι τι τραβουσα με αυτα τα ψαρια σε καθε γεννα. Ξεκινα να οργανωνεσαι λοιπον.

Γιώργος Κ
25-10-09, 15:14
Μολις η θηλυκια εναποθεσει τα αυγα της, "δειχνουν" γονιμα. Πρεπει ομως πρωτα να περασουν οι πρωτες 24 ωρες για να το διαπιστωσεις.
Ακομα και μετα απο 24 ωρες και παλι ... δε μπορεις να εισαι σιγουρος στηριζομενος στο χρωμα των αυγων!! Θα πρεπει να δεις ουριτσες ... !! :p
Αλεξ! Εχουμε πολυ δουλεια!! :p:p:p

Raven
25-10-09, 15:44

Αλεξανδρε, καλη επιτυχια με αυτο το απαιτητικο ειδος. Τα δυσκολα αρχιζουν αφου γονιμοποιηθουν τα αυγα και αρχισουν να μεγαλωνουν οι πραγματικα μικροσκοπικοι γονοι! Θυμαμαι τι τραβουσα με αυτα τα ψαρια σε καθε γεννα. Ξεκινα να οργανωνεσαι λοιπον
Παρατηρησα οτι τα ασπρα αυγα τα τρωνε σιγα σιγα. Ειναι απειροι γονεις και δεν εχουν σκαψει ουτε την χαρακτηριστικη λακκουβα οπου θα βαλουν τις λαρβες των μικρων μολις σκασουν απο τα αυγα. η μηπως δεν γινεται παντα αυτο ;
Μετρησα ΚΗ 2 αλλα Dh εχει ληξει το τεστ και δειχνει οτι ναναι. ΡΗ εχω σταθερα στο 6,6.
Giorgos , δεν εχω εμπειρια με το ειδος ,μονο οτι διαβαζω..και πραγματικα απ οτι βλεπω ειναι δυσκολο να μεγαλωσεις μικρα.
Απο προετοιμασια εχω ινφουσορια και νοεκκολαφθεισα αρτεμια.
Μετα απο ποσες μερες τρωνε τα μικρα ;
Μπορουν να φανε αρτεμια αμεσως;
Εσυ ειχες επιτυχια; μεγαλωσες κανενα μικρο;
Δεν ξερω κανεναν που να μεγαλωσε ramirezi, υπαρχει κανεις να πει καμια συμβουλη;

Γιώργος Κ
25-10-09, 15:52
Διαβαζω αυτα ... δε ξερω αν βοηθουν ... η αν ηδη τα εχει βρει ... :D
http://breedtropicalfish.blogspot.com/2007/03/how-to-breed-and-raise-ram-dwarf.html
http://www.dwarfcichlid.com/Microgeophagus_ramirezi.php

Giorgos
25-10-09, 16:12
Παρατηρησα οτι τα ασπρα αυγα τα τρωνε σιγα σιγα. Ειναι απειροι γονεις και δεν εχουν σκαψει ουτε την χαρακτηριστικη λακκουβα οπου θα βαλουν τις λαρβες των μικρων μολις σκασουν απο τα αυγα. η μηπως δεν γινεται παντα αυτο ;
Μετρησα ΚΗ 2 αλλα Dh εχει ληξει το τεστ και δειχνει οτι ναναι. ΡΗ εχω σταθερα στο 6,6.
Giorgos , δεν εχω εμπειρια με το ειδος ,μονο οτι διαβαζω..και πραγματικα απ οτι βλεπω ειναι δυσκολο να μεγαλωσεις μικρα.
Απο προετοιμασια εχω ινφουσορια και νοεκκολαφθεισα αρτεμια.
Μετα απο ποσες μερες τρωνε τα μικρα ;
Μπορουν να φανε αρτεμια αμεσως;
Εσυ ειχες επιτυχια; μεγαλωσες κανενα μικρο;
Δεν ξερω κανεναν που να μεγαλωσε ramirezi, υπαρχει κανεις να πει καμια συμβουλη;
Μπορει να εχουν σκαψει τη λακκουβα καπου οπου δεν μπορεις να δεις. Μην φανταζεσαι καμια θεορατη τρυπα. Ενα μικρο σκαμματακι ειναι που δε γεμιζει το ματι. Συνηθως ετοιμαζουν παραπανω απο μια για να εχουν να μετακινουν τα μικρα τους.

Μπορεις να διαβασεις στο τευχος 3 του περιοδικου ΕΝΥΔΡΕΙΟ το αρθρο μου για την αναπαραγωγη ραμιρεζι.

Ουριτσες θα δεις περιπου τρεις μερες μετα την εναποθεση των αυγων. Περιπου αλλες τεσσερις ημερες χρειαζονται τα μωρα για να κολυμπουν ελευθερα ενω ο λεκιθικος σακκος "κραταει" συνολικα πεντε μερες (δηλαδη μια μερα αφου κολυμπουν ελευθερα οι γονοι). Οποτε, αν εισαι τυχερος, σε μια εβδομαδα θα πρεπει να φροντισεις να εχουν τροφη τα μικρα. Τις πρωτες 5-7 μερες καλο ειναι να εχεις μικρες τροφες οπως infusoria και micro worms μιας και τα νεογνα ειναι πολυ μικρα. Μπορεις να δοκιμασεις Liquifry και ξηρα τροφη για νεογνα κι αν εισαι τυχερος θα την δεχτουν. Ειχα παρατηρησει οτι καποια απο τα δικα μου μωρα τσιμπουσαν την Liquifry... βεβαια προτιμουσαν τα micro worms που ειχα φροντισει να εχω.

Αρτεμια λιγο δυσκολο να φανε απο την πρωτη μερα, αλλα αν δεν εχεις αλλη επιλογη, αξιζει να προσπαθησεις.

Εγω καταφερα να μεγαλωσω αρκετες γεννες και εδωσα ψαρια σε πολλους φιλους. Χρειαζεσαι και λιγη τυχη βεβαια. Αν φροντισεις να εχεις micro worms ή/και αρκετη infusoria θα εχεις κανει ενα μεγαλο βημα. Το σημαντικοτερο ομως ειναι οι γονεις να ειναι καλοι και να ταιριαζουν μεταξυ τους. Μην αρχισει ο αρσενικος να βιαζεται για τον "επομενο γυρο" ενω η θυληκια ακομα δεν ειναι ετοιμη. ;)

Raven
25-10-09, 16:24
Δυστυχως το τευχος του περιοδικου με το αρθρο σου για τα Ram δεν το εχω στη συλλογη.
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.
Microworms δεν εχω, οποτε ετοιμαζω κι αλλη infusoria και βλεπουμε. Ελπιζω να καταφερω να μεγαλωσω καποια στιγμη μερικα.

giorgarask ,ευχαριστω, δεν τα ειχα διαβασει τα συγκεκριμενα links αλλα πανω κατω, τα ιδια λενε ολα.

Γιώργος Κ
25-10-09, 16:30
Δυστυχως το τευχος του περιοδικου με το αρθρο σου για τα Ram δεν το εχω στη συλλογη.
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.
Microworms δεν εχω, οποτε ετοιμαζω κι αλλη infusoria και βλεπουμε. Ελπιζω να καταφερω να μεγαλωσω καποια στιγμη μερικα.

giorgarask ,ευχαριστω, δεν τα ειχα διαβασει τα συγκεκριμενα links αλλα πανω κατω, τα ιδια λενε ολα.
Θα σου φερω το τευχος .. να το διαβαζεις!!! :p
Οντως τα ιδια λενε ... ολα!!

chemical mac
27-10-09, 00:02
ερώτηση άσχετη, τι ύψος έχει το ενυδρείο;

Raven
27-10-09, 01:16
Εχει υψος 35 cm.

fishme1
27-10-09, 20:05
μπραβο για την γεννα

για φωτογραφιες καθρεφτακι κοντα στο μπροστινο τζαμι να προσπαθει να διωξει ο αρσενικος τον εισβολεα

γενικοτερα ειναι καλο να ταιζεις τις νανοκιχλιδες με νεοεκκολαφθεισα αρτεμια πριν την αναπαραγωγη και γενικοτερα οσο πιο συχνα μπορεις

Raven
27-10-09, 20:53
Τα φαγανε τα αυγα..
Εκανα πατατα εγω, εβαλα το θερμαντικο στον χρονοδιακοπτη των φωτων κατα λαθος και το πρωι ειχε πεσει η θερμοκρασια στους 23. Ισως φταιει αυτο ή μπορει να φταιει και η απειρια τους.
Παντως επεσε η σχετικη "παντοφλα" την αλλη μερα μολις ειδε η θηλυκια τα αυγα να λειπουν.
Τωρα ειναι παλι αγαπημενα και πανε μαζι.

fishme1 μπραβο για την γεννα

για φωτογραφιες καθρεφτακι κοντα στο μπροστινο τζαμι να προσπαθει να διωξει ο αρσενικος τον εισβολεα

γενικοτερα ειναι καλο να ταιζεις τις νανοκιχλιδες με νεοεκκολαφθεισα αρτεμια πριν την αναπαραγωγη και γενικοτερα οσο πιο συχνα μπορεις
Καλως το Νικο !! Αρτεμια βγαζω συνεχως γιατι εχω κι αλλο μπαραζ γεννησεων απο cpd , Iriatherinaκαι Pseudomugil παλι.
Αυτο με το καθρεφτακι δεν το σκεφτηκα...καλη ιδεα !!:p

Και κατι που με στενοχωρησε πολυ...
Πριν λιγο απο ενα ατυχημα εχασα ολες τις (εκατονταδες) ενηλικες αρτεμιες που ειχα σε εναν κουβα στο μπαλκονι. Με αυτες ταιζα καθημερινα τα Ram.:(

Giorgos
28-10-09, 00:50
Τα φαγανε τα αυγα..
Μαλλον θα φταιει η απειρια τους. Μη στεναχωριεσαι αφου απ' οτι φαινεται, θα ξαναδοκιμασουν πολυ συντομα.

Πριν λιγο απο ενα ατυχημα εχασα ολες τις (εκατονταδες) ενηλικες αρτεμιες που ειχα σε εναν κουβα στο μπαλκονι. Με αυτες ταιζα καθημερινα τα Ram.:(
Μην ανησυχεις. Ακομα και τα ενηλικα ram δεχονται με λαιμαργια νεοεκκολαφθεισα αρτεμια. Οποτε εχεις λυση για ζωντανη αρτεμια μεχρι να ξανααποκτησεις ενηλικες.

Raven
28-10-09, 01:42
Τροφες εχω πολλες και τα ραμιρεζακια μου τρωνε τα παντα, δεν με πειραξε γι αυτο.
Απλως τις αρτεμιες αυτες τις ειχα 6 μηνες , τις φροντιζα και τις ταιζα καθε μερα και γενικα καθομουν και τις χαζευα καθε φορα που εβγαινα στο μπαλκονι.Αφου σκεφτομαι να κανω ενα ενυδρειο για αρτεμιες μονο :p

Raven
05-11-09, 13:33
Ξαναγεννησαν αλλα παλι χαθηκαν τα αυγα λιγο πριν εκκολαφθουν.Και ηταν ολα σχεδον γονιμοποιημενα αυτη τη φορα.
Σημερα ο αρσενικος κυνηγαει τη θηλυκια και της εχει καταφερει μια πολυ γερη δαγκωνια στο αριστερο ματι.
Εχει ασπρισει ολη η περιοχη γυρω απο το ματι της και δειχνει ασχημα. Δεν βλεπει καθολου απο την μια μερια το ψαρι.
Εριξα λιγο melafix και ταισα. Εφαγαν και τα 2.
Αυτο ειναι το κακο με τα μικρα ενυδρεια, δεν υπαρχει αρκετος χωρος να κρυφτει το ψαρι που διωκεται, αλλα δεν εχω αλλο ενυδρειο να την χωρισω.

Γιώργος Κ
05-11-09, 13:56
Κριμα τα αυγουλακια :(!
Γιατι τοση επιθετικοτητα ο αρσενικος? :confused:
Και εγω παρατηρησα τον αρσενικο να γινεται πιο επιθετικος στη θυληκια (στους δισκους) αλλα γεννα με την γεννα ηρεμουν τα πραγματα!!

Giorgos
06-11-09, 22:04
Ο λογος ειναι απλος και λογικος.
Το πιο πιθανο ειναι τα αυγα να "εξαφανιστηκαν" τη στιγμη που ηταν η σειρα της θηλυκιας να τα φυλαει. Επομενως, ο αρσενικος μαλλον την θεωρει υπευθυνη και γι' αυτο της επιτιθεται.
Στα ραμιρεζι ομως συνηθως σταματαει η επιθετικοτητα προτου παρει αγριες διαστασεις.

ΥΓ. Το οτι τρωνε και τα δυο ψαρια ειναι πολυ σημαντικο και ενθαρρυντικο.

Raven
06-11-09, 22:54
Σημερα καλμαρισαν λιγο. Η θηλυκια στεκεται και αμυνεται στις επιθεσεις του και αρκειται να κρυβεται αναμεσα στον εχινοδωρο.Το ματι της εφτιαξε εντελως.
Το βραδυ τους ειχα φωτακι που εφεγγε τα αυγα και την τελευταια νυχτα ειδα 4-5 σαλιγκαρια να ειναι πανω στο φυλλο και να τρωνε τα αυγα.
Το ενυδρειο εχει πολλα σαλιγκαρια και ηταν λαθος μου που δεν τα αφαιρεσα.
Τα Κριμπενσις που ειχα δεν αφηναν σαλιγκαρι να πλησιασει, αλλα τα ram δεν κανουν το ιδιο.
Υποψιαζομαι λοιπον οτι πολλα αυγα φαγωθηκαν απο σαλιγκαρια την νυχτα.

xontros
07-11-09, 16:53
Πανέμορφο ενυδρείο Αλέξανδρε, και πανέμορφα ψαράκια! Πού τα βρήκες ρε μπαγάσα, εγώ είχα φάει τον κόσμο να βρω υγιή και καθαρά ram..

Στη δικιά μου περίπτωση, τότε, μετά την πρώτη (αποτυχημένη) γέννα, ο αρσενικός άρχισε να κηνυγάει άσχημα τη θηλυκιά, η οποία τελικά δεν άντεξε.. Μιλάμε πάντα για το ίδιο ακριβώς μέγεθος ενυδρείου, 60x30.. Πιθανότατα, αυτός ήθελε να ξανα-"δοκιμάσει", κι αυτή δεν ήταν ακόμη έτοιμη.. Από τότε, έψαχνα να βρω καλά ψαράκια, αλλά δεν κατάφερα να μεγαλώσω κανένα από τα "ατροφικά" και "κακής κατάστασης" ψάρια που πήρα.. Όπως άλλωστε θα διάβασες και στη βιβλιογραφία (και στο περιοδικό του Συλλόγου), το είδος έχει εκφυλιστεί από τις πολλές αναπαραγωγές σε αιχμαλωσία, τους υβριδισμούς, κ.τ.λ...

Εύχομαι τα πράγματα σε σένα να πάνε καλύτερα, και όταν με το καλό μεγαλώσεις μικρά, να μου κρατήσεις κι εμένα ένα ζευγαράκι, για να ξαναπροσπαθήσω! :p

Raven
07-11-09, 18:47
Mακαρι, Δημητρη να καταφερω να κρατησω μερικα μικρα και να σου δωσω κι εσενα.
Αλλα θα πρεπει πρωτα να μαθουν να τα εκκολαπτουν για να μπορω εγω επειτα να κανω κατι. Για να δουμε...

fotis_k
04-01-10, 17:11
Κανενα νεοτερο απο το ζευγαρι?Η θηλυκια ειναι καλα τωρα?

giannisqq
04-01-10, 17:46
με το καλο να βγουνε ολα αλεξανδρε

Raven
04-01-10, 17:47
Κοιτα συμπτωση ! Πριν 30 λεπτα πηγα να τα ταισω και ειδα οτι εβγαλαν επιτελους μετα απο 6 αποτυχημενες γεννες τα πρωτα τους μικρα.:smt041

fotis_k
04-01-10, 17:58
:smt041:smt041:smt041

Nα σου ζησουν.Περιμενουμε και φωτογραφιες.:p

Raven
04-01-10, 18:45
Ευχαριστω !
Εχω χαζεψει με την ευρηματικοτητα τους :shock:
Αντι να φτιαξουν λακουβιτσα να βαλουν μεσα τα μικρα, τι εκαναν λετε...
Εβαλαν χαλικια σε ενα φυλλο εχινοδορου που ειναι σαν κυπελο και τα εβαλαν εκει μεσα !!
Δεν πιστευω να επιζησουν μιας και δεν εχω ετοιμη ινφουσορια, αλλα ουτε και ετοιμο ενυδρειο να τα χωρισω αν τυχον και επιβιωσει καποιο.

Dimis
04-01-10, 18:59
Ελα σου εχω λυση...
HOBBY PROTOGEN,την ειχα παρει απο τον Μανθο,ινφουσορια σε 15 ωρες!

Raven
04-01-10, 19:17
Α ναι, το ειδα στο θεμα σου με τις Tetaurdina ! Ευχαριστω,Θα παω να παρω αυριο κιολας.

Dimis
04-01-10, 19:19
Χτυπα του ενα τηλ. πρωτα να δεις αν εχει διαθεσιμο και αν δεν εχει πες μου να σου δωσω απο το δικο μου.

Raven
05-01-10, 00:41
Το νεο ετος μπηκε με γεννητουρια !
Εκτος απο τα ramirezi, βγηκαν και ενα κοπαδι CPDακια γιατι μετεφερα μια τεραστια φτερη απο το 300αρι στο γαριδοενυδρειο των 200 λιτρων.
Καλα παμε...με βλεπω να φτιαχνω fish room το σπιτι :smt120

Σας εχω και 2 καλουτσικες φωτογραφιες με τα ραμακια...δεν ειναι οι καλυτερες αλλα η στιγμη ειναι που εχει αξια.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0006-5.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-dsc_0014.jpg

Μίμης
05-01-10, 00:49
να σου ζησουν αλεξ.ελπιζω ολα να πανε καλα;)
αμα συνεχιστει ετσι το 2010 οχι fishroom αλλα fishouse θα κανεις:D

ispyii
05-01-10, 02:25
Επιτέλους!!!Αντε ντε!!!

Πάρε το πρωι αν είναι να πάμε μαζί στο Μανθο!:p

fotis_k
05-01-10, 19:16
Να σου ζησουν τα ψαρακια...Ωραιες ειναι ο0ι φωτογραφιες:)

Γιώργος Κ
05-01-10, 19:38
:smt041:smt041
Επιτελους!!
Να ζησουν τα μικρουλια σου!!! :p:p

giannisqq
05-01-10, 20:00
να σου ζησουν:smt041:smt041

doctor
05-01-10, 22:55
μπραβο μακαρι πανε ολα καλα!!!

Raven
08-01-10, 02:47
Καμια 30αρια μικρα κολυμπησαν ελευθερα σημερα.Ειναι απιστευτα μικροσκοπικα για κιχλιδες ! :confused:
Δεν προλαβα να κανω τιποτα για τροφη. Eτσι κατεφυγα στην μεθοδο που εφαρμοζω και στα αλλα ειδη...πηρα απο την εγκαταλελειμμενη γλαστρολιμνη στο μπαλκονι μεγαλες ποσοτητες τριχοοειδους αλγης και την εριξα στο ενυδρειο τους.
Πιστευω οτι ετσι θα βρουν αρκετη ινφουσορια για τις πρωτες τους μερες.
Αυριο λεω να διαλυσω σε λιγο νερο σκονη σπιρουλινας και sera micron και να τους ριξω μερικες σταγονες. Με αυτα τα ολιγα πιστευω οτι θα επιβιωσουν μερικα (τα πιο δυνατα).
Αν κλεισουν βδομαδα τα περιμενει αφθονη αρτεμια απο κει και περα.

Δημητρης89
08-01-10, 02:52
μπραβο βρε Αλεξανδρε!!!!!!!ειδες που στεναχωριωσουν οτι συνεχεια τα τρωνε????

αντε καλα μεγαλωματα:p:p

ispyii
08-01-10, 02:54
Μακάρι να επιβιώσουν μερικά!

Τουλάχιστον το θετικό είναι πως το ζεύγος (ελπίζω!) θα καταλάβει ότι αυτά τα μικρά άσπρα που γεννά η μανταμίτσα........ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΗΤΟΟΟΟΟ!!!:D:D:D

Αντε :smt041 Αντε!!!

theodor72
08-01-10, 10:47
Αντε, με το καλό να μεγαλώσουν...

ΥΓ: Έχεις έτοιμη την φωτογραφική; Πάλι θα "ζωγραφήσεις" !

Raven
09-01-10, 02:33
Μου τα κανανε μανταρα :smt009
Σημερα το πρωι περιμενα να δω την θηλυκια με ενα τσουρμο μικρα να την ακολουθανε κατα ποδας.
Αντι γι αυτο γινοτανε ενας χαμος.. τα λιγα μικρα που εχουν επιζησει ηταν διασκορπισμενα σε ολο το ενυδρειο, κρυβονται φοβισμενα και ο αρσενικος να κυνηγαει με μανια την θηλυκια και να μην την αφηνει σε χλωρο κλαρι.
Τα μικρα δεν τα προσεχει κανενας απο τους 2 γονεις.
Ολα αυτα μεχρι που εριξα φαγητο. Στο ταισμα ηρθαν και τα 2 και σταματησε και το κυνηγητο. Στα μωρα τους ομως τιποτα...σημασια.
Ειναι μουρλά ???:confused:

Γιώργος Κ
09-01-10, 02:52
Μουρλα ειναι!! :D
Βασικα δεν εχουν πειρα ωστε να ξερουν τι να κανουν! Μοιαζει πολυ με τη συμπεριφορα του αρσενικου μου να μου πεις (δισκοι - ραμ εχουν διαφορες). Απο την αλλη υποθετω και τα ραμ εχουν το χαρακτηρα τους οπως ακριβως οι δισκοι!
Αν ισχυει αυτο θα πρεπει να κανεις υπομονη μεχρι επιτελους να μαθουν! Οπως αποδικοποιω τη συμπεριφορα τους ο αρσενικος επιτιθεται στη θυληκια επειδη αυτη ισως ειναι πιο ετοιμη για να γινει μητερα ... ενω ο αλλος εχει στο μυαλο του το ζευγαρωμα! Εκεινη δεν του καθεται ... και τα βλεπεις να πλακωνονται στο ξυλο! Με το καιρο θα καταλαβει επιτελους οτι θα πρεπει να μεγαλωσουν τα μικρα! Εγω παλι χρειαστηκε να τα χωρησω ... αφου την ειχε τσακισει στο ξυλο ... υποψην τα μικρα μαζεμενα κουβαρακι και τα αγνοουν και τα δυο! Αφου τελειωσουν οι επιθεσεις η μητερα ξαναγυρναει στα μικρα (τις πρωτες φορες δεν το εκανε ουτε αυτη) ενω ο πατερας τελειως αδιαφορος κανει πως δεν τρεχει τιποτα! Αυτη τη φορα του αφησα μερικα μικρα και ας τα εχω χωρισει και ειναι μια χαρα μεχρι στιγμης!! αν δεις να σοβαρευει το ξυλο ... θα σου ελεγα να τα χωρισεις καπως ... το θεμα ειναι που να τον βαλεις ...
Προσεχε οταν αναβει η λαμπα του ενυδρειου! Αν ειναι αρκετα δυνατη ... τα μικρα σαστιζουν και διασκορπιζονται απο εδω και κανουν αρκετη ωρα να συνελθουν! Επισης εχω παρατηρησει οτι με κλειστο το φως οι τσακωμοι μεταξυ των γονιων σταματουν και αφοσιωνονται να προστατευσουν τα μικρα! Οταν πλακωνονται και τα μαλωνω μου κανουν επιθεση και τα 2 και ξεχνουν την μεταξυ τους διαμαχη!!

Raven
09-01-10, 02:59
Το καλο Γιωργο ειναι οτι τα κυνηγητα και οι τσακωμοι ειναι ηπια και δεν εχουν πια δαγκωνιες ,τραυματισμους κλπ. Και τελειωνει το θεμα ετσι ξαφνικα οπως αρχισε. Κατα βαθος δεν θελει να της κανει κακο ο αρσενικος, ουτε την κυνηγαει για να ξαναζευγαρωσουν.
Μου δινουν την εντυπωση οτι επικρατει αμηχανια μεταξυ τους για το τι πρεπει να κανουν παρακατω, μετα απο καθε γεννα και ετσι γινονται νευρικα.
Για να τα χωρισω λοιπον δεν τιθεται θεμα. εκει θα μεινουν μεχρι να μαθουν να μεγαλωνουν μικρα.:p
--------------------------
Ειχα αφησει ενα φωτακι αναμενο την νυχτα ισα να βλεπουν το σημειο με τα μωρα τους. Λες αυτο να εφταιξε;

Γιώργος Κ
09-01-10, 03:02
Θα τον βρουν τον τροπο!! :p:p
Που θα παει?? Ειναι μικρα ακομα!! Δοκιμες κανουν!
Εχεις να δεις μικρα ... :smt020
Μπα δε νομιζω να φταιει το λαμπακι ... :rolleyes:

Raven
09-01-10, 03:05
Ετσι πιστευω κι εγω :p
Και εδω που τα λεμε...αντε και τα καταφερα και εβγαλα μικρα...
μετα τι τα κανω που δεν εχω που να τα βαλω;:rolleyes:
Ειμαι και ψυχοπονιαρης και θα θελω να τα σωσω ! Κι αλλο ενυδρειο προβλεπω !!!:smt120

Γιώργος Κ
09-01-10, 03:09
Κι αλλο ενυδρειο προβλεπω !!!:smt120
Αχχχ αυτο ειναι το μονο σιγουρο!!! :p:D

Raven
25-01-10, 22:18
Aπο γεννες δεν τα παμε καλα, αλλα απο ποζες σκιζουμε !!
Με εκπλησσουν με την ομορφια τους αυτα τα ψαρια , αλλα και με τον ηρεμο χαρακτηρα τους.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-ram-37.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-ram-33.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-ram-34.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-ram-35.jpg

rottbea
25-01-10, 22:23
Και εδω που τα λεμε...αντε και τα καταφερα και εβγαλα μικρα...
μετα τι τα κανω που δεν εχω που να τα βαλω;:rolleyes:
Ειμαι και ψυχοπονιαρης και θα θελω να τα σωσω ! Κι αλλο ενυδρειο προβλεπω !!!:smt120[/QUOTE]

Μη φοβασαι τιποτα!Ας γεννησουν πρωτα και εγω νονος ,εχω και περισευμα ενα 60λιτρο με φως νερο τλφ για δωρακι!!!:rolleyes:
Τι νονος θα γινω:grin::grin:

Ηλίας
25-01-10, 22:28
Τα ατιμα.. δες καμαρι!...:p

Raven
25-01-10, 22:33
A , λαμπρα ! κι αλλο ενυδρειο δηλαδη...στο τελος θα νομιζω οτι κοιμαμαι σε βαλτο κι οχι σε σπιτι :D
Κατσε να δουμε, γιατι δεν τα βλεπω να εχουν ισχυρο γονικο ενστικτο...ισως και να μην τα καταφερουν ποτε΄.:rolleyes:
-------------------------------------------
Ηλια ειχα βαλει καθρεφτακι και γι αυτο "κεφαλωνει" ο αρσενικος και εχει γινει παρδαλος απο την ενταση.

Γιώργος Κ
25-01-10, 22:39
Θα τα καταφερουν ... μην απογοητευεσαι!! :p :rolleyes:

Raven
25-01-10, 22:49
Ε καλα δεν θα σκασω κιολας. Ετσι κι αλλιως με αποζημιωνουν ποζαροντας.
Δεν θα μπορουσα να βρω πιο ομορφα μοντελα !

Πάνος
25-01-10, 23:29
πολυ ομορφες και αυτες οι φωτο Αλεξ!!!:p

Giorgos
26-01-10, 15:49
Ειπα κι εγω... θα δουμε γεννα!!! Δεν πειραζει, εχε υπομονη.

ΥΓ. Ωραιες ποζες!

Raven
07-03-10, 16:51
10η γεννα προχτες, εβγαλαν παλι καμια 50αρια μικρα. Τα εφαγε παλι ολα η θηλυκια το επομενο ξημερωμα.
Η υπομονη μου αρχισε να εξαντλειται.
Να αλλαξω θηλυκια ; θα γινει τιποτα ή τζαμπα παιδευομαι με αυτα τα ψαρια.

Γιώργος Κ
07-03-10, 17:20
10η γεννα προχτες, εβγαλαν παλι καμια 50αρια μικρα. Τα εφαγε παλι ολα η θηλυκια το επομενο ξημερωμα.
Η υπομονη μου αρχισε να εξαντλειται.
Να αλλαξω θηλυκια ; θα γινει τιποτα ή τζαμπα παιδευομαι με αυτα τα ψαρια.
Αν βρεις αλλη θυληκια κανε τραμπα ... αλλιως θα πρεπει να βγαλεις καποιον απο τους 2 ... μηπως επιτελους πετυχουν να κρατησουν τα μικρα!! Το θεμα ειναι που να το βαλεις!! :rolleyes:

Raven
07-03-10, 17:34
Αν καταφερναν να μεγαλωσουν, εστω και 5 μικρα χωρις να τα φανε, θα εστηνα ενα 60αρι να τα μεγαλωσω και να τα χαρισω.
Θα τους δωσω μια τελευταια ευκαιρια , αν δεν τα καταφερουν, θα φυγουν και θα βαλω τις blue tiger στο ενυδρειο τους.

giannisqq
07-03-10, 22:13
πανεμορφα ψαρακια παντος,ελπιζω καποτε να κανω ενα ενυδρειο με αυτα...

Giorgos
07-03-10, 22:23
Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι τα τρωει η θηλυκια; Την επιασες επ αυτοφορω; Μηπως υπαρχει καποιος λογος που τα τρωει (πχ. πιεζει ο αρσενικος για νεο ζευγαρωμα);
Μου φαινεται περιεργο παντως. Εγω οσες φορες ασχοληθηκα με την αναπαραγωγη του συγκεκριμενου ειδους, ποτε δεν αντιμετωπισα τετοιου ειδους προβληματα.
Ισως να φταιει η θηλυκια σου. Αν δεις οτι και την επομενη φορα εχεις τα ιδια αποτελεσματα, αλλαξε θηλυκια.

Raven
07-03-10, 22:43
Ηταν σειρα της να φυλαξει το γονο και εκατσα για λιγο στον υπολογιστη. Οταν ξανακοιταξα μετα απο 1 ωρα, ελειπαν ολα τα μικρα.
Τον αρσενικο τον εχω τσεκαρει για πολυ στοργικο. Τα προσεχει πολυ και ειναι αυτος που περναει τον περισσοτερο χρονο καθαριζοντας και μαζευοντας τα μικρα.
Η θηλυκια σπανια αναλαμβανει, και μολις γινει αυτο εξαφανιζονται και τα μωρα.
Αμεσως μετα ,παιρνει ωχρα χρωματα και κρυβεται αποφευγοντας τον αρσενικο.Αυτος μετα απο ωρες πια οταν συνειδητοποιει οτι παλι απετυχε η γεννα, της ριχνει κατι ψιλες.
Δεν την εχω πιασει επ αυτοφορω αλλα ειμαι σχεδον βεβαιος οτι αυτη κανει την ζημια.

fishme1
07-03-10, 23:03
γενικοτερα στις νανοκιχλιδες συμβαινει τα αγρια ψαρια να ειναι πιο ευκολα στην αναπαραγωγη και χωρις αυτα τα προβληματα , τα ψαρια εκτροφης ομως εχουν παπαριασμενο DNA απο την πολλη εκτροφη

τα εχεις μαζι με αλλα ψαρια ;

επισης εγω δεν αφηνω φως στα ψαρια μου το βραδυ και ας εχουν γεννα

Raven
07-03-10, 23:09
Νικο κι εγω εκει πιστευω οτι ειναι το προβλημα, εχουν καταστραφει τα γονικα τους ενστικτα απο τις τεχνητες αναπαραγωγες.
Εχτες το συζηταγα με φιλο και με ρωτησε γιατι δεν κοβω το φυλλο του εχινοδωρου με τα αυγα να τα εκκολαψω σε μικρη γυαλα και να μεγαλωσω εγω τα μικρα.
Δεν θελω ομως..θελω τα μικρα να εχουν γνωρισει τους γονεις τους και να γινουν κι αυτα καποια μερα καλοι γονεις. Σκεφτομαι σωστα ή λεω βλακειες και δεν ισχυει;

Το ζευγαρι ειναι μονο του και δεν αφηνω ουτε εγω φως ανοιχτο τη νυχτα.

Πάνος
07-03-10, 23:53
αλεξανδρε...αν ισχυει αυτο που λες...
τοτε μπορεις να βγαζεις την ασπλαχνη μανα και να αφηνεις ο πατερας να μεγαλωνει τα μικρα......ετσι θα γνωρισουν τουλαχιστον ενα στοργικο γονεα και οχι το σκληρο προσωπο της φονισσας-μανας...:D
"οχι γιαυτα....για τον φουκαριαρη τον πατερα τους"...

αν αποφασισεις παντως να τα δωσεις....εχε με υποψιν ;)

tsilojohn
08-03-10, 00:20
Αμεσως μετα ,παιρνει ωχρα χρωματα και κρυβεται αποφευγοντας τον αρσενικο.Αυτος μετα απο ωρες πια οταν συνειδητοποιει οτι παλι απετυχε η γεννα, της ριχνει κατι ψιλες.
Μηπως υπαρχει ενδοοικογενειακη βια ή μαλλον ενδοενυδρειακη?
εχεις παρατηρησηει κατι τετοιο?:D

Δημητρης89
08-03-10, 01:34
Αλεξανδρε αν γεννησουν και επιζησουν
θα παρω ενα 60αρι μονο γιαυτα:p

αρχοντες τα εχω:p:p:p

Giorgos
09-03-10, 22:28
Δεν θελω ομως..θελω τα μικρα να εχουν γνωρισει τους γονεις τους και να γινουν κι αυτα καποια μερα καλοι γονεις. Σκεφτομαι σωστα ή λεω βλακειες και δεν ισχυει;
Πολυ σωστα το σκεφτεσαι!

Ετσι πως περιγραφεις τη συμπεριφορα της, θα σου προτεινα να "εδινες την ευκαιρια" στον αρσενικο σου με μια αλλη θηλυκια (κοριτσι για σπιτι... οχι σαν τη Τζουλια :D). Αξιζει τον κοπο και την προσπαθεια.

Αληθεια, τι ηλικια εχουν τωρα τα ψαρια σου;

Raven
09-03-10, 22:45
Γιωργο, κατ αρχην ,ευχαριστω για τις συμβουλες σου και τις γνωσεις σου πανω σε αυτο το ειδος.
Με δεδομενο οτι εχω τα ψαρια ηδη 5 μηνες και οταν τα αγορασα ηταν μεν μικροσωμα αλλα σεξουαλικα ωριμα, υπολογιζω οτι ειναι ηλικιας περιπου 8-10 μηνων.
Ο αρσενικος ειναι πολυ καλος και μορφολογικα αλλα και σαν γονεας, και ισως αξιζει τον κοπο να του προσφερω μια ευκαιρια με μια αλλη θηλυκια.
Τα ψαρια τα διαλεξα με μοναδικο στοχο την αναπαραγωγη και ερχονται στιγμες που απογοητευομαι απο τις συνεχεις αποτυχιες, και λεω να τα δωσω αλλα παντα με τουμπαρουν με τα απιστευτα χρωματα τους και την συμπεριφορα κατοικιδιου που εχουν.

Giorgos
10-03-10, 14:37
Πραγματι ειναι καταπληκτικα ψαρια. Αν εχεις ακομα την ορεξη, αξιζει μια προσπαθεια να του εδινες μια αλλη θηλυκια. Το συναισθημα της πετυχημενης γεννας (απο τους γονεις και οχι τεχνητης γεννας) ειναι απεριγραπτη. Ειδικα απο το συγκεκριμενο ειδος!

fishme1
10-03-10, 17:14
το ζευγαρι το διαλεξες εξ ' αρχης ή πηρες περισσοτερα ψαρια και αφησες να σχηματιστει μονο του ;

Raven
10-03-10, 17:26
Το ζευγαρι το διαλεξα σπαζοντας 2 ηδη σχηματισμενα ζευγαρια απο το ενυδρειο του καταστηματος. Στοχος ηταν να επιλεχθουν τα πιο αρτια μορφολογικα ατομα.
Ενταξει ,απο ορεξη εχω. Θα το παλεψω κι αλλο γιατι θελω να μεγαλωσω μικρα ,και απ οτι καταλαβα, πολλοι ψαχνουν καθαρα german blue. Οποτε δεν θα δυσκολευτω να τα χαρισω επειτα.

fishme1
10-03-10, 18:05
Το ζευγαρι το διαλεξα σπαζοντας 2 ηδη σχηματισμενα ζευγαρια απο το ενυδρειο του καταστηματος. Στοχος ηταν να επιλεχθουν τα πιο αρτια μορφολογικα ατομα.

οριστε γιατι - κατα 99,99999999999%

Raven
10-03-10, 19:11
Νικο, λες οτι αυτο φταιει; για ποιο λογο; αφου τα πανε καλα μεταξυ τους.

fotis_k
13-03-10, 18:52
Aλεξανδρε αν τελικα ψαχνεις ακομα θηλυκια σημερα ειδα στον Ωκεανο( Λ.Βουλιαγμενης 283)

Ειχε σε 2 ενυδρεια αρκετα ramirezi και απ οσο ειδα ειχε πολλα καλα ψαρια.Mερικα ειχαν λιγο μακρυα πτερυγια αλλα τα περισοτερα μου φανηκαν καθαρα.Αν θες κανε τον κοπο να πας.Μονο αυτο που προσεξα ειναι οτι τα περισοτερα αν οχι ολα ειχαν μαζεμενα στομαχια.

Raven
14-03-10, 00:36
Aλεξανδρε αν τελικα ψαχνεις ακομα θηλυκια σημερα ειδα στον Ωκεανο( Λ.Βουλιαγμενης 283)

Ειχε σε 2 ενυδρεια αρκετα ramirezi και απ οσο ειδα ειχε πολλα καλα ψαρια.Mερικα ειχαν λιγο μακρυα πτερυγια αλλα τα περισοτερα μου φανηκαν καθαρα.Αν θες κανε τον κοπο να πας.Μονο αυτο που προσεξα ειναι οτι τα περισοτερα αν οχι ολα ειχαν μαζεμενα στομαχια.
Μαζεμενα στομαχια= προβληματα. Δεν την ξαναπαταω. Σ ευχαριστω παντος Φωτη :p

oko
20-06-10, 02:20
Φιλε Αλεξανδρε σχωρα με αν εχω χασει επεισοδεια αλλα τι εγιναν τα πανεμορφα ram σου. Θα ξανακανεις προσπαθεια με τα ram;

Raven
21-06-10, 02:11
Τα ραμιρεζι τα εδωσα γιατι παρελαβα τις blue tiger και χρειαζομουν το ενυδρειο τους. Η θηλυκια βρηκε αδοξο τελος, αλλα ο κουκλος αρσενικος ζει και βασιλευει στo ενυδρειο του Panos alex/polis.

Πάνος
21-06-10, 02:39
οπως το ειπες "ζει και βασιλευει"...αλεξανδρε εχει μεγαλωσει...ειναι μια πανδαισια χρωματων...τρωει απο το χερι μου...τσαμπουκαλης με τις αλλες κιχλιδες....συναρπαστικο ψαρι!
σε ευχαριστω για αλλη μια φορα!
ψαχνω για θηλυκο...φερνουν ραμ εδω...αλλα της κακιας ωρας...δε μπορεις να βρεις πια καθαρο ραμ...

maikl
21-06-10, 09:21
...στις 3+ τα ξημερωματα που να βρεις θυληκια,και μαλιστα και καλο κοριτσι...:D

Πάνος
21-06-10, 13:33
:D:D
οχι...οχι..δε το θελω καλο κοριτσι...περπατημενη τη θελω ..αλλα να εχει και τις απαραιτητες προδιαγραφες..;)

harilaos
22-06-10, 03:14
Θράκη όλο balloon, χρυσά, και μακρύπτερα όλα πάντοτε ταλαιπωρημένα.
Όπως και να έχει είμαι σίγουρος ότι θα βρεις άκρη Πάνο!

Γιώργος Κ
22-06-10, 20:31
Μονο ο Μανθος (Starfish) μπορει να φερει τετοια "καθαρα" ψαρια!! ;)

stavr0s1
11-10-10, 09:21
mia aporia exw... to A/O ti einai???

Γιώργος Κ
11-10-10, 09:25
mia aporia exw... to A/O ti einai???
Αυτο: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=35633

Θα πρεπει να γραφεις με Ελληνικους χαρακτηρες! ;)