Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα ροής / απογοήτευση με eheim ecco pro 300

aquaman
21-10-09, 07:26
Εδώ και λίγους μήνες έχω εγκαταστήσει το eheim ecco pro 300

http://eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_32311_ehen

το οποίο διαφημίζεται ως φίλτρο για ενυδρείο 160-300 λίτρα, με ροή 720 λίτρα την ώρα υποτίθεται. Το δικό μου ενυδρείο είναι 160 λ. καθαρά, οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν ΟΚ.

Προχτες παρατήρησα ότι η ροή ήταν σχετικά λίγη, οπότε είπα να τη μετρήσω. Καθάρισα εσωτερικά τους σωλήνες με βουρτσες μέχρι να λάμψουν, άλλαξα υαλοβάμβακα εσωτερικά, καθάρισα το προ-φίλτρο, έριξα μια ματιά και στα εσωτερικά υλικά.

Όλα φαίνονται καλά,αλλά όταν μέτρησα τη ροή, χρειάστηκαν ακριβώς 5" για να γεμίσει ένα μπουκαλάκι του μισού λίτρου. Άρα 360 λίτρα την ώρα, ακριβώς τα μισά από τα 720 που λένε.

Είναι λογική αυτή η μείωση του 50%, ή κάτι δεν πάει καλά με το δικό μου;

Τσιόνογλου Σταύρος
21-10-09, 09:05
Το υψος του ενυδρείου πόσο είναι ; γιατι αν είναι πολύ ψηλά (πάνω απο το ύψος που δίνει η εταιρεία για το συγκεκριμένο φίλτρο) λογικό είναι να έχει μειωμένη απόδοση.

aquaman
21-10-09, 09:12
Το υψος του ενυδρείου πόσο είναι ; γιατι αν είναι πολύ ψηλά (πάνω απο το ύψος που δίνει η εταιρεία για το συγκεκριμένο φίλτρο) λογικό είναι να έχει μειωμένη απόδοση.

Είναι Juwel Rio. Το ύψος είναι γύρω στο 1,20. Το maximum head που δίνει η eheim είναι 1,80μ.

Τσιόνογλου Σταύρος
21-10-09, 09:20
Μήπως πολύ μπουκωμένο με υλικά,άλλοι με το ίδιο φίλτρο έχουν το ίδιο πρόβλημα;

aquaman
21-10-09, 09:27
Τα υλικά είναι τα μαμισια (substrat, eheim mech, και ένα άλλο σαν το substrat αλλά σε "τετράγωνα" κομματάκια) οπότε δε νομίζω ότι φταίει αυτό. Τους έριξα μια ματιά και ένα "ανακάτωμα" κιόλας, δε φάνηκαν να εχουν μπουκώσει.

Κι εγώ θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες από άλλους με φίλτρο της αντίστοιχης σειράς (ecco pro 100, 200 ή 300), ελπίζω να διαβάσει κάποιος το ποστ...

Τώρα που το σκέφτομαι, το μόνο που δεν καθάρισα είναι η φτερωτή, θα την ανοίξω κι αυτή να δω τι γίνεται...

Κλεόβουλος
21-10-09, 09:35
Καθάρισε την φτερωτή και στο αξονάκι βάλε λίγη βαζελίνη(καθαρή).

Alex_Salonica
21-10-09, 10:56
Καθάρισμα και την φτερωτή και τα βανάκια αν χρειασθεί. Είναι γνωστό σε όλα τα eheim ότι με το παραμικρό βούλωμα πέφτει η ροή. Πάντως το προτιμώ από άλλα που όταν μπουκώνουν κάνουν θόρυβο

maikl
22-10-09, 05:06
...Πτωση σε ροη ecco-pro μονο μετα απο 4μηνο....γνωμη μου κανε ακομη μια μετρηση.Παρε κουβα αριθμημενο ή τελος παντων με γνωστα λιτρα και μετρα ποσο θα κανει να τον γεμισει,κανε τις αναγωγες και πες μας.

Πιστευω το μισο λιτρο ειναι μικρη ποσοτητα και αν τα δευτερα ειναι 3 π.χ,(αν υπαρχει μια μικρη καθυστερηση μεχρι να δωσει το φιλτρο) τοτε αμεσως πας στα 600λιτ/ωρα.

aquaman
22-10-09, 06:26
Καλή ιδέα για το μεγαλύτερο κουβά - θα το κοιτάξω και αυτό.

Προς το παρόν καθάρισα φτερωτή και την είσοδο/έξοδο από το φίλτρο. Η ροή έχει πάει στα 500ml/4sec, άρα 360l/hr ή 50% της διαφημιζόμενης. Τα ξανακοίταξα όλα, δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχω καθαρίσει, εκτός από το να αλλάξω τελείως τα υλικά.

george
22-10-09, 08:55
Δοκίμασες να το βάλεις να δουλέψει σκέτο χωρίς υλικά ;

aquaman
22-10-09, 10:38
Δοκίμασες να το βάλεις να δουλέψει σκέτο χωρίς υλικά ;

Όχι, αλλά προφανώς χωρίς υλικά θα έχει μεγαλύτερη ροή, το θέμα είναι να λειτουργεί με τα υλικά...

Ή πρέπει να θεωρούμε ότι η ροή που λένε οι προδιαγραφές (720λ/ωρα) αφορά την αντλία μόνη της χωρίς υλικά;