Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Θέματα συνύπαρξης: γαρίδες με ψάρια

Σελίδες : [1] 2

imichal
07-04-08, 12:06
Σημείωση συντονιστικής ομάδας:
Το νήμα αυτό έχει επεξεργαστεί και είναι αποτέλεσμα συνένωσης παλαιότερων θεμάτων με παρόμοιο περιεχόμενο. Για την δημιουργία νέας συζήτησης μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα. Ευχαριστούμε.

Ειχα βαλει καμμια 10αρια γαριδες στο 240αρι μου αλλα τωρα τελευταια δεν βλεπω καμμια. Στο ενυδρειο εχω καρδιναλιους, ροδοστομους, οτος & 1 κριμπ.... Υπαρχει περιπτωση κανενα απο τα παραπανω να τις εχει περιλαβει ?:smt108

Τσιόνογλου Σταύρος
07-04-08, 12:24
Σίγουρα τα κριπένσις ,τα έχω δει σε δράση σε ενυδρείο φίλου.Όπως και τα Ραμιρέζι στο δικό μου.

Perazzi
18-12-08, 14:56
Με τα αγγελόψαρα μου μπορώ να φιλοξενήσω και γαρίδες RedCherry??
Και που μπορώ να βρω στη Θες/νίκη

Πάνος
18-12-08, 14:59
οταν μεγαλωσουν τα αγγελοψαρα μαλλον θα τις κανουν μια χαψια....

επισης και μικρα οταν ειναι αν οι γαριδες σου ειναι μεγαλες αυτα θα τρωνε το γονο...
καλυτερα για τσερυ γαριδες να αφιερωσεις ενα μικρο ενυδρειακι...αν θες να εχεις και απογονους....

πολλοι εχουν τσερυ ακομη και με δισκους.....αλλα εγω που τις δοκιμασα με σκαλαρια ενηλικα...δε το συνιστω..

Πάνος
18-12-08, 15:12
παιζουν πολλα ρολο..για παραδειγμα αν το ενυδρειο σου ειναι πυκνοφυτεμενο και μπορουν να κρυβονται ισως να εχεις και αναπαραγωγη....αλλα δε θα τις βλεπεις ιδιαιτερα γιατι θα ειναι μονιμα κρυμμενες...
καποιες σιγουρα θα τρωγονται βεβαια...

απο εκει και περα μπορεις απλα να δοκιμασεις...

αλλα αξιζει για μενα να κανεις ενα μικρο γαριδαδικο....;)

panagiotis265
05-02-09, 12:08
Καλημέρα.Είδα πρίν λίγες μέρες γαρίδες γλυκού νερού σε κάποιο μαγαζί της Θεσσαλονίκης και θέλω να πάρω 1-2 για ένα ενυδρείο 200 λίτρων το οποίο έχει μέσα guppy και apple snails.Είναι ελαφρός φυτεμένο για την ώρα αλλα θα μπούν αρκετά φυτά.Ταιριάζουν με την σύνθεσή μου???

Dimis
05-02-09, 14:12
Το πιο πιθανο ειναι να ειναι ΑΜΑΝΟ και να ειναι στο τελικο μεγεθος των 5 εκατοστων.
Αν διαπιστωσεις οτι ειναι αμανο σιγουρα παρε μια 5αδα αφοβα,κανενα προβλημα και θα μασουλανε και την αλγη σου.
Αν δεν ειναι αμανο μαθε τι ειναι και ενημερωσε ωστε αν μπορουμε να βοηθησουμε!

panagiotis265
05-02-09, 15:29
Παιδιά αυτές που είδα είναι αυτές:Red cherry shrimp
Εχω μέσα στο ενυδρείο και corydoras albino δεν θα έχουν πρόβλημα?
Φοβάμαι μήν μου "φάνε" τα ψαράκια μου. . .

Dimis
05-02-09, 16:00
Κανενα προβλημα...
Απολυτα συμβατες γαριδουλες με τα ψαρια σου.
Παρε καμια 20αρια θα σου δωσουν και χρωμα στο ενυδρειο...

υδροχόος
06-03-09, 09:55
Δεδομένου ότι τα dwarf puffer δεν μεγαλώνουν πάνω από τα 2,5 εκατοστά θα μπορούσα να βάλω μέσα γαρίδες. Μου αρέσουν οι cherry και οι green. Το ενυδρείο είναι το μισό γεμάτο μπλύξα (πίσω) ένα ξύλο στην μέση, λίγο πογκόστεμον χελφέρι μπροστά από το ξύλο και κούμπα τριγύρω. Και άλγες παντού:smt100:smt021:smt120zw

Alex_Salonica
06-03-09, 13:28
Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα,
αν και δεν ενδείκνυνται παφερακια με γαρίδες, πολλοί ισχυρίζονται ότι τα έχουν μαζί χωρίς κανένα πρόβλημα ίσως με μόνο μειονέκτημα τους γόνους των γαρίδων. Γενικά τα παφεράκια είναι θηρευτές και εξαρτάται και από τον χαρακτήρα του κάθε ενός.
Πάντως αν είναι να το επιχειρήσεις θα σου έλεγα να τα βάλεις μαζί στο ενυδρείο ή τις γαρίδες πρώτες και τελευταία τα παφεράκια.

Υ.Γ. Σκέψου και για κανένα καλό αλγοφάγο σαλιγκάρι μιας και έχεις πολύ άλγη.

Υ.Γ2. Κουκλιά τα παφεράκια με απίστευτη συμπεριφορά :)

Raven
06-03-09, 13:32
Ειναι λιγο ρισκο.. Τα παφερακια εχουν την δικη τους ιδιοσυγκρασια και καθε ενα συμπεριφερεται διαφορετικα.
Μπορει να μην τις δει σαν τροφη αλλα το γονο τους ομως μολις αρχισουν και γεννανε σιγουρα θα τον τρωει, οποτε απογονους απο τις γαριδουλες, δυσκολα θα δεις. Μπορεις ομως να τα συνδυασεις με αμανο που ειναι μεγαλυτερες ,ζουνε πολλα χρονια,τρωνε πολλες αλγες και δεν γεννανε :cool:

mikele
06-03-09, 13:47
βασικα νομιζω οτι δε χωρα συζητηση

εδω οι δισκοι ξετρυπωνουν τις γαριδες απο την μος και παιρνουν μεζε..................:D:D:D:D

οχι μη βαλεις

Raven
06-03-09, 13:52
Φιλος εχει dwarf Puffer με cherry και babaulti και δεν εχει κανενα προβλημα. οποτε μην ειμαστε απολυτοι..

mikele
06-03-09, 15:08
απολυτος ποτε δενν ειμαι για τιποτα απλα οι γαριδες θα ζουν με αγωνια συνεχους επιβιωσης δεν ειναι κριμα ........

και αλλος γνωστος εχει πιρανχα με τετρα και ολα μια χαρα μεχρι να αρπαξει ενα μεζε καποιο απο τα ψαρια ....

οποτε οχι και παλι οχι γαριδουλες με Puffer

giorgio
06-03-09, 15:35
εγω παντως εβαλα 10 cherry μαζι με παφερακια και σε 2 λεπτα δεν υπήρχε τίποτα........
δεν προλαβα να βγαλω ουτε μια!

aquaman
02-06-09, 17:39
Τελικά την πρώτη φορά που δε συμβουλεύτηκα κανέναν (ουτε το GAB) φαίνεται ότι την πάτησα...

Πήρα σήμερα 6 cherry shrimp για να βάλω στο ενυδρείο (180λ. με melanotaenia preacox, SAE, zebra danio, cherry barb).

Στα 10 λεπτά που έκανα να φτάσω από το πετ στο σπίτι, οι γαρίδες δεν φαινόταν να τα πήγαιναν καλά. 1-2 ήταν δραστήριες, αλλά οι άλλες κουνιόταν πολύ λίγο, και 1-2 κουνιώνταν ξαπλωμένες στη σακούλα.

Μετά την προσαρμογή (φώτα σβυστά), τα πράγματα δεν είχαν αλλάξει και πολύ. Σκέφτηκα να τις πάω πίσω στο πετ, αλλά φαντάστηκα ότι ούτε θα μου τις άλλαζαν ούτε και θα άντεχαν, και ότι το καλύτερο γι'αυτές θα ήταν να τις βάλω στο ενυδρείο και να ελπίσω ότι θα συνέλθουν.

Μόλις τις έβαλα άρχισαν να κινούνται, αλλά τότε άρχισαν να τις κυνηγάνε τα cherry barbs, και σκότωσαν και μια μπροστά μου. Οι άλλες κρύφτηκαν (ελπίζω) ή φαγώθηκαν - δεν ξέρω γιατί τα φώτα ήταν σβυστά. Τώρα που άναψαν δε βλέπω τίποτα....ούτε απομεινάρια, το οποίο είναι ίσως ενθαρρυντικό.

Είναι πολύ αργά πιά, αλλά για να αποφύγω τα ίδια λάθη:

1) έχουν γενικέ πρόβλημα οι cherry shrimps με τα cherry barbs? Προφανώς θα υπάρχει, αλλά με ξεγέλασε η χωρίς-προβλήματα συμβίωση που είχαν τα ψαράκια με τις αμάνο μου.

2) μήπως έκανα λάθος όταν τις έβαλα στο ενυδρείο ενώ δε φαινόταν στην καλύτερη κατάσταση, και "βοήθησε" κι αυτό στο να δεχτούν επίθεση; (απ'την άλλη δεν είχα 2ο ενυδρείο για να τις βάλω εκείνη την ώρα, ούτε φαινόταν ότι θα άντεχαν να πάνε πίσω στο πετ...)

Μετά από το τραυματικό αυτό επισόδειο, ελπίζω να επέζησε καμμία απ'τις καημένες. Αλλιώς ήταν ένα μάλλον το ακριβότερο γεύμα των ψαριών μου...

aaaooll
02-06-09, 19:15
εγω απο οτι ξερω, ενα λαθος των πετσοπ ειναι οτι τις βαζουν σε ενα σακουλι μονο με νερο... πρεπει να βαζουν κ λιγο υαλοβαμβακα μεσα για να πιανοντε κ να μην χανουν τον προσανατολησμο τους...

aquaman
02-06-09, 19:35
Είχε βάλει και υαλοβάμβακα, αλλά όταν έφτασα σπιτι δεν κρατιόταν καμμιά γαρίδα πάνω του.

Τσιόνογλου Σταύρος
02-06-09, 23:05
Γενικά είναι λιγο ευαίσθητες και εγω καθάρισα χθες τα φίλτρα μου και μάζεψα μεσα σε ένα τάπερ καμμια κατοστή και μεχρι να τις ρίξω μεσα στο ενυδρείο πέθαναν καμμια 5-6. Αλλά και τα ψάρια που έχεις δεν λεν για τις γαριδούλες που πήρες (Μελανοταινίες και μπάρπους) τις βλέπουν για μεζεδάκια.Πρόσφατα πήρα 8 μελανοταινίες Boesmani μικρούλες 4-5 εκ μετά απο μια βδομάδα τις έκανα δώρο γιατι κάθε μέρα έβλεπα κανα δυο να κυκλοφορούν με γαρίδα στο στομα και τα μουστάκια να κρέμονται έξω απο αυτο.:D

DimmyF
02-06-09, 23:41
Θα σου πω την εμπειρια μου, δεν ξερω αν σε βοηθησει..

Εβαλα στο δικο μου 20 red cherry [χαρισμα απο Raven!]
Με το που μπηκαν μεσα στο ενυδρειο υστερα απο καλη προσαρμογη τα red eye εκαναν party... σαν τρελα τις κυνηγησαν..[ειχα ανοιχτα τα φωτα.]

απο την επομενη μερα και για περιπου 10 μερες δεν εβρισκα ουτε μια...

Να σημειωσω οτι το ενυδρειακι μου εχει αρκετα φυτα.

Και ξαφνικα ενα απογευμα που γυρισα απο δουλεια... ειδα 8 (!!!) να κολυμπουν ανενοχλητες γυρω γυρω.. σε αποσταση αναπνοης απο τα red cherry!!!

Δε ξερω ποσες ακριβως ειναι τωρα, αλλα συμβιωνουν αρμονικοτατα πλεον με τα red eye μου..
μαλιστα ενα απογευμα ειδα και μια πανω σε ενα φυλλο κρυπτοκορινας να αεριζει τα αυγα της [ δεν ξερω αν το περιγραφω σωστα αυτο!] !!!!!!

Με λιγα λογια, λεω οτι αφου τις εβαλες που τις εβαλες, περιμενε .. και ποτε δεν ξερεις!

Raven
03-06-09, 00:50
Ακομα και ψαρακια υπερανω υποψιας οταν τις ριξεις τις γαριδουλες ξαφνικα μεσα, νομιζουν οτι προκειται για φαγητο και τις τσακιζουν.
Παντα οταν βαζουμε μικροσωμα ειδη γαριδων να εχουμε σβηστα τα φωτα και να τις ριχνουμε σε μια γωνια του ενυδρειου που εχει πολλα φυτα, και μακρια απο τα ψαρια.
Εμενα οι Melanotaenia preacox μου, αρπαζουν κανενα νεογεννητο cherry μονο αν τρομαξει και κολυμπησει στα ανοιχτα. Οσο βρισκονται κοντα στον βυθο ή επανω σε φυτα δεν τα πειραζουν.
Για τις M.boesemani Σταυρο δεν το συζηταω...τρωνε μεχρι και οτοκυκλους !

george
21-10-09, 09:15
Θα χαλάσω το φυτεμένο μου ενυδρείο σε λίγο καιρό και μέσα έχω δεκάδες γαρίδες red cherry και amano και σκέφτηκα να τις βάλω σε ένα 90ρι φυτεμένο που έχω με δύο χρυσόψαρα.

Θα έχω πρόβλημα ; Λέτε να γίνουν μεζεδάκια ;
:confused::confused::confused:

ΜΙΜΗΣ
21-10-09, 09:32
Καλημερα Γιωργο.

Γνωμη μου ειναι να μην το επιχειρησεις αυτο το ενχυρημα.
Μια μια,κουτσου κουτσου θα στις εξαφανιζουν.

neos
21-10-09, 10:28
... αλλά είχα χρυσόψαρα. Θα ήμουν επιφυλακτικός με μια τέτοια συγκατοίκηση... Τα χρυσόψαρα ακόμα και αν το μέγεθός τους δεν τους επιτρέπει να τις δουν σα μεζεδάκι, είναι πολύ παιχνιδιάρικα και σίγουρα θα τις παρενοχλούν. Είχα παρόμοια εμπειρία με apple snails που από τα πολλά τσιμπολογήματα κυκλοφορούσαν πολύ επιφυλακτικά και μόνο με μαζεμένες τις κεραίες τους. Το ενυδρείο με τα χρυσόψαρα όσο φυτεμένο κι αν είναι, δε μπορώ να φανταστώ ότι είναι πυκνό και πλούσιο σε βλάστηση (λόγω υπερβόσκησης) ώστε να παρέχει κρυψώνες / καταφύγιο στις ντροπαλές γαριδούλες. Ένας τελευταίος παράγοντας, τουλάχιστον για τις αμάνο ίσως είναι και η θερμοκρασία. Δεν ξέρω τις θερμοκρασία που διατηρείς τα χρυσόψαρα (είναι fancy?) αλλά απ όσα έχω διαβάσει για τις αμάνο, δε νιώθουν άνετα κάτω από 22 C.
Και τώρα ας αποκαλύψω και το υστερόβουλο των αποθαρρύντικών μου παρατηρήσεων:grin:. Είμαι σε αναζήτηση red cherry για ένα ασιάτικο, φυτεμένο 80λιτρο και σκεφτόμουν την περίπτωση να συμμετάσχω σε ομαδική παραγγελία από γερμανία. Θα προτιμούσα σαφώς την πιθανότητα να τις προμηθευτώ από χομπίστα στη Θεσσαλονίκη (πολύ μικρότερη ταλαιπωρία για τα ζωντανά) σε αντίστοιχη τιμή. Νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω αξιοπρεπή διαβίωση σε μια ομάδα 12-15 ατόμων από τις red cherry σου (μήπως και παραπάνω;) καθώς διαθέτω βυθό 60εκ Χ 45εκ και μεγάλη ποσότητα και ποικιλία αλγών:)

george
21-10-09, 10:35
Tα χρυσόψαρα είναι σε πυκνοφυτεμένο ενυδρείο μαζί με apple και zebra snails.
Με τα σαλιγκάρια δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Επίσης υπάρχει και θερμαντικό στοιχείο που διατηρεί την θερμοκρασία σταθερή.

giannisaek
21-10-09, 23:39
Για σε όλους σας, έχω (κλόουν) botia macracanthus στο ενυδρείο μου, και θέλω να μάθω αν μπορώ να βάλω και Γαρίδες Red Cherry, μπορούν να ζήσουν μαζί ή δεν θα μείνει γαρίδα για γαρίδα στο ενυδρείο :smt052

Γιώργος Κ
21-10-09, 23:44
Για σε όλους σας, έχω (κλόουν) botia macracanthus στο ενυδρείο μου, και θέλω να μάθω αν μπορώ να βάλω και Γαρίδες Red Cherry, μπορούν να ζήσουν μαζί ή δεν θα μείνει γαρίδα για γαρίδα στο ενυδρείο :smt052
Καλως ηρθες!!:p

Εγω δε θα το σκεφτομουν καν ...

bokostas
22-10-09, 01:29
Θα γίνει πάρτυ, δεν θα αφήσουν ούτε κέλυφος, οι δικοί μου τρελλαίνονται για γαριδούλες,

giannisaek
26-10-09, 16:00
Έχω ένα 60 λιτρο με ζωοτόκα 6 γκάπυ, 4 πλάτυ και 4 γατόψαρα.
λειτουργεί πέντε μήνες με εξωτερικό φίλτρο (βιολογικό) EHEIM 2213 πολύ καλά στρωμένο.
GH 12
KH 8
PH 7,2
N2 0
N3 15
Φυτεμένο
Είχα ένα κλόουν και το έδωσα χτες σε πολύ καλά χέρια
Σκέφτομαι να βάλω και πέντε γαρίδες αμάνο
Όσο για τις γέννες που μου κάνουν τα γκάπυ και πλάτυ φροντίζω να κρατώ τα νεογνά και δίνω τα μεγάλα σε φίλους για να έχω τα νούμερα που ανέφερα ποιο πάνω. :) :) :)

Γιώργος Κ
26-10-09, 16:21
Φίλε μου συγνώμη που δεν αναφέρθηκα για το ενυδρείο μου.
Έχω ένα 60 λιτρο με ζωοτόκα 6 γκάπυ, 4 πλάτυ και 4 γατόψαρα.
λειτουργεί πέντε μήνες με εξωτερικό φίλτρο (βιολογικό) EHEIM 2213 πολύ καλά στρωμένο.
GH 12
KH 8
PH 7,2
N2 0
N3 15
Φυτεμένο
Είχα ένα κλόουν και το έδωσα χτες σε πολύ καλά χέρια
Σκέφτομαι να βάλω και πέντε γαρίδες αμάνο
Όσο για τις γέννες που μου κάνουν τα γκάπυ και πλάτυ φροντίζω να κρατώ τα νεογνά και δίνω τα μεγάλα σε φίλους για να έχω τα νούμερα που ανέφερα ποιο πάνω. :) :) :)

Για τα γατοψαρα νομιζω εννοεις τα cory? Να ξερεις οτι χρειαζονται μαλακο και οξινο νερο!

doctor
10-11-09, 16:07
μπορει να συμβιωσουν red chery με ramirezi η θα μου τις φαει?

Raven
10-11-09, 16:19
:smt088:smt051:smt106

doctor
10-11-09, 16:30
αν εχει πολλα φυτα μεσα,υπαρχει ελπιδα?

Raven
10-11-09, 16:37
Τα ram ανετα τις εντοπιζουν μεσα στην βλαστηση και ειναι δεινοι θηρευτες. Οποτε απο μενα ειναι οχι και παλι. Δοκιμασε Αμανο σε μεγαλο μεγεθος, αυτες ισως να μην εχουν προβλημα.

theodor72
10-11-09, 17:17
αν εχει πολλα φυτα μεσα,υπαρχει ελπιδα?

Ακόμη και να υπήρχε πιθανότητα να γλυτώσουν, θα έβαζες σε ένα ενυδρείο τον κυνηγό και το υποτιθέμενο θύμα; Δηλαδή δεν θα ήταν κρίμα να ζουν οι γαριδούλες συνεχώς κυνηγημένες και στρεσαρισμένες; ;)

j.p.
10-11-09, 19:47
για να μην ανείξω νέο θέμα θέλω να κάνω μια συμπληρωματική ερώτηση στην ερώτηση του φίλου doctor. οι ret chery θα έχουν πρόβλημα με cpd και nothobranchius killifish?
-------------------------
για να μην ανείξω νέο θέμα θέλω να κάνω μια συμπληρωματική ερώτηση στην ερώτηση του φίλου doctor. οι ret chery θα έχουν πρόβλημα με cpd και nothobranchius killifish?

Raven
10-11-09, 20:08
Με τα CPD δεν θα εχουν κανενα προβλημα, αλλα με τα Killie ουτε να το σκεφτεσαι ειναι αχορταγοι μικροι θηρευτες και δεν θα αφησουν μωρο για μωρο...(μην φανε και τις ενηλικες...)

doctor
10-11-09, 21:02
δν φανταζομαι να εχουν προβλημα οι red chery με νεον και ancistrus ristlenose ε?

aquaman
30-12-09, 10:30
Εδώ και αρκετό καιρό έχω ένα σταδιακά αυξανόμενο πληθυσμό red cherry μαζί με μικρές μελανοταινίες και endlers (σε 180λτ).

Χτες, για πρώτη φορά, κοιτάω και βλέπω να γίνεται χαμός στο ενυδρείο - όλα τα ψαράκια κάτι κυνηγούσαν.... ήταν μια red cherry ενήλικη, την οποία είχαν μισο-φάει και την είχαν κάνει μπάλα.

Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Δεν ξέρω τι τα έκανε να επιτεθούν - αν πεινούσανε π.χ. ; Δεν είδα την επίθεση από την αρχή, οπότε δεν ξέρω αν η γαρίδα πρώτα πέθανε και τη βρήκαν τα ψάρια, ή αν ήταν ζωντανή αλλά γέρικη ή άρρωστη και δεν μπορούσε να ξεφύγει.

Ο υπόλοιπος πληθυσμός φαίνεται μια χαρά - μετρήσεις νερού όπως πρέπει.

Δημητρης89
30-12-09, 10:50
εγω παντως που εχω εντλερακια με red cherry,δεν τις πειραζουν καθολου.. μονο καμια φορα πηγαινουν διπλα τους,τις βλεπουν και ξαναφευγουν.

για τις μελανοταινιες ομως δεν ξερω....

Γιώργος Κ
30-12-09, 11:01
Οταν ειχε σηκωσει αμμωνια το 60 λιτρο και πεθαιναν μια μια οι γαριδες τα εντλερακια με λυσσα (ειδηκα τα θυληκα) τις επιαναν απο το κεφαλι και τις κουνουσαν οπως κανουν τα σκυλια αν του βαλεις μια πετσετα στο στομα και τη τραβας! Λυσσαγαν μεχρι να τις αποκεφαλισουν και μετα τις τρωγαν με ομαδικο ντου! Μετα πειραζαν και τις ετοιμοθανατες που δε μπορουσαν να ξεφυγουν! Μετα απο αυτο δε τα ηθελα αλλο :smt009

Δημητρης89
30-12-09, 11:09
Οταν ειχε σηκωσει αμμωνια το 60 λιτρο και πεθαιναν μια μια οι γαριδες τα εντλερακια με λυσσα (ειδηκα τα θυληκα) τις επιαναν απο το κεφαλι και τις κουνουσαν οπως κανουν τα σκυλια αν του βαλεις μια πετσετα στο στομα και τη τραβας! Λυσσαγαν μεχρι να τις αποκεφαλισουν και μετα τις τρωγαν με ομαδικο ντου! Μετα πειραζαν και τις ετοιμοθανατες που δε μπορουσαν να ξεφυγουν! Μετα απο αυτο δε τα ηθελα αλλο :smt009

ναι αλλα αν πεινασουν τα εντλερακια,κανουν επιθεση?

Γιώργος Κ
30-12-09, 11:33
ναι αλλα αν πεινασουν τα εντλερακια,κανουν επιθεση?
Πριν απο το συμβαν θα ελεγα οχι .... αλλα τωρα δε ξερω ... ειχα υσηχο το κεφαλι μου οτι δε τις πειραζαν! Ηταν και πολλες και ειχαν γεννησει και ηταν απιθανο να τις μετρησω για να δω τι γινεται ... !!

theodor72
30-12-09, 11:49
Κατά την γνώμη μου, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Θα έπρεπεα να σε απασχολεί μόνο αν έβλεπες επίθεση από τα ψάρια σου σε ζωντανές γαρίδες.
Οτιδήποτε βρεθεί νεκρό στο ενυδρείο, αποτελεί τροφή για τα περισότερα ψάρια. Και πιράνχα να βρίσκανε νεκρό σίγουρα θα του ρίχνανε μια δαγκωνιά :D

Raven
30-12-09, 11:54
Οι Μελανοταινιες σκοτωνουν και ενηλικες red cherry που και που. Το ειδα κι εγω να συμβαινει μπροστα στα ματια μου. Εχω κι εγω 3 praecox.

Δημητρης89
30-12-09, 11:56
λοιπον εγω εχω αφισει τα εντλερακια αταιστα εδω και 10 μερες και μεσα εχω 3 red cherry...
ενας φιλος μου που αν μπορεσει θα παει να τις ταισει,θα τον ρωτησω τι γινεται:confused:

αν και με βλεπω με αδειο ενυδρειο:(

aquaman
30-12-09, 12:04
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ρε παιδιά... αρα έχει επαναληφθεί το φαινόμενο με τις praecox...

Θα κοιτάξω πιό προσεκτικά αυτές τις μέρες, αν και πολλές φορές τις βλέπω να βολτάρουν δίπλα από τις γαριδούλες, και τίποτα...

Πάντως από αμμωνία δεν υπάρχει πρόβλημα - είναι μηδέν με API/υγρό.

panos1972
30-12-09, 12:12
Μήπως, λέω μήπως η τροφή που δίνεις είναι πολύ φτωχή σε πρωτεϊνες;

Γιώργος Κ
30-12-09, 12:24
Εγω παρατηρησα οταν τις δοκιμασαν ... γλυκαθηκαν και τους ανοιξε η ορεξη για τις ετοιμοθανατες .... μετα πηραν ποδι .... :D
Δε προλαβα να δω αν κυνηγουσαν αυτες που ηταν καλα ....

Raven
30-12-09, 12:24
Δεν παιζει τοσο ρολο η διατροφη. Ειναι ψαρια που δεν χορταινουν με τιποτα, οσο φαι και να ριξεις θα το φανε μεχρι να σκασουνε !
Συνηθως δεν ασχολουνται με τις γαριδες και συμβιωνουν μια χαρα. Οταν ομως καποια γαριδα αποφασισει να κολυμπησει στα ανοιχτα και ξαφνικα τρομαξει και τιναχτει, ξυπναει το κυνηγετικο τους ενστικτο και ορμανε.
Και φυσικα τρωνε και αρκετα μωρα red cherry. Εγω θα τις βγαλω και θα μεγαλωσω το κοπαδι των Iriatherina werneri που δεν πειραζουν τις γαριδουλες...ηδη χτες αγορασα αλλα 8 ατομα.

aquaman
30-12-09, 12:33
Δεν παιζει τοσο ρολο η διατροφη. Ειναι ψαρια που δεν χορταινουν με τιποτα, οσο φαι και να ριξεις θα το φανε μεχρι να σκασουνε !
Συνηθως δεν ασχολουνται με τις γαριδες και συμβιωνουν μια χαρα. Οταν ομως καποια γαριδα αποφασισει να κολυμπησει στα ανοιχτα και ξαφνικα τρομαξει και τιναχτει, ξυπναει το κυνηγετικο τους ενστικτο και ορμανε.
Και φυσικα τρωνε και αρκετα μωρα red cherry. Εγω θα τις βγαλω και θα μεγαλωσω το κοπαδι των Iriatherina werneri που δεν πειραζουν τις γαριδουλες...ηδη χτες αγορασα αλλα 8 ατομα.

όντως, είναι αχόρταγες οι άτιμες οι μελανοταινίες...

Οι Iriatherina είναι πανέμορφες... τις είδα πρώτη φορά στου Alex_Salonica τις προάλλες. Ψήνομαι....

AQUA PURA
30-12-09, 13:17
Γενικά είμαι της άποψης πως αν δοκιμάσουν τα ψαράκια μας πρώτη φορά γαριδουλες όποιες και να είναι συνεχίζουν να τρώνε από αυτές όποτε ευκαιρήσουν.. ειδικά κατά την περίοδο του molting που οι γαρίδες είναι πιο ευάλωτες. Πριν 2,5 χρόνια περίπου είχα στο ενυδρείο μου ένα μικρό αριθμό απο melanotaenia boesemani με σκοπό την αναπαραγωγή. Στο ενυδρείο κατοικούσαν 5 amano γαρίδες. Όσο ήταν μικρές οι melanotaenia φοβόντουσαν τις γαρίδες, και δεν τις πλησίαζαν. Μια μέρα ενώ κοίταζα το ενυδρείο παρατήρησα να έχουν συγκεντρωθεί πάνω από ένα σημείο πλούσιο σε moss από κάτω ήταν κρυμμένη μια amano και έκανε molting. Με το που έκανε η γαρίδα το λάθος να πάει σε ένα ανοιχτό σημείο πέσανε πάνω της και την κατασπάραξαν.

aquaman
30-12-09, 13:47
Αν συνεχίσουν την κακή συμπεριφορά... φεύγουν σούμπιτες γιατί έχω συμπαθήσει πολύ τα γαριδάκια...

AQUA PURA
30-12-09, 14:15
Φίλε μου aquaman δεν είναι θέμα κακής συμπεριφοράς... αλλά ένστικτα..που δεν νομίζω να αλλάζουν δυστυχώς..:???: οι επιλογές... η αφήνεις την “αλυσίδα της ζωής” να συνεχιστεί μέσα στο ενυδρείο ή βγάζεις τα ψαράκια αφού σε ενοχλεί… ή φτιάχνεις ένα γαριδοενυδρείο και μεταφέρεις τις γαρίδες εκεί...

pavlos2003
08-02-10, 00:05
Τα ram ανετα τις εντοπιζουν μεσα στην βλαστηση και ειναι δεινοι θηρευτες. Οποτε απο μενα ειναι οχι και παλι. Δοκιμασε Αμανο σε μεγαλο μεγεθος, αυτες ισως να μην εχουν προβλημα.

Αυτό τελικά υπάρχει κάποιος που να το έχει εφαρμόσει??
Δεν έτυχε να δώ κάτι στα πόστ που έχω διαβάσει τόσο καιρό σχετικά με τις γαρίδες...
Και δεν τρελαίνομαι να είμαι και ο..πρώτος....

Alex_Salonica
08-02-10, 00:35
γενικά κιχλίδες με γαρίδες το αποφεύγουμε

Raven
08-02-10, 00:55
Εγω το ανεφερα γιατι το εχω δει κατα καιρους και σε παρουσιασεις ενυδρειων και σε βιντακια στο youtube αλλα ισως θα πρεπει να ειναι οι αμανο σε τελικο μεγεθος και μετα να μπουν τα Ram.Και παλι , καποιο ρισκο θα υπαρχει φανταζομαι οταν οι γαριδες αλλαζουν κελυφος και ειναι απροστατευτες..

petros
08-02-10, 13:35
Εχω εδω και 2 χρονια σε lido 120lt Αμανο με 2 ραμιρεζ1 και 10 καρδιναλιους
Δεν ειχα ποτε προβλημα .Ουτε εχω δει καποια ταση στα ψαρια να κυνηγησουν τις γαριδες.
Αυτη ειναι προσωπικη μου εμπειρια (να μην το λαβουν καποιοι ως κανονα ;))
Πετρος

Vodka
05-03-10, 00:36
Καλησπέρα.

Έχω ένα φυτεμένο 60lt με γκάπυ, μηλοσαλίγκαρα και rcs. Σκέφτομαι να μεταφέρω τα γκάπυ σε ένα μεγαλύτερο και να κρατήσω το 60λιτρο για γαρίδες. Επίσης θα ήθελα να το χρησιμοποιώ και σαν μαιευτήριο για νεογνά γκάπυ (μέχρι ηλικίας 4-5 εβδομάδων).

Θα έχω πρόβλημα με τη συνύπαρξη rcs και νεογνών γκάπυ ? Δε νομίζω οι γαρίδες να πειράξουν τα γκαπάκια, ποιο πολύ σκέφτομαι το αντίστροφο - οι νεογέννητες γαρίδες κινδυνεύουν απο γκάπυ ηλικίας 4-5 εβδομάδων ? Γενικά η ύπαρξη ακόμα και τόσο μικρών ψαριών στρεσάρει τις γαρίδες ή επηρεάζει την αναπαραγωγή τους ? Ενδιαφέρομαι μόνο για rcs αυτή τη στιγμή.

Ευχαριστώ και καλό βράδυ (ή καλή συνέχεια σε κάποιους 'βρικόλακες' εδώ μέσα:grin:)

Raven
05-03-10, 01:36
Βρυκολακας εδω :D
Δεν θα εχεις προβλημα με τον γονο των ζωοτοκων και τις rcs. Μεγαλωνοντας τα μικρα θα αρπαζουν σπανιως και κανενα νεογεννητο γαριδακι αν μπορεσουν, αλλα γενικα δεν μπορουν να μειωσουν μια αποικια red cherry οταν αρχισει να αναπαραγεται.

j.p.
21-04-10, 23:10
καλησπέρα σε όλους.
τελευταία έχω παρατηρήσει θανάτους red cherry. γύρω από την νεκρή γαρίδα μαζεύονται μπουλόυκι οι όμάδες των neon και οι ροδόστομοι, κυρίος οι τελευταίοι. σήμερα είμαι πλέον σίγουρος ότι δεν τρώνε τις νεκρές γαρίδες αλλά επιτίθενται σε ζωντανές, αυτό το γράφω σαν εμπειρία.
τελικά υπάρχουν ασφαλείς συγκάτοικοι για τις red cherry?
το γαριδοενυδρείο είναι μονόδρομος. με μπόλι και νερό από το υπάρχον ενυδρείο και φιλτράκι που τρέχει ένα τρίμηνο σε μονομαχοενυδρείο, σε πόσες μέρες θα μπορέσω να μεταφέρω με ασφάλεια τις γαρίδες στο 45 άρι που ετοιμάζω?
ευχαριστώ.

επίθεση σε red cherry-ήταν ο τίτλος

oko
21-04-10, 23:40
κ
τελικά υπάρχουν ασφαλείς συγκάτοικοι για τις red cherry?
το γαριδοενυδρείο είναι μονόδρομος.

Φιλε μου δεν πιστευω οτι υπαρχει τετοιος συγκατοικος (εκτος απο οτι εχω διαβασει του οτοκυκλου). Οποιο ψαρι δεν θα επιτεθει στις μεγαλες θα σου φαει τα μωρα γαριδες.Ειπες την μαγικη λεξη μονοδρομος δεν υπαρχουν συμβιβασμοι σου μιλαω εκ πειρας. Στο ενυδρειο που θα στησεις να προσεξεις το στρωσιμο του βυθου εκτος απο το φιλτρο.
Υ.Γ Εχω δει κι εγω black neon tetra να μου τρωει μωρο crs.

Alex_Salonica
21-04-10, 23:44
Υπάρχουν κάποια ψαράκια που είναι ιδανικοί συγκάτοικοι με γαρίδες. π.χ. εγώ στο γαριδοενυδρείο μου έχω τα iriatherina werneri που δεν πειράζουν ούτε καν τον γόνο των γαρίδων.

oko
22-04-10, 00:02
Φιλε Αλεξανδρε συμφωνώ σε αυτο που λες αλλα παλι παμε σε συμβιβασμο π.χ τα ψαρακια αυτα θελουν το λιγοτερο 26'c και οι crystal red shrimp θελουν το ανώτερο 25-26'C. Μετα δεν αντεχουν οι γαριδες σε πολλα φαρμακα, πρεπει να προσεχεις τις τροφες τους δεν αντεχουν τα πολλα νιτρικα κ.λ.π ειναι πολυ ευαίσθητα πλασματα οι γαριδες. Οχι οτι δεν γινεται αλλα η γνωμη μου ειναι καθαρο γαριδοενυδρειο το λεει και η λεξη.

Πάνος
22-04-10, 10:22
στησαμε ενα ενυδρειο στο σπιτι του αδερφου μου. του εδωσα κλαδεματα...λιγα μωρα εντλερς ..και μερικες γαριδες να ξεκινησει.
πλεον εχει μια ζουγκλα...ουτε ξερει ποσα εντλερς εχει ουτε ποσες τσερυ...αμετρητες...
σαφως και τα ενηλικα θηλυκα ειδικα τρωνε γονο γαριδας αλλα και λιγομεγαλυτερες γαριδουλες....αλλα με πολλες κρυψωνες ο πληθυσμος ακμαζει..και μαλιστα ισως η "επεμβαση" των ψαριων να εχει και το ρολο του ελεγχου του πληθυσμου.
επισης δε θυμμαι ποιος..νομιζω ο imichal ηταν που κρατουσε cherry με δισκους και ολα πηγαιναν ρολοι....(οι γαριδες του πολλαπλασιαζονταν με ταχεις ρυθμους).

j.p.
22-04-10, 11:25
μικρά γαριδάκια έχω μήνες να δώ παρόλο που το ενυδρείο είναι 180λ πολύ φυτεμένο. τα τελευταία θύματα είναι ενήλικες γαρίδες, το τελευταίο διάστημα δεν έχω καταφέρει να μετρήσω πάνω από 10.
το υπόστρωμα -λευκή άμμος- τρέχει 2 εβδομάδες, και έχω μπολιάσει 2 φορές από το υπάρχον ενυδρείο.οι μετρήσεις φαίνονται καλές, σήμερα θα δοκιμάσω να μεταφέρω μερικές. ελπίζω να πάνε καλά.

andreas213
22-04-10, 11:46
μικρά γαριδάκια έχω μήνες να δώ παρόλο που το ενυδρείο είναι 180λ πολύ φυτεμένο. τα τελευταία θύματα είναι ενήλικες γαρίδες, το τελευταίο διάστημα δεν έχω καταφέρει να μετρήσω πάνω από 10.
το υπόστρωμα -λευκή άμμος- τρέχει 2 εβδομάδες, και έχω μπολιάσει 2 φορές από το υπάρχον ενυδρείο.οι μετρήσεις φαίνονται καλές, σήμερα θα δοκιμάσω να μεταφέρω μερικές. ελπίζω να πάνε καλά.
γιαννη μηπως ειναι τα χελια σου;;;και οτι εχει μεινει τρωνε τα υπολλειματα τα υπολοιπα;;τσεκαρε το λιγο αυτο.

j.p.
22-04-10, 11:50
γειά σου αντρέα. τα χέλια είναι πρόβλημα αλλά πώς τα πιάνεις.
με έχουν τσαντίσει τόσο, που θα ξεστήσω το ενυδρείο για να τα βρώ.
δεν τα βλέπω σχεδόν ποτέ, αλλά υπάρχουν και κάνουν ζημιά.

andreas213
22-04-10, 11:55
γειά σου αντρέα. τα χέλια είναι πρόβλημα αλλά πώς τα πιάνεις.
με έχουν τσαντίσει τόσο, που θα ξεστήσω το ενυδρείο για να τα βρώ.
δεν τα βλέπω σχεδόν ποτέ, αλλά υπάρχουν και κάνουν ζημιά.
δυστυχως φιλε μαλλον πρεπει να ξεστησεις.ευκαιρια να κανεις και ενα καλο καθαρισμα.αλλα προσεκτικα παντα μην τα ανακατεψεις πολυ ολα και εχεις προβλημα με αμμωνια μετα.εγω πιστευω πως αυτο ειναι το προβλημα και οχι τα αλλα ψαρια.
υ.γ.εκεινο το mail περιμενω πως και πως:smt020:smt020

chrisx
22-04-10, 12:22
Με συγκατοίκους στην αρχή endlers, και στην συνέχεια rasbora espei (έως σήμερα) δεν έχω παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερο και οι cherry πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς. Ίσως, όπως αναφέρει κι ο Πάνος, να υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες επιθέσεις, κάτι όμως που δεν είναι εμφανές. Οπότε για την δραστική μείωση του πληθυσμού δεν φταίνε ροδόστομοι και νέον.

Για μένα είναι σχεδόν σίγουρο ότι οφείλεται σε αυτό που λέει ο Ανδρέας, δηλαδή τα 2 kuhli.

1) Δοκίμασε την μπουκαλοπαγίδα (http://www.livingreefs.com/gallery/files/1/8/9/2/Trap.JPG)και βάλε μέσα ταμπλέτες. Λογικά δεν θα πουν όχι, σε 1-2 μέρες θα τα έχεις πιάσει. Μπορεί βέβαια να πιαστούν και γαρίδες ή κάποιο άλλο ψαράκι, τα οποία θα ελευθερώσεις στην συνέχεια.

2) Αν δεν καταφέρεις κάτι προσπάθησε να ανακαλύψεις που βρίσκονται στο ενυδρείο και χρησιμοποίησε 2 απόχες. Εννοείται ότι σε αυτή την περίπτωση, θα έχεις ένα αναγκαστικό re-scape.

j.p.
22-04-10, 12:37
ευχαριστώ. θα δοκιμάσω σήμερα την παγίδα.

Apollwnas
18-07-10, 20:06
Μπορω να βαλω γαριδες ρεντ τσερρυ με νανοκιχλιδες κ πιο συγκεκριμενα με apistogramma cacatuides η θα γινουν μεζες ??:D

Alex_Salonica
18-07-10, 20:29
γαρίδες+κιχλίδες=:smt018

Χαραμάδας
12-08-10, 22:47
Μιά ερώτηση για τίς red cherry.Αν υπάρχει περίπτωση να συμβιώσουν με τον κλασικό κιτρινόμαυρο clown loach.Eυχαριστώ.

theodor72
12-08-10, 23:08
Mπα, δεν έχουν καμία ελπίδα οι γαρίδες. Όπως και με τα περισσότερα loach άλλωστε. Αν κοιτάξεις σε κανένα site/forum το διαιτολόγιο τους θα καταλάβεις.

ΥΓ Εδώ τρώνε σαλιγκάρια, οι γαριδούλες θα γλιτώσουν; :cool:

peristerigeo
08-11-10, 23:29
red cherry-cory πανε μαζι;

giannisaek
09-11-10, 01:49
Τα cory είναι ήσυχα ψαράκια που δεν δημιουργούν πρόβλημα στα άλλα ψάρια του ενυδρείου ούτε στις γαρίδες, μόνο η κίνησή τους στο βυθό, ίσως προκαλεί αναστάτωση στις γαρίδες.
Πάντως εγώ είχα τον συνδυασμό αυτό, και έβλεπα ότι ζούσαν μαζί. αλλά αν ζούσαν καλά το ξέρουν μόνο αυτά και ειδικά οι γαρίδες. :grin:

beat89
09-11-10, 02:04
Μεταξυ τους δεν εχουν καποιο προβλημα.
Δεν ενοχλει το ενα το αλλο.
Το μονο προβλημα ειναι οτι τα cory θελουν μαλακο νερο ενω οι red cherry οχι.

Raven
09-11-10, 02:13
Το μονο προβλημα ειναι οτι τα cory θελουν μαλακο νερο ενω οι red cherry οχι.
Μυθος ! ερευνες στο φυσικο βιοτοπο των Neocaridina heteropoda, εδειξε οτι ζουν σε ποικιλια βιοτοπων αλλα σε μεγαλη πλειοψηφια ο κυριος ογκος του πληθυσμου βρεθηκε σε νερα μαλακ@ και οξινα με τιμες ΡΗ ακομα και κατω του 6 και ΚΗ=0, Gh 4-6.
Στην ουσια τα περισσοτερα ειδη απο αυτα που εχουμε στα ενυδρεια μας ζουν κυριως σε οξινα νερα με χαμηλες ή μηδενικες σκληροτητες.

3-4 απο τους κορυφαιους εκτροφης γαριδων, απο το Hong-Kong και την Taiwan, εγινε γνωστο οτι κρατανε τις αποικιες των CRS σε PH 5,4-5,8 και με μηδενικη ανθρακικη σκληροτητα.:rolleyes:

beat89
09-11-10, 02:37
Ενδιαφερον....!!!!!!!
Παντως για να προερχονται απο τοσο μαλακ@ νερα κ εμεις να τις κραταμε σε σκληρα,εως πολυ σκληρα (οπως εχει επικρατησει) σημαινει οτι ειναι πολυ ανθεκτικες κ ευπροσαρμοστες.

Raven
09-11-10, 02:46
Ενδιαφερον....!!!!!!!
Παντως για να προερχονται απο τοσο μαλακ@ νερα κ εμεις να τις κραταμε σε σκληρα,εως πολυ σκληρα (οπως εχει επικρατησει) σημαινει οτι ειναι πολυ ανθεκτικες κ ευπροσαρμοστες. Για την ακριβεια ειναι ευπροσαρμοστες γιατι και στη φυση βρισκονται σε μεγαλο ευρος παραμετρων, απλα ανεφερα σε τι περιβαλλον ζει ο κυριος ογκος του πληθυσμου που μελετηθηκε και οτι κακως τις θεωρουμε ειδος σκληρου νερου μονο.;)

aNe
14-11-10, 13:31
Γεια σας
Εχω ενα 54αρι και στρωνεται για να γινει γαριδαδικο.Υπαρχει καποιο ψαρι που να μπορει να μπει ΧΩΡΙΣ να ενοχλησει την αναπαραγωγη των γαριδων;:)
Δεν θελω να μου κρυφτουνε και να τις ψαχνω.:rolleyes:
Ευχαριστω

tsilojohn
14-11-10, 13:48
Τι γαριδες θα βαλεις?τιμες νερου?

aNe
14-11-10, 13:54
Red cherry.
Ακομα δεν εχω κανει τεστ γιατι ειναι στο στρωσιμο(με αμμωνια).
Παντος θα βαζω νερο βρυσης.

giannisqq
14-11-10, 13:59
εντλερς!!

tsilojohn
14-11-10, 14:16
Μπορεις να βαλεις ζωοτοκα (θα εβαζα εντλερ),cpd,Pseudomugil furcata,Pristella maxillaris

aNe
14-11-10, 14:18
Κατι που να μην παει σε χαρεμι;:rolleyes:Δηλαδη να ειναι 1 μονο του;:rolleyes:

tsilojohn
14-11-10, 14:23
γιατι θελεις ενα?αν δεν θελεις γεννες βαλε 4-5 αρσενικα εντλερ

VipeR
14-11-10, 14:36
Μας είπε 54 λίτρα Δημήτρη .
Πάντως και εγώ edler θα σου έλεγα Γιάννη.

aNe
14-11-10, 15:10
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας μαλλον εντλερς θα βαλω.:)

Αber
04-12-10, 21:32
...!!!

ARIS1983
04-12-10, 21:53
Τωρα την τσακωσε ή απλα παιζουν?

Αber
04-12-10, 21:55
ναι "παιζουν". το ποιος ειναι ο πιο νοστιμος

bokostas
04-12-10, 22:58
Συγνώμη τι βλέπουμε? Είναι μια Αμάνο που τρώει μια red cherry ή με γελούν τα μάτια μου?

Τρώνε οι Αμάνο τις red cherry??? Κι εγώ τις έχω βάλει μαζί???:confused:

jiraiya
04-12-10, 23:01
μαλλον το ειχε πει ηδη το ποιημα η red cherry παντως κατι αλλο δεν νομιζω να παιζει!!!!

georgis4
04-12-10, 23:05
Η αμανο δεν ειναι αρκετα μεγαλυτερες ρε παιδια?:confused:

lion
04-12-10, 23:10
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=45589

Αber
05-12-10, 00:17
δεν ειναι αμανο ομως, ειναι ghost

mikeruless
05-12-10, 00:22
Ρε παλικαρια δηλαδη οι ghost τρωνε τις τσερρυ?γιατι και εμενα η δικια μου νομιζα οτι της κυνηγουσε τις τσερυ αλλα διαβασα στο νετ και ελεγε οτι δεν παιζει κατι τετοιο και ειναι πολυ ειρηνικες.....

zapatas
08-12-10, 14:48
υπαρχει περιπωση να ζησει ο γοννος γαριδων ρεντ και crs απο μονομαχο?
η να μην το σκεφτομαι?
σε 50 κατι λιτρα ενυδριο
φυτεμενο, αλλα οχι φουλ...:confused:
για πειτε καλα μου παιδια γιατι μαλλον την εκανα την μακακια μου....zw

ARIS1983
08-12-10, 14:55
Ναι υπαρχει, αλλα για καλητερες πιθανοτητες βαλε java moss σε καμια ριξα ή πετρα δεμενη και αστην να γινει σαν θαμνακι, εκει θα βρισκουν τα μικρα καταφυγιο εως οτου μεγαλωσουν αρκετα.

zapatas
08-12-10, 14:57
μοσσ υπαρχει πολυ μεσα στο ενυδριο! οποτε να τον βαλω μεσα τον μονομαχο η να το κρατησω γαριδαδικο:confused:

ARIS1983
08-12-10, 15:09
Ειναι τι θες να κανεις περισσοτερο! Θες να κανεις αναπαραγωγη γαριδας. το κρατας γαριδαδικο, θες να βαλεις και τον μονομαχο μεσα που μπορει να σου φαει και κανα μικρο γαριδακι αλλα δεν σε ενδιαφερει και τοσο, βαλε και τον μονομαχο! Ειδικα αν ειναι καλοταισμενος ο μονομαχος και εχει και αρκετες γαρισες μεσα, νομιζω οτι δεν θα υπαρχει προβλημα.

Raven
08-12-10, 15:11
Οι μονομαχοι ειναι επιμονοι μερικες φορες. Αν εντοπισει τα μικρα και αποφασισει να τα φαει, ειναι ικανος ολη μερα να τα παραφυλαει χωμενος αναμεσα στα φυτα.
Χωρια που μπορει να κυνηγαει και τις ενηλικες.
Θα ελεγα αν θες να ζησουν ολα τα μωρα (κυριως των CRS) να μην τον βαλεις.

ARIS1983
08-12-10, 15:22
Συγνωμη για την ερωτηση, αλλα σε τι ΡΗ ζουν μαζι CRS και RED CHERY?

zapatas
08-12-10, 15:52
Οι μονομαχοι ειναι επιμονοι μερικες φορες. Αν εντοπισει τα μικρα και αποφασισει να τα φαει, ειναι ικανος ολη μερα να τα παραφυλαει χωμενος αναμεσα στα φυτα.
Χωρια που μπορει να κυνηγαει και τις ενηλικες.
Θα ελεγα αν θες να ζησουν ολα τα μωρα (κυριως των CRS) να μην τον βαλεις.
ειδικα αυτα θελω να ζησουνε Raven γιατι εκει με πονεσε η τσεπη μου...
το ενυδριο αυτο ειχε ρεντ και τον μονομαχο.. ωσπου τις ειδα και τις ερωτευτηκα:smt055:smt055:smt055

και ετσι πηρα 6 γαριδουυλες..
τωρα ο μονομαχος ειναι σε καραντινα και κανει θεραπεια για φιν ροτ...
και σκεφτομαι τι να τον κανω τωρα που θα τελειωσει η θεραπεια...:confused:

ARIS1983 Συγνωμη για την ερωτηση, αλλα σε τι ΡΗ ζουν μαζι CRS και RED CHERY?

σε 7. εκανα και καλη προσαρμογη, δεν πιστευω να εχουνε προβλημα ουτε οι μεν ουτε οι δε!

giannisaek
15-12-10, 21:33
Κινδυνεύουν οι Red cherry από τα Labeo, μπορούν να ζήσουν και τα δυο είδη αρμονικά;

Raven
15-12-10, 22:05
Δεν ειναι ασφαλης συνδυασμος. Θα ελεγα να μην το κανεις.

kostasz87
25-12-10, 22:07
Καλησπερα,στο ενυδρειο μου εχω endlers και το νερο που εχω ειναι δικτυου με ph 7,6.Απο την εμπειρια σας θα ηθελα να μου πειτε αν μπορω να βαλω μαζι με τα endlers γαριδες red cherry και αν θα εχουν προβλημα στις τιμες του δικτυου.Το ενυδρειο εχει πλεον πολλα φυτα...

george1981
25-12-10, 22:24
καλησπερα φιλε μου δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα. Εχω αυτο το συνδιασμο 1,5 χρονο με πολλες γεννες κι απο τα 2 ειδη

Lucas123
26-12-10, 11:46
Απολυτως κανενα προβλημα.Κι' εγω "ετρεχα" αυτον τον συνδυασμο για 2 χρονια με αυτες τις τιμες.Σε καποια φαση ηθελα να βαλω αλλο ειδος γαριδας και δε μπορεις να φανταστεις ποσο δυσκολο ηταν να "ξεφορτοθω τις red cherry.Αυτα τα πλασματα ειναι πολυ προσαρμοσιμα και σκληροτραχηλα,ασε δε που πολλαπλασιαζονται σα κουνελια.
Καλες γιορτες.
Λουκας

ilias13
21-06-11, 20:56
οι αμανο κ οι red cherry με coli loach ταιριαζουν?

delta66
21-06-11, 21:15
Για τις amano δεν εχω προσωπικη αποψη με ταυτοχρονη διατηρηση με Kuhli, αλλα λογω μεγεθους και ταπεραμεντου, πιστευω οτι θα πανε καλα.

Για τις red cherry δυσκολα τα πραγματα, κσι συγκεκριμενα για το γονο.
Και αν δεν στηνει καποιος ενα ενυδρειο με σκοπο μονο μια φωτογραφια, δεν ειναι συμβατα τελικα, αφου ο πληθυσμος των red cherry με την δυσκολη επιβιωση του γονου, στην αρχη θα μειωθει ορατα, και στο τελος θα εξαφανιστει.
Οταν φτασουν τα Kuhli τελικο μεγεθος θα δυσκολεψουν ακομη περισσοτερο τα πραγματα και για τις ενηλικες.
Γενικα ολα τα ειδη των loaches εχουν μια εφεση στα σαλιγκαρογαριδοειδη να τα εξαφανιζουν.

tsoum
21-06-11, 22:18
Φιλος λεει οτι εχει μαζι ρεντ τσερυ με κουλι, και λεει οτι καθονται διπλα διπλα χωρις να πειράζει το κουλι τις γαριδες. Για τον γόνο και την αυξομείωση του πλυθησμού δεν γνωρίζω.

delta66
06-07-11, 18:59
Μετα και απο δικο μου πειραματισμο, αποδεικνυεται ακαταλληλη η συμβιωση Red cherry και Endlers.

Απο οταν εβαλα Endlers στο (50 λιτρα φυτεμενο) γαριδοενυδρειο, δεν ξαναειδα μωρο red cherry παρα μονο τις ενηλικες που ηδη υπηρχαν.

Πριν απο καμια εβδομαδα εβγαλα ολα τα Endlers και σημερα ειδα για πρωτη φορα μετα απο πολυ καιρο, μωρα Red cherry να ξανακανουν βολτες.

Η αποψη σας και η εμπειρια σας?

redman88
06-07-11, 19:02
απο μαρτυριες φιλου+χομπιστα ισχυει οτι ειναι μεζες για τα εντλερ

εγω στο δικο μου με τα εντλερ εχω μια αρσενικη ενηλικη και καμια φορα βλεπω να την "πειραζουν"

τωρα το "πειραμα" καποια στιγμη θα το κανω και εγω οταν γεμισει το γαριδαδικο μου...

poppy
06-07-11, 19:24
Εδώ και κανα 4μηνο τα εχω και γω σε 54λιτρα φυτεμένο με ένα ξύλο και λίγες πετρες.
Τόσο τα εντλερς όσο και οι ρεντ τσερρυ (ευγενική προσφορά του drak7family) πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς.
Δεν ξέρω βέβαια αν οι γαρίδες ήταν πιο γρηγορες στην αναπαραγωγή αν λείπαν τα εντλεράκια.

babis100nx
06-07-11, 19:26
Εγω προσωπικα εχω δει και γκαπι μεσα στα ματια μου να μου τσακιζει ρεντ τσερι....

gianniwpopi
06-07-11, 19:32
Εγω προσωπικα εχω δει και γκαπι μεσα στα ματια μου να μου τσακιζει ρεντ τσερι....

αυτο το εχω δει και εγω, αλλα ηταν η πρωτη επαφη μεταξυ τους. τωρα ολα ηρεμησαν

Λάζαρος
06-07-11, 19:46
σε μενα γινεται χαμος απο γαριδες κοκκινες...και εχω και καμποσα εντλερακια...

τελευταια ψιλομειωθηκαν ειναι η αληθεια οι γαριδες...λες;

daimosth
06-07-11, 20:04
Και γω εχω εντλερακια μαζι με κοκκινες εδω και 8 μηνες.
Ειναι ζουγκλα το ενυδρειο και ποτε δεν ειδα γαριδακια.
Ουτε καν κατεβαζουν αυγα.
Μετα το καλοκαιρι θα το γυρισω σε γαριδαδικο μηπως και δω καμια γεννα...

Γιώργος Κ
06-07-11, 20:28
Σε 50 λιτρα στις αρχες ηταν ομαλη η συμβιωση ... οταν αλλαξα το aquascape και σηκωσε αμμωνια και μερικες ηρθαν τουμπα ... τοτε τους εκαναν επιθεση (αφου τις γευτηκαν ... την συνεχισαν!). Ακομα ομως και μετα απο αυτο εβλεπα μωρακια να επιβιωνουν!

Σπυρο πολλες φορες οι γαριδες βαζουν "φρενο" στην αναπαραγωγη τους (εχει παρατηρηθει και σε ενυδρεια χωρις "εχθρους") ... μηπως συμβαινει κατι τετοιο η εχεις δει "δολοφονιες" με τα ματια σου? :confused:

delta66
06-07-11, 20:32
Σε 50 λιτρα στις αρχες ηταν ομαλη η συμβιωση ... οταν αλλαξα το aquascape και σηκωσε αμμωνια και μερικες ηρθαν τουμπα ... τοτε τους εκαναν επιθεση (αφου τις γευτηκαν!). Ακομα ομως και μετα απο αυτο εβλεπα μωρακια να επιβιωνουν!

Σπυρο πολλες φορες οι γαριδες βαζουν "φρενο" στην αναπαραγωγη τους (εχει παρατηρηθει και σε ενυδρεια χωρις "εχθρους") ... μηπως συμβαινει κατι τετοιο η εχεις δει "δολοφονιες" με τα ματια σου? :confused:
Oχι δεν ειδα δολοφονιες. Αλλωστε μιλησα για μωρα. Που να δεις οτι και να εγινε?
Τις μεγαλες δεν μπορουσαν να τις πειραξουν αφου ηταν σχεδον ιδιο μεγεθος, παρολο που τις πλησιαζαν "ερευνητικα".

Παντως δεν μου φαινεται για συμπτωση να σταματησουν να εμφανιζονται μικρα (και φυσικα να μεγαλωνουν και να ανεβαινει ο πλυθησμος ης αποικιας) αμεσως μετα την εισοδο των endlers και να ξαναεμφανιζονται αμεσως μετα την εξοδο τους.

Σημαντικο ειναι επισης οτι και οι μεγαλες πλεον δεν κρυβονται τοσο και κανουν συνεχως βολτες και τις βλεπω πια κινητικες και τις χαιρομαι παλι.

lingistis
06-07-11, 21:03
Διατηρώ δύο ενυδρεία με γαρίδες red cherry και endlers… το ότι τα endlers τσιμπάνε από κανά μωρό γαρίδας είναι γεγονός… όπως άλλωστε τσιμπάνε που και που και μωρά endlers.

Το ενυδρείο πρέπει να είναι ζούγκλα σε κάποια σημεία από φυτά… γενικά οι πληθυσμοί αυξάνονται και στα δύο είδη, απλά τα endlers είναι πιο εμφανή. Οι γαρίδες κρύβονται και οι μεγαλόσωμες είναι αυτές που θα δεις να κάνουν βόλτα την ημέρα… το βράδυ όμως που κοιμούνται τα endlers και κοιμούνται βαριά, ξεμυτίζουν όλα τα μεγέθη από γαριδάκια. Από endlers γίνετε χαμός από κινητικότητα την ημέρα!!

Σε ένα τρίτο ενυδρείο 20 λίτρων είχα και εκεί γαρίδες red cherry και endlers… πριν μήνες μετάφερα όλα τα endlers και άφησα μόνες τους τις γαρίδες… την επόμενη κολυμπούσαν όπως τα ψαράκια οι γαρίδες μέσα στο ενυδρείο μέρα και νύχτα!! Οπότε για είδη γαρίδων που στοχεύουμε στην αναπαραγωγή τους… τότε οποσδήποτε μόνα τους χωρίς ψαράκια όπως τα endlers.

Ελπίζω να βοήθησα με τις δικές μου παρατηρήσεις να βγούνε κάποια συμπεράσματα.

mixalis p
06-07-11, 21:57
Εγω απο 80+ red chery που ειχα,απο οταν εβαλα τα endler έμειναν 16 και τις εβαλα σε αλλο ενυδρειο. Εμενα μου ετρωγαν και τις μεγαλες.

Λάζαρος
06-07-11, 22:20
μια φορα εχω δει αρκετα εντλερ να τα χωνουν σε μηλιοσαλιγκαρα..να τα τσιμπανε..δενε χουν παθει τιποτα βεβαια,αλλα...

ολο αυτο το νημα θυμιζει λιγο αστυνομικο ρεπορταζ..τον ειδα εκει κτλ..:D

σλετζ χαμερ το εντλερ

poppy
07-07-11, 11:44
μια φορα εχω δει αρκετα εντλερ να τα χωνουν σε μηλιοσαλιγκαρα..να τα τσιμπανε..δενε χουν παθει τιποτα βεβαια,αλλα...

ολο αυτο το νημα θυμιζει λιγο αστυνομικο ρεπορταζ..τον ειδα εκει κτλ..:D

σλετζ χαμερ το εντλερ

Αυτό το θέαμα το εχω απολαυσει και εγω:
στο ενυδρείο μου οι μηλοσάλιαγκες είναι οι μεγαλύτεροι ενοικοι και οι πιο ταλαιπωρημενοι: τα εντλερόπουλα τσαμπουκαλεύονται την ώρα του φαγητού και οι γαρίδες ανεβαίνουν πανω τους και πάνε βόλτα!!
Σαλιγκαρο-ταξί:smt052

VITO
07-07-11, 20:16
Εγω εχω σε 25 λιτρα γαριδες και εντλερς , εκανα πολυ καιρο για να δω γεννα και εβαλα κερατοφυλλο μηπως βοηθησω την κατασταση. Μετα απο ενα χρονο που τρεχει το ενυδρειο εχω δει 2 γεννες και η τελευταια πολυ προσφατη. Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι ικανοποιημενος και υποπτευομε οτι οντως τα εντλερς πρεπει να τσιμπανε κανενα σνακ!

harris samos
08-07-11, 00:46
τα ειχα μαζι σε 15 λιτρα 2-3 γαριδεσ και 3-4 εντλερ
πριν μια ευδομαδα τα μετακομισα σε 50 λιτρα φουρφουκιο η γαριδες και τα εντλερ δε ξερω ποσα εχει μεσα ποια

και δεν ειναι ζουγκλα μια ανουμπια εχει μεσα μια φτερι και λιγο μος που χαλασε

mixalis p
08-08-11, 18:56
Καλησπερα, κατασκευασα ενα ενυδρειο για γαριδες κ σκεφτομαι να βαλω μεσα και καποια ancistrus. Θα υπαρξει προβλημμα? Θα τρωνε δηλαδη τα ancistrus τις γαριδες (γονο κ ενηλικες)...???????

tsoum
08-08-11, 19:07
οχι... Γιατι ρωτας 20 φορες το ιδιο πράγμα; :D :D

mixalis p
08-08-11, 19:07
γιατι δεν ταιριαζουν?

tsoum
08-08-11, 19:08
Είναι κυριως φυτοφάγα και πτωματοφάγα. Να φανε ζωντανό ψάρι, κομματακι δυσκολο. Ακομα και τα σαρκοφαγα pleco, δεν νομίζω να "την πεφτουν" σε ζωντανα ψάρια.

mixalis p
08-08-11, 19:11
κατσε να παρω κ καμια αλλη απαντηση:D:D:D
παρεπιπτοντως τα εντλερ σου εχουν φαει πολλες γαριδες, προχθες ενα ειχε μια στο στομα κ προσπαθουσε να την φαει.zw

Γιώργος Κ
08-08-11, 21:26
To θεμα ειναι οτι οταν θελεις να ταισεις τις γαριδες ο ancistrus δε θα τις αφηνει σε υσηχια ... εκτος οτι θα τους κλεβει το φαι τους και με τις "ατσουμπαλες" κινησεις του θα τις ενοχλει (το εχω δει live το θεαμα)! Δεν ειναι και καθολου απιθανο να τσιμπολογαει και μικρα γαριδακια!!!

mixalis p
08-08-11, 22:05
Δηλαδή δεν ειναι καλος συνδειασμος. Αν εχει καποιος αυτη την ψαροσυνθεση ας απαντησει. :)

o.k.e
08-08-11, 23:39
Φιλε Μιχαλη, εμενα τα δικα μου ancistrus τσιμπολογανε μερικες γαριδες...
Μπορει να ετυχε ομως...:rolleyes:
Εγω δε θα σου το προτεινα

mixalis p
09-08-11, 14:42
ευχαριστω για τις απαντησεις. τα ancistrus θα μπουνε σε αλλο ενυδρειο! μεσα στο ενυδρειο με τις γαριδες θα μπουνε και μερικα borneo sucker. τα εχω αρκετο καιρο μαζι με γαριδες και παρατηρω οτι δεν πειραζουν καθολου τις γαριδες! γιατι και εντλερ που ειχα τις ειχαν τσακισει τις red cherry.zw

eimaste aR21rwstoi
29-08-11, 08:31
ευχαριστω για τις απαντησεις. τα ancistrus θα μπουνε σε αλλο ενυδρειο! μεσα στο ενυδρειο με τις γαριδες θα μπουνε και μερικα borneo sucker. τα εχω αρκετο καιρο μαζι με γαριδες και παρατηρω οτι δεν πειραζουν καθολου τις γαριδες! γιατι και εντλερ που ειχα τις ειχαν τσακισει τις red cherry.zw
αν και καθυστερημενα εγω εχω ρεντ τσερι με ανσιστρους και δεν τα πειραζουν...αντιθετα εγω και γεννες συνεχεια;)

eimaste aR21rwstoi
30-08-11, 08:35
σ'ευχαριστω για την απαντηση τις επομενες μερες θα μπουνε μαζι! σε 80+ λτ φυτεμενο
εγω εχω σε 120 λιτρα 2 ανσιστρουςενα σιλβερ σαρκ που φιλοξενειται προσωρινα και ρεντ τσερι..προχθες παρατηρησα καμια 10αρια μωρα =))))))

δυστηχως θα φυγουν σε εναν μην γιατι θα μπω φανταρος

mixalis p
30-08-11, 13:59
προς το παρον εχω πολλες γεννες απο γαριδες αλλα πιστευω οτι τα ανκιστρους θα τρωνε τον γονο.

nicpapa
06-09-11, 19:09
Παιδιά εχει δοκιμάσει κανείς γαρίδες red chery με ροδόστομους?
Για τον γόνο το ξέρω οτι θα επιβιώσει ενα μέρος απο αυτό και αν..
Τις μεγάλες θατις φάνε?

daqua
06-09-11, 19:46
Δεν τις πειράζουν, ούτε καν τις μικρές.
Οι δικές μου έχουν πολλαπλασιαστεί αλλά έχω πολλά φυτά.

no problem

jiraiya
06-09-11, 19:49
Δεν τις πειράζουν, ούτε καν τις μικρές.
Οι δικές μου έχουν πολλαπλασιαστεί αλλά έχω πολλά φυτά.

no problem
+1000
δεν θα εχεις κανενα προβλημα

Γιαννης Μ5
06-09-11, 20:04
Κανενα προβλημα επισης.

nicpapa
06-09-11, 20:11
ok , με πείσατε , φυτα υπάρχουν και είναι πολλάααα ... Το ενυδρείο ειναι αυτό .. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43791&page=3

Sandrea
21-11-11, 13:13
Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω εαν οι Red Cherry μπορούν να συμβιώσουν μαζί με τα γκάπυ και με ξιφοφόρους αργότερα... Το ενυδρείο ειναι 110Λ με φίλτρο και θερμαντήρα, 1 ανούμπια και λίγα κερατόφυλλα..

Επίσης εαν μπορούν να συμβιώσουν θα πρέπει να πάρω και κάποιο αλλο φυτό για τις Red Cherry που ενδεχομένος θα τις βοηθήσει και στις γέννες? (Κατι εχω ακούσει για Java Moss)

Εαν έχω καπου στα 8 γκάπυ μέσα στο ενυδρείο, μέχρι πόσες γαρίδες μπορώ να βάλω?

daimosth
21-11-11, 15:34
Εαν έχω καπου στα 8 γκάπυ μέσα στο ενυδρείο, μέχρι πόσες γαρίδες μπορώ να βάλω?

Πρεπει να γνωριζεις οτι τα 8 γκαπυ σημερα θα ειναι 108 σε λιγους μηνες...
Οσο περισσοτερα φυτα εχεις τοσο καλυτερα για τις γαριδες. Αλλιως θα στρεσαροντε απο τα γκαπυ και δεν θα βλεπεις γεννες.
Επισης θελουν να κρύβονται οταν αλλαζουν τον εξωσκελετο τους, διαφορετικα θα καταντησουν μεζεδακι για τα γκαπυ.
Γενικα αν δεν νοιωθουν ανετα κρυβονται και αν δεν εχουν καπου να κρυφτουν θα ειναι προβλημα γι αυτες.
Με περισσοτερα φυτα, θα γινει και ωραιο το ενυδρειο σου και θα το χαρεις παραπανω, και οι γαριδες θα ειναι πιο ήσυχες και το συστημα σου θα ειναι πιο ολοκληρωμενο.
Υπαρχουν αρκετα ευκολα φυτα χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις και θα εχεις και την χαρα να τα βλεπεις να μεγαλωνουν.
Αυτη ειναι η αποψη μου...

billos95
24-01-12, 14:44
Kαλησπέρα!

Έχω ένα μικρό ενυδρείο με Red Cherry,και 2 σαλιγκάρια Physa Fontinalis και αρκετό java moss.

Το ερωτημά μου είναι το εξής:

Τι ψαράκια μπορώ να βάλω για να κάνουν παρέα με τα κερασάκια μου?:p

Υ.Γ.Δεν με καίει κιόλας να βάλω ψάρια αλλά θέλω να δώ αν μπορώ να βάλω κάτι που μου αρέσει...:rolleyes:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γιώργος Κ
24-01-12, 14:48
Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο? :confused:

billos95
24-01-12, 14:51
Κάπου 25 λίτρα....

Γιώργος Κ
24-01-12, 14:54
Θα σου ελεγα καλυτερα να αφησεις τις γαριδες μονες τους! ;)

tsoum
24-01-12, 14:57
Εγω είχα σε 30 λίτρα μερικά μικρά εντλερ απο γεννα. Τα ενηλικα τα είχα δώσει. Δεν έβλεπα καθόλου γόνο. Εχει ενα μήνα περίπου που τα έδωσα, και έχει γεμίσει το ενυδρείο γαριδάκια. :D Θα σου πρότεινα να μην βάλεις τίποτα.

billos95
24-01-12, 15:16
Καλύτερα...θα προσθέσω καμιά 20-30 αριά γαρίδες ακόμα και μια χαρά!

Ευχαριστώ ;)

beeromixalhs
24-01-12, 15:27
Καλύτερα...θα προσθέσω καμιά 20-30 αριά γαρίδες ακόμα και μια χαρά!

Ευχαριστώ ;)

μη βάλεις άλλες θα κάνουν μόνες τους αυτή τη δουλειά ;)

mixalis p
24-01-12, 23:31
αν θελεις κανενα ψαρακι μπορεις να βαλεις borneo suckers, δεν πειραζουν τις γαριδες!

delta66
25-01-12, 11:26
αν θελεις κανενα ψαρακι μπορεις να βαλεις borneo suckers, δεν πειραζουν τις γαριδες!
Εχουν καποια ιδιαιτερη απαιτηση αυτα τα ψαρια που μπορει να μη συμβαδιζει με των γαριδων ή με ενα στημενο για φυτα ενυδρειο?

mixalis p
25-01-12, 11:34
Εχουν καποια ιδιαιτερη απαιτηση αυτα τα ψαρια που μπορει να μη συμβαδιζει με των γαριδων ή με ενα στημενο για φυτα ενυδρειο?
εγω εχω 3 borneo 1 χρονο σε φυτεμενο ενυδρειο με γαριδες και τα πανε μια χαρα! τις γαριδες δεν τις πειραζουν!

delta66
25-01-12, 13:08
εγω εχω 3 borneo 1 χρονο σε φυτεμενο ενυδρειο με γαριδες και τα πανε μια χαρα! τις γαριδες δεν τις πειραζουν!
Τi ροη νερου εχει το ενυδρειο?
Την ροη νερου που απαιτουν τα borneo την αντεχουν τα φυτα και οι γαριδες?

ippomas
25-01-12, 13:41
Βασικα φιλε τα 25λ ειναι πολυ λιγα για να φιλοξενησουν ψαρακια ακομη και τα μικροτερα που ειναι τα ενλτλερς και τα γκαπυ. Οι γαριδες εαν εχουν συνθηκες θα πολ/στουν και θα σου γεμισουν το ενιδρυο σου δεν θα ξερης τι να τις κανεις. Οποτε εαν δε εχεις σκοπο να ανεβης σε λιτρα μεινε ετσι οπως εισαι, δεν ειναι κι ασχημα.

maxmike
29-01-12, 01:20
τα βορνεο θελουν δυνατη ροη δεν πειρζουν της γαριδες αλλα γενικα ειναι μικρο το ενυδρειο και βορνεο παρολο που ειναι μικρος σε μεγεθος.

Θοδωρής Μ
03-04-12, 19:03
Καλησπέρα.

Ξέρω πως το θέμα έχει μάλλον ξαναπαίξει αλλά θα ήθελα τις εμπειρίες σας.

Σήμερα διαπίστωσα πως τα γκάππυ μου και ειδικά ένα συγκεκρημένο έχει μανία με τις γαρίδες που πρόσφατα έβαλα στο ενυδρείο. Η μία μάλιστα έγινε μπροστά μου και μεζές...
Το ενυδρείο έχει αρκετές κρυψώνες και οι υπόλοιπες τα καταφέρνουν αλλά μου έκανε άσχημη εντύπωση το όλο θέαμα.
Απ' ότι διαβάζω ο συνδιασμός αυτών των ψαριών με τις γαρίδες δεν είναι απαγορευτικός.

Έχει κάποιος εμπειρότερος να με συμβουλέψει κάτι;

nikos2004
03-04-12, 20:09
Καλησπέρα εγώ έχω γκαπυ με γαριδες είχα στην αρχή 5 red cherry και μετα απο 4 μήνες δεν μπορώ να τις μέτρησω!!!

babis100nx
03-04-12, 23:49
εγω ειχα βάλει φίλε μου και στην αρχη ειχα ένα θεματάκι αλλα με τον καιρο οσο πανε κα αυξάνονται αν έχει κριιψώνες το ενυδρέιο σου θα σου πρότεινα να βάλεις!!!

Γιώργος Κ
04-04-12, 00:13
Εμενα που ειχα εντλερς καποια στιγμη οταν γευτηκαν μια red cherry στα τελευταια της μετα δεν τις αφηναν σε χλωρο κλαρι ... Ειδικά οι εντλερινες τις ετρωγαν με μανια! :(

Θοδωρής Μ
04-04-12, 07:40
Καλημέρα.

Το ενυδρείο είναι αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=60109 και νομίζω οτι απο κρυψώνες τα πάω καλά αλλά μπορώ να τις βοηθήσω λίγο ακόμα.

Απ' οτι καταλαβαίνω το θέμα μάλλον έιναι σχετικό και ανάλογα με τον χαρακτήρα του κάθε ψαριού. Τα αρσενικά μου δεν ενθουσιάζονται με τις γαρίδες αλλά μια συγκεκρημμένη θυληκιά τρελένεται.
Σε ενυδρείο φίλου όλα τα γκάππυ απλά αδιαφορούν για τις γαρίδες.
Ας ελπίσω οτι θα καταφέρουν να συμβιώσουν γιατί είναι κάτι το ξεχωριστό μέσα στο ενυδρείο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

CHRIS4204
12-09-12, 10:04
Καλημέρα θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση.
Σε ένα ενυδρείο 160 λίτρα με 2 δολλάρια 4-5cm με αρκετές πέτρες και κρυψώνες μπορούν να μπουν 4-5 red cherry ή θα γίνουν πρωινό?

Γιώργος Κ
12-09-12, 10:10
Δε νομιζω να προλαβουν καν να δουνε το φως της μερας :smt087

Anna10
07-10-12, 00:29
Σκέφτομαι να στήσω ένα ενυδρείο 150-160 λίτρα και να μεταφέρω τις γαρίδες μου από το 90άρι μου σε αυτό.Οι γαρίδες είναι red cherry και bamboo.Θα ήθελα να βάλω και λίγα ψαράκια που δεν θα τρώνε καθόλου τον γόνο αλλά ούτε και θα ενοχλούν καθόλου τις γαρίδες.Μπορώ να βάλω ένα κοπαδάκι carnegiella strigata τα οποία κολυμπούν πάντα στην επιφάνεια του νερού.Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι τα carnegiella strigata τρέφονται στην φύση με έντομα.Υπάρχει περίπτωση ο γόνος των γαρίδων να γίνει μεζεδάκι;:confused:

platy
07-10-12, 00:37
πολύ δύσκολα μιας και τα ψαράκια αυτα ειναι παντα επιφανεια :)

Anna10
07-10-12, 00:50
Πιστεύω δεν θα στρεσσάρουν και τις γαρίδες αφού δεν πάνε σε άλλα επίπεδα του ενυδρείου, έτσι δεν είναι;Το ενυδρείο θα είναι αρκετά φυτεμένο απλώς λόγω ότι θα είναι αρκετά λίτρα θέλω οι γαρίδες να κολυμπάνε παντού όπως κάνουν τώρα που δεν υπάρχουν ψάρια στο 90άρι μου.
Όταν λένε κοπαδάκι για τα carnegiella strigata πόσα ψάρια εννοούν;

platy
07-10-12, 00:52
;) τα χατσετ ειναι ησυχα ψαράκια αν ταίζεις καλα θα εχεις και σίγουρο το κεφάλι σου...

αν και θα το προτιμούσα προς βιοτοπικό το ενυδρείο (με λιγο πιο σκούρο νεράκι,μαλλον ειμαι επηρεασμένος απο το διαγωνισμό :D :D ) xaxaxax

Anna10
07-10-12, 01:02
Και πάλι συγχαρητήρια για την νίκη σας στον διαγωνισμό.Πολύ ωραίοι οι βιότοποι που αναπαραστήσατε στα ενυδρεία.Μπράβο σας.
Το σκούρο νερό είναι ότι πρέπει για τα χάτσετ για να το λες αυτό αλλά για τις γαρίδες είναι;

platy
07-10-12, 01:06
οταν μιλάω για σκούρο νερό ,δεν ειναι ανάγκη να το κάνεις τοσο μαυρο που να μην βλεπεις μεσα :D ...μια ελαφρυά κιτρινίλα αρκεί και ίσως λιγο ακομα...τώρα για στησιμο μπορείς να βρεις τι εχουν στο βιότοπο τους...αλλα προσωπικα θα χρησιμοποιούσα σκούρο υπόστρωμα (μαυρο κατα προτίμηση) αλλιώς αμμο, αρκετά ξύλα και κανα φυτό του τύπου ανούμπια,ή κατι τετοιο ''ευκολο''τελος παντων..οι γαρίδες γενικα δεν τις ενοχλεί να ειναι σε μαλακό νεράκι ,ισα ισα...βέβαια πρώτα θα ψάξεις να δείς και τις απαιτήσεις που εχουν σε πεχα για να εισαι μεσα και με τα 3 ειδη ;)

ΥΓ ευχαριστουμε !

Anna10
07-10-12, 01:22
Θα βάλω το Seachem Flourite Black Sand για υπόστρωμα, μία ρίζα, μία ανούμπια hastifolia αλλά έχω και αρκετά φυτά όπως λίγη moss, αρκετή pelia, Luwdigia Repens Rubin, Hygrophyla Diffirmis, Echinodorus bleheri κ.α. στο 90άρι που είναι φούλ φυτεμένο και θέλω να τα μεταφέρω όλα στο καινούριο.Και μπορώ να βάλω αρκετά catappa και φύλλα βελανιδιάς.Κάνουν όλα αυτά τα φυτά για σκούρο νερό;Δεν θα είναι βιοτοπικό με όλα αυτά.:(

platy
07-10-12, 01:33
χμ με bleheri,moss,anubia, και ισως λιγο πιο δυσκολα με difformis,pelia και repens ναι ...κανουν...(αν και οπως ειπα θα κραταγα τα 3 πρώτα καλυτερα)....βιοτοπικό απο την άλλη,δεν θα ειναι αλλα θα εχει μια αλλη πνοή...μπορείς βέβαια να κάνεις ενα όμορφο στήσιμο κρατώντας ολα σου τα φυτά ,και το ενυδρέιο να μείνει clear water :)

Anna10
07-10-12, 01:48
Θα το προσπαθήσω με λίγο κιτρινωπό όπως ανέφερες πιο πάνω αφού τα φύλλα ούτως ή άλλως θα κάνουν την δουλειά και αν τα φυτά το αντέχουν να το αφήσω έτσι.Κοπάδι στα χάτσετ πόσα εννοείται;:smt017

platy
07-10-12, 01:50
καλό ειναι να ξεκινήσεις με το λιγότερο 10....ειδικά σε αυτα τα λίτρα..επίσης μερικά φυτα επιφανείας θα τα εκτιμήσουν(πχ pistia stratiotes,limnobium) αλλα να μεινει και χώρος για κολύμπι...και παντα κλειστό το καπακι γιατι πηδάνε τα ατιμα !

Anna10
07-10-12, 01:55
Riccia που με έχει παιδέψει να την κρατήσω στον βυθό και όλο στην επιφάνεια πηγαίνει να βάλω για επιφάνειας μιάς και έχω ή δεν κάνει για τα χάτσετ;

platy
07-10-12, 02:17
by the way ξεχασα να σου επισημάνω,οτι οι περισσότερες ευαίσθητες γαρίδες(με επιφύλαξη αυτο για τις ρεντ τσέρυ αφου ειναι οι πλέον πιο ανθεκτικες) ειναι ευαίσθητες σε χουμικα και τανίνες απο ξύλα και φυλλα..οπότε αν κάνεις καποια απόπειρα για πιο σκουρο νερο,με προσοχη..

για την ρίτσια δεν ξερω να σου πω

Giannakis
07-10-12, 08:00
Παιδια επειδη στα προφιλ λενε οτι κινουνται σε χαμηλα,μεσαια και υψηλα επιπεδα δεν ισχυει παντα..Εγω εχω απιστο που υποτιθεται οτι κυκλοφορουν πολυ στα χαμηλα επιπεδα αλλα μου εδειξαν αλλη συμπεριφορα το ιδιο και με τα εμπερορ τετρα....Τα carnegiella strigata επειδη δεν τα ειχα δοκιμασει στο ενυδρειο μου και ζουν στα ιδια νερα με τα νεον και αλλα τετρα δεν σημαινει πως θα ειναι συνεχως στην επιφανεια του νερου...Εχω δει βιντεακια που κυκλοφορουν στα μεσαια και χαμηλα επιπεδα οποτε ειναι αναλογα την συμπεριφορα τους....Οσον αφορα με τις γαριδες μην εισαι σιγουρη οτι δεν θα διστασουν να δοκιμασουν μικρους γονους γαριδας ισως και τις μεγαλες οποτε θα δεις πως θα αντιδρασουν αν τα βαλεις μαζι και μετα δρας αναλογα...Κι επισης εγω δεν θα συνδυαζα γαριδες και τανινη αλλα δικη σου αποφαση :)

Anna10
07-10-12, 08:46
Στις γαρίδες βάζουμε φύλλα catappa και άλλα είδη και ξύλα που έχουν τανίνες.Εννοείται όχι τόσα πολλά μέσα στο ενυδρείο ώστε να επειρεάζουν το χρώμα του νερού;

kgf12345
07-10-12, 18:03
τα χατσετ οσο εχεις αναμενα φωτα θα τα βλεπεις στην επιφανεια.μολις σβησουνε θα αλλωνιζουνε μεσα στο ενυδρειο αν δεν νιωθουν απειλη.τουλαχιστον τα δικα μου ετσι κανανε.με τις ενηλικες γαριδες δεν πιστευω οτι θα εχεις προβλημα απτα χατσετ,αλλα για το γονο δεν παιρνω και ορκο...
για το κοπαδι υπολογισε 10 σαν ελαχιστο.οσο περισσοτερα τοσο καλυτερα.και φυτα επιφανειας.η πιστια ειναι καλη επιλογη και βιοτοπικα μιας και υπαρχει εκει που ζουνε.

υ.γ σου ειπανε οτι πετανε ε?:Dειναι απτα λιγα πραγματικα ιπταμενα ψαρια.μπορουνε να πηδηξουνε και δυο μετρα υψος και δεκα μετρα σε μηκος πετωντας:Dοποτε καπακι επιβαλεται αλλιως μπορει να τα μαζευεις απτους καναπεδες:D

Butterfly
07-10-12, 18:20
τα χατσετ οσο εχεις αναμενα φωτα θα τα βλεπεις στην επιφανεια.μολις σβησουνε θα αλλωνιζουνε μεσα στο ενυδρειο αν δεν νιωθουν απειλη.τουλαχιστον τα δικα μου ετσι κανανε.με τις ενηλικες γαριδες δεν πιστευω οτι θα εχεις προβλημα απτα χατσετ,αλλα για το γονο δεν παιρνω και ορκο...

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Γιώργο... όταν σβήνουν τα φώτα αλωνίζουν σε όλο το ενυδρείο :D

Anna10
07-10-12, 18:44
Αρχικά το ήθελα για γαριδάδικο που οι αναπαραγωγές να επιβιώνουν.Λόγω λίτρων θα προτιμούσα να βάλω ένα είδος ψαριού επιφάνειας ώστε να μην ενοχλεί τις γαρίδες.Αν τα χάτσετ τρώνε το γόνο τότε αυτό περιπλέκει τα πράγματα.Φυτά θα υπάρχουν πολλά και θα πάρω και επιφάνειας αν δεν κάνει η riccia που έχω.Είχα 4 χάτσετ κάποια στιγμή στο ενυδρείο το 90άρι αλλά δεν πολυέφευγαν από την επιφάνεια και γενικά ήταν ντροπαλά.Δεν είχα όμως γαρίδες στο ενυδρείο τότε για να δω την συμπεριφορά μεταξύ τους.Είχατε και τις κυνηγούσανε.Διάβασα σε site ότι τρέφονται μόνο από την επιφάνεια και αν πέσει στον βυθό δεν της δίνουν σημασία.Μήπως ισχύει και για τον γόνο γαρίδας;

kgf12345
07-10-12, 18:52
Αρχικά το ήθελα για γαριδάδικο που οι αναπαραγωγές να επιβιώνουν.Λόγω λίτρων θα προτιμούσα να βάλω ένα είδος ψαριού επιφάνειας ώστε να μην ενοχλεί τις γαρίδες.Αν τα χάτσετ τρώνε το γόνο τότε αυτό περιπλέκει τα πράγματα.Φυτά θα υπάρχουν πολλά και θα πάρω και επιφάνειας αν δεν κάνει η riccia που έχω.Είχα 4 χάτσετ κάποια στιγμή στο ενυδρείο το 90άρι αλλά δεν πολυέφευγαν από την επιφάνεια και γενικά ήταν ντροπαλά.Δεν είχα όμως γαρίδες στο ενυδρείο τότε για να δω την συμπεριφορά μεταξύ τους.Είχατε και τις κυνηγούσανε.Διάβασα σε site ότι τρέφονται μόνο από την επιφάνεια και αν πέσει στον βυθό δεν της δίνουν σημασία.Μήπως ισχύει και για τον γόνο γαρίδας;

αν θες να κανεις γαριδαδικο χωρις προβληματα,μη βαλεις καθολου ψαρια.τα χατσετ που ειχες ητανε ντροπαλα γιατι ειχες υπερβολικα μικρο αριθμο απο αυτα.παντως ψαρι που να αντιστεκεται στον πειρασμο για γονο γαριδας εγω πιστευω οτι δυσκολα θα βρεις... αλλα μπορει να κανω και λαθος.περιμενε να παρεις κιαλλες γνωμες.

Alex_Salonica
07-10-12, 23:01
Για δες τα iriatherina werneri. Απολυτως ασφαλή με τις γαρίδες, δεν πειράζουν ούτε τον γόνο

Anna10
07-10-12, 23:49
Πολύ ωραία ψαράκια.Είναι εύκολο να βρεθούν σε αυτούς τους χρωματισμούς (το glowlight στις άκρες των πτερυγίων) στην Ελλάδα;Τα έχεις στο ενυδρείο σου μαζί με γαρίδες;

Anna10
08-10-12, 00:31
Να υποθέσω ότι καμιά 10αριά από αυτά τα ψαράκια για 160 λίτρα είναι εντάξει;Πρέπει να είναι χαρέμια;
Το ενυδρείο θα μπει σε λειτουργία αν όλα πάνε καλά, γιατί θέλει επισκευή, όταν παραλάβω το υπόστρωμα από την μαζική παραγγελία που κάνουμε απο aquaristic.Αυτό σημαίνει πως πρέπει να στρωθεί ο βυθός για να βάλω τις γαρίδες.
Μπορώ να βάλω μπόλι από το ένα εξωτερικό φίλτρο όταν βάλω το υπόστρωμα για να στρώσει γρηγορότερα ο βυθός;Το άλλο φίλτρο που θα υπάρχει στο ενυδρείο είναι στρωμένο από το προηγούμενο ενυδρείο μου.

ΥΓ.Σας ευχαριστώ όλους για την εξαιρετική βοήθειά σας σε μας τους αρχάριους.

platy
08-10-12, 00:36
μπόλιασμα στο υπόστρωμα μπορείς να κάνεις και με μπόλι απο φίλτρο προσεκτικα,αλλα και με ήδη στρωμένο χαλίκι απο αλλο ενυδρείο(στρωνοντας μια στρωση κ απο πανω το καινούριο..!!!!

τα ψαράκια στον αριθμό που αναφέρεις θα ειναι μια χαρά..θα εισαι σε θέση να δείς και τους ''χορούς'' που κάνουν μεταξύ τους...ενδεικτικά διαβασε εδω -> http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32129 και εδω http://www.seriouslyfish.com/species/iriatherina-werneri/

Anna10
14-10-12, 16:59
Ετοιμάζω ένα ενυδρείο 200 λίτρα μεικτά φυτεμένο για να βάλω τις γαρίδες red cherry και bamboo που έχω.Επειδή θέλω να βάλω και ψαράκια που να μην τρώνε τον γόνο των γαρίδων οι έμπειροι συνχομπίστες μου πρότειναν τα iriatherina werneri.Τα λίτρα τελικά θα είναι περισσότερα και ρωτώ μπορώ να βάλω και ένα κοπαδάκι Pseudomugil gertrudae; Πειράζουν τον γόνο των γαρίδων;

Giannakis
14-10-12, 17:07
Δικια μου γνωμη ειναι οτι ολα σχεδον τρωνε τον γονο των γαριδων...Αν το κανεις πυκνοφυτεμενο θα ζησουν πολλες γαριδες...Τωρα τα 2 ειδη που θες να βαλεις στην φυση τους τρωνε εντομα και ασπονδυλα οποτε δεν θα διστασουν να δοκιμασουν τον γονο αφου ειναι πιο θρεπτικος απο τις τροφες που δινουμε εμεις...Επισης εχουν παρατηρηθει επιθεσεις ψαριων σε ενηλικες γαριδες αν και ταιριαζουν....
Ειναι καθαρα θεμα χαρακτηρα του καθε ψαριου...

Malawi Lover
14-10-12, 17:08
Συμφωνω με τον Γιαννη! Αν θες να σου ζησουν βαλε μπολικα φυτακια για να μπορουν να κρυβονται τουλαχιστον..!

Anna10
14-10-12, 17:14
Το ενυδρείο θα είναι φούλ φυτεμένο αλλά θέλω οι γαρίδες να σουλατσάρουν άνετα και να μην φοβούνται να κολυμπήσουν για να μην φαγωθούν.

Giannakis
14-10-12, 17:16
Το ενυδρείο θα είναι φούλ φυτεμένο αλλά θέλω οι γαρίδες να σουλατσάρουν άνετα και να μην φοβούνται να κολυμπήσουν για να μην φαγωθούν.

Δυστυχως αν δεν δοκιμασεις δεν μπορεις να γνωριζεις το αποτελεσμα...Τα συγκεκριμενα δεν τα ειχα...

Malawi Lover
14-10-12, 17:19
αφου ειναι φουλ φυτεμενο θα ζισουν πολλες! Απο 'κει και περαα... για μερικες εβδομαδες (μεχρι να παρουν <<ενα "αλφα" μεγεθος>>) ισος κρυβονται λιγακι...!

Dimis
14-10-12, 17:22
Σε 200αρι πυκονοφυτεμενο με red cherry,iriatherinas και γερτρουδακια θα εισαι μια χαρα.Ελαχιστος γονος θα φαγωθει,οι ενηλικες δε,δεν διατρεχουν κινδυνο,θα σου παει μια χαρα.

Giannakis
14-10-12, 17:23
Επισης μια ερωτηση τα Iriatherina werneri που εχεις ειναι σε καλη ποιοτητα χρωματων??Μια φωτο?

Anna10
14-10-12, 21:50
Ακόμα δεν έχει στηθεί το ενυδρείο, αυτή την εβδομάδα θα γίνει το στρώσιμο.Έχω δύο φίλτρα ενεργά από ένα ενυδρείο που έδωσα.Θα στρώσω τον βυθό με το μπόλι του ενός και το άλλο θα το χρησιμοποιήσω γι'αυτό το ενυδρείο. Τα ψαράκια και τις γαρίδες πότε μπορώ να τα βάλω;
Τις γαρίδες να βάλω πρώτα ή τα ψάρια; Μετά από πόσο χρονικό διάστημα αφού στηθεί το ενυδρείο με τον τρόπο που είπα;
Iriatherina werneri και Pseudomugil gertrudae θα είναι εύκολο να βρώ και σε χρώματα έντονα; Ρώτησα στο Άβυσσος και δεν έχει παραγγελία για Iriatherina werneri τώρα κοντά.:confused:

Dimis
14-10-12, 21:58
Eφοσον εχεις στρωμενο φιλτρο ψαρακια μπορεις να βαλεις αμεσως.

Αν μπολιασεις το υποστρωμα με βιολογικο απο φιλτρο επισης μπορεις να τις βαλεις κι αυτες,επειδη ομως δεν θα μπολιασεις με υποστρωμα το υποστρωμα αλλα με μπολι φιλτρου,περιμενε κανα δυο εβδομαδες να αποικιστεί καλα.

Τα ψαρακια παιζει να βρεις και τα 2 ειδη στα Πετσιτυ...
Νομιζω τα ειδα και τα 2 στην τελευταια εισαγωγη,σε ποιο καταστημα δεν θυμαμαι.
Χτυπα και ενα τηλ στο WATERINN,νομιζω ειχε iriatherinas.

kwstas arta
15-10-12, 16:35
τα μονα σιγουρα ψαρια που μπορεις να βαλεις με τις γαριδες χωρις να τις πειραξουν ειναι ανκιστρους sp3.
τα εχω μαζι εδω κ πολλα χρονια κ εχω απειρες γεννες κ απο τα δυο ειδη.οταν ταιζω αγγουρι,καροτο,μαρουλι,τρωνε ολα μαζι.

Alex_Salonica
15-10-12, 17:30
τα μονα σιγουρα ψαρια που μπορεις να βαλεις με τις γαριδες χωρις να τις πειραξουν ειναι ανκιστρους sp3.
τα εχω μαζι εδω κ πολλα χρονια κ εχω απειρες γεννες κ απο τα δυο ειδη.οταν ταιζω αγγουρι,καροτο,μαρουλι,τρωνε ολα μαζι.

Ας μην είμαστε απόλυτοι όμως, υπάρχουν αρκετά ψάρια που δεν πειράζουν γαρίδες εκτός των ancistrus, π..χ corydoras, iriatherina werneri, oto κ.λ.π

Anna10
15-10-12, 17:34
Τα pseudomugil gertrudae που θέλω να βάλω με τα iriatherina werneri τρώνε τις γαρίδες;

Dimis
15-10-12, 17:40
Και να ηθελαν εχουν τοσο μικρο στομα που δεν χωραει ουτε ο γονος...

Anna10
15-10-12, 17:51
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.Pseudomugil gertrudae υπάρχει περίπτωση να φέρουν τα petcity στην επόμενη παραγγελία τους αν δεν βρώ νωρίτερα από συνχομπίστα.Όσο για τα iriatherina werneri ακόμα είμαι στο ψάξιμο και ελπίζω να είναι με έντονους χρωματισμούς όλα.:D

Andreas-golf2
25-10-12, 08:14
Χαιρετω ολους τους φιλους στο forum!! Εχω ενα κοινωνικο ενυδρειο με endler, 1 Ancistrus kai red cherries. Χθες το βραδυ ειδα μια γαριδουλα αποκεφαλισμενη.. :( Το συμβαν πρεπει να ειχε μολις συμβει γιατι η κακομοιρα ακομα κουνιοταν..
Πριν γινει αυτο ειχα δει κοντα της το Ancistrus. Τι πιθανοτητες υπαρχουν να ειναι αυτος ο δραστης?? Μηπως ειναι καποιο endler???

tsala
25-10-12, 11:59
Πιθανον καποιο endler την εκανε την δουλεια..
Τα ancistrus δεν νομιζω να φανε ενηλικη γαριδα, ισως ο γοννος κυνδινευει απ'αυτα. Εφοσον εχεις κι αλλα ψαρακια με τις γαριδες, πρεπει να το εχεις πυκνοφυτεμενο, αλλιως πιθανον να εχεις κι αλλα τετοια περιστατικα.

Alex_Salonica
25-10-12, 12:09
Αν μιλάμε για ενήλικη γαρίδα κανένα από τα δύο είδη που αναφέρεις δεν μπορεί να έχει κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά τα ancistrus δεν πειράζουν ούτε τον γόνο.

Κάτι άλλο πρέπει να συνέβη.

ChocolatePuma
25-10-12, 12:12
Χαιρετω ολους τους φιλους στο forum!! Εχω ενα κοινωνικο ενυδρειο με endler, 1 Ancistrus kai red cherries. Χθες το βραδυ ειδα μια γαριδουλα αποκεφαλισμενη.. :( Το συμβαν πρεπει να ειχε μολις συμβει γιατι η κακομοιρα ακομα κουνιοταν..
Πριν γινει αυτο ειχα δει κοντα της το Ancistrus. Τι πιθανοτητες υπαρχουν να ειναι αυτος ο δραστης?? Μηπως ειναι καποιο endler???

Συνήθως τέτοια γεγονότα συμβαίνουν σε νεκρές ή άρρωστες γαρίδες
Μια υγιή ενήλικη γαρίδα δεν πιάνεται καθόλου εύκολα

tsala
25-10-12, 12:17
Αλεξ, εφοσον εχει endlers και ancistrus στο ενυδρειο, καποιο απ αυτα την εκανε την δουλεια.
Για ancistus συμφωνω, αλλα εχουν αναφερθει πολλα τετοια περιστατικα απο endler και guppy.
Πιθανον να ηταν και μικρη η γαριδα...

Alex_Salonica
25-10-12, 12:23
Συνήθως τέτοια γεγονότα συμβαίνουν σε νεκρές ή άρρωστες γαρίδες
Μια υγιή ενήλικη γαρίδα δεν πιάνεται καθόλου εύκολα

:smt023
ειδικά από γκάπι ή έντλερ

Anna10
27-10-12, 16:45
Τελικά βρήκα pseudomugil gertrudae στα petcity και πήρα ένα κοπαδάκι.
Είναι πολύ κινητικά και πειραχτήρια.Το θέμα είναι ότι πηγαίνουν και τσιμπάνε τις κεραίες των γαρίδων.Μετά απομακρύνονται.Οι γαρίδες άντε να κουνιούνται λίγο πιο πέρα.Να ανησυχώ;:confused:

Anna10
27-10-12, 19:22
Βάζω μερικές φωτογραφίες αλλά είναι από κινητό και λίγο θολές κι αυτά γρήγορα και δεν προλαβαίνω να τραβήξω μία καλή.Κάνει αντανάκλαση γι' αυτό θα προσπαθήσω για καλύτερες αύριο.Είναι ακόμα μικρά και έχουν κίτρινο και βούλες στα πτερύγιά τους.Μερικά έχουν το επάνω και τα κάτω μυτερά.Είναι τα spoted blue eye.

Γιώργος Κ
31-10-12, 10:40
Το κακό είναι ότι τα εντλερακια αν φάνε μια "γλυκαίνονται" και κυνηγάνε και τις υπόλοιπες ... Έτσι την είχα πάθει και εγώ - ειδικά οι θηλυκές τις κυνηγούσαν με μανία μετά το πρώτο κρούσμα! :smt068

delta66
31-10-12, 10:46
Οταν ειχα δοκιμασει εντλερς στο γαριδαδικο, δεν ξαναειδα γονο ποτε. Μαλιστα ειχα και μειωση πληθυσμου.
Δεν ξερω αν οι μεγαλες θηλυκες χτυπαγαν και τις ενηλικες γαριδες γιατι δεν το ειδα με τα ματια μου, αλλα μου εφτανε το αποτελεσμα για να τα βγαλω και να δω μετα το ενυδρειο να ξαναγεμιζει γαριδες.

Anna10
31-10-12, 12:26
Έχω μία απορία.Αν δίνω αρτέμια στα γερτρουδάκια που έχω, υπάρχει περίπτωση να συνηθίσουν στην ζωντανή τροφή και να αρχίσουν να κυνηγάνε και τον γόνο των γαρίδων μου;

ChocolatePuma
31-10-12, 13:30
Αρχίζω να πιστεύω πως τελικά οι γαρίδες "ταλαιπωρούνται" στα κοινωνικά ενυδρεία ...

Όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε ζήσει περιστατικά επιθέσεων σε γαρίδες...από διάφορους συγκατοίκους...

Μου φαίνεται ξεκινάω γαριδάδικο... ;)

Dimis
31-10-12, 15:00
Μπα...ταισε αφοβα!

piranha friend
23-02-13, 18:02
Λοιπόν παιδιά καλησπέρα. Στο 25λ ενυδρείο που έχω μέχρι τώρα φιλοξενεί γαρίδες τσέρυ 11 στον αριθμό!
Είναι πυκνοφυτεμένο και σκέφτομαι να βάλω ένα ζευγάρι ραμιρέζι!
Μπορώ ή θα χάσω μονομιάς τις γαρίδες μου???:D:D

sarpijk
23-02-13, 18:12
Αυτο το ενυδρειο ειναι μικρο ακομα και για μονομαχο ποσο μαλλον για ζευγαρι ραμ. Μεινε στις γαριδες.

piranha friend
23-02-13, 18:13
οκ ευχαριστώ!;)
Για μονομάχο όχι και μικρό!!!

Alex_Salonica
23-02-13, 18:47
Και μεγαλύτερο να ήταν το ενυδρείο σου δεν βάζουμε γαρίδες με κιχλίδες :smt106

snakepanos
23-02-13, 22:38
Καλυτερα μείνε στης Γαριδες σου,και ελα να σου δωσω καμια να αλλαξεις το αιμα.,

piranha friend
24-02-13, 09:44
οκ snakepanos...
Ναι όντως όμως ο μονομάχος δώθηκε σε ένα φίλο μου που λογικά είναι μέλος του φόρουμ...
Τέλωσπάντων οκ δεν θα βάλω τα ραμιρέζι θα συνεχίσω με τις γαρίδες μου...

imichal
24-02-13, 12:05
Θελω να συνδυασω red cherry με white clouds & bloodfin σε ενυδρειο με αρκετά φυτα που μεταξυ αλλων θα εχει και μος. Θα υπαρχει λετε προβλημα ? Με τα white clouds γενικα δεν ειχα ποτε προβλημα μια και τον συνδυασμο αυτον το ειχα και παλιοτερα σε ενυδρειο με πολύ μος. Ο γονος κρυβοταν στη μος και μολις μεγαλωνανε εβγαιναν στην επιφανεια.... Τα bloodfin tetra ομως δεν τα εχω ξαναδοκιμασει....

Dimis
24-02-13, 13:24
Απροβληματιστο ενυδρειο δροσερου νερου,απλα τα bloodfin θα σου φανε οσο γονο μπορουν απο white cloud...

imichal
24-02-13, 14:00
θα ειναι σε διαφορετικα ενυδρεια το 2 σμηνη...:wink:

bloskas
24-02-13, 16:48
και για να ειναι μετρημενες οι γαριδες σου φιλε μου μαλλον και αυτες δε νοιωθουν και πολυ ανετα εκει! ποσο καιρο τις εχεις?

piranha friend
24-02-13, 18:37
Κανά 3μηνο...
Ούτε 1 γέννα δεν έχω δει. Πολλές σέλες πολλά κυνηγητά μικρά ή αυγά όχι.....:confused::confused:

snakepanos
24-02-13, 23:46
Χαλαρα ,,μπερδευτήκατε ολοι σας ,,εδωσε τα ψαρια και εχει μονο γαριδες το παλικάρι.
Καλο θα ηταν η γαριδες στο μελλον να μπουνε σε ενα τουλαχιστον 30 λιτρα +ενυδρειο,,.γιατι αμα σε γεννησουν να δουμε τι θα τις κανεις.

Stivv27
25-02-13, 00:01
βρε ηρεμα τα λεμε!!Απλα αλλου ελεγε οτι ειχε και εναν μονομαχο μεσα!Θα ηταν πολυ δυσκολο να εβλεπε μικρουλια!Τις μεγαλες ισως να μην τις πειραζε αλλα τα μικρα ηταν το σνακ του!

nazgul
25-02-13, 00:15
Δεν μπερδευτηκαμε καθολου. Μεχρι πριν απο λιγες μερες ειχε και ενα μονομαχο μεσα. Απλα ο stivv27 ειπε οτι με το μονομαχο μεσα, λιγο δυσκολο να εβλεπε γονο σε 3 μηνες που εχει τις γαριδες.

Αντε φτανει! :D

g81gr
15-08-13, 10:14
Καλησπέρα, το ενυδρείο μου τρέχει τώρα 1 χρόνο, και αφού ξεφορτώθηκα τα γκάπι, σιγά σιγά, μαλάκωσα το νερό στο gh12, kh 4, ph7 και έχω αρχίσει να βάζω ψάρια μαλακού νερού μαζί με τις γαρίδες. Για την ώρα έχω 6 άγκιστρους, 3 corrys, και καμιά 100αριά γαρίδες. Θέλω όμως να βάλω ένα ψάρι με πιο πολλά χρώματα, και γι αυτό ρωτάω, μπορώ να βάλω μονομάχο??? Το ερώτημα αφορά βασικά τις γαρίδες, τις τρώει??? Το ενυδρείο είναι φουλ φυτεμένο. Τι λέτε??? επίσης, πόσους αρσενικούς μπορώ να βάλω??? και πόσες θηλυκές???

Stivv27
15-08-13, 10:21
Oι αποψεις ειναι διαφορετικες και βασικα καθε ψαρι ειναι διαφορετικο!Μπορει να τυχεις σε καλο ψαρι και να μην δινει σημασια!Αλλα μπορει και να δοκιμασει κανενα μικρο καμια φορα και να τις τσακισει μετα!
Τωρα και στο δευτερο που ρωτας για το ποσα μπορεις να βαλεις μεσα!Τι ογκο εχει το ενυδρειο σου?2-3 θυληκα με ενα αρσενικο μπορει και να ειναι ενταξει!Αλλα 2 αρσενικοι λιγακι δυσκολο!

kgf12345
15-08-13, 11:04
οι μονομαχοι ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα τις φανε τις γαριδες.αν εβαζες θα εβαζες ενα αρσενικο και 3-4 θυληκιες.εκτος αν εχεις ενυδρειο με μηκος εναμιση μετρο τουλαχιστον τιγκα φυτεμενο, οποτε ισως θα μπορουσες να βαλεις κ δευτερο αρσενικο.

οπως και ναχει,με γαριδες δεν.

εκτος αυτου,αφου εχεις ψαρια αμερικης,γιατι να τα μπλεξεις κ με ασιας;

δεν ειδα να γραφεις ποσα λιτρα ειναι,αλλα στη θεση σου δε θα προσθετα αλλο ειδος και θα μεγαλωνα την ομαδα με τα κορυ.εκει να δεις ποσο τζερτζελε θαχει το ενυδρειο:D ειναι καπως παρεξηγημενα ψαρια τα κορυ γιατι σπανια κρατιουνται απο χομπιστες στους αριθμους που πρεπει.

αυτα εφοσον θες να κρατησεις κ τις γαριδες μεσα.αν τις βαλεις αλλου,εχεις πολλες επιλογες για συμβατα ψαρια.

υ.γ στο νερο σου πρεπει να ριξεις λγο ακομα το ph;)

g81gr
15-08-13, 16:10
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, οπότε μάλλον δε θα βάλω μονομάχο μέσα στο ενυδρείο. (το ενυδρείο είναι 1 μέτρο και 120 λτ). Έτσι λοιπόν τι λέτε να βάλω μέσα που να δώσει λίγο χρώμα και να μην τρώει τις γαρίδες???

Σκέφτομαι να προσθέσω κι άλλα κόρυς μέσα μόλις βρω θα βάλω 2 με 3 ακόμα. Και το Ph, το προσπαθώ να πέσει, αλλά μάλλον πρέπει να προσθέσω κάτι να το ρίξω, για την ώρα προσθέτω νερό όσμωσης και απλά σταθεροποιείτε στο 7.

kgf12345
15-08-13, 17:32
δυσκολα θα βρεις κατι.δυστυχως οι γαριδες ειναι καπως χαμηλα στην τροφικη αλυσιδα και τα περισσοτερα ψαρια τις εχουν για μεζε.

ποσα κορυ εχεις μεσα τωρα?
σορυ,το ξαναειδα τωρα.3 εχεις.
και 6 να τα κανεις,παλι λιγα ειναι.

καντα 15 να δεις τι θα γινει;)οτι λειπει απο χρωμα,θα τοχεις σε κινηση:)

αν δεν ειχες γαριδες εβαζες κιενα ζευγαρι ραμιρεζι.
μηπως πρεπει να το σκεφτεις να κανεις ενα γαριδαδικο?...

υποψιν οτι ολες οι παραπανω προτασεις προυποθετουν κ καταλληλη φιλτρανση.

g81gr
17-08-13, 09:36
σκέφτομαι πολύ να φτιάξω ένα γαριδάδικο, αλλά ακόμα δεν είναι εύκολο οικονομικά... Παίζει να πάρω 2 γατόψαρα ακόμα ίσως και άλλο είδος από τα bronze που έχω για ποικιλία και που ξέρεις παίζει να γεννήσουν και να γεμίσει ο τόπος!!!
Τελευταία ιδέα για χρώμα, ένα κοπαδάκι νέον??? θα δουλέψει στην ψαρόσουπα???

kgf12345
17-08-13, 10:18
καλυτερα να μην τα μπερδεψεις τα κορυ με δυο διαφορετικα ειδη γιατι εκεινα που θα ειναι σε μικροτερο αριθμο θαχουν προβλημα.βαλε περισσοτερα ατομα απο αυτα που εχεις.
νεον θα μπορουσες να βαλεις,αλλα ειναι πολυ πιθανο οτι θα χτυπανε τις γαριδες.το γονο σιγουρα.

imichal
14-02-14, 19:39
Ψαχνω ενα σμηνοψαρο που να μπορει να συμβιωνει με γαριδες neocaridina πχ red cherry......
Δυστυχως εκανα ενα μοιραιο πειραμα και εβαλα μεσα z.danio και μεσα στο ενυδρειο εγινε σφαγη...... Θα εχω καλυτερη τυχη με neon ?
Το ενυδρειο εχει πολλά ξυλα και το σεταπ θυμιζει ενυδρειο Ν. Αμερικης.....(γι' αυτο και σκεφτηκα κατι σε νεον)....

delta66
14-02-14, 20:56
100% safe με red cherry ξερω μονο τους Otocynclus και τα Iriatherina werneri, αλλα δεν μπορεις να τα δεις ως τα συνηθη κοπαδοψαρα (σαν κινηση).

imichal
14-02-14, 20:59
Και με τα Pseudomugil gertrudae & με cardinal & με ροδοστομους δεν ειχα ποτε προβλημα....
Με νεον δεν εχω δοκιμασει ομως....

delta66
14-02-14, 21:08
Και με τα Pseudomugil gertrudae & με cardinal & με ροδοστομους δεν ειχα ποτε προβλημα....
Με νεον δεν εχω δοκιμασει ομως....
Νομιζα ρωτησες για 100% safe.
Για τα ψαρια που λες δεν ξερω, αλλα οπως ειπαμε ειναι και θεμα τυχης. (εχω δει και σε δισκοενυδρειο να ζουν γαριδες - οι δισκοι δεν πηγαιναν καλα ομως :D)

Τα ψαρια που ανεφερα ως safe ειναι γιατι τα πρωτα ειναι 100% φυτοφαγο και τα δευτερα γιατι δεν χωρανε στο στομα τους οι γαριδες, ουτε ο γονος, και συνηθως το προβλημα στη συμβιωση γαριδων και των ψαριων που ανεφερες, ειναι στο γονο της γαριδας.

imichal
14-02-14, 22:59
εχω δει και σε δισκοενυδρειο να ζουν γαριδες - οι δισκοι δεν πηγαιναν καλα ομως

:D:D:D

Στο ενυδρειο με τους δισκους μου πρεπει να υπηρχαν πανω απο 1000 γαριδες... Κατω καποια στιγμη στο 400αρι δεν φαινόταν υπόστρωμα αλλά ενα στρωμα γαριδας...... Εδω που τα λεμε ειχε αρχισει να γινεται τρομαχτικο......:D:D:D:D:D

konstantinos-z
15-02-14, 12:07
μπορείς να βάλεις galaxy rasbora...... microrasbora erythromicron....

kgf12345
15-02-14, 12:31
τα νεον δεν υπαρχει περιπτωση να μην τις χτυπησουν τις γαριδες.το γονο σιγουρα τουλαχιστον.
τα υπολοιπα δεν τα εχω δοκιμασει,αλλα ουτε θα τα δοκιμαζα.

εκτος απτους οτοκυκλους που ειπε ο σπυρος.τα Iriatherina δεν τα ειχα ποτε αλλα ουτε αυτα θα τα εμπιστευομουνα.

delta66
15-02-14, 14:43
τα Iriatherina δεν τα ειχα ποτε αλλα ουτε αυτα θα τα εμπιστευομουνα.
Δεν ξερω αν οι επιτυχεις συμβιωσεις iriatherina - red cherry που εχουν αναφερθει, ειναι στο πλαισιο της τυχης (οπως και με αλλα ειδη), αλλα το εδω δει σε αρκετα ενυδρεια να συμβιωνουν χωρις προβλημα.
ΜΕ ολα τα αλλα ειδη ολο και γ9ονοται αναφορες για "εξαφανισεις" γαριδων.
Ακομα και οι amano γαριδες που ειχα μαζι τους, μια φορα μετα απο 3-4 χρονια, ειδα μια amano να εχει μια Red cherry ενηλικη και να την τραγανιζει. Ηταν ηδη νεκρη η cherry (μιση) και δεν ξερω αν την πετυχε ζωντανη ή ηταν ηδη νεκρη. Παντως μου φαινοταν σε καλη κατασταση η νεκρη cherry, κατακκοκινη και φρεσκια. Κλεινω προς το οτι την επιασε ζωντανη. Παρατηρηση ειναι οτι δεν ειχα ταισει για καναδυο μερες.

kgf12345
15-02-14, 14:53
ναι το εχω ξανακουσει για τα Iriatherina.η μαλον δεν εχω ακουσει ποτε για επιθεσεις να το πω ετσι.

μπορει να ισχυει δεν αμφιβαλω.
το θεμα ειναι,οι γαριδες το ξερουνε αυτο?:D
δεν εχει τυχει να δω ενυδρειο δηλαδη,και δεν ξερω ποσο "κυκλοφορουνε" ελευθερα οι γαριδες σε τετοιο ενυδρειο και αν ειναι ανετες η φοβισμενες.

γιατι πολυ αμφιβαλω οτι θα κανουν αυτα που κανουν στο Lido σου:D

delta66
15-02-14, 15:10
το θεμα ειναι,οι γαριδες το ξερουνε αυτο?:D

Δεν το ξερουν, αλλα το μαθαινουν.
Οπως μαθαινουν και με τα αλλα ζωντανα οταν δεν τις πειραζουν.
Πχ τις βλεπω να κανουν βολτα καβαλα πανω στα helena και στις amano.
Επισης τις εχω δει να καθαριζουν τις προβοσκιδες απο τα helena.