Επιστροφή στο Forum : Καταλληλος φωτισμος για φυτα.
Θελω να προσθεσω ακομα μια λαμπα στο dennerle 30 lt το οποιο περνει καρφωτες λαμπες G23 με τις 2 ακιδες.
Οι επιλογες που εχω ειναι DAYLIGHT 11W/860 που ειναι πανω απο 5000 kelvin 850 lm
Και COOL WHITE 11W/840 που ειναι 3300 εως 5000 kelvin 900 lm.
Ποια ειναι η πλεον καταλληλη για τα φυτα και αποφυγη της αλγης?
-------------------------
UP!!!
σορρυ ρε παιδια αλλα μονο αυριο μπορω να βγω στην γυρα και πρεπει να ξερω...
Ευχαριστω Αλεξ...και παλι!
-------------------------
daylight τελικα μονο κατοπιν παραγγελειας και πρεπει να φορτωθω και 5 κομματια.
Μια και το 1 φωτιστικο φοραει ηδη amazon light 6000 k μηπως θα ηταν προτιμοτερο για δευτερη λαμπα να βαλω cool light που ειναι στα 4000-4500 k?
Τι θα προτιμουσαν τα φυτα εννοω,2 λαμπες των 6000-6500 k η μια η μια 6000 και η αλλη στα 4000?
Αν ξερει καποιος ας απαντησει!
Mην τρελλαινεσαι. Αν δεν βρισκεις βαλε cool white. Τα φυτα δεν θα επιρεαστουν τοσο πολυ οσο φανταζεσαι και απο αλγες ισως βγαλεις λιγη καφε διατομικη στην αρχη στα τζαμια λογω ψυχρου φασματος.
Εγω ειχα αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα προσαρμοζοντας μπροστα στην λαμπα ενα κοματι διαφανου plexiglass το οποιο εβαψα στο χρωμα της magenda.
Το αποτελεσμα οπτικα ηταν σαν να ειχα βαλει fluora και τα φυτα αναπτυσσονταν πολυ καλα.
Απλα Αλεξ λεω πιο ειναι το καλυτερο δυνατο για τα φυτα.
30 λτ φυτεμενο (ανουμπιες,κρυπτοκορυνες,βαλισν. νανα,λιλαλεοψις,μικροσοριουμ,βολβιτις) με διοξειδιο.
Ιδανικος φωτισμος:
α)2 x 11w 6000k ή β)1 x 11w 6000k + 1 x 11w 4000k ?
Η γνωμη μου ειναι οτι δεν θα εχεις προβλημα,αν και θα ενοιωθα περισσοτερη σιγουρια με τις daylight.
Ok!
Ας ξεκινησω το νεο σετ απ λοιπον,πιστευω σε 2 εβδομαδες θα ειμαι σε θεση να το παρουσιασω!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.