PDA

Επιστροφή στο Forum : ΦΩΤΑ

georged
21-10-09, 12:50
Kαλησπέρα λέγομαι Γιώργος έχω ένα ενυδρείο με πολλά φυτά διαστάσεων 80χ60χ45 έχω co2 μπουκάλα αλλά μάλλον υπάρχει πρόβλημα με τα φώτα.Eχω 2 λάμπες αρκαδια τ8 πρέπει να είναι 25w το μήκος τους είναι 76cm εάν δεν κάνω λάθος πόσες λάμπες πρέπει να βάλω ακόμη δεν μου αρέσουν τα φωτιστικά που μπαίνουν εκτός καπακιού

kwstas_original
21-10-09, 14:42
-αντιμετωπιζεις καποιο προβλημα στην αναπτυξη των φυτων?
-θελεις να βαλεις κατι δυσκολο?
-οι υπαρχουσες λαμπες ειναι προσφατα αλλαγμενες, η λογο παλοιοτητας δεν αποδιδουν πλεον?(κοιταξε το αυτο εχει σημασια)
-η απλα θελεις να αναβαθμοισεις τον φωτισμο χωρις κανεναν ιδιεταιρο λογο?
:confused:
καλως ηρθες!:p

lucky13
21-10-09, 17:39
Kαλησπέρα λέγομαι Γιώργος έχω ένα ενυδρείο με πολλά φυτά διαστάσεων 80χ60χ45 έχω co2 μπουκάλα αλλά μάλλον υπάρχει πρόβλημα με τα φώτα.Eχω 2 λάμπες αρκαδια τ8 πρέπει να είναι 25w το μήκος τους είναι 76cm εάν δεν κάνω λάθος πόσες λάμπες πρέπει να βάλω ακόμη δεν μου αρέσουν τα φωτιστικά που μπαίνουν εκτός καπακιού
Αφου εχεις μπουκαλα co2 (προφανώς οχι diy) αν και εχεις ορεξη να ασχολιθεις με φυτα θα πρεπει οποσδηποτε να αναβαθμισεις τα φωτα σου. Εισαι περιπου στα 0.25 watt το λιτρο που ειναι αρκετα χαμηλος φωτισμος αν εχεις μεσα απαιτητικά φυτα. Απαντησε σε αυτα που σε ρωτησε απο πανω ο kwstas και πες μας και τι φυτα εχεις τωρα μεσα.

georged
21-10-09, 19:08
Θέλω να αναβαθμίσω τα φώτα μου γιατί θέλω να ασχοληθώ με φυτά υψηλών απαιτήσεων, οι λάμπες είναι καινούριες, από τα φυτά που έχω μόνο οι velseneria αναπτύσσονται. Το θέμα είναι ότι το καπάκι χωράει άλλες 2 λάμπες τ8 και δεν ξέρω τι να κάνω

lucky13
21-10-09, 20:18
Οκ για εμενα ξεχνα τις t8 και πηγαινε σε t5 λαμπες. Εχουν πολυ καλύτερη απόδοση. Τωρα για το ποσο, σχεδον επικρατεί το οσο περισσότερο τοσο καλύτερο, οπως επισης οσο περισσότερο τοσο πιο δυσκολο να το χαλιναγωγήσεις. Αν εχεις όρεξη για διάβασμα και τα σχετικά πήγαινε οσο πιο κοντά στο watt το λιτρο.

johnsin
22-10-09, 17:13
δες εδώ διάφορα φωτιστικά http://stores.shop.ebay.co.uk/All-Pond-Solutions_T5-Lighting_W0QQ_fsubZ482184012QQ_sidZ181000182QQ_trk sidZp4634Q2ec0Q2em322