PDA

Επιστροφή στο Forum : Κάτοχος καινού-κενού ενυδρείου.....και αρχάριος!

ispyii
21-10-09, 03:04
Παιδιά τις συμβουλές σας.....

Εχω ενα καρφουρίσιο 115 lt. ακόμη στο κουτί του και δε θα το βιαστώ όπως με το πρώτο το μικρό, που παρεπιπτόντως με τα φυτάκια του τώρα και το ξυλαράκι του δείχνει κουκλί, θα ήθελα μερικές οδηγίες αφού πρώτα σας πω πως το φαντάζομαι....και που θα χρειαστώ τη βοήθειά σας.

Πρώτα-πρώτα τι να βάλω κάτω....χαλικάκι,άμμο,ψιλό χαλικάκι,χοντρο?Χρώματος?Σκουρόχρωμα?Βέβαια όλα αυτά είναι...περί ορέξεως....
φυτά θα μπούν σίγουρα και όχι απαιτιτικά γιατί δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος-χώρος μηχανημάτων-χρήμα....από φυτά ξέρω τι θα βάλω, ξεστραβώνομε εδω.Τι θα ήταν καλύτερο για τις ρίζες κάποιων φυτών να μπει κάτω αυτό δεν ξέρω.Για τον τρόπο που θα μπουν φυτά -ξύλα-πέτρες υπάρχει οδηγός εδώ μέσα που είναι κατατοπιστικότατος.Δε θα το κάνω και αστέρι αλλά λέμε τώρα.

Αν π.χ. βάλω άμμο και χαλικάκι σε κάποια σημεία μετά αν θέλω να το αλλάξω θα είναι μανίκι ε?

Από ψαράκια......θα ήθελα πολύ να έχω Endlers 3-4 για αρχή και ένα ακόμη ζευγάρι που δεν ξέρω τι.Θα προτιμούσα να είναι λίγο πιο μεγαλόσωμα στο τελικό τους μέγεθος μη φτασουν και καμμιά 10αρια πόντους και να είναι φιλικά μαζί με τα Endler.
Το μόνο πρόβλημα είναι...να βάλω ζωοτόκα?Ή ένα κοπαδάκι μικρόσωμα που να μην είναι ζωοτόκα,νεον οι ροδοστομους
Οπωσδήποτε θέλω γαρίδες!!!+-8αν και διάβασα ότι έχουν μεγάλη ευαισθησία σε απότομες-γρήγορες αλλάγες νερου.

Αυτά.Δε νομίζω να χρειάζομαι άλλα ψαράκια.
Αααααα και κανά σαλιγγάρι θα πήγαινε?Και πιο?Μου αρέσει πολύ το apple snail.Αυτά υπάρχουν σε pet shop?

Ευαριστώ πολύ!!!

Πάνος
21-10-09, 09:24
Πρώτα-πρώτα τι να βάλω κάτω....χαλικάκι,άμμο,ψιλό χαλικάκι,χοντρο?Χρώματος?Σκουρόχρωμα?Βέβαια όλα αυτά είναι...περί ορέξεως....
φυτά θα μπούν σίγουρα Τι θα ήταν καλύτερο για τις ρίζες κάποιων φυτών να μπει κάτω αυτό δεν ξέρω εφοσον θα βαλεις φυτα το ψιλο χαλικι ή η χοντρη αμμος θεωρουνται ιδανικα για την αναπτυξη και την αναπνοη των ριζων. απο εκει και περα υπαρχουν και πολυ καλα (και ακριβα) επωνυμα υποστρωματα-χαλικια ...που αν κινηθεις ομως σε ευκολα φυτα δε ξερω αν τα εχεις πραγματικα αναγκη.
Αν π.χ. βάλω άμμο και χαλικάκι σε κάποια σημεία μετά αν θέλω να το αλλάξω θα είναι μανίκι ε?οσο να πεις ενα μανικι θα το υποστεις...
Από ψαράκια......θα ήθελα πολύ να έχω Endlers 3-4 για αρχή
Το μόνο πρόβλημα είναι...να βάλω ζωοτόκα?Ή ένα κοπαδάκι μικρόσωμα που να μην είναι ζωοτόκα,νεον οι ροδοστομουςνεον και ροδοστομοι και αλλα τετοια ψαρια που θελουν μαλακο νερο και οξινο δεν πανε με ζωοτοκα που θελουν σκληρο και αλκαλικο νερο.
Οπωσδήποτε θέλω γαρίδες!!!+-8αν και διάβασα ότι έχουν μεγάλη ευαισθησία σε απότομες-γρήγορες αλλάγες νερου. αν εχεις ψαρακια που δε θα τις πειραζουν βαλε αλλα οχι ακομη..ειναι ευαισθητες και καλο ειναι να μπουν σε στρωμενο ενυδρειο...οποτε οχι στην αρχη...
Αααααα και κανά σαλιγγάρι θα πήγαινε?Και πιο?Μου αρέσει πολύ το apple snail.Αυτά υπάρχουν σε pet shop?

ναι υπαρχουν...και αν εχεις σκληρο νερο θα νιωθουν μια χαρα με τα αλλα ψαρακια...

ispyii
21-10-09, 15:54
Σε ευχαριστώ πολύ για τις απάντησεις και τις συμβουλές.
Γαριδες θα βάλω σε κανά 2μηνο τότε.....:(